Дискусије : Фитнес

 Коментар
Stomak nakon porodjaja
Kolacic2010
(sanjar)
15. јул 2010. у 21.26
U 9 sam mjesecu trudnoće i po malo razmišljam kako ću skinuti ovaj stomak koji je kao jedna veeelika kosarkaska lopta :))) Volim hodanje i planiram sa bebom u kolicima prelaziti nekoliko km. dnevno ali problem je u tome sto će brzo doći zima i to taman onda kada beba ojaca za duže setnje. Imam stazu za trcanje ali ne volim da trcim, pa planiram da je koristim za hodanje. Znam tačno i kako ću da promijenim ishranu (vise svjezeg voca, povrca, ribe, i tecnosti a manje bjelancevina, ugljikohidrata...) jedino me brine to kako skinuti stomak koji će nakon porodjaja vjerovatno izgledati otrombljeno. Još ako kojim slučajem zavrsim na carskom onda neću moći vjezbati 2 mjeseca najmanje. Da li neko može da mi da neki savjet u vezi toga kako najbolje vratiti stomak na staro (ili priblizno-staro)? Hvala vam :)
BLBehar
19. јул 2010. у 07.58
Bas onako kako si sama rekla...

Dakle, ishrana bi ti već sada trebala biti zdrava, nemas razloga cekati porodjaj. Ja sam imala dva carska reza i kilaza se vratila u normalu već prvih par mjeseci. Vjezbanje možeš početi postepeno, da jacas misice, ali bez velikih naprezanja. Lagano hodanje dok rana ne zaraste je ok, samo nemoj forsirati prvih par sedmica. SLusaj svoje tijelo, ako ti daje signale da previse forsiras, smanji intenzitet.

Tijelo se vrati u normalu ako ulozis vrijeme i trud. Brzo hodanje, pilates, plivanje, etc.

Iz iskustva, cuvaj se da se ne udebljas poslije poroda. Ja sam oba puta iz bolnice izasla sa skoro normalnom pred-trudnickom kilazom, ali sam se nakon par mjeseci naglo udebljala (ništa previse oko 5kg ali dovoljno da mene učini nesretnom). Nakon toga sam ulozila potreban trud i dovela tijelo gdje treba.

Pozdrav i sretno. :)
nadjka
(t)
30. јул 2010. у 18.39
Ma samo ne pij vode posle porodjaja, cedi limun na usta i jezik i nećeš biti zedna, popijes li vode, stomak ti ostade zauvek. Sve se vrati u normalu za godinu dana, ne brini.
BLBehar
01. август 2010. у 19.10
Nadjka, jesi ti to ozbiljna dok to pišes il se zezas? :lol:
ledena_kraljica_ch
09. септембар 2010. у 15.36
Ne kapiram kakve veze ima dal pijes vodu posle porodjaja sa stomakom??????
Svako ko HOćE može da skine kilazu sasvim normalim putem,bolje se odreci jednog obroka na primer vecere i zameniti je vocem nego ne piti vodu...Moje iskustvo je tako, da posle oba porodjaja prosto su me terali da pijem vodu, minimum 1,5lt dnevno.

Mada moram priznati da sam isti predlog ''ne piti vodu'' čula od moje bake :-))
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.