Дискусије : Политика

 Коментар
Recesija?
kt61
16. август 2019. у 10.51
Počelo je s Pajinom suludom idejom da je dosta bilo globalizacije i međunarodnog trgovanja po ustaljenim pravilima; ne, Amerika ne treba pregovarati multilateralno, nego bilateralno, iskoristiti svoju moć najveće svetske ekonomije da drugima nametne pravila kakva odgovaraju Americi, a ne svima. To je Paji djelomično pošlo za rukom sa manjim igračima; ali, isti pristup probao je sa Kinom i udario o zid.

Sad celom svetu preti recesija koja se nije trebala dogoditi – ako do nje doista dođe, svi ćemo zahvaliti Pajinim genijalnim pregovaračkim sposobnostima i njegovom razumijevanju ekonomije. Ocekivalo se dugo, ali se desilo ove nedelje.
samadel
(snimam)
16. август 2019. у 22.57
Mene vise brine globalno otopljavanje leda sa Atartika. To je pretnja covecanstvu.
Jocko4
(observer)
16. август 2019. у 23.16
Либерални Капитализам има урођену ману - периодично упадање у кризе, а Паја може, али не мора да буде окидач за наступање рецесије.
PrecaninПорука негативно оцењена. Покажи

Precanin
(Нека буде борба �)
17. август 2019. у 01.12
Мене брине жалосно стање интелекта код 85% учесника овог форума, укључујући друга Салмонелу.
Сада ће неко да закључи да сам ја груб, безобразан.. али зар није већи безобаразлук тврдити нешто што је MSM тренд, дакле нема никакве мудрости иза свега, сви исто причају,... очекивати да се сви покоре и углас вичу како човјек уништава планету. Човјек загаћује планету, то је очигледно, али то има врло мало везе са глакичким, васионским, планетарним, периодичним процесима...
И умјесто да се се позабаве пластиком коју у милионима тона водена струјања завлаче тамо негдје око Индонезије, дрипци стално мрсомуде о глобалонм загријавању, док се ледена маса на Арктику смањује, она се повећава на Антарктику... И умјесто да се суоче са погубном чињеницом да је англоционистички капиталистички поредак смртна опаснот по планету, да је у порасту број погрешних становника на земљи, звучу НАЦИ зар не Салмонела, сви полуинтелигенти понаваљју мантру Клинтонових, либерала и сличних гована.
Ајде скините ми се ...и пишите ћирилицом јебао вас Анте Старчевић!
PrecaninПорука негативно оцењена. Покажи

Precanin
(Нека буде борба �)
17. август 2019. у 01.27
И постављачу теме, ко је бре Паја, шта се ви пресеравате, јел то фазон оног полумрмота Кенана, Доналд Трумп као Доналд Дуцк а то је Паја Патак...скраћено Паја...које сте ви будале, ту нема трунке духовитости, то је кретенизам ...
Умјесто да кажеш Трамп, ти серендаш нешто као Паја, и ко да те разумије, мислим, ја разумујем вас болиде, али шта је са другим људима...и како озбиљно све то треба да звучи...
...
И ајде да се претварам да је тема нормална, о рецесији се прича, кредити грађана у Америци узети за некретнине су већ исти као и 2008., али се ствари никад не понављају, увијек је неки нови појавни облик. Чифутарија је смислила одговор на 2008, према томе свака сличност је случајна!
rizling
17. август 2019. у 05.08

Ali ova periodicna Kriza, izgleda biće neobična. Paja nešto zakuvao, izgleda da ni on sam nezna šta ? Pomesao zacine .

Jedna Danska banka, pocela da praktikuje: NEGATIVNU kamatu . Ako uzmes hipoteku na 10 godina kamata je - 0,5 %.

Ovde gde sam već hipoteke su ispod 1 %. A u jednoj velikoj banci ako ulozis vise od DVA miliona kamata je - 0,75%. Osiguravajuci zavodi i penzioni fondovi gube pare.
Paja uzo od Nemacke banke DVE miliarde, dok rovario. A nema da vrati. A banka nema kome da se zali.

Biće interesantno. Baska Berxsit, za dva meseca.

kt61
17. август 2019. у 09.24
Precanin sve ti smeta, jel ti smeta i sto sija sunce?
Novak
17. август 2019. у 15.29
iii ja taman hteo da pohvalim moderatora za čestito
hemijsko, kad vidim ostale mu ovde dve fleke...
dulebg
(posmatrach)
21. август 2019. у 02.17
Могу да схватим да су се азијски змајеви појавили са јевтином радном снагом и да то обара западни стандард, али све што се дешава на политичком плану указује на злу намеру и планско затирање: форсирање педера, жена, мањина науштрб белих мушкараца, бесомучна пљачка државе и народа, брисање идентитета, религије, морала.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.