Дискусије : Политика

 Коментар
Вучићу, Ти Си Говно..
Milles_Broker
06. јул 2020. у 11.40
Каже Велимир Илић !

https://www.youtube.com/watch?v=0PpYXFEdz7Y

-:)

CEKAC
06. јул 2020. у 12.08
Rugala se sova sjenici da ima veliku glavu...
Jocko4
(observer)
06. јул 2020. у 12.32
Вучић није тако интелигентан како га Шешељ описује.

Он је успешан само у монолозима, у којима нарцисоидно и манипулантски наводи своје успехе (често под знаком питања), а избегава јавно вербално сучељавање и дебате са опозицијом, јер би се тада показало колико провидно лаже и да није баш паметан. Обратите пажњу на његове реакције кад му новинари (случајно) поставе питања на која не може да слаже. Тада се нервира, подиже глас, има прекиде у изражавању и скреће са теме, уместо да понуди разуман одговор.
Сетимо се како га је Ведрана Рудан растурила у пар реплика и како се спетљао к'о пиле у кучине.

Уместо да нам он „тумачи” шта ради и говори опозиција, да ли ћемо имати прилике да на водећим медијима видимо дуел Вучића и опозиционара ?
Убеђен сам да би пук'о к'о звечка.
CEKAC
06. јул 2020. у 16.29
Jocko

Nije lud sebe stavljati na optuzenicku klupu, pa da se drugi izivljvaju.
|Da li bi ti to učinio da si na njegom mjestu. Ja ne bih...
Milles_Broker
06. јул 2020. у 17.20
Уместо да нам он „тумачи” шта ради и говори опозиција, да ли ћемо имати прилике да на водећим медијима видимо дуел Вучића и опозиционара ?
Убеђен сам да би пук'о к'о звечка.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Јаке Опозиција не позтоји ако изузмемо неколицину појединаца са којима он не жели да полемише 1 на 1. и наравно као што Цекац каже није толика будала да себе ставља на оптуженичку клупу .
Једноставно то је тако и може му се.

Добио је изборе и сада „може мирно да спава” следеће 4 године.
Елем да сам на његовом месту ја сигурно не бих мирно спавао !
И покојни Ђинђић је био самоуверен и храбар.

Power12345
06. јул 2020. у 17.49
i to je neka opozicija..??
priča se svodi na AV i manipulaciju izbora... onda dreka, vika , faktično reči koje ne dolikuju ...onda ponovo prećenje i govor o izlazku na ulice , rušenje itd, itd..

AV se sav trese od vike, dreke i eno ga još stoji, ljudi mu donose i daju vodu ..čuvari oko njega, iza njega i na svim ćoškovima, helikopteri kruže, snajperisti su idto zauzeli položaje na višespratnim zgradma , policija megafonom dreči da niko ne poviruje na prozore ...a kako čujem iz nepouzdanih izvora ... i onih par ruskih aviona je u vazduhu ...
lete toliko nisko da ljudima spadaju šeširi sa glave..
Faktično sve je od omladine na ulicama naoružano pivskim flašama, kurtonima.. čekaju momenat da neko drekne i povede narod i narodne mase
CEKAC
06. јул 2020. у 18.00
Mile

И покојни Ђинђић је био самоуверен и храбар.
---------------------------------------------

Žrtvovan za bolju poziciju...
Jocko4
(observer)
06. јул 2020. у 19.53
CEKAC,

Да сам ја на његовом месту, ако не бих био сигуран да могу да будем успешан у решавању проблема у којима се земља налази, не бих се ни гурао да будем на том месту.
Ако бих током мандата приметио да постоје приговори и да већина политичких фактора у земљи не подржава мој рад, захвалио бих се на поверењу и поднео оставку.

Додуше, нисам баш сигуран да је он могао да бира без неких „бочних” утицаја и у старту одустане од „понуде”.
Оптуженичка клупа га чека и што се дубље увлачи у глиб, биће му теже да се ишчупа.
CEKAC
06. јул 2020. у 20.00
Jocko

Pa vecina je rekla na izborima. Izbori i referendum su jedino gdje vecina kaže svoje.
Jocko imaš pravo da se ljutis i da zalis ali narod je rekao svoje.
Kažu da narod ne grijesi. Ti Jocko pripadas manjini. Shvati.
i to sitnoj neznatnoj manjini. Tako kaže srpski narod...
Jocko4
(observer)
06. јул 2020. у 20.37
CEKAC,

