Дискусије : Политика

 Коментар
5G mreza kao oruzje protiv coveka
CAHJAP
11. август 2019. у 20.22
Evo u Beogradu punom parom radi 5G mreza u vecem kapacitetu od naprednijih gradova u svetu! Sto, zato što se nama u minimalnim dozama servira istina a u maksimalnim laz. 5G mreza je oruzje proyiv covecnosti koja povecanom frekvencijom bukvalno przi mozak. Nama govore da je Beograd među naprednijim gradovima jer među prvima imamo najsavremeniju tehnologiju koja će pospesiti ekonomiju, otvoriti vrata uspesnijem biznisu i stvoriti nova radna mesta a internet će raditi munjevitom brzinom. Za razliku od drugih gradiva u svetu gde se za sada 5G postavlja u zabacenijim i siromasnijim okolnim delovima grada, u Beogradu to kreće iz centra.
Mnogu svetski naucnicj upozoravaju o negativnom faktoru frekvencije kojom 5G mreza zraci i prilozili dikaze u stetnosti koja
cenim_ja
11. август 2019. у 20.47
Da,da burazere...a možda bih smeo da se zakunem da 75% beogradjana nema pojma da je 5G pusten i to odavno...
PrecaninПорука негативно оцењена. Покажи

Precanin
(Нека буде борба �)
11. август 2019. у 22.12
Нема доказа да су таласи 5Г мреже опасни по здравље људи, животиња и биљака. Нема ни доказа да нису опасни. Све је то ново, нема довољно вреемна да се испита. Посебно што је људски репродуктивни циклус бар 20 година.
Проблем је што и испитивања не морају да буду објективна, јер су наручена и плаћена често од стране индустрије која је заинтересована (фармакоиндустрија нпр.). Рецимо вакцине, ко ће да чека тестирање да ли су вакцине штетне, интерес произвођача је само профит.
У том смислу капитализам је најопаснији дрштвени систем који је могао да нам се деси. Ја више вјерујем комисији коју је Стаљин оформио него оној коју Путин оформи. О западу да и не причам. Убиће нас чифутска похлепа.
У том смислу могуће је закључити да рецимо Кинези, ако је ријеч о кинеској 5Г...или можда шведској технологији, тестирају 5Г у Србији. Лако је то да се уради, нема поткупљивијих гована од ових сада на власти, то су Жути пресвучени да служе Полушиптара. То би за шаку долара рочену матер гурнуло у микроталасну пеницу, или што би Србљи рекли микровалну, за 100 долара.
И ево нас опет до СНС ботова...
PrecaninПорука негативно оцењена. Покажи

Precanin
(Нека буде борба �)
11. август 2019. у 23.37
Мој проблем је што због виших фреквецција (краћих таласних дужина) који су краћег и краћег домета, ова мрежа 5. генерације, одатле име 5Г, мора да има густо начичкану мрежу релеја да би покрила све кориснике. На сваком уличном канделабру ћете да имате релеј-одашиљач 5Г мреже. То је већ психолошки ефекат као да сте у микроталсној кошници.
Нажалост, ако буде погубно..побиће прво технолочки најразвијеније нације. Мени као еугенисти посебно смета што ће, рецимо, пакистанска стока преживјети а бијели човјек ће платити цијену технолочког напретка који је изгубио контролу због чифутске похлепе. Али ви, већина, о томе ионако немате појма, ви сте опсједнути са обичним, материјални стварима...па спавајте мирно!
Или се за сваки случај преселите на Кашмир..добро и тамо ће да вас рокне нека индијска ракета врло скоро. Дијареја нација воли ракете...
Kenny
12. август 2019. у 01.16
Utekljaninu nije sramota sto je kolevku bacio u vazduh dok je bezao ali zato zna šta je g5 i nemojte da brinete ????

Hahahahahaha iiiijjjuuuuu kakvih bolesti abnormalnih.

CaHjap, u logoru nikog nije briga šta je sa logorasima. Problem je javiti logorasima čim pre da su u logoru. Da trce ili ka ogradi sto svi hoće ili da savladaju cuvare.
Ovako... u logoru naucili sve drugo a ništa svoje ???

Mislite da nije Bozija kazna sto je Tesla kopao rovove a Pupin ucio i ostavio amerikancima u amanet a ne nama u srbiji ???

