Дискусије : Политика

 Коментар
А где су нам наши спортист? ?
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 09.54
Нешто се не чују последњих дана, нарочито од кад су почели протести против режима ???!!!
Јел` су то они још увек заокупљени око клечања због blacк lives matter па не виде шта им се у Србији дешава ???

Тај исти народ који их је после сваког успеха дочекивао и клицао под чувеним „победничким балконом”, тај исти народ који их воли и здушно подржава у њиховим спортским биткама и који је небројено пута на својим крилима подшке носио те исте спортисте до великих победа...сад том истом народу треба иста таква несебична подршка да на њеним крилима ослободи себе и ову затамничену Србију и спасе Косово.
Спортисти, да ли је опстанак Србије важан ?
Ако сете заборавили српски, ето да вас питам у нади да ћете тако и разумети:

Do Serbian lives matter ?
Does Serbia as a fatherland matter ?
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 10.05
Вучићев пут без повратка
Милан Вујић 12:12 13.07.2020. 12
Већ четири године мирним демонстрацијама супротстављамо се интересној групи са основаном сумњом да је криминална организација. Заговорници политике „крви и тла” предходних година понашали су се прагматично, прилагођавали су реторику политичким околности и избегавали инциденте на улицама Србије. Глуматање мирољубља престало је предходних ноћи. Сви који смо учествовали у досадашњим протестима били смо свесни да се боримо против аутократског режима, а сада нам је дато до знања да је у питању брутална диктатура.
Аутор: Милан Вујић, студент Правног факултета Универзитета у Новом Саду

Фото: Printscreen
У демонстрацијама учествује велики број младих са најразличитијим уверењима и ставовима. Имамо заједничког „непријатеља” и све нас фрустрира његово иживљвање. Најава полицијског часа била је само кап која је прелила чашу за спонтано окупљање шареноликог друштва. Нисам сигуран да је ико могао да претпостави какву ће силу отмичари државе употребити против нас. Сада нам је свима јасно зашто се граде станови за полицајце, а не за здравствене и просветне раднике. Не тиче га се наша будућност, већ улаже у своју, односно у униформисане силеџије.

Да ствар буде још гора, нису само полицајци они који на јуре по улицама. Са нама шетају и режимски криминалци, насилници који у моменту избијања сукоба стављају гас маске и почињу да делују по наређенима. Чак и најмлађи учесници протеста успевају да препознају слуге власти и да направе разлику између оних који свој гнев исказују на насилан начин и оних који су послати да гнев глуме како би изазвали нехуману репресију режимских полтрона. Става сам да је тај насилан бунт последица тешких животних околности у којима је велики број моји вршњака одрастао. Ипак, када настане хаос, без обзира на све разлике, показујемо солидарност и боримо се да те битанге никога не шчепају.

Међу младима влада јединство и одлучност да стану на црту бруталном диктатору по сваку цену, али опозицију не препознају као савезнике у тој борби. Њих препознају као алтернативу власти, али не и систему. Тако су поред парола против Александра Вучића узвикиване и пароле попут „Вучићу Ђиласе”, а видели смо да су и други опозициони лидери били изложени вербалним и физичким нападима. Све то је резултат дугогодишње поларизације друштва, загађивања политике и компромитовања свих који мисле другачије од интересне групе са елеметнима фашизма. Млади једноставно нису у позицији да препознају све манипулације које им вешто сервирају „окупатор” и његови сарадници.

https://t.co/cHFBn5VPjU

— СРБИН инфо (@srbininfo) July 13, 2020

Они су се тим вештинама користили и предходних дана. У интересу им је било да мирне протесте претворе у насилне, нарочито због група којима је разлог протеста био решавање питања Косова. На тај начин Александар Вучић себи је олакшао преговарачку позицију пред западним модераторима преговора. Слични, али још деструктивнији протести одржали су се и 2008. због питања Косова и хапшења осумњичених за ратне злочине. Вучић као један од организатора тих протеста има искуство са организовањем хулигана и екстремних група, те не треба да нас чуди присуство амнестираних криминалаца и на овим протестима.