Овом приликом нисам мислио на изборе, него не тзв. унутрашњи дијалог, после кога је Вучић и сам признао да има подршку само 20%. То није подршка бирачког тела, него политичких разних чинилаца у Србији, укључујући и опозиционе странке.
CEKAC
06. јул 2020. у 20.53
Jocko

Shvati izbori govore sve. Glasaci su rekli svoje.
Ako se mi zaklinjemo u demokraciju, onda tu instituciju moramo postovati. Demokracija kaže da gradjani glasanjem odlucuju. I oni
su u konkretnom slučaju odlucili. Je li Vucic govno ili genije sasvim je irelevantno. Njega je narod izabrao. Ni tebe ni mene, nego njega.
I on je tvoj predsjednik. Sve dok obavlja tu funkciju ti ga MORAS postovati. Ne njega privatno kao Aleksandra Vucica, nego Predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vucica. Shvacas li Jocko?
Jocko zašto ti ovo pišem? Ja sam navikao na poraze. Sve sto dalje sve me manje bole.
Već sam rekao Lorki. Mi smo se ovdje sastali da pricamo. Ne da se međusobno koljemo. Ništa mi Jocko ne možemo promijeniti. Nekada za jednu politicku promjenu planira se stoljece unaprijed. I meni je teško
kada shvatim da sam objekt a ne polticki subjekt. Ali kako rekoh - ništa mi ne možemo promijeniti. Jedino možeš slično kao Jan Palah politi se benzinom i zapaliti, a ja to neću jer ima zivota i zvan politike.
Manje te varaju kada znaš da te varaju...
Lorka
(поета)
06. јул 2020. у 21.12
Чекац, нису грађани одлучили тако како ти тврдиш! У шибицарењу не одлучује онај ко 'погађа' где је куглица, него онај ко меша шибице.

Онај ко погађа, обичан је глупак који верује да је куглица испод једне од шибица.
CEKACПорука негативно оцењена. Покажи

CEKAC
06. јул 2020. у 22.00
Pogazi ti Lorka demokraciju gore nego Pinoce u Cileu, ili Idi Amin,
ili Mao Ce Tung ili Staljin ili bijela ljubicica. Oni su barem govorili da ih je narod izabrao. Ili Hitler da ga je providjenje poslalo.
A tvoja demokracia.e je ustvari sibicarenje. Ne mislis li da si ovim potcijenio sve glasace u Srbiji, koji su se odazvali izborima.
Najveci dio njih su mislili posteno.
E pa nije u redu...
Jocko4
(observer)
06. јул 2020. у 22.30
CEKAC,

Разумем твој став да треба да прихватимо демократски избор, али то не значи да је народ непогрешив.
Као и било који појединац, народ може да буде пропагандом изманипулисан и доведен у заблуду. Таквих примера има у историји многих народа, не само нашег. Навео бих неке од њих:
- 27. март 1941, када су нас Британци искористили за своје планове.
- Идеолошка пропаганда коју су развили Нацисти и повели немачки народ у рат који је био ужасан и за Немце.
- Пропаганда против Срба последњих 30 година, због које већина у јавном мњењу на Западу има врло лоше мишљење о нама.

Вучић је успоставио контролу водећих медија у Србији, тако да опозиционим странкама није омогућено да равноправно износе своје мишљење, нити имају могућност да нормално учествују у предизборним кампањама. Због тога се глас опозиције може чути путем Интернета, али немају сви бирачи у Србији Интернет. Зато су се и одржавали улични протести, до којих у нормалним условима страначке борбе вероватно не би долазило.

Опозиционе странке су неорганизоване и то јесте њихова слабост. Али кад се узме у обзир број људи који подржавају разне опозиционе странке, као и оних који постављају своје коментаре на друштвеним мрежама, ипак се види да у Србији постоји проблем аутократске владавине, заогрнуте плаштом демократије.

Протекли избори су испали некако импровизовано организовани и није требало ни да буду одржани на такав начин у затеченим околностима. Било би боље да је правовремено, у складу за законским нормама, одлучено о прелазној техничкој власти, док не прође епидемија, а да се у повољнијим околностима поново изведу све предизборне радње и избори.

