Дискусије : Фитнес

 Коментар
Godine
Mexico
(Trust Nobody)
21. октобар 2010. у 13.22
Ne znam kako da pocnem ali htio bi samo da čujem mišljenja drugih koji se bave sportom i posjecuju teretane i fitness centre.
Ja lično radnim danima idem u GYM najmanje tri puta,a za vikend se obavezno bavim sportom.Obično Subotom igram tenis i imam bas dobrog partnera koji ima kondicije,tako da skoro uvijek igramo u tri dobijena seta.Nedeljom uglavnom igram kosarku,a posto živim u USA ovdje uglavnom se igra cijeli teren tj.na dva kosa.Znaci kondicija na prvom mestu mora da postoji.
E sad šta mene zanima je recimo to... kad igram nešto od ovih sportova uvijek sam pun kondicije i nikakvih problema nemam,međutim kada odem u GYM ima jedna stvar koja me nervira.
Prvo sto radim je zagrijavanje i rastezanje koje obično traje do nekih 15-ak min.Posle toga idem na Trademill i trcim najmanje 20 min do pola sata,pa tek posle toga predjem na ostale vjezbe na raznim spravama.
Inače najviše radim na kondiciji jer oduvijek sam volio da budem brz i uvijek sam imao kondiciju i spremnost.Veliki sam ljubitelj sporta i kada bi me neko zvao u 3:00am ustao bih kao navijen samo nek se nešto igra:)).
Konacno da kažem,stvar koja mi ide na zivce je upravo kada pocnem da trcim na trademill.Posle jedno 10-ak minuta trcanja pocinjem osjecati onu potmulu umorenost na listovima i deo oko cevanica(ne znam tačan naziv).To me nekad bas nervira jer imam zelju da stanem,ali uvijek se pretrpim nekih minut,dva i onda posle toga to nestane i mogu opet da trcim dugo bez problema,iako kao sto sam već rekao netrcim duže od 20-min do pola sata(zavisno od raspoloženja i vremena)
Pitanje bi bilo...da li postoje neke vjezbe koje bi mi pomogle u tim momentima.Možda recimo da stanem pa da posle nekih ostalih vjezbi opet trcim ili možda moram da se predam i ocekujem usporenost sa vremenom jer evo za nekoliko mjeseci imacu punih 40 god., sto je najvjerovatnije i jedan od razloga.
Inače posle trcanja upraznjavam i preskakanje konopca,možda da to izbacim...nemam pojma.
Svi saveti dobro dosli...!!!

Pozz
DjoleUK
(:))
21. октобар 2010. у 15.41
Ja sam imao sličan problem. Tebi se desava ovo (ukoliko znaš engleski): http://hcd2.bupa.co.uk/fact_sheets/html/shin_splints.html

Možeš da odradis nekoliko stvari:

Promeni obucu u kojoj trcis.

Pre trcanja uradi par vezbi za istezanje nogu: http://www.momentumsports.co.uk/TtWuStretch1.asp#LOWER%20CALF

Ovde sportski shopovi imaju masinu po kojoj hodas/trcis (slično kao treadmill ) i na ekranu se vidi na koje nozne misice se vrsi najveci pritisak jer, svi mi hodamo/trcimo malko drugacije i na osnovu toga ti preporuce patike.

Ukoliko, tamo gde si, tako nešto ne postoji, navrati do lekara da ti pregleda tabane pa eventualno preporuci neke uloske za obucu.

To je to.
Mexico
(Trust Nobody)
21. октобар 2010. у 16.41
E bas ti hvala... Vidis ja ni pomislio nisam na obucu, mada obuvam lagane patike kad idem u GYM ,a recimo kad igram kosarku obuvam one duboke jer sam unazad jedno godinu dana pri doskoku dobro iskrenuo nogu zato što sam igrao u plitkim patikama.
Osvrcuci se na link koji si izbacio izgleda da me bas to zeza... Shin splints, jer bez obzira da li trcim na polju(tvrdoj podlozi) ili na trademill- u isto mi se desava.

Još jednom hvala i moram ovo sad malo bolje da prostudiram te nađemneko rijesenje da nebi zapeo ko sivonja(poznajuci sebe) a sve na svoju stetu.

Pozdrav i živio !!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.