Дискусије : Политика

 Коментар
Џо багериста и како револуција једе своју децу
Lorka
(поета)
15. јул 2020. у 14.50
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/preminuo-ljubisav-djokic-poznatiji-kao-dzo-bagerista/jcqk3j3
************************ *************************************
Џо Багериста је био на антивучићевским протестима ових дана, а онда је умро ноћ након што је са протеста дошао кући.

Слушајуће његову исповест пре неколико дана, закључио сам да са тим човеком имам једну заједничку црту, а то је борба против сваког режима. Био сам против Тита, па С.Милошевића, па Ђинђића и целе жуте екипе, па против Тадића, на крају против Вучића.
Наравно, за разлику од Џоа који у ту битку улази срцем и себе несебично даје за некод будућег политичала-лопова, ја према сваком политичком вођи приступам с неповерењем и искључиво гледам да ли се такав лидер залаже за промену система или само за смену курте и мурте. До сада још нисам видео политичара који се залаже за истинку промену система па као такав нисам срцем улазио ни у једну револуцију.

Џоа су уништили они владари које је он довео на власт, и ови што су дошли после њих. Практично су му уништили и бизнис и багер (који би сад могао да 'копа' против њих). На његовом примеру се види како револуција једе своју децу.

Али, на неки начин, иако преварен и наиван, Џо ће ипак остати легенда, док ће политичари бивши и садашњи (а и једни и други су на неки начин дошли на власт захваљујући том багеру) - завршити као срамота наше новије историје.
Novak
15. јул 2020. у 15.08
Promenu sistema,
Pa koliko ti to sistema poznajes danas, i sa kojim bi saradnja bila uspesna? Šta je za tebe sistem, Komunisti su menjali sistem, i... Sloba je promenio sistem, i...
Sistem je je u redu, treba mu samo biti dosledan, jednako gore i dole.
TehnicarПорука негативно оцењена. Покажи

Tehnicar
(Tehnicar)
15. јул 2020. у 15.18
Sistem ne radi jer kriminalci i siledjije u vlasti prolaze nekaznjeno.
Predsednik krsi ustav svakodnevno, ministar policije dokazano falsifikovao diplome, funkcioneri i njihova bahata djeca ubijaju ljude po ulicama bez osude, svi ugovori sa investitorima netransparentni, predsjednik pregovara o pdjeli KiM bez icijeg dopustenja, kradja i korupcija na svakom koraku, partiska država kupuje glasace, ucjenjuje otkazima, partisko zaposljavanje . . . idi bre!
Lorka
(поета)
21. јул 2020. у 00.40
Новак, систем није у реду, јер да је у реду, не би се у њему могла догађати толика недоследност, корупција и криминал.

Кад кажеш како је систем у реду само му треба бити доследан, ти заправо шириш демагогију. У добром систему политичар не може да буде недоследан, а исто тако ни грађанин.

Доста сам о томе написао о народним посланицима у теми која је још увек издвојена, па да се не бих понављао. Имаш председника над ким не постоји никаква контрола, имаш партију којом аутократски управља председник државе (анахроно), имаш судство које је такође потчињено председнику државе (анахроно), имаш законодавни орган који је потчињен председнику државе и странке уместо да је обрнуто (анахроно), имаш владу која је такође потчињена председнику државе а председник државе крши устав и закон на скоро сваком свом потезу.
Ако људи не верују, нек погледају какав је укупни резултат такве владавине у Србији. Срамотно је да је Србија, с потенцијалима које је имала, данас на зачељу Европе по свим питањима - од економских и социјалних до људских права и слобода.

Систем који омогућава толике изборне крађе и преваре - не може бити добар. Поштене и фер односе не стварају апели него СИСТЕМ и КОНТРОЛА. Узалуд ти и добар закон ако га крше сви представници државе, од председника до задњег полицајца. А они то не би могли да раде кад би били подвргнути друштвеној контроли и били под лупом независних институција.
Popaj
21. јул 2020. у 01.40
„Jelena
18:12 11.07.2020
Sada sam sigurna i žao mi je sto je doslo do tog 5 oktobra. I ja kao i svi sam vikala na ulicama Gotov je ali sada tek vidim da smo tog dana svi bili gotovi”
Lorka
(поета)
21. јул 2020. у 12.58
Резултате петог октобра најбоље је искористио Вучић. Он се и окружио петооктобарским кадровима, а Динкића никад није довео пред суд. Вучић није поништио ниједну тековину петог октобра, само их је још увећао.

Нека ми неко наведе само једну ставку коју је пети октобар донео а да ју је Вучић поништио или променио?
Lorka
(поета)
22. јул 2020. у 20.32
Бедници се крију у мишијој рупи и минусирају, уместо да наведу бар једну тековину 5. октобра коју је Вучић поништио.
goodbad
(gb&u)
25. јул 2020. у 16.04
sto u najkracim crtama glasi da se Srbima isto 'vata, bilo da su lopovi 5.oktobra il' sadasnja lopina AV,sto bi rekla narodna poslovica „aga sjasi,a beg uzjasi dok doratu mooda otpadose” i tako tridesetak godinica dragi moj prepametni poeto. možda bi najveca sreća za Srbiju bila da je pobedio Beli Preletacevic?
goodbad
(gb&u)
25. јул 2020. у 16.12
da Beli Preletacevic, onda bi se bar znalo da je sve jedna velika za*ebancija.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.