Дискусије : Фитнес

 Коментар
Tenzija Misica
blueflower
(Accounting)
19. мај 2010. у 15.01
Koje vezbe su dobre za smanjenje tenzije u ledjnim misicima? Razne masaze ne pomazu, nemam dobrog masera, jel' ima neko dobar savet ili vezbe koje mogu otkloniti tenziju u misicima?

Pozdrav
muzika_malo_tise
(sumar)
02. јун 2010. у 09.12
blueflower,
masazu nastavi ako imaš vremena za to, vecina masera će odraditi dobro svoj deo posla, relaksacija u toploj vodi sa magnezijumom i raznim solima ili relaksantima (šta već možeš da nades), kvalitetna ishrana (malo pojacaj povrce i voce zbog elektrolita) i naravno redovan trening sa tegovima jer ćeš tako najbrze i najefikasnije da pokrenes biohemijske procese u misicima koji će dovesti do kvalitativnih promena. Nervne i stresne situacije pokusaj da svedes na minimum, dobro spavaj i ibuprofen po potrebi.
Svaka vezba za leda će biti od pomoći. Ako nemas neke svoje omiljene onda probaj sa vezbom hiperekstenzija, 1-2 puta nedeljno, 1-2 serije sa po 15-20 ponavljanja. Dodaj i sleganje ramenima i povlacenje sipke iza glave na lat masini.

Pozdrav :-)
nesa92
(----------)
04. јун 2010. у 12.11
Bol u ledjima se javlja zbog skracenja misica u tom delu. Savremeni način zivota zahteva od nas da provodimo mnogo vremena u stolici, u tom polozaju fleksori u zglobu(prednja strana) kuka se vremenom skracuju.
Kada ustanemo oni ostaju skraceni i povlace(rotiraju) karlicu na dole. Kicmeni stub da bi odrzao uspravan polozaj pravi veću krivinu u lumbalnom(ledjnom) delu. Time se ledjni misici takođe skracuju, a sa druge strane trbusni misici se istezu i slabe. Ubrzo nakon toga javlja se bol u ludjima koji ti osecas.
Treba da istezes misice prednje strane kuka, jacas trbusne misice i istovremeno istezes i jacas ledjne misice. Uz naporan rad to bi trebalo da vrati karlicu u normalan polozaj ojaca trup i bol će nestati. Sve ostalo je privremeno otklanjanje bolova.
Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.