Дискусије : Политика

 Коментар
BeliVukПорука негативно оцењена. Покажи

Русија наоружавала ујке са оружјем до зуба!
BeliVuk
07. децембар 2019. у 09.02
Novi ruski pritisak na Hrvatsku: Isporučili smo vam S-300, gdje su nestale rakete?
Razočarani ruski veleposlanik Anvar Azimov pozvao je trgovca oružjem Zvonka Zubaka da usklade popis isporučenog oružja

veleposlanik Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov, koji je prije dva mjeseca žestoko pritisnuo hrvatsku Vladu i najavio da će se s Agrokorom dogoditi kaos, sada ostao u sjeni zbivanja s Agrokorom – ne znači da nije aktivan. Ovih je dana pozvao u veleposlanstvo na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, koji je u vrijeme Domovinskog rata bio u grupi koja je putem njihove tvrtke Winsley Finance Limited bila glavni opskrbljivač Hrvatske oružjem.

U cijelosti je bila riječ o naoružanju ruskog podrijetla pa je Azimov zvao Zubaka da mu sačini popis sveg oružja koje je preko Rusije od 1992. pa sve do 1997. godine stizalo Hrvatskoj.

U razgovoru sa Zubakom Azimov je kazao da je Rusija razočarana ponašanjem Hrvatske te da bi se Hrvati trebali podsjetiti tko ih je u vrijeme međunarodnog embarga naoružavao i spašavao. Stoga je i zatražio popis svih isporuka. Izgledno je da Rusija zna što je tih godina isporučivala zaraćenoj Hrvatskoj, no trebala im je i dodatna potvrda. U popisu, koji je u posjedu Večernjeg lista, navode se goleme količine tog naoružanja. Na popisu je i znameniti raketni sustav S-300 PMU koji je dijelom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica zračnim snagama SR Jugoslavije da ih odvrati od intervencije tijekom Oluje.
https://www.vecernji.hr/vijesti/ruski-pritisak-isporucili-smo-vam-s-300-gdje-su-nestale-rakete-1162920
https:// archive.fo/M9rCa

(S-300 se na snimci sa mimohoda na Jarunu 1995. vidi na 1:03:55)
https://www.youtube.com/watch?v=VzR49zc8HKc

Ово што је Русија починила 90их је неопростиво. Не треба се потресати, само констатовати какви су. Испоруку Србији С300 већ дуже од 15 година лаже како ће испоручити, хрватима већ испоручича 90их и то са огромном количином модерног оружја као што су 11 комада МИ 24,24 комада МИГ 21 у одличном стању, огромна количина ракета итд. Са оваквим „пријатељима” као што се Русија показала 90их, па и данас није много боља, да се затре са осталим непријатељима Срба на Балкану није штета. Изузеци потврђују правило, тако да неко не испадне смешан па спомиње изузетке које су безначајне у односу на огромно помагање усрашама које је Русија починила.

Јелтсин никад ниje имао намеру да помогне са оружјем Србе. Јелтсин и вечина руса су били наклоњени западу и усрашама 100%, исто тако 1999 кад су рекли да Срби морају да пристану на све што шиптарија тражи од Срба. Руси треба да се затру, то је једино правилно за човечанство, то им и следи, већина руса су пијандуре и дрогиранти, само чине штете за човечанство. Русија заслужује све најцрње и то ће јој ускоро и бити. Ма колико болесноумни русофули трабуњали.
Keserovic
07. децембар 2019. у 09.14
Tako je!
Zato da se lepo mi okrenemo Nemackoj i vatikanu koji crvatima ništa dali nisu...
dituartu
(eng)
07. децембар 2019. у 09.15
Ne seri
dituartu
(eng)
07. децембар 2019. у 09.22
Vuce
dulebg
(posmatrach)
07. децембар 2019. у 10.09
Више волим америчке бомбе, него то руско лицемерје. А и шта су нам направили: срушили за 100 милијарди, побили 2.500 (само у Србији), дакле 25000 рањеника, растерали милионе, попљачкали и направили нам штете за још 300 милијарди.

Ал не лажу: кад кажу „демократија” - скидај гаће ил ће бити свашта!
dituartu
(eng)
07. децембар 2019. у 10.13
Znam da Dule sarkasticno komentarise ali bez obzira hteo bih reći da Rusi nisu licemerni,sami priznaju da su krivi sto su ostavili Srbiju pod Jelcinom (koji je onako uz put satro samu Rusiji)
Precanin
(Нека буде борба �)
07. децембар 2019. у 16.52
Србима лоше о Русији може да прича само неко ко с лажима и полуистинама покушава да опањка Русе код нас Срба. Служе се крилатицом „Кад су нама Руси помогли?” Мада и да нису, а јесу, али ајде да никад нису...кад су нас то Руси БОМБАРДОВАЛИ?
И ту би свака распрва требала да престане, ако се ради о некоме ко има малчице части и памети.
Али овдје је ријеч о БиломВуку, ни части, ни памети, ни Србина.
Али ајде, БилиПас је на задатку.
Свој ти пос'о синко!

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.