Дискусије : Политика

 Коментар
dulebgПорука негативно оцењена. Покажи

Шушњар
dulebg
(posmatrach)
02. новембар 2019. у 10.32
Шта ви кажете за ово?

https://tinyurl.com/yyc85999

Zvijer u ljudskom obličju, pripadnik „Vojske Republike Srpske” Radomir Šušnjar koji je zajedno s krvnicima Milanom i Sredojem Lukićem i drugima sudjelovao u spaljivanju najmanje 119 živih ljudi – muslimana u Višegradu, u srijedu (30. listopada 2019. godine), od strane suda u BiH nepravomoćno je osuđen na 20 godina zatvora.

...Tako se u posljednjih nekoliko godina u Srbiji naveliko promovira njegova knjiga „Ispovest haškog sužnja” u kojoj negira zločin i odbacuje svaku krivnju.

Power12345Порука негативно оцењена. Покажи

Power12345
02. новембар 2019. у 11.46

za takve koji se porede sa zverima je premalo..zver kad je gladna ubija, jede, lageruje ili se brani..
u svemu tome kao i komentaru nema se riječi..

to ili takvi su bruka nacije za pokolenja..

Dule ...čitajući tvoja pisanja, komentare ili uopšte gdje bi te čovjek svrstati mogao je veliko pitanje..a ovo gore postavljeno je više no bruka ,Bruka nacije, Srba i svega što je Srpsko.. ne znam šta si mislio uopšte sa tom sramotnom i jadnom na stranicama ovim .
dulebg
(posmatrach)
02. новембар 2019. у 12.39
Па сад ако је за бруку нације - имају сви чиме да се похвале, ми понајмање. Чак мислим да, поред злочина наших непријатеља, напросто имамо ПРАВО да не будемо бољи.

Него ја питам: колико је ишта од овога из оптужнице истина?
Novak
02. новембар 2019. у 14.03
Laz sve je laz, ja sam bio u ratu i nisam video ni jednu žrtvu nanesenu sa srpske strane.
Jedino sto sam video su naše žrtve i spaljene kuce Tako smo jednom prolazili kroz Kozarac pretezno muslimansko mesto i rekli su nam da su njihove kuce stradale Zbog napada neprijatelja u zestokoj borbi . Imao sam takoder priliku uveriti se kako se u ratu covekova svest može prromeniti i od nekad pitomog coveka poststi zver, naravno ne kod nas, malo sam se bio uplasio jer sam u nekim trenucima video da ni sam nisam na to imun pa sam brzo odlucio da se zastitim na odgovarajuci način.
Lorka
(поета)
02. новембар 2019. у 14.05
Дуле, ја бих пошао од три чињенице:
1. Хашки суд се у многим случајевима показао некредибилним и пристрасним судом.
2. Ово пишу медији непријатељске стране.
3. Против Срба се и даље води интензиван специјални пропагандни рат.

Након ове три чињенице, све наведено нам оставља право на сумњу.
Погледајте само шта имплицира овај чланак - Србија подржава злочин и злочинца, а у томе се истичу Србска православна црква и Србска радикална странка. Дакле, циљ је пре свега да се настави бацање блата на Србију и СПЦ.

Пошто знамо да Србија, а посебно Србска православна црква, не подржава такву врсту злочина, онда ја изводим недвосмислен закључак да је реч о пропаганди.

Такође, пошто знамо да је Хашки суд осудио многе невине Србе на многогодишња робијања (Павковића нпр.) а многе кривце са друге стране ослободио (Орића, Готовину итд.), онда извлачим и други закључак - и та пресуда (ако постоји) заправо је наставак антисрбске кампање.

Ако СПЦ врши промоцију наведене књиге, у којој оптужени настоји да обавести јавност о својој невиности, онда ја верујем да му је кривица напакована. СПЦ је озбиљна институција и сигуран сам да би се оградила од бескрупулозног злочина какав би био овај наводни који је описан у бошњачком медију. Цркви није потрабно да се игра са својим угледом, осим ако је сигурна да је реч о праведнику, оптуженом на правди бога, коме је потребно пружити божију утеху и шансу да бар пред светом божијом црквом каже да је невин, јер пред Хашким судом таква шанса не постоји.

На крају, као и у случајевима сваке пропаганде, непријатељ ће и у овом случају постићи свој циљ - ширење мржње. То се види по коментарима испод тог текста. Циљ тог чланка и није да убеди Србе у властиту кривицу (напротив, постићи ће обрнуто), али је циљ да код муслимана одржи интензитет мржње стално их бомбардујући вестима о србској злочиначкој монструозности.

Да, и они су чинили злочине, али о томе нити пишу нити пресуђују.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. новембар 2019. у 19.26
„Milan Lukić, vođa srpske paravojne skupine ”Osvetnici„ koji je bio glavni organizator zločina i za kojega se u optužnici Tribunala u Den Haagu navodi kako je vjerojatno odgovoran za smrt najmanje 132 identificirane žrtve (ljudi, žena i djece), u ”Republici Srpskoj„ i Srbiji uživa status nacionalnog heroja.”

Ne uziva.
britka-sablja
03. новембар 2019. у 07.52
Наслов и садржај ове теме, признајем, делује монструозно и захтева по мени прави одговор. Ипак, и само помињање Суда у ден Хагу је за мене црвена марама пред очима јер ужасно озбиљно ставља србску страну на положај кривца.
Истину знају само они људи, који су својим очима и присуством, могли пренети данас истину. Нажалост, све досадашље особе које су преузеле на себу ту слободу да причају о таквим стварима, нека „ ноћна путовања ” су однела изван вида јавности.
Рат је грозна ствар и тешко је разумети све а на другој страни, пропаганда је увек средство чиме се може бацити кост у лице читавом народу.
Злодело се не може сакрити као ни покушај Бакирове веома утицајне личности која се са сигурношћу, на овакве вести смешка!
Коментар од цењеног Пјера ме такође упозорава да је на свим странама било много ружних ствари. Ако је тако дело учињено, онда треба имати муда и осудити га. Наслов теме где се помиње ЧАСТ, ОБРАЗ, и слично, оправдава сваки корак који ће србском народу одати поштовање за честитост.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.