За кратко време, власт је успела да сав гнев и немоћ моје генерације генерише у насиље и немиле сцене на улицама Београда и Новог Сада. Поражавајућа је чињеница да има много повређених грађана и полицајаца, али ово морамо схватити као једну фазу у демократизацији овог друштва и слања једног од последњих диктаторских режима у Европи на сметлиште историје. Проливеном крвљу и сузама демонстраната Александар Вучић кренуо је на пут за који не знамо колико ће трајати, али сигурно је да му повратка нема.
https://srbin.info/početna/aktuelno/vucicev-put-bez-povratka/
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 10.29
...чек` чек`...има још :
Вучић оптужио Дачића и сараднике да су лопови?!
09:23 13.07.2020. 19
Председник Српске напредне странке и у слободно време председник Србије Александар Вучић оптужио је у емисији „Хит твит” на ТВ Пинк Ивицу Дачића и функционере СПС-а да су лопови! Уз то, признао је да су министри из редова СПС-а у његовој првој Влади, али и другој којом формално председава Ана Брнабић, лопови. Како је сам рекао, многима од њих је покварио снове јер овако мање краду!
Александар Вучић није признао колико то еспеесовци краду, да ли су у питању десетине милиона евра, милиони или стотине хиљада. Али да се краде – то је признао.

Поставља се питање да ли је са својим сазнањима о екипи Ивице Дачића упознао републичког тужиоца, на шта је био обавезан по закону. Или је сакрио те информације чиме је починио кривично дело.

Ко је све од функционера СПС-а на листи лопова, односно има ли неко ко није? Да ли је председник потврдио тачност афера попут рецимо оне у којој се Александар Антић, министар енергетике, оптуживао за узимање новца за давање дозвола за ветропаркове или мини хидроелектране? Или је у питању нешто друго? Јасно је да нико из Дачићеве екипе не живи од плате. Наравно, исто важи и за функционере СНС-а, али то сада није тема.

Посебно је невероватан био напад на Петра Шкундрића због учешћа његовог сина на демонстрацијама. Вучић је оптужио Шкундрића да има велике паре и да је тајкун. Кад је обезбеђивао спонзорства „Гаспром”а за ФК Црвена звезда Шкундрић је био уважени професор. Сада је због одавно пунолетног сина постао криминалац.

Ухапшен син СПС-овца Шкундрића, позивао се на Дачића!

И џабе крајње улизичка изјава Ивице Дачића, Вучић је наставио са малтретирањем и дављењем СПС-а, који је 2012. имао 570.000, а данас само 330.000 гласача. Пад од више од 40%. Зна Дачић да неће постојати ако их Вучић не узме у Владу и нема тог понижења на које није спреман не би ли у истој био.

Да ли ће Вучић узети лопове и у наредну владу знаћемо ускоро. Да ли ће тужилаштво реаговати на оптузбе које је изнео председник – знамо већ сада: НЕЋЕ !!!

https://srbin.info/politika/vucic-optuzio-dacica-i-saradnike-da-su-lopovi/
Lorka
(поета)
13. јул 2020. у 10.33
Александар Вучић и Мило Ђукановић - последњи диктатори у Европи.
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 11.02
Очигледно је да наши спортисти клече пред Вучићем. Фууујјј...
zoriПорука негативно оцењена. Покажи

zori
(Чича)
13. јул 2020. у 11.04

cekaju... koj će da pobedi
goodbad
(gb&u)
13. јул 2020. у 12.11
bravo zoricu intelektualno si prevazisao sebe, sada ti recenice imaju pet(5) reci,a to je veliki napredak za nekoga sa uznapredovanom shizofrenijom.
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 15.45
Подршку српском народу пружио је и један од најбољих баскеташа света, Душан Домовић-Булут.

„Када је тешко, знај да лако никада није било! Подршка за мој народ”, написао је Булут.

Златна српска кошаркашица Соња Васић, подржала је активности грађана, објављивајући фотографије са протеста који су се догађаји протеклих дана.

goodbad
(gb&u)
13. јул 2020. у 15.53
jedno je narod,a drugo lopovi i idiJoti.
goodbad
(gb&u)
13. јул 2020. у 15.55
narod protestuje,ne razvaljuje!!!!
goodbad
(gb&u)
13. јул 2020. у 15.57
narod glasa i smenjuje.
goodbad
(gb&u)
13. јул 2020. у 15.58
ničija nije do jutra gorela,neće ni Vuciceva.
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 16.17
хахаха, јел` то онај народ што у селу код Врања гласа за листу војвоџанских Маџара ???
Odesa
(надежда, вера и л)
13. јул 2020. у 16.29
За тебе и теби сличне Вучићеве чмарне паразите је „тошин бунар” неисцрпно врело морала !!!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.