Дискусије : Политика

 Коментар
Докази да је Никола Тесла Србин
BeliVuk
11. август 2019. у 12.52
АКО ЈЕ ТЕСЛА РОЂЕН 70 ГОДИНА КАСНИЈЕ, ОН БИ СКОРО СИГУРНО БИО УБИЈЕН У ЛОГОРУ СМРТИ У ХРВАТСКОЈ... У Теслином родном граду, 119 његових рођака је било поклано
Његово породично дрво доказује да би он био сматран било каквим„етничких стандардом”-као једним од „најчистијих Срба”: његов отац Милутин Тесла био је Србин, православни хришћански свештеник.

Његова мајка Георгина, која носи надимак „ЂУКА”, рођена је у Српској православној породици; њен отац је такође био српски свештеник. У 18 56 години, новорођени Никола Тесла био је крштен у Српској православној цркви „Свети Петар & Павле”, где је његов отац био српски свештеник.

Пре другог светског рата, Теслино село Смиљан било је чисто српско, судећи по статистици из 1941-у овом малом селу живело 621 Срба.

Долазак хрватског Фирера Павелић значио је истребљење свих Тесла у месту рођења Николе Тесле у Крајини...

На Теслином родном месту, 119 његових рођака је било поклано, укључујући новорођене бебе, децу, жене, старце...
... Једина кривица: били су Срби

Хрватски националисти коначно су препознали значај Николе Тесле-разнели су споменик у Госпићу 1991. Спонзор ЕУ „демократска Хрватска влада” је (у данашње време) улаже значајне напоре да представи Србину Николу Тесле, као једног од највећих хрватских научника. Иронично , један од првих храбрих аката хрватских националиста, за време рата „1991 независност”, био је да разнесе Теслин споменик у његовом родном граду Госпићу, у 1991. Затим 1992, хрватски националисти су поново разбили српску православну цркву „Свети Георгије”, поново у Теслином родном граду Госпићу. Али најгоре ће тек доћи...

... Док је српски академски и новинар Здравко Крстановић описао: „коначно истребљење Смиљана” Срба (у Теслином родном селу) одржано је током „рата Хрватске о независности” 90их, када су Хрвати одлучили да елиминишу још неколико преосталих и преживелих Срба у Смиљану, углавном старијих људи. У 1991, у Смиљану, хрватски националисти су мучили и убили Јово & рада Богић, Јово ЛЕМАИЋ, мице & Милан Пејновић и Богдан Рајчевић.

Исте године на јесен, убили су 80-годишњег човека Луика Пејновић, док је присуствовао усевима. Последњи преживели старији Србин из Смиљана, који је био жртва „хрватским либераторима”, је Борка Вранеш, рођена 1926. Била је брутално убијена и постављена на ватру, у Теслином родном граду Госпићу 1993.

Њихова једина кривица-били су Срби...

Једанаест „Тесла” надимена су „угравирани” у хрватском Меморијалном центру Јасеновцу-по броју рачуна место најужаснијих логора за убиство у другог светског рата; Где је најмање 700.000 Срба на најзверскије начине убијено, искључиво уз ножеве и друге алате за клање...
Преведено на Српски од веб странице:
https://fbreporter.org/2018/02/18/if-tesla-was-born-70-years-later-he-almost-certainly-would-be-murde red-in-croatian-wwii-death-camp/

BeliVuk
11. август 2019. у 13.31
Теслина посета Београду:
Никола Тесла допутовао је у Београд на своју једину посету 1892 и био је на свечани аудиторијум са краљем Србије Александром Обреновићем следећег дана, заједно са министром просвете Андро Митровић. Тесла је провео 31 сат у Београду све до трећег јуна и добио је орден Св. Саве другог степена.

Током боравка у Београду посетио је народни музеј и велику школу (универзитет), где се обратио студентима и професорима. Он је такође разговарао са физичар Ђорђа Станојевић о изградњи електране у Београду.

