Дискусије : Политика

 Коментар
lisabutterflayПорука негативно оцењена. Покажи

Vucic i Milo braca u politici.
lisabutterflay
29. јул 2020. у 17.53

VUCIC I MILO GASE PRAVOSLAVLJE ?
----------------------------------

АМЕРИЧKИ ГЕНЕРАЛ: Смањићемо утицај православне цркве у Србији, НАТО ће стабилизовати Балкан!

Улога Сједињених Држава на Балкану и у разговорима председника Србије и Kосова Александра Вучића и Хашима Тачија требало би да буде већа, односно водећа, изјавио је у интервјуу Гласу Америке генерал-потпуковник Френклин Бен Хоџис, бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи.

„Наша обавеза мора да буде одржива, уместо епизодна. Не можемо рећи, организујмо конференцију о томе, а онда одмах пређемо на нешто друго”, рекао је Хоџис за Глас Америке.

То је, додао је, разлог због кога он сматра да је потребно пружити помоћ и већи простор да би Вучић и Тачи постигли коначан договор.

„Треба, не само укинути било какве ”црвене линије„, већ им пружити подршку и заштиту од притиска Русије. На пример помоћи Србији да се одупре притисцима Православне цркве везане за Русију”, рекао је Хоџис.


Kао скорашњи пример америчке иницијативе навео је представља сусрет америчког председника Доналда Трампа са мађарским премијером Виктором Орбаном у Белој кући.

„Kада сам недавно био у Београду, мало после посете мађарског премијера Орбана Вашингтону, питао сам председника Вучића шта о томе мисли. Одговорио је да без обзира на то да ли подржавате председника Трампа, за регион је то била крупна порука – да председник Сједињених Држава хоће да угости вођу мале земље у Белој кући. Рекао је да је то улило наду свим земљама у региону. Вучић је додао да би одсуство америчког вођства било катастрофално”, казао је Хоџис.

Kако је навео, још од бившег подсекретара Веса Мичела, сигнали који долазе из Стејт департмента, дакле од администрације, јесу да се мора обезбедити алтернатива опцији да поједини у региону „постану Венецуеле Европе, које потпуно зависе од руску подршке и утицаја”.

„То је нешто што Сједињене Државе могу да учине и сматрам да је садашња администрација спремна на то. Иначе, шта вреди да председник Вучић својој јавности говори да је западна интеграција повољна за Србију, а да се у стварности то не обистињује. То је нешто што Сједињене Државе могу да обезбеде, и чини ми се да је Трампова администрација на то спремна”, казао је Хоџис.

Kао стручњак америчког Центра за анализу политике Источне Европе, Хоџис указује да низ неуспелих разговора српског и косовског председника, чија је сврха нормализација односа две стране, појачава страховања од дипломатске стагнације, политичког радикализма и регионалне нестабилности, преноси Глас Америке.

„Стабилност у региону у великој мери зависи од стабилности и безбедности саме Србије. Стога су и организоване учестале посете западних званичника Београду, попут доласка француског председника Емануела Макрона и новог главнокомандујућег НАТО снага, Тода Волтерса”, уверен је Хоџис.

Он оцењује да Европа и НАТО препознају стратешки значај обезбеђивања стабилности на Балкану, као и значајну улогу коју Србија игра у том подручју и где би могла да буде позитиван и веома одговоран фактор стабилности.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
29. јул 2020. у 19.07
Hvala na ponudi, zadnji put kad je NATO brinuo o nasoj bezbjednosti, bolje da nije.
lisabutterflayПорука негативно оцењена. Покажи

lisabutterflay
29. јул 2020. у 21.40
Pitam se pitam...AKO NISMO CLANICA NATO=a...A NATO VRSLJA PO SERBIJI KAO DA SMO ?

Doklen smo dosli ? pa do ULIMATUMA...pa kaže:

Priznajte Kosovi...i „MOZDA” udjete u ...ENU ..eu...a mi u toj EU nemamo niti saveznika niti prijatelja...koj će moj tamo ?
Jocko4
(observer)
30. јул 2020. у 00.57
Тај генерал Хоџис је био одлазећи још пре скоро годину дана и дефинитивно је отишао из Европе. Прославио се ратно-хушкачким говоранцијама против Русије и више га нико не узима за довољно вредног саговорника.
Није толико опасно што он тако говори, него што има још таквих као он, а који јесу у позицији да нам раде о глави.
WerbaПорука негативно оцењена. Покажи

Werba
(N/A)
30. јул 2020. у 02.18
Hvala na ponudi, zadnji put kad je NATO brinuo o nasoj bezbjednosti, bolje da nije.
======

petominutas,
moraces to liTJno da mu kažeš...
rizling
30. јул 2020. у 03.06

Pjer, ti živis u jednoj dalekoj zemlji? Ne znam koliko si upoznat sa zbivanjima u Evropi i Balkanu.

SRBIJA , je izolovana kao u kavezu. Okruzena zemljama clanica NATO saveza. Skoro sve su clanice EU. Postajemo kao nekada Rumunija. Za nasu najmanju grešku, mogu nam uvesti sankcije i vize, sto je velika mogućnost. Najviše zbog naših kriminalaca u EU i belom svetu. Koji se ubijaju najmanje jedanput nedeljno. Po svim ovdasnjim državama. To teško da prihvataju ovde.

Na nama je da se organizujemo i vidimo šta hoćemo.
WerbaПорука негативно оцењена. Покажи

Werba
(N/A)
30. јул 2020. у 05.10
Vucic i Milo braca u politici.
======

pa nisu bas isti,

Milo je tu napredniji od 'srpskog Srucnjaka'..koji svojim mrcogorcima,(crnogorcima) otkriva istinite tj. arnautske genetske korene, dok „srpski Strucnjak” radi sve po instrukcijama svoga siFtarskog tate Fahrija...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
31. јул 2020. у 00.20
Rizling,
nama je uvijek lakse bilo da odlucimo šta nećemo. ;)

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.