Дискусије : Неплодност

 Коментар
Oko predisona (nk cells)
dddddrrrrr
10. децембар 2012. у 05.36
Evo da se i ja malo ukljucim ovde, ja sam bila na četiri VTO-a i sve u redu, i embrioni i moje stanje i svaki put kažu nema nikakavih smetnji sigurno trudnoća. Međutim ja svaki put neostvarim trudnoću.

Ja bih da pitam vas alskdjfhg ,eva evic, nunuc i kos ko zna na ovu temu.
Jeste li vi uzimali predison na svoju ruku ili ste ipak rekli dr. ?
Jer ja sam uzimala prva tri puta po pola predisona i zadnji put kad je transfer bio rekla mi je doktorica da uzmem jedan cjeli znaci 5 mg.
Nisam ostala trudna.

Rekli su mi da imam jak imun sistem, ja isto razmišljam da sledeći put kad odem na VTo da uzmem pre i veću dozu predisona, šta vi mislite?

Neko je gore naveo, predisole ili tako nešto. Da li jr to isto kao Predison?
nunuc
(psiholog)
11. децембар 2012. у 06.38
Meni nikada nisu dokazane NK cells. Nikada mi ta analiza nije radjen jer mi je receno prilično eksplicitno da veza između spontanih pobacaja i NK cells nije dokazana.

Uprkos tome u IVFu su mi davali pola tablete nekog leka namenjenog redukciji imunoloskog odgovora (ne mogu sada tačno da mu se setim ima ali ako ti je važno pogledacu) i IVF je „uspeo”, ostala sam trudna ali sam imala spontani.

Tako da ne znam šta bi ti rekla. Ja lično nisam spremna za agresivne farmakoloske terapije pogotovo sto mi ništa nisu nasli kao imunoloski i hematoloski problem.

dddddrrrrr
11. децембар 2012. у 12.52
Hvala za interesantan odgovor.

Ja muku mucim, jer po dr. rečima jednostavno je sve u redu, sve je idealno, ali kad dodje da se ocita test za trudnoću ...

Probala sam da lezim, da se nekrecem, onda ssam probala obrnuto da se krecem, da se ponasam normalno ali ništa od ovoga nije upalilo.

Kao da osjecam neke simptome do 7 dana nakon et i onda se ujutro probudim i jednostavno znam da nije uspelo.

Pazim na ishranu, imam dosta odgovarajucu tezinu, treniram(ne nešto posebno, ali redovno) ali nikako da upali.

I kad sam citala post o nk cells onda sam pomislila možda je to kod mene i možda bitrebala da pojacam dozu predisona koju mi je dr. dala. Svaki put kad se desi ET, onda dobijem da pijem predison od tog dana. Možda ovaj put pocnem malo pre(o tome sam mislila kad sam radila 4-ti IVF, ali eto NE URADIH)

Slobodno pišite ako ima još neko na ovu temu da nešto novo zna
vangog
(sales executive)
11. децембар 2012. у 13.26
Predison ili prednison...nisam sigurna da li je u pitanju isti lek?

Posle prve vantelesne sam dobila samo progesteron i nije uspelo. Ovoga puta je, Bogu hvala, uspelo... i pored progesterona, dobila sam estradiol i taj prednison (tableta od 5 mg ja uzimam pola tablete dnevno). Nikakve posebne pretrage nisam radila i nemam pojma da li to ima veze sa NK Cells ili ne...
Trenutno sam u 9 nedelji i koristicu ih do 12 nedelje..Dr je rekla da je to neka minimalna doza.

Nisam sigurna da sam ti bila od ikakve pomoći...a da li je ovog puta uspelo zbog tih dodatnih tableta ili ne...ko će znati.

Sretno..
alskdjfhg
(//)
11. децембар 2012. у 21.29
zao mi je Dr sto nije uspelo...ne odustaj

što se tiče NK cells, i kod mene i supruga uvek je sve bilo super i onda uradim biopsiju i pokaze mi se level NK cell da je povisen ( u materici) ... mislim da sam o tome pisala ranije pogledaj dole temu da se ne ponavljam.
u glavnom, Dr mi je dao tablete ( te iste o kolima govoris) i pila sam u prvom ciklusu po 4 tablete ( znaci 20mg ) 4 dana nakon , ili bese pre transfera (procitaj temu dole, sad sam već zaboravila) - nije upalilo!

Sa FET sam tražila da pijem duže (po terapiji Dr Beer-a) (možeš naruciti njegovi knjigu online) moj Dr se slozio, pa sam pocela ranije ih uzimati po 4 tablete od 2-3 dana menstruacije pa nekon transfera smanjila na 3,...pa na 2, ..i onda na 1 tabletu (5mg) ujutro.
Dr mi rece da prekinem nakon 12 week scan, ali ja sam evo 14 week trudna i sad ih još uzimam, bojim se da prestanem :)( ne skode bebi )

mislim da uzeti jednu tabletu nije ništa, nije u pitanju kolicina već , bar u mom slicaju, duzina uzimanja tih tableta, da se postepeno NKcells suzbiju i ostanu ne aktivne tokom prvih 3 meseca trudnoće.

(naročito nakon ovulacije nivo NKcells se dramaticno povecava, (zato se biopsija i radi nakon ovulacije) pa ih treba uzimati nakon transfera po 4 x 5mg)

Insistiraj kod svog dr da ti da da pijes duže embrionu ne skodi- naprotiv-pomazes mu da se odbrani od NK cells koje napadaju misleci da je embrion virus...


srećno draga, javi kad krenes sa novim ciklusom
dddddrrrrr
12. децембар 2012. у 05.26
Hvala vam za odgovore, sve je dobro doslo, svaka prica i dozivljeno i nedozivljeno.

Ja sam upravo zavrsila sa tim periodom ciscenja.
Pa sad mora da prođe još jedan period i onda opet krecemo ali ovaj put ću da uzimam predison pre.
Dogovorili smo za početak februara.

O tome sam razmišljala i pre ovog zadnjeg postupka ali eto nisam zbog onih injekcija (dirphulsal ili tako nešto).

Ako se još nečega setite javljajte, sve je dobro doslo.
evaevic
29. децембар 2012. у 12.11
meni je takođe bez ispitivanja nk celija, u poslednjem i jedinom uspešnom pokušaju, propisan prednizon od 5 mg , 1 put dnevno. pila sam ga 12 nedelja trudnoće i potom prestala, kako mi je dr savetovao...u slučaju budućih vto, svakako bih sugerisala doktoru da mi propiše isti lek, jer sam konačno prilikom upotrebe ove terapije ostala trudna...možda nema veze sa uspehom, ali ne bih rizikovala...
evaevic
29. децембар 2012. у 12.16
i još nešto, počela sam sa prednizonom sledeći dan nakon punkcije jajnih ćelije, dakle 2 dana pre embriotransfera.
surileon
29. мај 2013. у 05.16
alskdjfhg možeš li mi reci kako se zove ta knjiga od Dr. Beer-a, nasla sam dosta njegovih knjiga ali ne mogu ni jedan naslov povezati za ovu temu vezano za prednison.

Hvala ti unaprijed.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.