Дискусије : Фитнес

 Коментар
Vozim bicklu 19 km
Mirche-Vampirche
05. новембар 2011. у 02.31
živim i radim pored jezera i pre nedelju dana sam pocela da vozim na posao biciklom. Udaljenost je 9,5 km ,znaci u oba pravca 19 km.
Razlog da smrsam.
Koliko mi treba da dugo vozim da bih smrsala 10kg !
planiram 4-5 puta nedeljno da mi to bude vezbanje.
uzme mi 40-45 min u jednom pravcu.
ceo put/voznja/ pored je pored jezera !
blueflower
(Accounting)
06. новембар 2011. у 16.05
MV

Ako želiš rezultate za ovaj veliki 'projekat', treba prvo da promenish način ishrane, jer 10 kilograma viska je uzrok previshe unoshenja kalorija u odnosu na trosenje.

Ishrana je najbitniji faktor za gubitak kilograma, čak 70%, a onda vezbanjem, bilo koje vrste, je bitan faktor samo 20%, i zadnjih 10% je istrajnost i stalan rad na duge staze ova dva faktora ( ishrana i vezbe).

Želim ti da uspesh u svom projektu, ali nemoj ocekivati rezultate preko noći nego samo lagano i istrajno...

Poz
Mexico
(Trust Nobody)
09. новембар 2011. у 18.22
Kao sto rece Plavi cvetak...Prvenstveno trebaš regulisati ishranu da bi brze dosla do zeljenog efekta tj.gubitka tih 10kg.Ovako ti se i ne moze bas napamet reci posto ne znamo šta jedes i koliko jedes u toku dana.
Ako imaš tako lijep put pored jezera moj ti je savjet da na posao ides autom a u slobodno vrijeme trcis pored tog jezera.
Mnogo brze ćeš izgubiti kilograme i biti u vecoj kondiciji.
Pozzz
blueflower
(Accounting)
10. новембар 2011. у 14.41
Mexico,

Ah, konacno ti i ja da se slozimo oko nečega, jel;)))

Slazem se sa tobom da je trcanje najefektnije i najbrze donosi rezultate, ali ako osoba ima viska kilograma, trcanje može biti 'naporno' i ubrzo može da se odustane. Bolje je promeniti postepeno ishranu i hodati brzo duže vreme pored tog jezera za početak, a onda posle nekog vremena trcanje.

Da te još nešto pitam, Mexico, koja još vrsta aktivnosti, kao zamena za trcanje, može da daje brze efekte.

Poz
Mexico
(Trust Nobody)
10. новембар 2011. у 20.58
Accounting)10. novembar 2011. u 14.41

Da te još nešto pitam, Mexico, koja još vrsta aktivnosti, kao zamena za trcanje, može da daje brze efekte.

Poz .
------------------------------------------------------------------
Ishrana normalno mora da se koriguje kada se odluci na ovakve poduhvate,gdje se želi izgubiti 10 pa i vise kg.
Što se tiče drugih aktivnosti,pa ima ih mnogo.
Recimo pojedine vrste sporta koje iziskuju brze kretanje i kondiciju.
Kosarka,nogomet,tenis,stolni tenis,a još ako se uz to može dodati i plivanje kud ćeš bolje :))...Moja najdraza vrsta aktivnosti„PLES”.
Evo recimo danas je popularan zumba fitness :))
Ja inače kad odlucim da provjerim kondiciju uglavnom trcim i preskacem konopac,osim što se neprestano svaki vikend bavim sportom.

Pozz
Mirche-Vampirche
11. новембар 2011. у 23.36
Interesantno mi je to da je trcanje daleko efikasnije a ja sam mislila da je 11km voznje biciklom isto kao i 4-5km trcanja.
Iskreno voznja bicikle mi je jednostavnije jer ako se vracam kada se smraci ne bojim se da vozim ali trcanje po mraku je nesigurno.
Ja eto pomislila umesto da idem u teretanu na trcanje da će mi 11 km voznje biciklom ustedeti:vreme da idem u teretanu, ustedeti za benzin ili pak na autobus koji me kosta $5 u oba pravca /$200 mesecno/..

U redu ako ipak resim da nastavim da vozim biciklu koliko vremena bi trebalo da mi uzme da smanjim 10kg /U ishranu se razumem /.

Uzgred, zar trcanje ne optercuje zglobove!!?? a nešto nikada nisam ni volela tracanje,za rekreaciju..mislim da je jedno od najdosadnijih 'vezbanja'..
Mirche-Vampirche
11. новембар 2011. у 23.38
greška, GORE, je sto sam pisala u MILJAMA a trebalo je u KM
blueflower
(Accounting)
14. новембар 2011. у 17.59
Hvala Mexico za info...

Ja već duže vreme 'zumbam' i vide se odlicni rezultati, pogotovo delovi oko struka, straznjice, i noge.

MV

Najbolja kombinacija vezbi je dva/tri puta sedmicno dizanje tegova i dva puta neka vrsta cardio vezbe, nešto sto najviše volis.

Ako i dalje hoćeš samo biciklo da terash, onda moras da imaš dobar program koji će ti dati zeljene rezultate. Raspitaj se kod nekoga ko se bavi duže ovom vrstom sporta, jer kod bicikla je bitna brzina, pojacavanje otpora i duzina treninga. Sve ovo moras da ukompnujesh u dobar trening na duže staze da bi dobila neke rezultate.

Poz
Jaga
31. мај 2012. у 11.15
Zdravo

Slazem se da je ishrana u kombinaciji sa redovnim sportom dobitna kombinacija.

Ali ne mora uopste da bude trcanje. Stavise ako nikada nisi trcao u zivotu može da bude preterano opterecenje za zglobove (zavisno od podloge, obuce i tehnike trcanja).

Voznja biciklom nije tako opterecenje za zglobove. Racunaj grubo da bi potrosio istu kolicinu kalorija trcanjem i voznjom bickla, moras otprilike duplo duže da vozis nego da trcis. Znaci petneast minuta tracanja ti je kao pola sata bajsom.

Ja bih ti bas preporucio da probaš ići na posao biciklom. Ja to isto upraznjavam kada god mi je moguće, naravno samo po lepom vremenu. Ja imam 12,5 km u jednom smeru. I nije ravan put, nego u oba smera imam i nizbrdica i uzbrdica.

Fazon kod voznje biciklom, kao i kod svakog drugog sporta, je da uvek vozis „pod naporom”. Nije to neka fiksna brzina, neki put duva vetar u ledja, neki put u lice, neki put si prosto pun snage, neki put kilav, a i forma će se vremenom popraviti, pa će prosecan brzina biti veca i veca. Ali bitno je da vozis samo tako da se kotrlja, nego da napinjes stalno misice. Inače ništa od sporta. Preporucujem ti da stavis neki tahometar, po mogućnosti neki novi, koji može posle da ti prebaci podatke na PC, pa da imaš brzinu, predjeni put, predjenu visinu itd. To mene dosta motivise.

Evo ovde zgodnog racunara potrosenih kalorija za razne vrste fizickoh aktivnosti. Gore samo uneses tezinu, a dole ti izracuna broj potrosenih kalorija, za razne vremenske intervale (15 min, 30 min, 45 min i 1h):

http://www.novafeel.de/fitness/kalorienverbrauch.htm

Na nemackom je, ali „Joggen” je trcanje, a „Rad fahren” je voznja bajsom.

Pozdrav,
Jaga
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.