Дискусије : Политика

 Коментар
Курди
Precanin
(Нека буде борба �)
08. октобар 2019. у 20.24
Курди су несређан народ, расути у неколико држава а немају своје.
Али неслога, и непрекидно бирање погрешног савезника их је упропастило.
Ево у Сирији су били заокруили нешто своје, понадали се да ће да одломе од Сирије али су упетља Путин и Асад поче да ослобађа земљу. Недавно је Асад тражио да све стране војске напусте Сирију а односило се то на УСА и Турке, заправо. И сад ова шачица Амера ђе да оде, рекао Трамп, ако не лаже. А Турчин би да искористи па да пороби Курде у Сирији и тако ријеши своје питање. Али није тако то све једноставно. Турци заборављају да постоје само да би били препрека Царској Русији, Совјетском Савезу, Руској Федерцаији да изаће на топла мора. Некад масло УК данас масло УСА, зато су и у НАТО. Али султан Ердоган би више..можда се и загрцне.
Ја још увјек мислим да моја стара жеља и план може да се оствари.
А шта ако Путин каже Ердогану да и он напусти Сирију. Онда Асад не само треба да понуди Курдима аутономију него чак и војну подршку за напад на Турску, са турским Курдима то би била велика респектабилна сила. И Асад зна да је пола зла Сирији дошло од Турске, и он би помогао да се та злодржава растури. Кохезионе силе у Турској су веома крхке, са страним фактором (Русија) и уз јединство Курда и Асада то би се распало од шале. И ето Руса у Константинопољу.
Боже помози!
Power12345
09. октобар 2019. у 03.02

U gradovima gdje Kurdi žive faktično po meni bolje da zaobidjem ali u što širem krugu..Zašto to tako pišem je moje lično ...
tačka
istinajemojeime
09. октобар 2019. у 03.11
Jači tlaci.
Da Srbija posalje vojsku da zastiti svoj narod na svojoj teritoriji Kosova i Metohije digla bi se dreka svetska ameri bi Beograd gadjali...
A Turska ide otvoreno u tudju državu da ubija i etnicki ocisti Kurde i tu naseli izbeglice iz Sirije a čitav svet to gleda i suti.
Rusi doduse ne sute oni još oblecu oko Turske da im posle pvo raketa zadnje generacije prodaju i avione zadnje generacije i malo napune dzepove.
drina1
09. октобар 2019. у 09.25
A Turska bi da naseli raseljene sirijce u Siriju?!!!
dulebg
(posmatrach)
09. октобар 2019. у 14.34
Курди су грешка историје - један антички народ непознатог порекла, који од настанка отоманске империје нема своју државу. Сајкс-Пикоовим (јел сам добро рекао?) планом подељени у 4 државе: разликују се међусобно религијом, језиком, писмом и наравно пасошем.

Њихова је зла судбина што су у срцу „предње Азије”, те би у сваком случају потпали под контролу англо-циониста и хебали цео регион. То је разлог што су околне државе толико против њихове самосталности. Притом нису претерано ни паметни: основавши своју Рожаву на територији северне Сирије, они су укинули арапски језик и писмо и не-Кудре свели да људе нижег ранга.

Руку на срце: кад гледаш видео-прилоге са тамошњег ратишта: Сиријци су лепи, дебељушкасти, често плавооки; Ирачани су циганастији; Персијанци профињени; а Курди као неандерталци. Жене им делују атрактивно - онако у униформама и наоружане. А муџахедини изгледају ко зли свемирци из Лукасових урађевина.
dulebg
(posmatrach)
09. октобар 2019. у 14.37
Мислим да је био Курд, који у једном видеу нишани „Стрелом” хеликоптер и броји, притом 6-7-8 звуче отприлике: шасј-сјејм-восјејм. Знамо да Иранци и Јермени истичу своје аријевско порекло, не би чудило да су и Курди од „наших”. Осим што изгледом не подржавају теорију.
marisav
(Besposlicar)
15. октобар 2019. у 11.05
Sto jest jest,,Kurde unistava Erdoganova armada,,,no moram takođe reći da nemam puno zala nad njihovom sudbinom,,,neka se Turci i Kurdi dobro istrebljuju i sto duže... Svojom ulogom kroz istoriju, a naročito klanjem Grka iJermena, njihovih žena i dece, u prvom svetkom ratu i posle i delujuci kao psi pusteni sa turskih lanaca Kurdi su kod mene izgubili poene i nemam samilosti za njih,,,neka vide kako je biti istrebljivan,,,jer i oni su istrebljivali...milion pravoslavnih hrišćana su pobili...malo li je???
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.