Mislite da to što vezbate pedofiliju, pstenjacem na telefonu, pognute glave isto nije Bozija kazna ???

Utekljanin prica o nevidjenoj borbi i da G5 nije opasno isto tako kao i on sto je bacio kolevku u vazduh i poceo da vristi (nije armchair warrior,čak ni to) ???

Starac_Foco
(--)
12. август 2019. у 03.11
Vlasnik Telenora Srbija (koji jedini za sad ima 5G u Srbiji sa kineskom tehnologijom) od prošle godine jeste jedan cika sa kapicom na glavi, Petr Kellner...

Ali s druge strane, nisam siguran da su kapice odlucile da prvo pogube sami sebe jer 5G mreza već radi tamo gdje njih ima u velikom broju, Londonu, Parizu, Monaku, Svajcarskoj, Njujorku, Cikagu itd... I njihov mozak je od iste materije kao nas...
CAHJAP
12. август 2019. у 03.40
Navodno hitler odnosno fasisticka nemacka je eksperimentisala sa tom tehnologijom koju je koristila kao oruzje i navodno je bukvalno potpuno przila oci protivniku. Otuda opet navodno i potice ta tehnologija. Precanin, kažeš da nema dokaza,nemam vremena da sada tražim ali sam već pre nekoliko nedelja video slika negde na internetu gde drvece i biljke u neposrednoj blizini 5G prijemnika su ostali bez lisca i osusili se sto me i podstaklo da otvorim ovu temu. Pokusacu kasnije da pronadjem i postiracu ovde.
cenim_ja
12. август 2019. у 07.07
Hahaha..koji će vam moj dokazi...
Samo krenite od cinjenice da jedna takva tehnolski napredna stvar među prvima bude pustena u upotrebu u Srbiji,beogradu je dovoljna svakom ko iole razmišlja svojom glavom...hej bre ,o cemu pricamo????
5G se koristi u gradu koji nema ni kanalizaciju,u gradu gde se svrsava na fontantu(vrhunac savremene gradnje),gde se pravi svecano otvaranje novoizgradjenog trotoara ili asfaltiranje kojeg km.puta...u pamet se...
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
12. август 2019. у 07.37
Koliko je za vervati da je 5G mreza toliko opasna, ja sa još uvek na 3G. Ako pogledamo ekonomski rat USA-Kina, glavni izvodjac i proizvodjac 5G mreza je Kina. Šta ako se ispostavi da je sva halabuka da bi se eliminislai Kinezi kao proizvodjaci i izvodjaci radova pod izgovorom spijnaze. Ekonomski i bioloski rat vodi se non-stop, u Moskvi ogromni puzevi koji prenose neke bolescine, u Sociju ogromni Americki zohari...
Svako el. magnetsko zracene je opasno ako se namestis pored antene, namesti se na putanju na 2-3 od radarske antener, gotov si. Što se tiče mobilnih svaki je opasan, same baterije su opasne jer su lako zapaljive ako se ostete ili probuse, pogledati neku emisuju o prezivljavanju, dasa nozem busi bateriju jer mu monbilni ne suzi ni klincu nema signala i baterija se sama pali i covek ima osnovno vatru.
CAHJAP
12. август 2019. у 08.40
cenim_ja….., upravo tako kao sto si naveo. Zracili su nas i satanizovali a sada smo laboratorijski misevi da vide kakav efekat to ima na ljude i drustvo pre nego sto puste u siru upotrebu a nasi nas lažu kako je Srbija napredna i vodeca zemlja u svetu sa poslednjom tehnologijom kaku bi ubirali politicke poene. Imam dosta prijatelja u mnogim zemljama i razgovaram sa njima i čujem da se u mnogim državama vode velike kampanje protiv 5G mreze a da u njihovim gradovima za sada su postavljeni samo u najsiromasnije i zabacene opstine. Za sada posmatraju dali ima kratkorocni efekat jer za dugorocni naravno je potrebno vreme. Srbija je među vodecim državama kancerogenih i maligicnih oboljenje kao posledica zracenja osiromasenim uranijumom za vreme zlikovackog nato bombardovanja a psihicka oboljenja su prica za sebe.
zoriПорука негативно оцењена. Покажи

