Дискусије : Фитнес

 Коментар
BOL u desnom ramenu i nedovoljna pokretljivost
paukovaca
(obaram s nogu)
25. октобар 2010. у 13.11
ako neko odavde može da pomogne,

molim vas za odgovor na moje pitanje.
u poslednje vreme tj. u poslednjih 5 meseci me boli desno rame. Taj bol se javlja posle nosenja tezih stvari tipa kese iz prodavnice i sa pijace. I ranije mi se to desavalo, ali sada sam osetljivija na to i ne mogu vise da nosim teske kese kao ranije. Posebno me zabrinjava nova pojava da desnu ruku više ne mogu da stavim u određeni polozaj u kome sam to mogla ranije, a polozaj je sledeći - radi se o jednom polozaju iz joga vezbi, pri kome se stave leva i desna ruka iza ledja, a dlanovi obe sake se sastave u visini grudi i pod pravim uglom na ledja. Levu ruku mogu sasvim normalno da postavim u taj polozaj, ali desnu nikako ne mogu,jer ako to pokusam javlja mi se jak bol i nepokretljivost do zeljenog polozaja. Takođe ne mogu desnu ruku koja je podignuta unapred u visini grudi da normalno pomerim ka desno jer mi se opet javlja bol, i to na misicu i zglobu ramena.
Mozete li mi kazati o cemu se može tu raditi, i da li to stanje može biti prolazno?

Još nešto, posto sam se ove godine preselila u drugi stan, promenila sam time i krevet u kome spavam, tako da sada spavam na tvrdjem duseku (Dormeo je u pitanju) i na posebnom anatomskom jastuku. Spavanjem bocno na desnoj strani ponekad me boli desno rame i ruka tako da izbegavam taj polozaj. Može li to (tvrd dusek) imati neke veze sa bolom u desnom ramenu i tom njegovom nefunkcionalnoscu?

Još samo da napomenem da joga vezbe ne radim već duže vreme, ali sam pokusala neke polozaje da izvedem i time sam utvrdila promene koje me muce.
----------

Hvala unapred
DjoleUK
(:))
26. октобар 2010. у 11.19
Probaj ove vezbe:

http://www.youtube.com/watch?v=P6MMD5L7498

PS.

Takođe pogledaj videos koje se nalaze na desnoj strani ekrana.
paukovaca
(obaram s nogu)
26. октобар 2010. у 12.20
hvala :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.