Дискусије : Фитнес

 Коментар
Ispravljena lordoza-šta vezbat
saandra
(Prosvetar)
16. октобар 2011. у 05.27
Od preteranog sedenja, pocela je da me boli kicma i rendgenski snimak je pokazao ispravljenu lordozu donjeg dela kicme.
Da li smem i koji program da uzmem za malo razgibavanja. Lekarka opste prakse mi je rekla da tu nema neke velike pomoći ali imam 40 godina i neću da me bole ledja. Rekla mi je i da bi možda pilates bio najbolji za to, a jedna prijateljica mi je preporucila Power balance. Kaže da je to kombinacija joge pilatesa i tai ci.
Možda ima još nešto bolje?
Imam i malo ogranicenje, operisala sam ablaciju mreznjace pa su mi zabranjeni svi pokreti sa spustanjem glave na dole da mi nagli priliv krvi u oci poniovo ne odlepi mreznjacu.

Hvala
ahha
(nemam)
17. октобар 2011. у 01.12
e to što ti ljekar kaže da ako imaš 40 godina ne možeš ništa uraditi s tog dijela kicme- nije tačno.Normalno da ne možeš odmah i preko noćiali ako ti je uzelo 15 godina da ispravis lordozu ( to je ito kao krivljanje kocme) pa dozvoli sebi makar par godina da uradis promjene u drugom pravcu. Mislim da je joga najbolja a koncentrisi se na vjezbe koje tebi odgovaraju. Najbolje su vjezbe kada lezis na stomaku i izvijeas kicmu prema gore ali samo snagom svoga tijela. Np. lezis na stomaku, raširis ruke u visini ramena. pritisnes kukove uz pod, udahnes vazduh i dizes se kao da letis.Za početak dosta je da držiš ovu pozu desetak sekundi. Onda povecavaj broj pokusaja i duzinu do minute.
Ima još ali je teško ovako objasniti. Ako nađemneke slike probacu ti postirati.
tidej
(stjuardesa)
23. октобар 2011. у 12.42
Od preteranog sedenja, pocela je da me boli kicma i rendgenski snimak je pokazao ispravljenu lordozu donjeg dela kicme.

dali želite da kazete da vas se pocela smanjivati normalna anatomska lordoza u lumbalnom dijelu kicme?
saandra
(Prosvetar)
23. октобар 2011. у 14.25
Pretpostavljam da mi se to deasava, ali dijagnoza je ispravljena fiz. lordoza. Neki mi savetuju JOGU. Šta mislite?
markomarko12345
(Inzenjer)
04. новембар 2011. у 08.33
Samo za početak da kažem da imam skoliokifozu i da sam iz Beograda.

Joga? Ja sam iz tog razloga kao i Vi, tj razgibavanja svega a naročito ledja krenuo ovde u Beogradu na jogu i moram da kažem da sam u jednom klubu bio jako nezadovoljan jer instruktorka sedi u mestu i prica bez zainteresovanosti šta ko radi, a u drugom sam doziveo to da mi se u momentu vrat toliko ispruzio da mi se slosilo i zavrtelo u glavi tako da sam od ovog odustao.

Dalje, probao sam da radim korektivne vezbe-gimnastiku za skoliozu doduse i imao sam i dalje bolove kada radim vezbe koje naprežu lumbalni deo ledja.

Meni je pomoglo plivanje, ali da li to smete da radite s obzirom na ovo ogranicenje koje ste napisali?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.