Дискусије : Политика

 Коментар
Govor Putina u UN: Mir i prosperitet
Popaj
23. септембар 2020. у 13.14
Vladimir Putin održao je govor u utorak putem video veze iz Moskve na 75. Generalnoj skupštini UN-a. Upozorava na opasne trendove u svjetskoj politici, koji su UN i Vijeće sigurnosti učinili još važnijima za zaštitu od velikih vojnih sukoba.

Danas, budući da se svijet suočava s povijesnim rezovima i ozbiljnom ekonomskom krizom kao posljedicom pandemije korone, prema Putinu je apsolutno neophodno sačuvati gospodarstvo bez sankcija i trgovinskih ratova. Konkretno, takve kaznene mjere morale bi se ukinuti za važnu „robu, hranu, lijekove i osobnu zaštitnu opremu” i za njih uspostavljene „zelene hodnike”.

Iznad svega, ove su mjere važne kako bi se ponovno potaknulo gospodarstvo, što će, prema Putinu, „stvarno, stvarno” potrajati. Govor je završio željom da „mir i prosperitet” dođu kod svih naroda na planeti.
https://www.youtube.com/watch?v=jkuSaemtAwc
Hobo
(Pacifing by force)
23. септембар 2020. у 20.23
Pa šta bi drugo treba mu mir i da mu podignu sankcije da malo dahnu .

Nema vise komunizma u Rusiji sad mogu napred (samo ako im zapad dozvoli)
vacuum
24. септембар 2020. у 00.22
и вакцина.
Vartolomej
(Student)
27. септембар 2020. у 09.48
Nije dugo prošlo od poziva za mir a Rusi danas dobise rat blizu svojih granica u Jermeniji. Ovo sto je Vucic potpisao sa Trampom je samo privremena normalizacija jer Nato-u se zuri prema ruskim granicama a ne žele da Rusi imaju ikakav uticaj u zaledjini. Rusi su davno napustili Balkan jer nisu imali nikakvu ekonomsku racunicu kao u Siriji. Vidjecemo šta će se desavati narednih mjeseci.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.