Дискусије : Политика

 Коментар
kupressrpskiПорука негативно оцењена. Покажи

Imamo pravo na referendum
kupressrpski
(vozac)
05. октобар 2019. у 08.35
niko nam ne može zabraniti... da li smo za monarhiju ili ne ... ko je Taj ko uskracuje to pravo srpskom narodu da se izjasni...ne može se vise cekati

dituartu
(eng)
05. октобар 2019. у 13.00
ko ti drma kavez simpanzo smiri se
kupressrpskiПорука негативно оцењена. Покажи

kupressrpski
(vozac)
05. октобар 2019. у 18.06
drmo ti je jozo dandaru ulitanu supljikavu metiljavu ...pa si se i ti zarazio..
Werba
(N/A)
06. октобар 2019. у 07.09

Moja mala sa kupressa osla u Sviiicu,
da osvezava p.icu..(intelektualni rad)
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
06. октобар 2019. у 09.44
Kakav referendum brate pa da svi ovi kao i na ovom forumu,siftari,balje,madjari,ustaše,montenigeri,komunisti,pederi,lezbejke, glasaju protiv...oni su sad u zenitu sa njihovom anom a kad pobede Srbi postacemo Kraljevina a da nikog od njih ni ne pitamo,pa zar su oni nas pitali kad su ustolichili anu...
dituartuПорука негативно оцењена. Покажи

dituartu
(eng)
06. октобар 2019. у 10.38
Jesi li ti to kuprese na brzaka napravio novi nalog cisto da das sam sebi podrsku da nisi sam
dituartuПорука негативно оцењена. Покажи

dituartu
(eng)
06. октобар 2019. у 10.40
cirkuska simpanzo
dituartu
(eng)
06. октобар 2019. у 10.45
Tip radi za hrvatsku sluzbu i ubacuje koske među narod,gledaju gde mogu da nadju mesto za svadju a to je obično pitanje monarhije i komunista.
Bez ikakvog smisla u danasnje vreme uporno se potencira to pitanje.Kad je Srbima potrebno jedinstvo ulecu ovakvi sa ovim temama.
Možda je smesno (a jeste) lično verujem da nemaju nekog uticaja ali eto uporni su.
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
06. октобар 2019. у 11.01
Kupreski zaista pokusava da narusi jedinstvo balija,ustaša,balista,komunista,montenigera,madjarona,pedera i lezbijki,mesanaca i vlauca,sokaca i bugara koji su svi odreda protiv SRPSKE KRUNE ali Boze moj bili su i protiv Belih Orlova,himne iako je ova iskrivljena,protiv mnogo toga a ono Srpski barjak barjak se vijori sa najlepskim grbom,zamuckujemo još pomalo na himni dok slavimo uspeh SRPSKIH sportista i drugih ljudi,slavimo Svetog savu,krstimo decu,ucimo se veri i u Crkvama i u skolama...korak po korak ne zurimo...i op eto nas jednog jutra u KRALJEVINI SRBIJI...a za ove gore nerado pomenute zabole nas kriv srpski zdrepcanik...
WerbaПорука негативно оцењена. Покажи

Werba
(N/A)
06. октобар 2019. у 12.21
Moja mala sa kupressa osla u Sviiicu,
da osvezava p.icu.(intelektualni rad)
-A mene nako glumpavog bosanca,(uvek mi je to govorila) turila u kacu od kiselog kupusa, usred polja kupressa.
Pre polaska pokaze mi srednji prst i kaže:
'morala sam da te turim u tursiju- za primer ostalima'! i ode...
dulebg
(posmatrach)
06. октобар 2019. у 16.54
Не постоји ПРАВО. Постоји СИЛА и ко је поседује тај је у праву. Референдум може да се организује да би се потврдила нека већ припремљена одлука, или да се смири народ у тренутку кад је надомак СИЛЕ.
kupressrpski
(vozac)
06. октобар 2019. у 17.31
dusane mi nećemo ništa na silu...ocemo samo da se srpski narod izjasni bez srpski neprijatelja znamo ko je doso na silu vrlo dobro...ako nisi za monarhiju postujem ali moras da i ti postujes drugu stranu .to ti se zove kultura...poz vojvodo rasturaj bagru vatikansku to nam je sveta zadaca...
Jocko4
(observer)
06. октобар 2019. у 23.53
kupressrpski,

