Дискусије : Политика

 Коментар
Анте Марковић
dulebg
(posmatrach)
04. август 2019. у 17.07
Ево за љубитеље Анте Марковића

https://tinyurl.com/y4rvpbsr

Prvo je uništen izvoz. Poduzeća su bačena na koljena, a nakon čega se pristupilo privatizaciji. Dok su jedni kupovali i trošili konvertibilne dinare na televizore, mikrovalne, automobile i druge strane proizvode, poduzeća su gubila tržište i klizila u propast. Svakim danom su postajala bezvrijednima.

Ante Marković je ponavljao, što su mu zapadnjaci šaputali na uho: „Sve će biti dobro, samo treba još više liberalizirati tržište”. Klasični primjer doktrine Čikaške škole Miltona Friedmana koja je većom dozom otrova liječila otrovane.
CAHJAP
05. август 2019. у 04.08
Cudnovato da od svih republika bas se hrvati nasli na celu u poslednjim danima jugoslavije ante matkovic, stipe mesic...
dulebg
(posmatrach)
05. август 2019. у 16.32
Па нису на крају - погледај списак председника савезне владе (дешавало се да се српски кандидат одрекне у корист хрватског), министара иностраних и унутрашњих послова, чланова Генералштаба, Љубичица Плава био нам је светиња 35 година.
Power12345
06. август 2019. у 09.49
iz samog pisanja i zapažanja Hrvatskog novinara kao i njegovog poznanika ( prijatelja ) francuza koji tačno zna šta hoće, želi ili kako piše da upakovani proizvod je jeftiniji od Ambalaže kao što je i dan danas.. neke to isto zemlje i dalje rade... a da bi se probili na to je.be.no svetsko ili EU tržište i da tamo stoje nije nimalo lako.
Biti na vrhu, eliti nije jednostavno a pogotovu vreme kao što je bila Titova politika i ratna revolucija dala i ostavila..Sušte su suprotnosti liberalizaciji ekonomije, tržišta, kapitala i uopšte onog što se u kratkom vremenu sve dešavalo.
Marković je bio glavni u firmi Rada Končara ...možda je znao šta i kako treba radit, činiti , djelovat...pogotovu
u vremenu šverca raznih emgarga nafte, kafe, limuna, farmerki itd..
Neko je uvek profitirat znao...pijace ili sva javna mesta su bila tapkarošima omiljena...Dinar 1:7 je gubio svakodnevno od vrednosti na Ch,DM, Dolar itd..
Prodavcima, preprodavcima kao i uveliko zavadjenom političkom vrhu Hrvata, Srba i Muslimana je odgovarao..Devizni Krediti i još puno toga su bili pravo kao i banke koje su davale i do 10 % kamatu na devize. Miloševiću, Tudjmanu i Izetbegović su imali dobar teren i radili na svome ili svako sebi.
Yu je osuđena na raspad i to je narod kao i zapad dobro znao..zavadi pa vladaj a sve ostalo je poznato.
Marković nije bio za raspad ex Yu ...dok je narod mahom sam to i tražio - bio za to..
A ovi današnji gospoda nekadašnji drugovi i san o velikim državana Srbije Hrvatske kao i Bosna su se nacionalno pokazali i dokazali ko su i šta.
Mašaju drugovi o EU
Hrvati i Slovenci već plivaju u vodama EU , a ovi drugi se još uče..
Srbi dobro plivaju kraul i prsno...
...eno nemaju mora ...a Nijemcima samo more paše pa se još nećkaju vele Srbija nije interesantna.Dok Akbanija je već nešto drugo.
Znate drugovi kako je stojalo u Ustavu SFRJ Tačka 1...kako ste ušli tako i izaći možete..a u EU da bi ušao dobro platiti moraš a da izadješ... e to drugovi nije nimalo lako.
Power12345
06. август 2019. у 10.05
liberalizacija ekonomije ..
možda da je Dinar u odnosu na DM ( 1:1 ) kao i satnicu rada prilagodio Evropi onda bi i naše OOUR a drugačijije kalkulisati znati mogli ..
mada za tapkaroše i one koji su u rukama punih deviza za njih nije nije bio cilj očuvanje zajednice ..pa dalje i nije vredno pisat
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.