zori
(Чича)
12. август 2019. у 09.29


sanjar... lepotane... slazem se :)
Werba
(N/A)
12. август 2019. у 10.59
CAHJAP,
pazi se, Cica Zorka te nanisanio...:)
Power12345
12. август 2019. у 11.00
5 Generacija nije teorija zavjere..Čovjek želi, brže a brže i brže su razlike velke...kvalitet nije kvantitet
Sve i a svoje oćeš li gledat u sijalicu od 25 Wati ili u Lezer.
265 Antena kad ih spojiš u..nije isto kao jedna.
A zašto postavljaju ili već rade u gradovovima sa G5?
Radili bi oni prostrano i sa selima ili čitavom okolinom da nije to sve skupo itd..
Da ne dužim
Oćete romantiku i život use, naše i podase...
onda drugovi i drugarice ..Sikire , metalne testere i drugo u ruke
.. srušite, antenu, antene a tako stručno kao da ih je vjetar porušio.
Budite sigurni da će dići prste onaj ko ih pravi ili pravio bude.

Koristite ovu klimu...Vjetar i antene ,malo sajle itd...A i
cigani su tu korisni.. skupljaju oni svašta..a popravljaju samo kišobrane
zoriПорука негативно оцењена. Покажи

zori
(Чича)
12. август 2019. у 11.08


CAHJAP
03. jul 2019. u 06.37

„... Pre nekoliko godina dosao mi prijatelj iz Nemacke i izadjemo u grad uvece. Dosta bolje izgledam od njega i bolje se oblacim, međutim od nekih 5-6 devojaka koje smo upoznali to vece, svaka je njemu daleko vise odala paznje nego meni...”

_____________________________

:)

ps
a ti stavrojka... mandov... mani se srba
Power12345
12. август 2019. у 11.16
pardon
ovo malo napisano trebalo bi stvarno shvatiti za ozbiljno
Vreme eksploatacije i brzine ...daj, samo daj je vreme i rizika u svemu tom
Naučnici već odavno upozoravaju na klimatske poremećaje i ko im se upravo sprda su veliki.
pogledajte Brazil , Afriku, Kinu, Rusiju ili Australiju..Resursi crpe do zadnje kapi dok su tu ili dok ih ima .
Ovo sa G 5 je slično ...dodaji benzina dok sve ne sagori
Dr_Blizak
(student)
12. август 2019. у 15.49
G-mreze za mobilnu telefoniju koriste elektromagnetne talase i takođe i prijemnici mob. telefoni. Za razliku od jonizujuceg zracenja koje može da pocepa atom , nije toliko opasno. Jeste zracenje ali ne postoji studija koja dokazuje da je određena populacija ispitanika dobila kancer ili opekotinu od toga za razliku od jonizujuceg zracenja uranijuma ili atomske bombe...
cenim_ja
12. август 2019. у 15.55
Student,nisi bas naj bolje izucio materiju...
Jesu el.mag.talasi a šta ćemo sa frekvenciom?
kt61
12. август 2019. у 20.50
Zox„visoko obrezani”thegreat
Jocko4
(observer)
12. август 2019. у 22.49
Dr_Blizak,

Нормално, постоји разлика између радиоактивног и електро-магнетног (Е-М) зрачења, као што и њихово деловање на живе организме није једнако.

Утицај Е-М зрачења је пропорционалан времену изложености, а обрнуто пропорционалан удаљености од извора тог зрачења. Не мора обавезно да изазове канцерогено обољење, али може штетно да утиче на крвну слику, нервне ћелије, вид, унутрашње органе, полне ћелије, ...
Зависно од трајања, директно излагање фокусираном Е-М зрачењу (радар, микроталасна рерна) може да изазове тешке здравствене проблеме и смрт.