Уз напомену да покретање и организовање референдума кошта, шта би се добило референдумом о успостављању монархије, ако је већ познато да је за њу релативно мали проценат становништва Србије ?
Werba
(N/A)
07. октобар 2019. у 01.06
U Srbiji da mogu ni svinje ne bi glasale za Acu Gicu.
Nasta lice i kakvi su tek oni, koji bi njemu dali glas...
kupressrpskiПорука негативно оцењена. Покажи

kupressrpski
(vozac)
07. октобар 2019. у 07.08
moje lično mišljenje je da bi mali broj srba glaso protiv monarhije ...jer srbi i srbija su bili izlozeni nezapamcenoj diktaturi represiji i zločinu laži podmetanju da bi zavolili copu ali nisu ...evo neki dan sam bio na svadbi kad je pocela pjesma morem plovi jedna mala barka nasto je lom sve je skocilo na noge nije li to puls naroda...niko nije nagonijo da ustaju nije bilo zandarmerije kao za vreme joze policije pa ko ne aplaudira pendrek pa po glavi...
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
07. октобар 2019. у 09.00
Ubode ga verbalija,tačno je samo svinje ne glasaju za Monarhiju:-))
Moj srpski brate sa Kupresa...neće biti referenduma,Monarhiju ćemo uvesti kao i veronauku ili novu zastavu...urdbom vlade republike Srbije koja će time proglasiti svoj kraj...
D-Man
(Analyst)
07. октобар 2019. у 14.14
kupressrpski,

Пре свега, онако искрено, могу да ти кажем да је мени прилично нејасна било чија жеља за монархијом.

Шта би Србија добилиа монархијом?

Ко би, по теби, био српски Краљ?

Каква би улога била тог Краља и каква би он уопште имао овлаштења у држави?

Управо на овим дискусијама се константно могу чути негативни коментари о свему што има предзнак југославенски у себи. Кад неки људи говоре о Краљу онда првенствено мисле на Карађорђевиће а ти исти Карађорђевићи су више били Југославени него Срби.

Србија треба да остане република по мом скромном мишљењу. То што се људи пале на неке песме не значи да су и за повратак монархије. Ја свакако нисам.
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
07. октобар 2019. у 14.59
Zabole nekoga za tebe i tvoje skromno mišljenje za koje ti skromno mislis da je najmerodavnije...nisi ti bio ni za Bele Orlove umesto crvene djavolske petokrake...ni za himnu paaaaa sad cutis kao vaginica i gutas knedlice kad je Srbadija peva,tako ćeš i Kralja da volis vise i od mene:-)))
D-Man
(Analyst)
07. октобар 2019. у 15.22
Keserovicu,

Ја потичем из породице у којој нико (од ближе родбине) није био чак ни у СКЈ.

Што се тиче Краља мени не треба. Ако би којим случајем народ у Србији вратио монархију ја против тога не бих могао ама баш ништа (и Канада има Краљицу која мени апсолутно ништа не значи и ја против тога не могу ништа).

Ја, иначе, сумњам да ће Србија вратити монархију. Србија је била уморна и од Краљевине па је делимично и због тога Броз успео да влада до смрти и Србијом. Ја још нигде нисам приметио неко велико интересовање за монархију о којој поједини дискутанти овде често говоре.

KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
07. октобар 2019. у 15.52
Ama naslusao sam se ja tih gluposti milion puta...a to što ti niko nije bio komunista a ti zavrsio kao gastarbajter u Kanadi govori samo jedno da nisi mogao ni da dobacis za partiju...pa ti su i najopasniji,nisu postali deo nečega sto im je bio ideal...a da je Srbija bila umorna od Kraljevine tu si u pravu...evo na primer kad su streljali buduceg sveca Kralja aleksandra u Marselju u zemlji je bila proglasena SESTOMESEVCNA ZALOST!!!
Ne optuzujem te za neznanje samo konstantujem da takvi dunsteri SIGURNO i neće odlucivati o ovom sudbonosnom pitanju...
D-Man
(Analyst)
07. октобар 2019. у 16.46
Кесеровићу,

Спадаш очигледно у ону групу људи које овде долазе само да провоцирају и вређају.
Због таквих се и ова дискусија спустила на најниже могуће гране.

Шта да ја теби кажем када на коментар да ми нико није био у партији (а ја завршио у Канади) ти кажеш да сам био неспособан и за ту и такву партију који ти и такви попут тебе иначе презирете.

Да ми је породица којим случајем била у партији онда би ме називао комуњаром и ко зна како још.

Ја тебе нећу вређати иако бих, наравно, могао али нема потребе. Ти са својим речником довољно говориш сам о себи.

Иначе, да те дунстер (како ме назва) нешто пита: А када то очекујеш да ће у Србији уопште бити некакав референдум о монархији? Ја бих рекао да се о томе никад у Србији сигурно неће ни расправљати ни расписивати референдум у идућих најмање 10 година а ако икад дође до тога онда ће се и људи које називаш дунстерима итекако питати.

KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
07. октобар 2019. у 17.14
Svojim odgovorom samo potvrdjujes moje rechi...
Ajde reci zašto ti niko nije bio u komunistima?
Sve drugo je nebitno,tačno je ima vas vishe svi gore nabrojani plus onaj socijalni stalez ciji su preci bili sirotinja i koja je odrastala uz price kko se „kod Kralja” kopalo za kopanju brasna ili pola litre loše rakije...sto je verovatno bar delimicno i tačno...ali eto danas nema sirotinje osim sto nas vise ima u inostranstvu nego kod kuce kao i da ovi sto su ostali kod kuce ne znaju šta će od luksuza i obljesti...
Ogromna vecina je bila ponavljam i za petokraku,kao i za hej sloveni,protiv veronauke,protiv proslave Bozica i Vaskrsa pa šta?
Ko iebe glupu većinu,vecina je i sad za vucica kao sto je bila i za secerka slobu,pa ga nešto ne vidjam u poslednje vreme...
Jocko4
(observer)
07. октобар 2019. у 23.47
Keserovicu,

Дискусија је поводом теме покретања референдума.

Да ли би ти пристао да будеш монарх без већинске подршке у народу ?
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
08. октобар 2019. у 08.21
Eve ga još jedan sef na komunisti koji nije bio komunista i ne bi bio da ga secesh u komaTe:-))
Šta bih ja a šta ne bi nije bitno,ja nisam prestolonaslednik već gedza moravski...ali 50ogodisnje zaludjivanje je ostavilo traga čak i u onim mozgovima koji u drugim segmenrima van politike funkcionisu normalno...da li je tebi jocko normalno da jedan zagorski ustaša ili ko zna ko i šta dodje i u sred Beograda se useli u KUCE srpske DINASTIJE ciji je rodonacelnik OSLOBODIO SRBIJU OD TURAKA,tacnije poceo njeno oslobadjanje??
Jel shvatas ti šta je uradjeno?
Komunisticki OKUPATORI su BEZ IKAKVIH REFERENDUMA unistili tekovine borbe te dinastije na državnom nivou plus su i pivatno skoro pa potpuno unistili Kraljevsku porodicu...
Lorka dole za 5 dolara oce da pokrene svetski rat a ti pitas da li bi neko trebao da ceka da se VECINA baljoza koji mrze sami sebe osvesti pa da mu vrate ono sto je VEC NJEGOVO!!!?
Ne treba njemu ničija milostinja već da INSTITUCIJE države koju je njegov paradeda stvarao treba da rade svoj posao i PROGLASE NEVAZECIM sve ono sto je komunisticki okupator pod nevidjenim terorom sproveo...
Jel shvatas ti šta branis?
80000 ljudi je kita streljao po Srbiji,jel to referenum kojim je on oteo ne samo Kralju već SRBIJI ono zasta smo ginuli kao musice pucajuci i na njega na Ceru i Kolubari???
E zato ćete se jednog dana probuditi u KRLJEVINI SRBIJI bez da vas iko pitao...
Jocko4
(observer)
08. октобар 2019. у 09.34
Keserovicu,

Не штрецам се много на етикетирање. Као ни сада, док сам живео у Југославији нисам био члан неке политичке странке.

