Дискусије : Политика

 Коментар
Power12345Порука негативно оцењена. Покажи

Nacionalizam
Power12345
03. јул 2020. у 02.20
Problemi Srbije i svih Banana država ex Yu su nacionalizam...
Srbi, Hrvati,Albanci, Muslimani, Slovenci, Madjari, Romi, Crnogorci

Moźeš nekoga zvat na večeru koliko god hteo...Nevredi...

...nesuglasice, čačkanje, podraživanje, dobacivanje, psovanje i drugo su neki od faktora koji razdor a i ratove donosi.

Ustaše, Četnici, Balisti ili sve druge manje para vojne organizacije ne mogu sjedit za okruglim stolom i dogovore donosit o dobrobitu zajednice naroda i širenju bratsva, jedinstva, sloge.

Jugoslavija bi ostala kao celina ( prob.Kosova, Sandžaka, Rep.Srpske,Vojvodine ) i nebi se ni spominjali da nije svako svakom nešto dobacio, uzeo, prisvojio i za to se nemože krivit samo zapad i razno razni (cia) birovi, dijaspora ...Narod je toliko nacional zatrovan , (istoriski) natopljen krvlju i mrźnje, da dogledno o nekoj novoj zajednici ili zagrljaju EU je samo prazna priča, laž, farsa i mašta .

Hobo
(Pacifing by force)
03. јул 2020. у 06.25
Dakle ti bi da unistis autenticne nacije da bi stvorio jednu hibridnu naciju...(frankenstajna) yugoslovensku naciju.
Zar i to nije nacionalizam ,? Ili sam pogresio ti se ustvari zalazes za internacionalizam pa u afriku i nemoj nigde da spomonjes odakle si
CAHJAP
03. јул 2020. у 08.00
Problem su banana nacije koje opstaju mrznjom prema Srbima. Srbija je svim tim državicama davala bratsku ruku prijateljstva ali njihova mrznja je neizleciva. Sto, jer to su otpadnici od Srpskoga roda i jedino mrznjom se tese da ne poticu od Srpskoga gena i da su zaseban narod. Montenigeri su najnoviji primer kojoj svi svedoci u skorije vreme. Da nije njihove mrznje, bili bi jedna nacija i jedan narod, vise religijski i nebi se klali, mrzeli i drasticno zaostajali za drugim evropskim državama, već bi bili među vodecim državama. Mrznja nas je sve unistila i ta mrznja nije potekla iz Srbija.
Sale_22
(Borac za PRAVDU)
03. јул 2020. у 10.22
Iskusno postavljena tema u trenutku kad su koliko vidim srpski nacionalisti zabranjeni kao deo moje publike.Ja nisam ekstremista ali ova tema je iritacija za zdrav razum jer srpski nacionalizam je pored ocuvanja srpske nacije i države doneo i slobodu mnogima koji je nikad bez Srba ne bi doziveli.Srpski nacionalizam je blag,hrišćanski,dokaz za to što su u ovom metezu sve manjine ostale da nesmetano žive u Srbiji često i privilegovanije od samih Srba.Tamo gde su neki drugi nacionalizmi pobedili od Srba nije ostalo ništa.Zamislite šta bi se desilo sa rbima da su situacije obrnute,pa da albanci kontolisu deo koji kontrolisu Srbi,šta bi bilo sa tri opstine na jugu i sa Srbima u gradovima pod albanskom vlascu?Tvrdim da su Srbi pored Rusa, koji isto trpe sve i svakoga,najcivilizovaniji narod na svetu,ili bar najkrotkiji,steta sto nemamo neke velikane iz proslosti u spoljnoj politici da svetu prikazu koliko su Srbi veliki narod.
Lorka
(поета)
03. јул 2020. у 11.54
Требало би да схватимо шта је интернационализам у пракси. То је нацизам најсупериорније нације, где се врши културоцид над мањим културама да би супериорнија нација наметнула своју.
Ако добро погледамо у историју интернационализма, видећемо да су се уништавале постојеће мање културе, али се није стварала никаква нова, него се преузимала култура најмоћније нације.

Нпр. зашто је у интернационалној комуникацији победио енглески језик а не есперанто? Зашто на југословенском простору није заживела југословенска нација, нити ћирилично писмо, него је предност давана хрватско-католичкој култури и латиници?

Код Срба се под фирмом 'интернационализма' спроводио аутошовинизам, који и данас имамо у лику Наташе Кандић - где се србска култура проглашава заосталом и примитивном, али се не нуди никаква нова култура него се копирају елементи туђе. То ћемо најбоље видети код Балмуса који су некад говорили чистим србским језиком, а данас су потпуно прешли на хрватску синтаксу и вокабулар, или код другосрбијанаца који се згражавају над србком етнографијом, англиканизују и кроатизују србски језик, мрзе ћирилицу... А која је то интернационална култура коју они заговарају, ако у пракси само копирају елементе туђе националне културе?
Jocko4
(observer)
03. јул 2020. у 15.39
Power12345,

Да не би било терминолошких неспоразума, најпре дефиниши на шта мислиш кад кажеш 'национализам'.
intrigue
03. јул 2020. у 18.32
Какав црни национализам , мени су сва имена иста...Милош , Урош , Лазар , Петар , Сава , Милутин итд. итд.
Исто је то вре .
:)
Bazorilo
03. јул 2020. у 19.21
Још кад је срушен Жрнов,било је јасно да Србији ништа добро бити неће.Какав национализам,какви бакрачи,светски моћници су се страшно плашили да истина о древном народу не изађе у јавност.
Bazorilo
08. јул 2020. у 22.47
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.