Дискусије : Политика

 Коментар
Ево ко нас стално прати и проучава
semperaliquem
22. септембар 2020. у 04.54
Хрвати се баве нама више него било ко други на свету. Поред оваквих извештаја, шаљу негативне оцене и потплаћују чиниоце у страним обавештајним службама као и политичаре тих земаља са циљем да се Србији отежа миран раст и развој који Хрвати виде као директну претњу своме постојању.
Као што се у делу текста види они се држе комунистичких формулација из доба СФРЈ с тим што смо сада уместо светске револуције противници НАТО пакта и демократије. Све остало је исто.
Делимично су у праву с,обзиром на сва зла која су починили.

У линку:

https://tinyurl.com/y4eq3hhn

„Тврдње хрватске ЦИА о Србији.
Хрватски обавештајци оценили су и догађаје у Црној Гори, утврдивши да ситуација обележава друштвени расцеп између прозападних суверенистичких снага и просрпских снага које су против чланства Црне Горе у НАТО, те за снажније везивање Црне Горе уз Русију. СОА наводи да су прилике на југоистоку Европе, од БиХ и Србије до Македоније и Албаније, и даље нестабилне и да су неке од тих држава оптерећене појавама радикалних исламистичких и националистичких снага.

уз констатацију да су и даље присутне појаве великосрпског екстремизма у појединим државама. Прецизира се да се то манифестује негирањем територијалне целовитости и суверенитета Хрватске, али и других држава, ”попут Косова, БиХ и Црне Горе„.

- Овај се екстремизам јавно очитује кроз иступе и окупљања великосрпских екстремистичких организација, као и коришћење других јавних окупљања, у којима се, уз екстремистичке поруке, уништавају и хрватски државни симболи. Великосрпски екстремизам пропагира и поруке против ширења ЕУ и НАТО на југоисток Европе, уз истицање привржености Русији - наводи СОА.”
zupa
(DR.MR)
22. септембар 2020. у 06.28
Na zidinama jednog od manastira, ispod maltera, pojavile su se pravoslavne ikone iz 14. veka!Zidine manastira Male Braće i crkve Preobraženja Kristovog kriju nešto što tamošnja javnost ne želi da se sazna, a ipak, ugledalo je svetlost dana.Primetio sam da se ispod maltera pojavljuju ikone, odmah sam prepoznao pravoslavni ikonopis, jer sam neko ko redovno obilazi manastire, kako pravoslavne tako i druge širom bivše Jugoslavije. Jednostavno volim to. Zanimalo me otkud u franjevačkom samostanu pravoslavne ikone. Pokušao sam da pitam ljude koji tu bogosluže, ali su svi kada su čuli moje pitanje okretali glavu i bez reči odlazili od mene – priča Miloš S. (38), prenosi „Objektiv”.
---------------------------------------------------------------------------
ČUDO U DUBROVNIKU, SRPSKE IKONE SE POJAVILE ISPOD KREČA NA KATOLIČKOM MANASTIRU! Hrvati ih već 10 godina uporno prekrivaju, ali uzalud!
---------------------------------------------------------------------
Prema njegovim rečima svuda gde je pokucao na vrata sa tim pitanjem udario je u zid ćutanja.Istraživao sam malo i otkrio da su se prvi put ove freske ispod maltera pojavile 1992. godine i od tada se u Hrvatskoj, ali ni ovde o njima ne priča. Pokušali su jednom i da ih prekreče, ali je čitav malter sa farbom otpao i ikone su ponovo izašle – otkriva istraživanje Miloš.Istorija kaže sledeće, na ovom mestu crkvu je podigao jedan od najmoćnijih srpskih ladara kralj Uroš II Milutin 1317. godine te je moguće da ikone datiraju iz tog doba.Na zvaničnom sajtu Dubrovačke biskupije kada je reč o samostanu Male Braće u dubrovniku ne postoje zapisi pre 1317. godine i dolaska srpskog kralja Uroša II Milutina. Već i oni navode da je „vrlo moguće da je samostan tada nastao”.
WerbaПорука негативно оцењена. Покажи

Werba
(N/A)
22. септембар 2020. у 12.38
Ispod kreca na objektima svasta ima, zato se i kreće-farbaju.
A da boje iz 16 veka izbijaju preko boja, koje su izradjene u trecem milenijumu, to je već prica za trajno zaglupljene.
To mi lici na one bogomoljske retard senzacionalisticke vesti kao:
„potekle suze sa ikone device Marije” ..hahaaaaaa,- pisijada...
Novak-Novak
(Osveta je Sveta)
23. септембар 2020. у 03.25
Nauci nešto i o kvalitetu PIGMENTA sada i nekad, da ti ne poteknu
suze, mufljuze.
Jocko4
(observer)
25. септембар 2020. у 00.29
Техника у време осликавања цркава и манастира била је да се тај посао обављао у фази сушења нанесене подлоге на зидовима и то пре но што се подлога потпуно осуши. Водило се рачуна да се то не уради прерано, ни касно, да се не пропусти право време за осликавање. Ту технику су примењивали и Микеланђело и Леонардо да Винчи, као и сви мајстори сликања фрески.
Због тога су тадашње и тако урађене фреске биле на известан начин импрегниране и у дубље слојеве подлоге, а не само на површини материјала.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.