Начитао сам се твојих коментара и мислим да су ти прилично забавни монолози.

Да бисмо могли да наставимо разговор на ову тему, најпре одговори на моје питање, које ћу да поновим:

Да ли би ТИ пристао да будеш монарх без већинске подршке у народу ?

А после ћемо и о родоначелништву, геџама с Мораву и војводама.
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
08. октобар 2019. у 10.32
Meni ti nisi zabavan,ako nisi shvatio odgovor iz mog poslednjeg posta onda il si zlonameran il ne naročito bistar...
WerbaПорука негативно оцењена. Покажи

Werba
(N/A)
08. октобар 2019. у 12.47

Keserovic

08. октобар 2019. у 08.21

Šta bih ja a šta ne bi nije bitno,ja nisam prestolonaslednik već gedza moravski...
========
-rijes baste sas krompir pored Moravu, daklena, stetocina po ugledu na Acu gicu..:)
da nisi i ti samoproklemovani „vojvoda”?
Ovuda vojvoda k'o drva i sve jedan do moga..:)
D-Man
(Analyst)
08. октобар 2019. у 14.10
Кесеровићу,

Да ли се некад запиташ да ли би можда точак историје кренуо у другом правцу да је Краљ остао са својим народом у Србији уместо што је збрисао из те исте Србије?

Да ли се некад запиташ како је и због чега било могуће да једна Велика Британија своју подршку монархији промени у подршку комунистичком покрету?

Када размислиш о тим и таквим стварима онда ћеш можда и схватити како је било могуће да комунисти дођу на власт након Другог светског рата те да Броз ведри и облачи бившом нам заједничком државом.

Комунистичка идеологија је искористила Краљеву катастрофалну грешку (бекство из Србије) те вакуум у политичкој мисли (идеологији) у то време. Са тим се треба помирити и то прихватити као једну прелазну фазу кроз коју су Срби као народ прошли.
У животу ништа није ни црно ни бело; живот је препун сивих нијанси. Све што је било лоше за време комунизма би, наравно, требало испитати и утврдити чињенице. Међутим, неке добре ствари се не смеју негирати а то је управо оно што ти и такви као што си ти упорно покушавају да чине. Ти ниси за утврђивање историјских чињеница већ за освету; код тебе је све или црно или бело као у каквом холивудском филму!
Тако и твоја дискусија о повратку монархије. Ти и теби слични ћете, је ли, увести монархију у инат свима и још рече (и остаде жив): ''Јбш већину!''.
Видиш, нас Србе је прилично лако превести жедне преко воде јер смо, генерално гледајући, врло наивни. То је и због наше добре и отворене душе према сваком! Али, брале, силеџијство у стилу ''Има да буде како ја кажем'' се никад није добро ''примало'' код нас Срба и пре или касније те силеџије су завршиле на сметлишту историје.

Иначе, жалосно је да ти једном умереном и по свему достојанственом дискутанту (као што је Јоцко) кажеш да није бистар.
Да ли ти можеш своје ставове образложити аргументовано и без вређања?
Jocko4
(observer)
08. октобар 2019. у 20.41
Keserovicu,

Изгледа да избегаваш одговор на постављено питање, а можда и не разумеш зашто сам га поставио.

Укратко, било који краљ, а то важи и за цареве, увек је био и биће на мети политичких противника монархије, као и неких који би да му преотму круну.
Што је подршка народа владару мања, то је већи ризик за опстанак неког краља на власти и већа је вероватноћа да буде укложен милом, или силом.
Теоријски, црква штити монарха својим благословом, али историја показује да ни та заштита није довољно сигурна кад наступе побуне или борба за власт.

