Дискусије : Политика

 Коментар
Опет Веје Снег..
Milles_Broker
01. април 2020. у 08.36
Да покрије Брег,
И да Лија покрије сој траг.

Па да видимо шта то овај господин прича.

https://www.youtube.com/watch?v=kLULnc_F7tU

Milles_Broker
01. април 2020. у 08.39
Уживајте !

Руси су направили лек против Короне !
А да ли ћемо преживети ово сто нам ОНИ спремају ?
dulebg
(posmatrach)
01. април 2020. у 10.06
Већ се неко време врти вест: да од лека против маларије и једног општепознатог антибиотика може да се обезбеди лечење од корона вируса. Притом тај лек против маларије није баш безопасан.
Milles_Broker
01. април 2020. у 12.36
Дуле,

Ову вест о проналаску лека сам пренео из наших новина а из простог разлога да бих можда мало охрабрио оне који су се можда мало више уплашили !
А сваки лек као лек има манје или више неких лоших последица по наше здравле.
Колико је добар или не ја то незнам .
Заборавио сам да оставим лимк који мозда има и мало висе информација у вези истог па би они који су стручни на ту тему могли нешто да кажу.

Jocko4
(observer)
01. април 2020. у 13.45
Преносим део чланка који је објавио „Недељник” 30. марта 2020.

>>> 'Sredinom marta mediji širom sveta objavljivali su priče o inicijalnoj studiji koju su sproveli francuski istraživači i koja je pokazala da kombinacija dva leka – hidroksihlorokina i acitromicina jeste vrlo efikasna u lečenju pacijenata sa COVID-19.

Studija koju je vodio poznati Didije Raul iz Marseja pokazala je da je 100 odsto pacijenata koji su primili kombinaciju dva leka – protiv malarije i antibiotika – testirani negativno i bili virološki izlečeni u roku od 6 dana od početka lečenja.

Prvo preliminarno ispitivanje obuhvatalo je ukupno 36 pacijenata sa COVID-19.

Međutim, američke zdravstvene agencije poput FDA i CDA, još uvek veoma oprezne u pogledu efikasnosti i sigurnosti ova dva leka zbog malog obima lečenih, pokrenuli su svoja klinička ispitivanja.

Danas su profesor Didije Raul i njegov tim objavili rezultate svoje nove studije.

Za razliku od prethodnog malog ispitivanja, novo istraživanje ima veću veličinu uzorka – 80 pacijenata sa COVID-19.

Cilj studije bio je pronaći efikasan tretman za izlečenje pacijenata sa COVID-19 i smanjiti trajanje prenosa virusa.

Kod 80 pacijenata koji su primali kombinaciju hidroksihlorokina i acitromicina, tim je pronašao kliničko poboljšanje kod svih pacijenata koji su zaraženi, osim kod jednog starog 86 godina, i jednog pacijenta starog 74 godine, koji su još uvek bili na odeljenju intenzivne nege.

„Za sve ostale pacijente u grupi od 80 ljudi, kombinacija hidroksihlorokina i acitromicina rezultirala je kliničkim poboljšanjem koje je izgledalo značajno u poređenju sa prirodnom evolucijom kod pacijenata sa definitivnim ishodom, kao što je opisano u literaturi. Posmatrajući 191 kinesku bolnicu, prosečno trajanje groznice je bilo 12 dana, a kašalj 19 dana kod preživelih, sa stopom smrtnosti od 28%. Korišćenjem ove kombinacije lekova ti brojevi su smanjeni”, kaže tim Didijea Raula i dodaje:

„Dakle, pored direktne terapeutske uloge, korišćenje ova dva leka može igrati ulogu u kontroli epidemije bolesti ograničavanjem trajanja prenošenja virusa, koje može trajati nekoliko nedelja, ukoliko nema specifičnog lečenja. Potvrđujemo efikasnost hidroksihlorokina povezanog sa acitromicinom u lečenju COVID-19 i njegovu potencijalnu efikasnost u ranom smanjenju zaraznosti. S obzirom na hitnu terapijsku potrebu za upravljanjem ove bolesti efikasnim i bezbednim lekovima i s obzirom na zanemarljive troškove i hidroksihlorokina i acitromicina, verujemo da bi i drugi timovi morali hitno da procene ovu terapijsku strategiju kako bi izbegli širenje bolesti i lečenje pacijenata pre nego što im se stanje pogorša”, zaključio je tim.'
CEKAC
01. април 2020. у 16.31
Toliko efikasan da ih je 506 umrlo u jednom danu...
Keserovic
01. април 2020. у 16.36
Pa ti sto u umrli nisu pili ove lekove simpanzo to ti covek i prica...
CEKAC
01. април 2020. у 22.05
Strizeno - koseno...
Od kuda ti znašÉ
Je li i kod njih vrsena selekcija..
Ako postoji lijek, onda se smanjuje smrtnost, ne da se povecava...
Jocko4
(observer)
02. април 2020. у 00.29
CEKAC,

Од кад се појавила прва вест о терапији комбиновањем хидроксихлорокина и ацитромицина, главна замерка је била да је закључак истраживања донесен на малом броју узорака. Наиме, прво испитивање у Француској (Др. Дидије Раул) је обављено на око 20, друго на 36 пацијената, а ово треће на 80 њих.

Статистика коју је Дидијеов тим објављивао углавном је слична и ефекти су прилично добри. За сада би требало да се проверава да ли ова терапија може да изазове нежељене и потенцијално опасне пратеће ефекте, у случајевима пацијената који примају неке друге лекове због хроничних болести.

У Француској и у многим другим земљама постоји борба између јаког фармацеутског лобија (који настоји да наметне и скупо прода изузетно скупу вакцину, а наговештава се цена реда величине 3000 евра) и одређених група лекара (међу којима је и Др. Дидије Раул, по коме би поменута комбинована терапија коштала око 3 евра).

У Кини су испробали и примењивали разне терапије, међу којима и ову и најбоље резултате су постизали применом ове и употребом Интерферона Алфа2.

У Русији су већ објавили списак од 5 терапија које ће бити примењиване.

Ако узмемо у обзир да ни права терапија против nCov-SARS2, ни вакцина још не постоје, било би добро да се примењују оне које ипак дају извесне успешне резултате.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.