Слажем се да овде износимо своја мишљења, а у мом случају то је разочарење и страх да ће после овога Србији бити још горе.
CEKAC
06. јул 2020. у 23.17
Jocko

Ovdje kod mene kazaljke se zure prema ponoci, pa ću vjerojatno i ja zapinjati, a htio bih da ti stvarno lijepo odgovorim. Ipak ću to ostaviti za jutro, jer kako se kaže jutro je pametnije od veceri...
Ni to ujutro neće biti bas jako pametno, ali barem će biti odmorno...
Lorka
(поета)
07. јул 2020. у 01.34
Чекац, Вучић меша шибице и ствара илузију клијената који 'погађају'.
Глупаци који на ту илузију наседају - нису народ. Остави народ на миру. А где ти па видиш код Вучића 'демокрацију'?
zupa
(DR.MR)
07. јул 2020. у 02.42
Вучић није победио на изборима,од 100 партија 80 није учествовало а и ови
који су учествовали му не признају победу чим му не признају победу значи
да су избори ПОКРАДЕНИ.
Ако је Александар Вучић толико сигуран у себе зашто не пристане на прелазну
владу и нове изборе за 6 месеци,где би наредних 6 месеци трајала предизборна кампања искључиво на РТС и сви учесници избора би имали
једнако време да образложе свој програм,остале телевизије да се не уплићу.
Уколико тада добије већину победила је његова странка,он је ионак претсетник још му траје мандат.

Чик да пристане на тако нешто,овако Чаушеску га очекује.
CEKAC
07. јул 2020. у 18.41
Jocko

S malim zakasnjenjem ispunjavam datu obavezu. Imao sam nekakvih trckaranja, jer se spremam na put pa možda neću biti aktivan u diskusijama kao do sada. Nadam se da nitko neće zazaliti a ukupno ništa se neće izgubiti.

Cinjenica je Jocko da se propagandom može narod zavesti. Čak toliko da covjek mrzi sam sebe. Ali ipak moramo imati u vidu da svako obracanje narodu ustvari predstavlja propagandu s namjerom prikazivanja stvari onakvim kakvim ipak nisu, bez obzira radi li se o poziciji ili opoziciji. U konkretnom slučaju Vucic je u prednosti, jer iza sebe ima propagandnu masinu, jedinstvenu u obradi naroda. U Srbiji i opozicija takodjer ima zavidnu propagandnu masinu, ali kako je rascjepkana, odnosno ideje ne dolaze iz istog centra i obracanje narodu je često dubiozno. Pa tako i povjerenje u te, nazovimo vijesti, nije tako cvrsto kao u državno gdje ne postoje nikakve razlicitosti.

Sama cinjenica da je opozicija rascjepkana ukazuje da je i opoziciji jedini cilj zauzimanje vlasti pod svaku cijenu, sto kod naroda ostavlja dosta gorcine. Kada lideri shvate da su nemocni u ostarenju tog cilja, pribjegavaju ponasanju koje ih još vise kod naroda sramoti.
Ima jedna latinska poslovica koja u prijevodu glasi „najveca je umjetnost upravljati državom”. A moj JOcko ne može svatko biti umjetnik.

O izborima već smo dosta toga napisali, ali nije suvise reći da svaki politicar na kugli zemaljakoj podesava radnje i dogadjaje koji mu najviše odgovaraju. To čini i Vucic. Ne vjestije od drugih, ali s manje smislemih otpora nego sto to imsju drugi državnici. Jedan uspjeh je možda vise posljedica nečije traljave borbe nego lucidnosti pobjednika...
CEKAC
07. јул 2020. у 18.50
Lorka

Чекац, Вучић меша шибице и ствара илузију клијената који 'погађају'.
Глупаци који на ту илузију наседају - нису народ. Остави народ на миру. А где ти па видиш код Вучића 'демо
---------------------------------------------------------------------

Pa to je najnormalnije u politici Lorka.
Znaš li ti ijednog politicara koji je posten? Ja ne znam. Bio je jednom neki Dejvi Kroket koji je izabran u Kongres. Inače traper po zanimanju i poslije svake sjednice kongresa vracao se natrag u lov. Pravilo je u politici da je možeš napredovati dok nekoga ne unazadis. Vidis Vucic je svoja dva ucitelja pionizio do nogu. Zar ti ocekujes od njega neko dobrocinstvo?
CEKAC
07. јул 2020. у 18.57
zupo

Tvoja razmišljanja o politici su nešto kao razmišljanja malog Perice.
Kažeš zasgtto ne pristane na prelaznu vladu. Pa sto će mu to. On ima kegalno izabranu vladu i nema niti jedn razlog cda to mijenja.

zupo

Veca sam nekoliko puta pisao da je izborno pravo ustvari pravo. To je jedino pravo koje istovremeno nema obaveze. Hoćeš li ga koristiti ili ne, to je iskljucivo tvoja stvar. Ali ako zbog nekoristenja tog prava budes stavljen u neku poziciju koja ti ne odgovara, nemas pravo prigovora...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.