Не бих желео да ме ико погрешно схвати, али мислим да би о некој ревитализацијом монархије у Србији требало да се размишља пре свега рационално, а не на основу извесних романтичарских гледишта.

Референдум у садашњим условима највероватнике не би успео, а утрошиле би се велике паре, при чему би допло и до конфликтних сучељавања присталица и противника монархије. Србија би после тако исхитреног референдума била још уздрманија, а то би одговарало једино њеним већ постојећим непријатељима (на унутрашњем и спољном плану). Србима такав потрес свакако не би био потребан.

Краљевина кошта, а Србија и сада нема довољну економску снагу, којом би намирила трошкове монархије.

Што се тиче родоначелништва, мислим да је родоначелник Србије српски народ, јер без њега никакав монарх не би успео.
Могу ти рећи да је мој давни предак учествовао у оба српска устанка и да је одбио предлог Књаза Милоша да буде проглашен војводом. (Имао је своје разлоге, а Милош му је касније, кад су се срели у Бечу, признао да је био у праву).

Категорички сам против онога што си рекао у свом коментару, кад си потпуно неоправдано пљунуо на већину, коју без разлога понижаваш и вређаш. Не заборави да земља и држава припада народу, а краљ представља оличење воље и централну фигуру, која треба да штити народ и брани земљу као своју и који према тој земљи има једнаке обавезе као и било који геџа с Мораву. Без тих геџа ни мој предак не би дошао у позицију да му буде понуђен чин војводе.

KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
09. октобар 2019. у 06.11
Oprobana taktika sa SC,jednog od najboljih ucenika jocka četvrtog...
Malo parolica,malo sakrivanja iza naroda,malo skromnosti jer deda ne postade knez iz moralnih razloga,sve to zaciniti sa uvlacenjem istomišljenika kojih je ovde fala Bogu koliko ti qrac oce i dobijemo ufilovanu komunjarsku torticu od koje normalan covek i Srbin može samo da izbljuje i dzigericu...
u sustini pokazuje koliko je naše drustvo bolesno,koliko je nepismeno,koliko je pogresno informisano...ogromna vecina veze nema ni šta je država,ni kako nastaje,ni kako se chuva ni kako se misli za njenu buducnost...
1095 manastira i Crkava imamo na Kosmetu a tu VEćINU zabole qrac sto to neko dade ...Ogromna vecina voli vucica pa jel manjina treba da im se pridruzi,voleli su tako i kitu i secerka...
Ovo mi se posebno svidja sto kažeš da Monarhija kosta jer taj argument koriste komunjare decenijama,dobo kad nas preCednici ne kostaju...eno u zadnjih nekoliko godina imaš lilica,pa onog glavonju milutinovica,pa koštuna,pa tadica,pa ovog predzadnje seika tomu glodara i ovog sadasnjeg koji će biti kao onaj sa bruneja kad ode ,važno da oni ne kostaju...
Jocko4
(observer)
09. октобар 2019. у 11.04
Пре но што почнеш да пишеш своју „надахнуту” и агресивну реплику, било би нормално да пажљивије прочиташ коментар на који се осврћеш.

Наведи где сам поменуо свог деду и где сам рекао да је могао да постане кнез ? Нисам рекао да се радило о моралним разлозима, него о неким његовим разлозима (што значи да су могли да буду разни, неке друге природе, не искључујући и моралне).

Ако има парола, или паролица у мом коментару, буди толико љубазан, колико си пун једа и отрова, па наведи неке од њих.

Шта кажеш, огромна већина не зна ни шта је држава, ни како настаје ? Ако ту мислиш и на мене, немам пооојма, слабо ми је знање из историје и социологије, а у органу под републичком управом сам радио само 14 година, па нисам имао прилике да научим у тако кратком времену. Међутим, благо си га нама, ку*опаћеницима, имамо тебе, кога не боли куФер, да нам одржиш краш курс под називом „Државотворство малог Ђокице”.