Power12345
13. август 2019. у 03.42
narod je takav oće dalje, brže...i samo brže.
mnogi neznaju ili nežele znati da postojeća G četiri generacija i mobilna mreža izaziva poremećaje i ogromnu štetu kod ljudi ...
Posle testiranja tokom 2017. više od 180 naučnika i istraživača zatražilo je da se zaustavi uvođenje mreže pete generacije. Razlozi za to su nedovoljna istraženost njenih štetnog dejstva i moguće posledice ne samo na ljudsko zdravlje nego i na sveukupni život na planeti. Ovi naučnici podneli su 11 žalbi i zahteva i upozorili da je mreža 5G delotvorna samo na kratkim relacijama, slabo se prenosi kroz tvrde materijale, zahteva puno gušću umreženost, a to znači da će se morati postaviti jako veliki broj antena. Jesmo li zaista spremni da platimo toliko visoku cenu svojim zdravljem samo kako bismo imali 10-50 puta brže internet ili mobilne veze?
Zamislite današnju djecu, žene, ljude bez W.Appa, Vibera, Interneta, mobilnog prenosa i komunikacije.
od igračke , firmi, firmica, malih, velikih giganta sve zemalje , gradovi, države, državice ne mogu bez
Google,Samsung.a, Apple ili Huawei...

Wearables,Smartwatches ili Fitness narukvica, naočara kod policije, vojske, u medicini kod vatrogasaca itd..
Wlani, antene u kućame, na kućama, tornjevima, autima, brodovima, avonima ...Mobil
G - 3,4,5 - ne smrdi neko kaže da je go.vno gez okusa, mirisa ..
Današnja tehnologija,nauka i sve drugo ...teško je opisat složenost u košari trčanija, Robota ...dodaj, oduzmi, preuzmi ..vuci
Bilo to na glavi u glavi ili na ruci ..
A kad to sve sabereš i oduzneš u dupe zavuci..gdje si , šta si , ko si kao i prešao, prošao , naučio.
Vasiona je za čovjeka nešto posebno i gdje se danas mnogi radoznalo upiru i da razotkriju makar i mrvicu od toga... G 5 ili G 10 tačno je da su brzi
Pitanje za nas koji Navigaciju koristimo...dal naš mozak registruje i ulice, kuće i sve ono kao nekad bez te tehnologije..
i da ne pišem o drugim doktorskim temama, naučnim radovima Tabloima i tehnici bez koje se danas zamislit ne može.
G ...Je brzina ..a čovjek je takav da bi radje ili brže svetlosti i sebe stigao do cilja.

ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
13. август 2019. у 04.33
Procitao sam truc-muc onog iz Ratela koji tvrdi da to nije stetno. Procitao sam i druge clanke koji govore o stetnosti 5G mreze.
Barata se pojmovima, prepisuju se clanci, glavni adut uporedjivanje sa mikrotalasnom. Niko ne daje tehnicke podatke uporedo 1. kolika je duzina mikrotalasa kod 5g i mikkrotalalsne rerne i kolika je frekvencija. Svi znamo za Teslu i visokofreventne struje i njegova cuvena slika sedi pored sve te skalamerije i covek pozive dugo. Niko se ne osvrce na bezicno punjenje mobilnih, šta je sad pa to, Teslin san bezicni prenos el. energije. Da li to isto ima stetne posledice, iz osnova teorije elektotehnike zna se da se el magnetsko polje stavra oko svakog provodnika kroz koji prolazi struja. Znaci svaka tafo stanic je isto ogromana izvor el magnetskog zracenja a tek bezicni prenos struje znaci ceo etar postaje jedan izvor zracenja. Jedino sto mogu primetiit na TV da je trend upotrebe mobilnih telefona da se telefon drzi u ruci i prica se a ne prislanja se na uvo kao do sada, zašto, moda ili svest da je priblizavanje mobilnog mozbu stetno za nas organizam.
Kraj_Sveta
(socijala)
13. август 2019. у 07.58
Ne negiram da postoji mogućnost stetnosti 5G tehnologije, to nije dovoljno istrazeno, ali nema nikakve vece opasnosti od prethodnih GSM, 3G, 4G, TV i radio predajnika i mikrotalasnih radija.
Frekvencija ne „przi mozak” i nema veze koliko je visoka, osim ako se ne radi o radijaciji, odnosno jonizujucem zracenju, a njihova frkvencija je veca od frekvencije svetlosti. Snaga je ta koja može da izazove efekat kao u mikrotalasnoj rerni, pa i tada prvo stradaju oci zbog izlozenosti i velikog procenta vode i to se ne sprže, nego skuvaju. Ali, za to je potrebna velika snaga (mikrotalasna radi na oko 1kW), a toga nema u okolini, osim neposredno u blizini jakih predajnika. Kad kažem neposredna blizina, tu mislim na par metara.
Primera radi, 3G mreza na izlazu iz uredjaja ima 50W, na anteni je već duplo manje. Opasne zone su samo par metara od antene, a nivo koji nasi telefoni primaju su manji od 1uW (mikrovat).
Koliko god izgledalo nerezonski, iako sada imamo mnogo vise uredjaja koji emituju radio frekvenciju, ne mora da znači da je veci nivo zracenja, jer su sada snage predajnika mnogo manje nego ranije, zato što su prijemnici osetljiviji.
Na primer, analogni TV predajnik koji je radio na 20kW, sada je zamenjen digitalnim od 5kW, a pokriva istu povrsinu. 20km od njega, nivo signala je nekoliko mikrovata.
Novak
13. август 2019. у 10.54
Ebes ti 5G Šta to smrdi u Beogradu?
„Došlo je do povlačenja vode reka Sava i Dunav u pojedinim delovima njihovog toka, što je doprinelo da deo obale, a posebno oni delovi gde se ulivaju kanalizacioni delovi iz kolektora isparavaju u vazduh okoline. Vetrovi doprinose prenošenju neprijatnih mirisa od isparavanja organskih materija fekalnog i drugog priobalnog nanosa”, navode iz Zavoda...
---
Davno sam jednom leteo za Indiju, nakon dugog i zamornog leta sleteli smo u Bombaj, jedva sam cekao da se vrata otvore i udahnem malo svezeg vazuha. Iznanedjenju nije bilo kraja, kakv spoljni neprijatni miris gde god mrdnes.
Šta te snadje moj Beograde.
zori
(Чича)
13. август 2019. у 11.26


