Дискусије : Политика

 Коментар
Нису ухапшени него киднаповани
Lorka
(поета)
29. мај 2019. у 22.18
Сви београдски медији јављају да је двадесет Срба на Косову 'ухапшено' од стране 'косовских специјалних снага'.
Сад гледам - исто тако говори и Вучић.

Па багро празних мозгова, зар ништа нисте научили из ратова деведесетих година!? Терминологија је јако битна ставка у показивању достојанства једног народа и државе.

Срби су КИДНАПОВАНИ а не ухапшени. Кад кажете да су ухапшени, ви тиме признајете легитимитет шиптарским властима и легалитет њиховим акцијама терора над Србима. Дакле, зовите их ТЕРОРИСТИ а не 'специјалне снаге'.

И почните коначно да УНПРОФОР, КФОР, ЕУФОР и остале ФОРОВЕ да називате правим именом - ОКУПАТОР!

Зашто се према свима њима односите као према легитимним структурама на Космету, кад су то терористи и окупатори који су отели србску земљу?!
vacuum
30. мај 2019. у 06.04
Tačno tako... +
Laci_74
(Jugosloven)
30. мај 2019. у 08.02
Kapitalisti su i u Srbiji postavili na vlast svoje slUge koji možda i nešto znaju ali rade onako kako im Gospodari narede.
CAHJAP
30. мај 2019. у 09.07
Tačno tako ! Sve je to sistematsko ispiranje mozgova Srbima da bi eventualno bez pobune prihvatili nezavisnost Kosova. Kao sto Lorka kaže, teroristi i okupatori su jedina imena koja se mogu nadeti tim nelegatimnim i neprijateljskim narodima i trupama. Secam se kad je Kosovo dobilo tu nelegitimnu i sramnu nezavisnost kako su prvo svugde pisali „tzv” nezavisno Kosovo, pa tzv predsednik Kosova itd itd da bi se eventualno tzv otlonilo i u svim medijima pisalo kao da je to legitimna država. Psiholoski rat ispiranja mozgova i pripremanja terena u punom jeku.
MaxBunker
30. мај 2019. у 15.10
Ниси у праву Лорка. Ти Срби су ухапшени као регуларни припадници полиције тзв Републике КосовА. Значи признају и Републику КосовА а и њене институције чим раде у њима.
Lorka
(поета)
30. мај 2019. у 15.24
MaxBunker, без обзира ко су ухапшени и за кога раде, овде је реч о формацијама које делују изван уставног система државе Србије, а на окупираној територији која је још увек дејуре део Србије.
Дакле, ни киднапери ни киднаповани се не могу гледати као део неких регуларних формација, него искључиво као нерегуларне формације и окупатори, с једне стране, и обични људи ове или оне националности, са друге стране.

Да ли ти сматраш да их треба признати као регуларне полицајце, па овај чин називати 'хапшењем' а комплетну акцију 'регуларном'?
MaxBunker
30. мај 2019. у 15.49
Да се ја питам дао бих дао Русима Копаоник па би онда Бондстил био смешан као Дизниленд.
Али то неће да се деси док је Вучића на власти.
А што се полицајаца тиче то су све кадрови такозване српске листе то јест испоставе СНС-а на Космету.
Вучић само не зна како да објави да је већ признао тзв Косово.
Тешко време долази за Србију.
MaxBunker
30. мај 2019. у 15.55
И наравно то хапшење је мање више део режије које Вучић, Тачи и Харадинај праве а све у циљу отинмања Космета од Србије.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
31. мај 2019. у 05.06
Lorka ke potpuno u pravu što se tiče terminologije i ponasanja vlasti od okupacije Srbije 1999. Što se tiče Rusa to je vecna utpija. Rusiju je rasaparcao Gorbacov a upropastio Jelcin totalno. Putin pokusava da obnovi vojnu ravnotezu ali to kosta a svi su zaslepleni sarenom lazom kapitalaz i kako u USA cveta med i mleko. Ovo što se desilo sa njihovim gradjaninom i pride sluzbenikom UN to je skandalozno. Da imaju neku moc istog trenutka doletelao bi par krstarecis i rastrurilo par zgrada-kasarni te sitarske policije. Tako rade Amerikanci a pogtovo u svojoj zemlji, prvo ubiju crnce od 10 godina pa se onda pravdaju mislili smo da poteze pistolj. Cuvaj se Danajaca koji poklone donose, ti isti zlotvori koji su nas i za vreme drugog svetskog rata najzesce bombardovali a bili smo savezici rade to bez grize savesti, nasi politicari skacu ko mladi majmuni kad im poklone neki auto ili im daju dzaba nasu imovinu. Kad smo kapitulirali 1999 i okupirani, nova vlast je bezala i pljuvala od Rusa i Kineza kao djavo od krsta a to su nam bila trzista gde smo imali prodju.
Sad prodajemo-iznajmljujemo zemlju i crnom djavolu pa kad dodju sa tapijama i kažu ovo nije vise Srbija nemoj da se hvatate za glavu. Tapije se nisu priznavale u Bosni, Hrvatskoj, Kosovu i Metohiji tad je to blo puj pike ne vazi od tih istih koji su nas bombardovla i i koji nas drže pod okupacijom. Vucic je samo Merkelin dobar djak koji pokusava da balansira između naloga zapada i da to dobro upakuje u sarenu oblandu.
Werba
(N/A)
01. јун 2019. у 09.28
Нису ухапшени него киднаповани
======

Nije tačno,
kidnapuju se bogatasi, lovatori, uticajni politicari.
Hapse se ubice i krimosi
svih vrsta i lopuza u zabranjenom trange-frange biznisu...