И не заклањам се иза народа, као што покушаваш да ми тенденциозно приписујеш, него критикујем твој самонабеђени скоројевићки ретроградни и мало ретардирани елитизам и указујем на суштинске релације народ - нација - земља - држава - друштвено-економски поредак, што је већини нормалних људи познато и схватљиво, а теби (и можда још некима) није.

Понављам: краљевина кошта, јер је то ДОДАТНИ трошак на већ постојеће трошкове државног апарата који си поменуо. Србија је на танким финансијским основама и не може да поднесе још једну рупу у џепу. Ако ти и слични сматрате да то није тачно - нико вам не брани да се „испрсите”, будите слободни да сами финансирате монархију.

Можда би Србији могла да одговара монархија у неком будућем времену, о чему би могла да одлучујуе тадашња генерација, наравно путем референдума.

Међутим, ако си мислио да би требало увести монархију и укинути парламент (скупштину), то можеш да се у-бришеш, то има само у причама о витезовима округлог стола.

Нисам поменуо Вучића и мислим да сам у другим дискусијама довољно рекао шта мислим о њему.

Нисам говорио ни о КиМ, ни о црквама и манастирима, али кад си већ то поменуо, не верујем да би краљ могао да помогне. Наиме, садашње стање у тој покрајини Србије је последица континуирано погрешне политике још од 1912.

Чим си се појавио у овим дискусијама (под овим ником, вероватно не јединим) показао си каква ти је перцепсија дисусија – простор за напад, вређање и свађу. Hе мора да значи да је дискутант, који покушава да разговара сталожено, погодан да буде нападан и вређан. Свако има свој плафон стрпљења и подношења провокација и немој да се чудиш кад ти буде узвраћено бар на исти начин. А можда би требало и да се повучеш, јер изгледа да не знаш да разговараш. Било би боље за тебе и за остале дискутанте.

KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
09. октобар 2019. у 12.26
Ovoliko truda za coveka kome savetujes da se „povuche” iz diskusije:-))
Nisi trebao.
Kažem osim pamfletica i samohvaljenja ničeg u tvojoj prici nema...reci mi samo da li si ucestvovao i kako si glasao na referendumu,kad je vracena zastava Srbije,pa grb,pa himna,kako si glasao na referendumu za izjednacavanje oslobodilacke borbe partizana i četnika...?A na onom za rehabilitaciju draže Mihailovica?Ah da...nisi izasao na referendume!Zašto?
Pitanje vracanja Monarhije nije referendumsko pitanje,već pitanje za SUD i Bozji i narodni i to najvisi...zato ovo naivno razmišljanje brata sa Kupresa ja ne delim niti ću ikada biti u situaciji da uopste razmišljam da pitam verbaliju,vatikana,novaka,muju,antu,sandora,kurtu i murtu,d-mana ili jocka četvrtog...
Rekao sam kad dodje vreme probudicete se u Kraljevini Srbiji i pozdravicete ki majmun tojagu...
Jocko4
(observer)
09. октобар 2019. у 13.22
Keserovicu,

Опет твоје деклемовање без покрића ...
Наведи где си у мом коментару видео памфлетиће и где сам се, како рече, самохвалио ?

Ни на једно питање ниси у стању да понудиш ваљани одговор, већ само измишљаш којешта.

За разлику од тебе, ја сам спреман да одговорим на твоја питања.
Нисам учествовао на референдуму о изједначавању борбе партизана и четника, нити волим да се укључујем у дискусије на теме 'партизани - четници'.
Разлог сам више пута износио у другим дискусијама, а то је да је из моје ближе и даље родбине било страдалих и на страни четника и на страни партизана. Још од младих дана сам схватио колико је та подела донела зла нашем народу и колико нам је потребно помирење без упирања прстом једних у друге.

