Дискусије : Политика

 Коментар
seljakipoПорука негативно оцењена. Покажи

Serbia, record di morti e nessun guarito
seljakipo
07. април 2020. у 20.34
Grossi dubbi sulle reali capacità delle strutture poste in essere. Mancano i respiratori nonostante i proclami del presidente

https://tinyurl.com/tcaaaj4

Il Piccolo Trieste; ...,grossi morti najveci u Srbiji, ALOOOOOOOO !!!!!!!! koovde kogakara ???!!! Vucic prikazuje lažan broj respiratora, molio da dobije 200, dobio je 18. Od Ujedinjenih Arapskih Emirata nije dobio nijedan. Srbija ima najveću stopu smrtnosti na Balkanu...

Mauro Manzin 03 Aprile 2020 (jel ovaj normalan ili, opet pusimo)
vacuum
07. април 2020. у 21.34
Шта сад, требамо знати и талијански овдје?!?

Добро има гугл преводиоц... да... али ипак... ово је Српска кафана.

П.С. што се теме тиче -- ко шта зна, нико ниша не зна, крхко је знање.
Jocko4
(observer)
07. април 2020. у 23.24
seljakipo,

Не знам италијански, али ако ти знаш, да ли је то рекорд (највећи број) у односу на остале земље у региону, или у Европи, или је то рекордан број до сада ?
seljakipoПорука негативно оцењена. Покажи

seljakipo
08. април 2020. у 00.30
Srbija, rekorder umrlih i neizlecenih (u regionu prim)

Velike sumnje u stvarne moguć́nosti vladajucih struktura. Respiratori nedostaju uprkos izjavama predsednika

Srbija rizikuje italijanski ili španski scenario. Čak i ako vlada za sada ćuti, mnogi građani su ovu vest na svojim društvenim mrežama dobili od krizne jedinice koja se suočava sa epidemijom u zemlji. Zemlja koja je tokom 24 sata doživela 160 novih infekcija i smrt 28 ljudi, uključujući podsekretara za životnu sredinu, hirurga Branislava Blažića, nastanjenog u Kikindi, od izbijanja epidemije u Srbiji. Zemlja od koje nije poznato tačno u kakvoj je situaciji sa respiratorima i mestima za intenzivnu negu. Takvi podaci za Srbiju, kao i za ceo Balkan, su državna tajna.
Međutim, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ima 1.008 respiratora, preterana cifra s obzirom da Slovenija ima 168 respiratora. Možda preterivanje da se prikrije crna rupa? Činjenica je da je Beograd hitno zahtevao pomoć́ od Pekinga. Ali od dva teretna aviona koji su sleteli na aerodrom srpske prestonice, sletelo je samo 18 respiratora od 200 traženih. A od 10 tona pomoć́i koju su dobili od Arapskih Emirata respiratorima nema ni senke.

Vojska već́ danima deluje na ulicama zemlje, a takođe kako bi stanovništvo shvatilo da je situacija ozbiljna pred nevidljivim neprijateljem Covid-19. U Srbiji su, zapravo, ljudi uvereni da ako postoji vojska onda to znači da se nema potrebe šaliti. Predsednik je proteklih dana najavio da će najaviti stupanje na snagu ukupnog policijskog sata, tj. 24 sata dnevno, 48 sati unapred (ne usuđujemo se razmišljati o interesu za supermarkete).

Ako nedostaju glavne bolničke ustanove za borbu protiv virusa, nedostaju i zdravstveni radnici i lekari potrebni za borbu u odeljenju. Posljednjih godina došlo je do masovnog bega ovih kategorija iz zemlje u srednju Evropu i skandinavsko poluostrvo, suočavajući se da ostanu kod kuće i primaju platu od koje ne mogu da se prehrane. Trenutno je, bar kako su objavile službene vlasti, u Srbiji inficirano 1.060 ljudi, 28 mrtvih, ali bez oporavljenih pacijenata, što izgleda da potvrđuje gore navedene sumnje. Vojska, uz pomoć́ specijalaca koji su došli iz Kine nakon transformacije različitih prostora kao sajam u terensku bolnicu, sada počinje da transformiše studentske kuće, sportske dvorane i koncertne dvorane u bolnička odeljenja. Treba napomenuti da se gosti paviljona Beogradskog sajma koji su takozvani manje ozbiljni pacijenti žale na hladnoću, da nemaju toplu vodu da se operu i na lošu medicinsku negu.

Lekari rade ono što je nužno, a možda čak i više, jer prvi nemaju sigurnosne karakteristike koje su neophodne za operaciju na prvoj liniji protiv koronavirusa.

U Srbiji su istaknuta četiri glavna izbijanja epidemije i to su Beograd, Ćuprija, Niš i Valjevo, gradovi za koje vlada razmatra uvođenje „crvene zone” poput Kelna u Lombardiji, što je potpuna izolacija. Ali izolovati Beograd znači izolovati Srbiju, možda nemoguć́u ili čak samoubilačku misiju čak i ako bi bila raspoređena cela vojska.
seljakipoПорука негативно оцењена. Покажи

seljakipo
08. април 2020. у 00.42
od O (nula) izlecenih (rekaverovanih) pre dva dana sad 118

https://www.youtube.com/watch?v=sK5-DfNyewA&feature=youtu.be

Srbija je stvarno rekorder

ovde još uvek nula

https://coronavirus-livetracker.com/
?????? ?????? ????? ?????? ?????? ?????
Bojak
08. април 2020. у 02.20
haha,
„Slovenija nema respiratore pa kako onda može Srbija.”
To je glavni zakljucak teksta.

Da ti druže ne vodis ovde propagandni rat potiv Srbije?

Za vodjenje rata protiv jedne države obično sledi kazna.
dulebg
(posmatrach)
08. април 2020. у 04.12
Новине у Италији опљунуле су и по руској помоћи: шта без везе тих 14 авиона - то је исто ко и Амери што су из Авијана однели респираторе, маске и рукавице! Него се Руси куртче у униформама, а зна се да је Италија у Америци!
seljakipoПорука негативно оцењена. Покажи

seljakipo
08. април 2020. у 12.41
goodbad
(gb&u)
08. април 2020. у 15.04
papakipo napisi neki popratni tekst,cisto da se vidi da nisi gluvonem.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.