gle kako se uja raduje... koji smrad od coveka
hrrrrrrrk pljuuuuuc
Dr_Blizak
(student)
13. август 2019. у 16.41
Jocko4
(observer) ,

Hvala. Proucim još..
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
14. август 2019. у 08.44
@Kraj_Sveta,

Da ne bi bilo previse samo sam naveo ta dva parametra a izlaznu snagu na anteni zaboravio sam iako je to jedan od najvaznijih faktora. Svi clanci koje sam dosad procitao o 5G nigde tehnickih podataka i poređena, sugestivn napisano ali nema uporednih pregleda. Ako je tako onda bi svi trebalo da smo već pocrkali, svako ko ima komp ima neki ruter i wi-fi na koji se kace laptopovi ili mobilni. Koliko znam signal od mene pa do zadnje sobe a nije armirani beton jedva dolazi. Signal do USB wi-fi antenice jedva spolja nešto i prima koliko je to slabo plus armirani beton. Znam da je jačina wi-fi antenice ogranicena na 20db izlaz i samo za Boliviju može se nabudziti na 30db. wi-fi na 2,4 GHz je zagusen a na 5 ima mesta. Kad bi se sve snage wi-fi rutera sabirale jedino tom naopakom matematikom može se dobitit neka izlazna znaga a to se tako ne može racunati. E sad kad se ode u radnju prodaju USB antenice i dalje za 2,4GHz za 5 retko gde i preskupo je. Da bi se tema ozbiljno shvatila mora se baratatati tehnickim podacima i kad se upoređuje mikrotalasna sa mobilnim treba egzaktno pokazati da zrace istom snagom koj przi sve zivo, bez podataka svodi se na video sam NLO al nisam uslikao i niko drugi ga nije video.
Power12345
15. август 2019. у 00.27


-----
o kakvoj sobi ti pišeš ili pričaš da bi g5 pokrenuo treba ti nešto slično...:

5G = Très Grave Danger ! 11 Exemples à l’appui, pistes de Protection et de Prévention | La Gazette de Gaia
Power12345
15. август 2019. у 00.28
Kraj_Sveta
(socijala)
15. август 2019. у 05.21
Ali Deda, to što si napisao je u redu, samo da pojasnimo neke stvari:
Snaga se ne izrazava u dB, verovatno si mislio na dBm. U svakom slučaju 30dBm = 1W, sto je veoma mala snaga, pogotovo sto su gubici kroz vazduh, tj. čim napusti antenu, jako veliki. Onih 20dB, sto pretpostavljam da je 20dBm je samo 0,1W! To je zato što je to logaritamska funkcija [10Xlog(10)P(mW)] i svako smanjenje od 3dB znači da se snaga prepolovila.
Nivo signala koji nas telefon, ili neki drugi uredjaj prima, obično je oko -40dBm, a može biti i dosta manji, čak i do -80. Sad, izracunajte, ako je 30dBm = 1W, koliko je -40dBm, ako se sa svakih 3 dB signal prepolovi.
Ja ne negiram da izlaganje ovim frekvencijama može da bude stetno, samo ne mogu da se složim sa nekim teorijama o „przenju mozga”. Možda odredjene frekvencije uticu na mozak nekih ljudi, pa postanu homoseksualci, serijske ubice, ili možda pozitivno uticu na intelegenciju. To mislim da nikada nećemo saznati.
Azbest je nekad bio u veoma sirokoj primeni, sad beze od njega kao od kuge. A nisu svi koji su bili izlozeni azbestu dobili rak pluca.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
15. август 2019. у 07.06
Da pogresno sam dao oznaku. Ja stalno inisitiram na podaticam kojih nema. Evo ipred tebe covek dao link koji ne može ni da se ucita jer nije naucio kako se skracuje link. Sve sto procitam uzimam sa rezervom a pogotovo clanke u kojima nema nijedan egzaktni parametar i poredjenje sa necim sto je referetno kao opasno. Ovo me podseca na vestacke zasladjivace, saharin radjeno jedno ispitivanje na pacovima i prograsen opasnim izaziva rak, saharim je termicki stabilan. Aspartan, jeftin, trpaju ga svuda u dijet colu, ima laksativno dejstvo, nije termicki stabilan sto je jako bitno kad se radi o nečemu što se unosi u organizam. Poenta aspartan stavljaju svuda jer je jeftina proizvodnja, to što nije termicki stabilan i što se ne zna šta dobijes kad ga stavis u vrelu vodu ili u haldnu nije bitno. Ovo sa mobilnima lici mi sve vise na hajku rotih Kineza i Huawei kompanije i ako uspeju da ih izbace sa trzista evo 5G mreze al za skulje pare i onda će USA masinerija da plasira clanke da je sve super i ok. Ima na 1000x primera manipulacija, lekovi grupa statini koji služe za skidanje masnoce u krvi kod poremecenog metabolizma kad imaš dijabetes, e pa ti statini bilo je da izazivaju rak debelog creva, sad kad pitam lekarku specijalistu kao lek je usavrsen a mi ovde u srbiji dobijamo neko najjeftinije djubre. Lek Glukofage ili ti metamorfin, svaki deseti pacijenti laksativno dejstvo i ladno se koristi i prepisuje kod nas na veliko, iskusio lično, tek na endokrinologiji rekli mi da ni oni nisu znali neku ženu slali na pregled debelog creva na kancer da bi na kraju shvatili da taj lek ima to nezeljeno dejstvo. To sto ovde crkavamo od karcinoma to je posledica Milosrdog andjela i osiromasenog uranijuma.
CAHJAP
15. август 2019. у 21.42
Kraj_sveta, vidim da si upucen u merenju snage frekvencija koje emituju telefonski signali i uredjaji. Koliko vidim, na osnovu tvojih analiza tvrdis da je 5G mreza bezopasna. Ja sam prilozio suprotni efekat opet na osnovu nekih plitkih istrazivanja na internetu i kroz razgovor sa prijateljima. Dali će 5G imati sirih a i uzih zdravstvenih posledica ni ja ni ti ne možemo znati, bar za sada. Polozaj Srbije znamo, stanje u Srbiji nam je poznato i tzv status Srbije u svetu nam je poznat. Dakle, zašto bas Beograd da među prvima u svetu ima razvijenu 5G mrezu? Zašto to recimo nije Nju Jork, Paris, London, Sidnej i druge vodece svetske metropole gde njihovo stanovnistvo istovremeno imaju daleko veću mogućnost da pazare savremene 5G telefonske uredjaje. Meni to vise lici na eksperiment da bi analizirali dali za sada ima kratkorocnih posledica po coveku i drustvu nego na neophodnost i zelji da nas unaprede isti koji su nas bombardovali, satanizovali, osuđivali, ucenjivali, zracili i trovali i zakacili nam tzv status koji je daleko ispod njihovog nivoa a i onog koji se danas smatra normalnim i pozeljnim u modernom drustvu. Dali smo mi kao takvi u njihovim ocima postali ništa vise nego laboratorijski misevi jer niko ne cuje plac Srbije, niko nije osuđen za bombardovanje i genocid nad Srbima a bezvolja i nemarnost stanovnistva da stanu na noge i bore se za istinu i svoja prava im je prikazana time sto najveci zločinci koji su podsticali bombardovanje i satanizovali nas dolaze kao pocasni gosti u nasu prestonicu a i Kalemegdanom se neometano setaju. Kakvi drugi eksperenti se cine u Srbiji koje nam nisu poznate? Beograd je među vodecim gradovima nocnog zivota, abortiranju nerođene dece, 5G mreze... jesmi savremeni, ali nam skidaju kape zajedno sa glavama.
Starac_Foco
(--)
16. август 2019. у 04.04