Референдум је, по том питању, прилично траљаво решење без претходног темељног увида у сву архивску грађу. Наиме такав референдум, рецимо 1950-тих дао би резултат који би се прилично разликовао од резултата референдума у 1990-тим, а можда би референдум 2030 довео до неког другачијег резултата.
Ако се на основу историјских радова и ван-политичких истраживања расположивих материјала дође до опште прихватљивог закључка да се та два покрета могу изједначити, или обрнуто, неће бити потребно референдумско изјашњавање.

Значи, моје мишљење о томе се може упоредити са питањем: Да ли је Земља округла или равна ? 'Ајде да гласамо, па како одлучи већина. Уместо гласања, одговор се заснива на чињеницама, а не на кампањама и убеђењима.

Можемо да гласамо о оваквом, или онаквом друштвеном уређењу, да ли смо за парламентарну монархију или републику, или неко међу-решење, али не о питањима на која треба да одговори наука, историја. У међувремену, потребна је добра воља да се дође до помирења и научи лекција за будућност.
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
09. октобар 2019. у 14.46
Kažu oni koji me znaju da sam virtouz za navodjenje na tanak led sagovornika...ti ne bi trebao ovoliko da pišes jer svako ko imalo ima mozga vidi da se uplices ko pile u tezinu...inače i ja i ti znamo u kom delu tvog pisanja se naduvas,u kom baronises,u kom navijas a u kom bogami i lažeš...no to nije bitno za temu,bitno je ono sto si naveo kao krunski dokaz tvoje pameti a to je da organizujemo referendum recimo da li je zemlja okrugla...i šta će se desiti ako vecina glasa da je ravna ploca?
Oce li zemlja to i biti?
Ides ti dalje pa mi asistiras i mudro zakljucujes da bi 1950-e rezultat bio drugaciji,drugaciji 1990 a drugaciji tamoneke 2030...i šta to govori?
Da je mišljenje vecine potpuno nebitno,jer jednom misli ovako,drugi put onako,neki treci put potpuno drugaciji a SVE na istu temu...zato ko iebe većinu...
Sad da se mitroicu oprosti ubistvo koje je njegov sin pocinio zgazivsi dete na pesackom i da mu se kaže da formira„vecinsko” mišljenje na njegooj gebelsovskoj tv eto ti za tri meseca 80% debilizoanih fanaticnih rojalista...
Ja nikad nisam svoju privrzenost Monarhiji nisam vezivao za licnost,jer za neke naše Careve i Kraljeve bih poginuo a neke bih možda obesio...nego za INSTITUCIJU KRUNE koja je uz NAROD I CRKVU svetotrojstvo opstanka nasega...
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
09. октобар 2019. у 14.49
pardon ovo mitroicu =mitrovicu...
Jocko4
(observer)
09. октобар 2019. у 23.13
Keserovicu,

Пре ће бити да си навукао самог себе на танак лед.

Јак си ти виртоуз, кад не умеш ни да прочиташ текст и зато га погрешно разумеш. Изгледа да ти ово није први случај, јер си и у претходним репликама читао офрље и писао „надахнуте” монологе. Шта друго рећи, него самопрокламовани војвода и умишљени виртоуз. Читај како је написано, да би разумео саговорника.

Прочитај поново шта сам тамо написао и обрати пажњу да се односи на референдум о изједначавању борбе четника и партизана, а не на референдум о успостављању монархије.

Јел тако ? Јеестеее.
'Ај' сад бриши, јер уместо да се бавиш темом, теби је циљ да нападаш дискутанте који другачије мисле.
dulebg
(posmatrach)
10. октобар 2019. у 04.29
Купресе,
да би народ исказао своју слободну вољу, и да би се та воља затим спровела - мора да постоји сила која ће да заштити цео тај процес - да се не деси да нам јача сила забрани референдум, или пљуне на њега и нареди другачија решења.

То има наоружани народ. А да би био наоружан - мора да је богат. Нама не дају да се искобељамо из сиромаштва, прикључили су на нас пипке као у „Матриксу” и исисавају све осим неког животног минимума. Треба дакле да се ослободимо од тих пипака, па да јачамо привредно, политички, војно, културно, верски - не би ли постали слободан народ чија се слободна воља поштује.

