Дискусије : Фитнес

 Коментар
Misici lica
Skarabej
(radoznala)
13. јул 2011. у 17.56
Molila bih nekog ko je strucan, da nam objasni na koji način se vezbaju misici lica, o tome se jako malo govori, a doprinele bi da se malo poboljsa izgled, naročito u nekim godinama.
Hvala
DjoleUK
(( Heretic ))
13. јул 2011. у 18.37
A kako bi bilo da odes na Youtube i ukucas „Facial Exercises” u search?

Hm?

Šta mislis o tome?
Skarabej
(radoznala)
13. јул 2011. у 19.34
Pa ako tako posmatramo stvar, na netu postoji i body exercise, ali se ipak ovde diskutuje o tome.
Svakako hvala ti na savetu.

kokoro
(arcy farcy)
14. јул 2011. у 05.25
VEŽBE ZA LICE

Radost, tuga, ljutnja se uvek vide na vašem licu, ostavljajući trag u obliku bora. Neka sa vašeg lica sijaju lepota i harmonija. Počnite da vežbate jogu za lice

Joga lica namenjena je pre svega ženama između 30. i 70. godine života. Svrha joge lica jeste da naučite da jačate i kontrolišete mišiće lica i na taj način smanjite mogućnost nastanka bora i drugih nepravilnosti na licu. Vežbe revolucionarne joge se temelje na poboljšanju cirkulacije na licu i vratu, a najviše u području oko očiju i na čelu. Pomoću posebne mimike, u lice dolazi više kiseonika, što je delotvorno kod obnavljanja ćelija, usled čega koža postaje sjajnija.


Svakodnevna vežba

Prema rečima instruktorke i izumiteljke joge lica Roze Hong Tran, rezultati se ne mogu postići preko noći. Potrebna je istrajnost, a vežbe moraju postati rutina koju ćete raditi svakodnevno. Dovoljno je da svaki dan izdvojite samo 15 minuta za jogu lica. Prve rezultate ćete primetiti već posle mesec dana. Roza Hong Tran preporučuje nekoliko jednostavnih osnovnih vežbi koje možete da radite u svakom trenutku:
- S tri prsta masirajte slepoočnice tik uz oči. Napravite 20 krugova i pri tom otvarajte i zatvarajte oči.
- Kažiprstom prelazite preko obrva. Ponovite 10 puta.
- Prste prislonite na sredinu čela, odnosno u tačku između očiju. Pritisnite malo jače, a zatim počnite obrve da pomerate gore-dole. Vežbu ponovite 20 puta.
- Napućite usne i njima oblikujte krug kao da hoćete da ih pogurate prema napred. Zatim se nasmejte široko, potom vratite usne u osnovni položaj. Vežbu ponovite 10 puta.
- Sisajte snažno svoj prst, a onda ga polako pustite. Ponovite 10 puta.

Vežbe koje pomažu i opuštaju

Pored ovih osnovnih vežbi, postoji još nekoliko koje garantuju sjajno i nežno lice i pomažu u sprečavanju bora.
1. Vežba za izbacivanje nagomilane energije: izdahnuti vazduh na usta, isplaziti jezik, širom otvoriti oči i ispružiti ruke.
2. Vežba koja pomaže da se akumulira sva energija: stisnuti pesnice, mišiće lica, vrata, zatvorenih očiju i usta udahnuti duboko kroz nos.
3. Vežba protiv bora na čelu: širom otvorene oči uperiti u tačku ispred sebe 5-10 sekundi, ponoviti četiri puta.
4. Vežba za vilicu: glavu podignite uvis, mišići vrata su zategnuti, vrh jezika dodiruje gornju usnu, usta su u širokom osmehu (ostati u tom položaju pet sekundi), lagano okretati glavu ulevo i gutati. Isto na drugu stranu. Ponoviti tri puta.
5. Vežba za učvršćivanje usana: usne su u položaju kao da žele da oduvaju pero sa dlana (ili poljubac). Ponoviti tri puta.
6. Vežba za jačanje mišića oko usana: Naduvati obraze. Zadržati dah 5-10 sekundi, ponoviti četiri puta.
7. Vežba koja sprečava stvaranje dubokih bora na potezu „smeh bore” i bora oko usana, isteže mišiće obraza: usta se postavljaju u položaj poljupca ili „smeh ribe”. Ponoviti tri puta, 5-10 sekundi.
8. Vežba za duboku relaksaciju: zatvorite oči, dišite duboko. Dok izdišete, opustite sve mišiće lica i vrata, fokusirajte se na tačku na sredini čela, između obrva. Ova vežba može da traje duže od 60 sekundi.

