Дискусије : Политика

 Коментар
Енглески експерт о Сребреници
Lorka
(поета)
01. август 2019. у 01.10
https://www.youtube.com/watch?v=BJxqzl-9gS0

Фантастично је како Џорџ Семјуели на врло једноставан и јасан начин објашњава политику Запада према Србима, став према Сребреници и Косову, Нато бомбардовање...

Све је то што ми Срби већ знамо, али тако јасне аргументе нисмо чули од наших аналитичара. Видео заиста вреди одгледати.
baresh
(zanatlija)
01. август 2019. у 14.07
U prilog temi,jedan detalj iz govora M. Nedica tokom okupacije:

„London vas braco i sestre opet zove u gradjanski rat,opet vas gura u samoubistvo. Neki lord Emeri,engleski ministar,koji jedva natuca srpski i saplice oko njega,okomio se bas na nas narod. Hteo bi da mu pojede panaiju. On zapomaze iz sveg glasa nebi li gurnuo Srbiju da i po treci put zapliva u krv radi engleskih imperijalnih interesa.
------------------------------------------------------------------
A cujte moje poruke ovo sada:

Rođeni sin toga lorda Emeria,koji vas bezdusno poziva u gradjanski rat,evo šta doslovno kaže za svoga oca i za englesku politiku prema Srbiji: ”Engleska vlada rukovodi se uvek satanskim nacelom: upropastiti drugoga da bi spasao sebe. U politici je to kadkad dozvoljeno,ali u ovom slučaju to je nemoguće i nemilosrdno,jer žrtve srpskog naroda neće spasiti englesku stvar, nego samo prilog za stvaranje opste katastrofe i anarhije u Evropi. Uostalom vidim i sami su Srbi to uvideli,posto sam citao u evropskoj stampi,da je Srbija danas zemlja mira i reda.
Ja Srbima savetujem,kao dobar Englez,sasvim obrnuto od onoga sto im želi moj otac: Idite,vi, Srbi,i dalje svojim putem,kojim ste isli u poslednje vreme. Gledajte da spasete sebe i svoju decu i
ne mesajte se u sukobe velikih. To je najbolja politika.„
----------------------------------------------------------------
Eto šta vam porucuje ovaj pametan i čestiti Englez. Porucije bas
ono, sto vam ja već sesnaest meseci iz dana u dan govorim i savetujem.”
Blazo
02. август 2019. у 16.30
Не могу да се начудим наивности нашој. Чим неко почне да прича у нашу корист, одмах је објективан, а она друга страна нека види да тамо има и „објективних” људи. А запад као Запад, вазда ти даје и позицију и опозицију. Бјеху прије 100 година Рабека Вест и Едит Дурам. Онда је тас превагнуо на „нашу” страну, а евоо 100 година након на „њихову”. Рабекица имала превагу над Едит. Е када буде тас на нашој онда има да се нахебемо нане нанине неком, и да опет чекамо ред да се „неко” нахебе нане „нама”. ЈеЛеЗа влада у „региону”, а присташа колико гођ хоћете на све стране, а не знају да су дио исте партије. Није ово прича о „братству и јединству”, јер ми и та прича иде на неку ствар, просто зато што у основи инсистира на различности. Као различити смо па идемо да се братимимо и уједињујемо, али само док пијанка траје, после трежњење, мамурлук, па ко претекне куд који мили моји. Уз коментар, сједни једног да једе с тобом, а другог под сто па ударај ногама, исто мисле.
Ово је проста прича о интересу које друге силе имају у „региону”, да исти буде што више расцјепкан. И да се фор петља бескпначно врти. Кичма нам је сломљена. А кичма је Скопље Призрен Скадар Подгорица Дубровник. Без те кичме нема ни мира ни напретка. Остаје још да се сви заједно помолимо светом Ђорђу јер нам је он свима заједнички.
Lorka
(поета)
02. август 2019. у 17.07
Блажо, да ли то значи да треба ћутати док је тас на 'њиховој страни', како не би прешао 'на нашу страну', јербо ако је на 'нашој страни' - ето нам белаја јер ћемо опет бити поцијепани?

Друга Србија је разрадила стратегију типа 'Дајмо им све што траже и признајмо им све што кажу, па ћемо ми који претекнемо да коначно живимо у миру'.
Blazo
02. август 2019. у 17.21
Нити прва, нити друга нису моје опције. Једина исправна је изворна, чију сам ти осовину представио. А против изворне су и „прва” и „друга”. Три стотине године борбе, и види се јасно катастрофални резултати. Што се грбо роди вријеме не исправи...
Precanin
(Нека буде борба �)
03. август 2019. у 16.39
Та кичма о којој ти Блажо причаш је давно сломљена, није кључ данашњег проблема... мада и не знам кад је то била кичма. За мене је кичма Београд-Банјалука-Книн-Подгорица...покидана је што нам је силом одузет Книн... И добровољно, издајом, усташтвом..одузета Бока. Поггорица је још увијек Тотоград, то је град чији је почасни граћанин Стипе Месић.
Треба се данас борити и са балијма и са усташама и са црвеним Рватима. Ја бих данас радије рушио и цијепао Црњу и Гору него ПиХ, ПиХ у стању мировања, надмудривања... али у твојој, Блажо, Црњој и Горој треба спашавати шта се спасити може. Са издајником на власти у Србији нећемо ништа урадити..
Оно мало Срба у Црњој и Горој је нејако, а помоћи нема. Јер против њих ради и Матија а камоли Мило!
А и истина о Сребреници је потребна..не знам коме, ко је досад није знао неће ни одсад.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.