Позивање на право неће никога разнежити. Право је оружје слабијих, и углавном не функционише.
KeserovicПорука негативно оцењена. Покажи

Keserovic
10. октобар 2019. у 04.48
Jocko četvrti ko je navuchen na tanak led ostaje da vidi neutralni citatelj:-)
Znachi ti nisi izasao na referendum za izjadnecavanje oslobodilacke borbe između četnika i partizana?
Sram te bilo ...a nisi dao svoj glas ni da se rehabilituje neumrli Chicha Draža,garant nisi glasao ni da se vrati veronauka,kao ni grb i zastava i ova krnja himna:-))
Sram te bilo!
A znaš zašto pa nisu ti referndumi ni organizovani...ko će da pita glupana poput tebe o ozbiljnim stvarima...a brishem non stop...patos sa tobom:-))
kupressrpskiПорука негативно оцењена. Покажи

kupressrpski
(vozac)
10. октобар 2019. у 05.58
dusane ja bih samo volio da se u srbiji živi kao u kanadi recimo...ništa vise ni manje ...i mislim da je to jedan od nacina...samo ne mogu da svatim ljude koji žive u socijalnim monarhijama i uzivaju to nebi preporucili za srbe ...skucili se za dvadesetak godina djeca sezaposlila ali to nije dobro za srbe i srbiju ...
Jocko4
(observer)
10. октобар 2019. у 12.04
Keserovicu,

Морам да цитирам тај свој исказ, а ти га прочитај поново, јер лоше капираш:

'Нисам учествовао на референдуму о изједначавању борбе партизана и четника, нити волим да се укључујем у дискусије на теме 'партизани - четници'.'
***

И шта ти ту није јасно ?
Нисам рекао 'на одржаном референдуму'.
Нисам учествовао, нити бих учествовао и да га је било.

А о Дражи нисам ни говорио; као и многе друге ствари које набацујеш без везе, то ти се причинило због лошег читања и неодољиве жеље да „провалиш” саговорника.

П.С. Који си псеудоним претходно користио ? Пљунути 'г**********с'.
Jocko4
(observer)
10. октобар 2019. у 12.25
keserovicu,

Ни ово ниси разумео, па морам да ти поновим:

'Значи, моје мишљење о томе се може упоредити са питањем: Да ли је Земља округла или равна ? 'Ајде да гласамо, па како одлучи већина. Уместо гласања, одговор се заснива на чињеницама, а не на кампањама и убеђењима.'
***

Ово си погрешно повезао са евентуалним референдумом о враћању монархије, јер ниси ни читао шта сам после рекао о променама друштвеног уређења.
dulebg
(posmatrach)
10. октобар 2019. у 12.34
Постоји 5 очију које треба да гледају, то су: САД, Канада, Британија, Аустралија и Нови Зеланд. Није њима добро зато што су монархије, већ зато што их је Господар одредио за ЧУВАРЕ. Нас није, него за стоку, и док нас буду чували тако ће нам бити, са краљем или без.

Ево рецимо у Емиратима: за исти посао
- Англосаксонац добија $8,000
- Французи, Немци, Данци $4,000
- Италијани, Руси, Пољаци $2,000
- Индуси, Малајци, Иранци $600
и не смеш да питаш „како, зашто?” кад се то подразумева.
crni_jaguar-bec
(Saobracajni inzenjer)
10. октобар 2019. у 14.33
Jocko, sto gubis dragoceno vreme objašnjavajuchi slepcu lepotu planete ili drugachije recheno gluvom lepotu muzike? Chovek je nachisto poblenavio i zapeo da dokaze izgleda svima ovde koliko je bezobrazan i zaostao.
Jocko4
(observer)
10. октобар 2019. у 21.56
crni_jaguare,

Хвала на оправданом приговору.
Најпре сам покушао да нормално разговарам са њим, али после увреда и провокација сам морао да оповргавам његове неумесне и нетачне коментаре упућене на моју адресу.
Поздрав и још једном хвала.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.