Дискусије : Политика

 Коментар
Ovako se vesele neiskompleksirani ljudi
Tarpe-
18. август 2019. у 15.48
https://www.srbijadanas.com/clanak/hrvatski-fratri-igraju-uzicko-kolo-verovali-ili-ne-video-14-06-2016
https://www.inde x.hr/lajk/poster/170774/18-hrvatski-fratri-igraju-uzicko-kolo

____________________________________

Ovo je hrvatska svadba i gleajuci ovo pada mi samo na pamet da ovi ljudi nisu iskompleksirani. Vidim da su davali komentare u stilu te ne igraju dobro, te ovo te ono a ja sam nedavno bio na jednoj svadbi naših krajisnika iz Knina i Zadra i mogu vam reći da sam bio razocaran kad sam video koliko oni ustvari imaju kompleksa. Samo su urlali neke pesme u stilu ovih naših savremenih rokera, totalni kič, a ni jedna narodna pesma nije odsvirana, ni jedna starogradjanska pesma nije odsvirana, ni jedna zabavna melodija respektabilna ni nasa ni strana nije odsvirana, ni jedna sansona, samo ovaj danasnji rokerski kičeraj i bilo mi ih je zao zašto su toliko iskompleksirani.
Bajloni
18. август 2019. у 17.46
Bogami lepo. Svaka cast ovim ljudima. Nisu optereceni, nisu iskompleksirani.Veseli ljudi. Mogu misliti sad kad pocnu ovi nasi da filosofiraju.
baresh
(zanatlija)
18. август 2019. у 19.40
Nešto slično se veselilo posle finalne utakmice HRV & FRA .

Igra se 'uzicko' - a viju se sahovnice - 'bok te mazo'...;-)

Novak
18. август 2019. у 19.57
Kontrolisao sam ovaj snimak da vidim dali je muzika original ili nadsinhronizacija, međutim u jednom delu se vidi clan orkestra koji ipak drzi sinhro dok drugi sa mikrofonom u ruci ne peva, Igrači naročito fratri su humor za sebe. Hrvati ni slučajno ne igraju Uzicko kolo već uvek neku svoju verziju hrvatskog narodnog kola, te hrv verziju
Danas majko zenis svoga sina, Veoma je popularna i pesma Oj Korano tiha rijeko,
A Trepetljika treperi samo tako. Razlika od kraja do kraja bivše Yu svadbe i muzika se bitno razlikuju. Na hrv svadbama uglavnom se plese u parovima, pa kad im dosadi onda raspale pokvareno uzicko gde se tačno vidi bespotrebna i losa promena takta.
Srbi iz Krajine znaju zaigrati obavezno svoje ili poznato kozaracko kolo, Srbi iz vojvodine cardas, dok mnogi Srbi iz Bosne imaju vidljiv uticaj Istoka, neki plesaci u popunosti se podudaraju sa kurdima i turcima. Izbor muziku najcesce diktiraju pripiti gosti a ponekad je kum sa par jarana glavni izvor zarade za muziku i pevaljku.
Ponekad pak vlada prava anarhija tj kompletna nezainteresovanost za muziku.
Makedonske svadbe su kompletno drugacije i svi svatovi su na visini zadatka, muzika se drzi reda kao da se radi po planskom scenariu . Ovo sto pišem odnosi se na Kanadu
A danasnji mladi ovde imaju problema jednako sa srpskim jezikom kao i muzikom.
Pre nekoliko godina bio sam na svadbi u Torontu gde je muzika bila bez razglasa samo tamburaski orkestar, nešto što se ne zaboravlja.
Usput svaki ovaj fratar ako ga pitate zna da cita i hrvatsku cirilicu. Miroslav Ilic je omiljen ali mu je neprigladna pesma za izgovor ono, smjej se smjej... osmjehom mi dusu grijes najljepsa si ka se smijes.
Jocko4
(observer)
18. август 2019. у 20.11
Novak,

>'Usput svaki ovaj fratar ako ga pitate zna da cita i hrvatsku cirilicu.'
- - -

Хрватску ћирилицу ? Фора с мора. Они се ваде на глагољицу.
Novak
18. август 2019. у 21.24
Jocko sad kao ja izmislio hrvatsku cirilicu, nisi čuo još za, arvatica, bosančica, hrvatkica, hrvatske narodne guslare, plus lepo sam objasnio problem sa Miroslavom Ilic, O hrvatskom naucniku Nikoli diskusija je još aktivna. Zaboravio sam Tubiju napomenuti posto je bio na krajskoj svadi, da dobar deo kordunaskih, banijskih i ravnicarskih Srba na svadbama osim ojkace rado zaigra drmes nastao iz madjarskog cardasa i valcere jer Bec je Bec boze moj. Uzicko kolo je tek iza cuvene Sremice.

Betty-Boop
(Ginekolog)
19. август 2019. у 03.09
Hercegovci se vesele uz srpske narodne pesme. Ja sam prošle godine bila kod rodjaka u Zadru. Njihov prvi komsija je hrvat iz Hercegovine, tamo se doselio kupio kucu od nekog Srbina, i imali su neku proslavu i pozovu moje rodjake a posto sam i ja bila tada kod njih pozvao i mene da dodjem valjda da ne ostanem to vece sama u kuci. Kad smo dosli i ja a i moji rodjaci smo se iznenadili kako se oni vesele iskljucivo uz srpske narodne pesme.Pevali su sve pesme Miroslava Ilica, pa Tozovca, sve redom.Iznenadjeni su bili i moji rodjaci, to se sve orilo do zore. Posle sam ovde razgovarala sa ljudima koji poznaju hercegovce, kažu mi da oni pevaju samo naše pesme, kažu u Zagrebu se u svakom njihovom kaficu pustaju samo naše pesme, zagrebcani size zbog toga, na Jadranu isto tako.Ne znam za ove druge iz Bosne, Srbi sigurno pevaju naše pesme a mislim i muslimani. A ovi u Hrvatskoj izigravaju neke beclije, kažu da Krajisnici ne pevaju naše narodne, oni su se jadni uvek ulizivali Hrvatima, to su ih te komunjare is Seste licke tako obradjivali.
Novak
19. август 2019. у 09.25
Ovde u Kanadi hercegovacka svadba teško može bez one, u nedjelju svadba mi je, te leti leti bijeli golube iznad moje Podgorice...plus oj lijepa majska zoro.
Alhemijka
19. август 2019. у 10.11
Ovaj Novak sve zna. U svojim komentarima zamagljuje svoju mrznju prema svemu sto je srpsko ali se ipak ofira. Novace, hrvat si i to ustaški hrvat i nemoj da mislis da nismo provalili.
Novak
19. август 2019. у 11.40
Srećo moja i ja se nerviram pred ogledalom, al šta ćeš svoju istinu podnosim kako moram, trudim se da sto manje gresim i da greške popravljam u hodu.
Veoma je jadno svog sunarodnika nazivati svojim najgorim neprijateljem a vama nekolicini je to jedini argument jer tako samo želite sakriti sopstvenu nehigijenu.
zori
(Чича)
20. август 2019. у 03.56


ujo... ne seri
provaljen si!
Novak
20. август 2019. у 07.59
Blago vama ako i sve ostalo u zivotu tako lako provaljujete, nema kraja vasoj sreći.
zori
(Чича)
20. август 2019. у 09.08


oprem dobro
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.