Mi, Srbi, smo visestruki svjetski prvaci u teorijama zavjera, znatno bolje rangirani u toj popularnoj disciplini nego Djokovic u tenisu npr... Ali mislim da je to zbog onoga: koga su guje ujedale taj se i gustera boji...

A u vezi (ne)postojanja 5G servisa, google kaže ovo:

Telstra 5G coverage across Australia is still very limited. It's currently available in selected areas of Sydney, Melbourne, Brisbane, Canberra, Perth, Adelaide, Hobart, Launceston, the Gold Coast and Toowoomba.

Ovo bi znacilo da vecini velikih gradova u AU, 5G mreze trenutno ima koliko i u BG (pisano juna 2019).

A 5G service has already been launched in the UK by EE in six cities and Vodafone currently has launched in 15 towns and cities. Birkenhead, Birmingham, Bolton, Bristol, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Lancaster, Liverpool, London, Manchester, Newbury, Plymouth, Stoke-On-Trent and Wolverhampton. (juli 2019)

Ovo citiranje nema svrhu dokazivanja da 5G nije stetan već da su neke tvrdnje proizvoljne („Zašto to recimo nije Nju Jork, Paris, London, Sidnej i druge vodece svetske metropole gde njihovo stanovnistvo istovremeno imaju daleko veću mogućnost da pazare savremene 5G telefonske uredjaje.”)

A razlog zašto još nema tog servisa nema u nekim od navedenih gradova vise izgleda politicke nego bilo koje druge prirode, da se eliminise kineska tehnologija. Premda spisak zapadnih kompanija koje su ozbiljni konkurenti u ovome i nije bas dugacak. Među njima su Ericsson i Nokia, obje propale kao proizvodjaci mobilnih telefona, ali prezivjeli kao proizvodjaci prenosnih sistema za mobilne mreze.

Kraj_Sveta
(socijala)
16. август 2019. у 14.34
Ne tvrdim da je 5G tehnologija potpuno bezopasna!
Citiram šta sam napisao:

„Ja ne negiram da izlaganje ovim frekvencijama može da bude stetno, samo ne mogu da se složim sa nekim teorijama o ”przenju mozga„. Možda odredjene frekvencije uticu na mozak nekih ljudi, pa postanu homoseksualci, serijske ubice, ili možda pozitivno uticu na intelegenciju. To mislim da nikada nećemo saznati.”

Ono sto tvrdim je da nije ništa opasnija od ranijih tehnologija, što se tiče elektromagnetnih zracenja, tj frekvencije.
Ništa se tu ne menja. Visoke frekvencije, do 30GHz se odavno koriste za prenos signala, sada će se samo koristiti i za mobilnu mrezu. Koliko sam upucen, 5G će raditi ne 5-6GHz, mikrotalasni radio odavno koristi taj deo spektra.
Ono što se razlikuje od ranijih mreza je način kako smestiti sto veci broj podataka u sto krace vreme, a to se postiglo razvojem tehnologije, kao i za sve ostalo.
Jocko4
(observer)
26. август 2019. у 09.58
Верујем да ће ова вест да вас интересује, а ако ништа друго, важно је да родитељи поведу рачуна да се деца не излажу зрачењу целуларних телефона.

https://www.rt.com/usa/467274-apple-samsung-cancer-lawsuit/
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.