Ove sto su Dzvalje pohapsili, to su kriminalci koji se bave zabranjenim sverc-komerc biznisom, i koji rade za uzak krug politicara iz samog vrha Srbije, i baaaaznije.
Jasno su dali na znanje, da će hapsiti sve one koji na KIM nelegalnim putem doturaju robu iz Srbiji i baaaznija.

Bugojanski dahija terace inat sa dzvaljama, do poslednjeg prebijenog Srbina, a kasije i verovatno do poslednjeg ubijenog..ako dotle ostane na vlasti...

Lorka
(поета)
01. јун 2019. у 12.09
Наравно Верба, од тебе се овде и не очекује да један чисти акт терора с нацистичким мотивима (прогон једног народа) именујеш онако како тај акт и треба да се именује. Ријеч је о нелегалном упаду у србска насеља, а то је оно што теби одговара.

Твоја страна именује нацистичке акте само онда кад Срби нападну неко насеље друге националности.

Тачно се зна које полицијске методе су дозвољене у обрачуну са криминалом. Овакве методе није видела ниједна полиција света.

Али овде није реч о методама полиције. Овдје је реч о нерегуларном акту нерегуларне оружане групације нерегуларне државе тј. парадржаве.
Нема потребе да ти објашњавам зашто је све то нерегуларно. Довољно је само једно: мировним споразумима је гарантовано да шиптарске снаге неће прелазити на Север Косова. Резолуцијом 1244 је чак регулисано да ће се Косово демилитаризовати, а да ће ред и мир одржавати међународне снаге. Као што видимо, и окупатор и шиптарски терористи су прекршили све споразуме.

Можда су они шверцери и криминалци, али ти Берба за то немаш доказе. Шверцер и криминалац се хапси са доказима - у моменту кад пребацује шверцовану робу, а не у моменту кад седи код куће и гледа тв. Па ти као да никад ниси видео како то раде цивилизоване полиције света! Теби је ваљда оправдано да неко ангажује једну целу ратну бригаду и попали цело насеље да би ухапсио неколицину шверцера!
keser
02. јун 2019. у 03.56
Терминологија јесте важна , прознајем.
Али још је важнија могућност да се ствари промене на терену.

На пример СР Немачка и ДДР.

Немци су чекали и ћутали док СССР није ослабио.

Онда су им рекли: или ви одлазите или вас ми истерујемо силом... То је по речима Горбачова, главом и брадом.

Да Горбачов није ослабио СССР и Варшавски пакт не би било ничега. Они су га празним обећањима преварили да то уради, да се повуче из Пољске и јадни тракториста је то послушао и добио нобелови...
остало знамо...
Werba
(N/A)
03. јун 2019. у 10.05
Па ти као да никад ниси видео како то раде цивилизоване полиције света! Теби је ваљда оправдано да неко ангажује једну целу ратну бригаду и попали цело насеље да би ухапсио неколицину шверцера!
---
Ne preteruj,(dobro nisi rek'o armiju) receno je da je akcija izvedena protiv svercera, preciznije, protiv Vodjinih pljackasa i krimosa.
Prilikom otpora dok se sprovodi hapsenje, dozvoljena je upoteba sile. Negde jača negde slabija. kako god,- milovanja nema...
I sam VOdje se pre 10-ak dana hvalio kako roba na KIM iz Srbije ulazi tajnim stazama i bogazama. To potvrdili Ljajic i Seseljkuga.
Robu preuzimaju 10-janicara i na ime akciza (koje „zvanicno”ne postoje za srbe na KIM) u BGD naplacuju taxu28% koja se deli.
Isto je i sa robom koja dolazi iz baaaaznije tj. Burinog kantona.
Kako god VOdja i Buro uzimaju svojih 30%..posle jednomesecnog sveukupnog obracuna. Ne razumes ti to pojeto...


Lorka
(поета)
05. јун 2019. у 14.24
Вер-балија, логично је да ти браниш шиптарске интересе. Али наравно да ниси у праву. Вучић и Тачи раде заједно. Ово је с политичком а не криминалном позадином. Циљ Вучића, Тачија и Харадинаја је да се Срби на северу Космета застраше.
Криминал је исто тако присутан и код Шиптара и то у много већем обиму кад је дрога у питању.
Шиптарска акција је терористички акт против другог народа (не негирам постојање криминалне организације на Северу Космета). Да је био акт против криминала, пола шиптарског дела Космета би било похапшено.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.