Masaža vrata i lica

Pre početka napravite nekoliko vežbi istezanja (okrećite glavu levo-desno pa gore-dole, istegnite ruke i karlični deo...), zatim izmasirajte dekolte, vrat i lice nežnim pokretima dlanova. Ovakvom pripremom podstaći ćete cirkulaciju kože lica, osloboditi se napetosti, a istovremeno ojačati mišiće. Sve to ulepšaće vam ten, a zbog dobrog protoka krvi izbacuju se toksini i sprečava nastajanje akni, pega, mrlja i bora.

Zatezanje usana i brisanje bora

Dosadne bore duž gornje usne ublažićete ako jagodicom kažiprsta lagano pritisnete područje iznad gornje, a drugim kažiprstom deo ispod donje usne. Kad osetite pomicanje mišića na ovim područjima, zamenite prste. Zatim kažiprstima pritisnite spoljne uglove usana da biste učvrstili ove mišiće. Rastegnite gornju usnu prema dole i preko gornjih zuba, a istovremeno prema uglovima usana. Zadržite ovaj položaj dok izbrojite do pet, pa se opustite. Tri puta ponovite vežbu (svaki niz neka traje dok ne izbrojite do 10). Ova vežba odlična je za takozvane pušačke bore.

Zaboravite mrštenje

- Ako ste i vi jedna od onih osoba koja nabira obrve ili se često mršti, a želite da izgledate mlađe, odaberite drugačije gestove: klimanje, mrmljanje, lupkanje prstima po bradi...
- Vežbe su delotvornije ako se pridržavate pravila disanja: kad god stegnete mišić, treba da udahnete i zadržite dah dok je mišić stegnut, a izdahnete kad počne opuštanje.
- Što vam bude zabavnije i rezultati će biti bolji. Dok vežbate, zamišljajte izraz koji želite da postignete (sreću, opuštenost...) i posmatrajte se
u ogledalu.

Namirnice koje brišu godine

Ukoliko želite bolje rezultate podmlađivanja, osim redovnih vežbi mišića lica, morate paziti i na to kako se hranite.
- U ISHRANU UKLJUČITE: jabuke, celer, riblje i laneno ulje i lanene semenke, jer sadrže omega-3 masne kiseline koje sprečavaju upale, ali i bobičasto voće pošto sadrži velike količine bioflavonoida, beli luk, kupus, zelenu salatu.
- UMERENO KONZUMIRAJTE: paradajz, patli-džan, papriku i krompir, jer sadrže solamin koji sprečava apsorpciju kalcijuma, mlečne proizvode, velike količine soli i šećera, pošto menjaju protok ćelijskih membrana.
- IZBEGAVAJTE: industrijski proizvedenu hranu, veštačke boje, arome, fruktozu.

Zategnite obraze

Ova vežba idealna je za opuštene obraze,
a istovremeno otkriva lepe jagodične kosti kojih često nismo svesni. Uz to, dokazano je da olakšava poteškoće sa
disanjem i sinusima.
Stavite dva prsta sa spoljne strane nozdrva pa izvodite pokret kao da se osmehujete. Širom otvorite oči i zadržite položaj dok izbrojite do 10 pa se opustite. Postepeno povlačite prste do sredine obraza dok ne osetite jagodične kosti, ponavljajući prethodnu vežbu,
a na kraju se spustite do vilice i usana, pa ponovite ceo postupak. Ne zaboravite da se opustite posle svakog niza vežbi.

Manje bora oko očiju

- Evo nekoliko delotvornih vežbi za ublažavanje otečenosti oko očiju i umirenje očnih nerava. Počnite da vežbate sklopljenih očiju. Protrljajte dlanove da se ugreju pa ih prislonite na oči i pritiskajte mišić oko očiju.
- Zatim kažiprst i srednji prst obe ruke postavite u oblik slova V. Pritisnite kažiprstima spoljni ugao oka, a srednjim prstima unutrašnji deo pa brzo podižite i spuštajte kožu ispod očiju, bez treptanja. Ponovite ovu vežbu 10 puta.
- Pritisnite kažiprstom i srednjim prstom očne jabučice nekoliko sekundi i opustite se.
- Dlanovima zatežite kožu na obrazima i oko očiju prema gore.

http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php?topic=3585.0

http://www.slate.com/id/2281683/

http://members.op tusnet.com.au/vanviola/face02.html
tajka
(trener)
07. септембар 2011. у 13.18
Postoje i neke 'zvakalice'za jacanje mimicnih misica.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.