„Ја сам као што сте видели и чули и даље Србин, чак и у иностранству, где сам ја ангажован на тестирању. То је оно што такође треба да будете и да подигнете славу Срба на свету својим знањем и послом. ”рекао је Тесла студентима.
http://en.tesla2017.com/visit/
nema_meee
12. август 2019. у 21.27
Kada je Nikola Tesla prvi put došao u Srbiju, na železničkom stanici su ga dočekali mnogo pa i Jovan Jovanovic Zmaj
koga je Tesla veoma cenio.
Čim je Tesla izašao iz vagona, JJ ga je prvi pozdravio ovom pesmom.

Ne znam šta je je l' suština
il' to čini samo mis'o
čim smo čuli da dolaziš
odmah si nas elektriso.
Ti nam Tesla, ti vrliče
ode letom jače struje
u daleku Kolumbiju
da ti um ne kolumbuje
Ostvarena je mis'o tvoja
mis'o divna i golema
među nama biće spoja
a daljina nema, nema
Razumeće listak sveži
svaku žilu svojeg stabla
elektrika naših srca
i bez žice i bez kabla

Beograd je danas srećan
rukuju se Srpskom dikom
i otkriva srce svoje
pred Srbinom velebnikom.

I ti Tesla pred kojim se
uspomenske misli roje
tebe vraća neodolje
da poljubiš stablo svoje
Ljubi stablo dojčinemu
sisni dojku sine vrli
svaka grana Srpskog stabla
Tesli tepa, Teslu zove
Ostvarena je mis'o tvoja
mis'o divna i golema
među nama biće spoja
a daljina nema, nema
Razumeće listak sveži
svaku žilu svojeg stabla
elektrika naših srca
i bez žice i bez kabla

Po nebu si svetlost brao
pod cveće sa vrh planine
da nam nebi nama ukletima
tama krojila sudbine.
Iz oblaka munju ljutu
misao je tvoja zauzdala
ne bi li je nama nejakima
za zvezdu Danicu dala.

Nikola rode, oče i sine
molitvu moju usliši sad
upali sunca da tmina mine
Nikola rode, Nikola sine
Nikola rode, Nikola sine
zemljici majci uskrsni sad
upali sunca da tmina mine
Nikola rode, oče i sine.

Da, ovde u vrletu ovoj
ti si se ljudima rodio
ne bi li sjajnom nesanicom
puste snove oplodio
Nikola rode, oče i sine
molitvu moju usliši sad
upali sunca da tmina mine
Nikola rode, Nikola sine
Nikola rode, Nikola sine
zemljici majci uskrsni sad
upali sunca da tmina mine
Nikola rode, oče i sine.

Ova poezija je snimljena u pesmu ali ne znam koji hor je peva.
keser
13. август 2019. у 12.06
Када су СПЦ и Влада Србије хтели пре шест година да Теслу сахране у порти Храма С. Саве 30 000 комуниста изашло је на улицу.
Власт је да би избегла нестабилност у земљи одустала.

То би био веома важан део у поступку спречавања усташа да присвоје Теслу али су они као и обично добили подршку од стране комуниста.

Ако усташе успеју у својој намери могу да захвале и својим савезницима комунистима.
Branko-123
18. август 2019. у 11.00
Pa ova sadasnja opozicija su sve sami komunisti. Jedini svoj program Jeremic nam je pre par dana saopštio keseci se: moj deda je bio ucesnik bitke na Sutjesci. A znamo šta su ti idioti komunisti radili na toj Sutjesci, kako su ranjenike bacali u reku. Ima snimak one žene ucesnice u to bitci koja je ispricala kakve su komunisti tamo grozote radili svojim ranjenim drugovima.

A tek Djilas, on kaže javno da je on za državni kapitalizam. A to je sistem u kome može da se krade državna imovuna jer kod privatnika to ne može a ako se pokrade državna firma za to se ne odgovara. Setimo se Agrobanke,kako su je opljackali, podelili kredite u milionskih iznosima u evrima svojim partijcima, rodjacima, svalerima i svalerkama koji su par dana pre uzimanja kredita osnivali fantomske firme a za kredit od 20 miliona evra dali hipoteku na vikendicu van Beograda koja vredi najviše 50 hiljada evra. Uzeli kredite, zatvorili te svoje fantomske firme, zbrisali odavde, kredite ne vracaju a već vise od 8 godina za tu pljacku Agrobanke niko ne odgovara. Zna Djiki kako je koristan taj državni kapitalizam.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.