Дискусије : Неплодност

 Коментар
Nizak AMH, kratki protokol
BellaLina
08. мај 2012. у 14.44
Evo, iako sam danas trebala početi sa Mikroginonom (3 d.c.), doktorka se odlučila za vrlo kratki protokol, jer je AMH tragičnih 0,31 (ref. 0,5-3,5)!Imam 41 godinu i sve je to razumljivo, ali sam prošle godine u ovo vreme imala vrednost od 1,5, pa sam bila u fazonu - opušteno... U međuvremenu sam lečila povišen insulin i imala laparaskopiju iz dva pokušaja (malo nisu uspeli da me intubiraju kako treba iz prve...).
Dakle, već danas sam primila Gonal, čim su mi stigli rezultati AMH. Ništa kontraceptivi, ništa Suprefakt, odma' tuci u stomak :) Nisam još uspela da se sastavim niti da privedem obaveze kraju, tek reših da se ni sa čim više ne zamajavam previše. Ovo je moj četvrti pokušaj, kako stoje stvari i poslednji. Samo se nadam da ću imati bar 4-5 normalnih j.ć., a ranije se dešavalo da ih imam i po 16... Držite mi fige!
Milica83
(raspevana)
08. мај 2012. у 18.52
Srećno!!!! Ja sam u 2 iui koje sam radila imala kratke protokole, gonal i menopur kombinacija imala sam oko 10 folikula.
IvaSpring
09. мај 2012. у 06.50
Srećno!
BellaLina
10. мај 2012. у 11.13
Hvala na lepim željama!

Danas sam bila na folikulometriji, posle dva dana primanja Gonala F (danas treći)i, mogu vam reći, nije tako loše. Na oba jajnika po tri velika folikula (9mm) i po isto toliko manjih. Šesti je dan ciklusa, endometrijum još uvek tanak (to me najviše brine). Doktorka je odlučila da me ostavi na 300 jedinica Gonala i ne dodaje ništa više. Nadamo se da će biti barem nešto normalnih j.ć. Suprugovi rezultati opet ne valjaju, ali valjda ćemo nešto navući...
Puno sreće svima!
vasilisa123
(prof)
13. мај 2012. у 13.29
Draga moja da li nam možeš reći gde radiš vto, tj. u kojoj bolnici, kod koje doktorke, ja takođe imam još niži AMH i sve mi se čini da ću uskoro na donaciju, sada sam na cikloproginovi pošto mi je FSH skočio na 17, javi za bolnicu i doktorku.

Svako dobro
BellaLina
14. мај 2012. у 15.55
Pozdrav, Vasilisa... E vidiš, meni je jako čudno što mi je, u celoj ovoj priči, fsh potpuno u redu, čak i u odnosu na lh. Sve u granicama... Jedino amh nizak, prosto mi je neverovatno da se za godinu dana spusti baš toliko...
Nego, ICSI radim u klinici Perinatal u Novom Sadu, kod dr Gordane Kozarov. Prethodna tri sam radila u Jevremovoj, docent Ljubić. Dakle, ovog puta sam odlučila da ostanem kod kuće. Budući da na Betaniju nemam prava (godina proizvodnje), mogla sam i da se okrenem Genesis-u, ali prosto nisam htela (verujem i znam da su vrlo stručni i nikad ne reci nikad, ali, eto, imam neke svoje razloge...). U Perinatal dolaze biolozi iz Maribora, u mom slučaju se pokazalo da biolozi igraju najveću ulogu u celom procesu, budući da se ni moje jć, a ni suprugovi spermatozoidi nisu baš pokazali na delu...
Na današnjoj folikulometriji se pokazalo da imam 5-6 velikih folikula (15-16mm) i nešto manjih. Stimulacija mi je pojačana, osećam se kao tempirana bomba. Najverovatnije u četvrtak dobijam stop injekciju, punkcija u petak. Nikad kraća stimulacija, sve ukupno deset dana! E, da, endometrijum je krenuo da se razvija, danas je oko 9mm, jupiii (možda ne razumete zašto se radujem, ali zaista imam hroničan problem sa tankim endometrijumom)!
Držite mi palčeve. Da izvučemo neke pristojne jajne ćelije. Pa da dobijemo lepe embrione. Pa da zatrudnimo (a i dosta smo se više zezali na tu temu). I da se rodimo. Krajnje je vreme.
vasilisa123
(prof)
16. мај 2012. у 02.50
Hvala ti na informacijama, a ja mislim ako ti je fsh dobar, možda onda nije ti tačno urađen amh, zavisi, da nisu pogrešili ti u laboratoriji?

Da li si nešto uspevala kod Ljubića, ja sam na cikloproginovi,radila sam u Jevremovoj pa nije uspelo, pokušavala kod Ivanovića pa nismo stigli do kraja, pokušavala kod Radulovića pa nismo stigli do kraja...
Sad sam kod Kopitovićke pa ne znam dokle ću stići, već gubim nadu da ću od mojih ćelija zatrudniti, ako ništa, onda donacija.
A gde se tačno nalazi Perinatal i kakvi su u odnosu na druge sa kojima si radila?

Svako dobro.
Neven912
(profesor)
16. мај 2012. у 18.18
Želim ti PUUUUNNNNOOOO sreće...Jes' krajnje je...
BellaLina
19. мај 2012. у 07.59
Hvala na lepim željama...

Juče sam bila na punkciji. Šest folikula. I svi prazni.
Ništa ovaj put.
A za dalje - pojma nemam. Pokušaću i sledeći mesec da izvadim amh, čisto da proverim da li je bio slučajno tako nizak, možda je sve posledica laparaskopije, možda su mi izgulili jajnike, bla truć... Uglavnom, sve je sada samo tumaranje u mraku.

Svima puno sreće!
alskdjfhg
(//)
20. мај 2012. у 08.06
zao mi je zbog neuspeha ovaj put ali definitivno uradi ponovo test u mesecu kad nisi na hormonima.
Ja sam nakon 3čeg ivf jako loše odreagovala na stimulaciju, imala samo 3emb. od toga se 1 oplodio ( sa prvim i drugim sam imala po 15-16) i uradim AHM na dan transfera, sokirala sam se kad je nalaz pokazao 0.5 ahm.

kada sam ponovila test za 2 meseca- popeo se 2.8...

vasilisa123
(prof)
27. мај 2012. у 09.48
Draga BellaLina žao mi je zbog tebe, ali vidim da si ti jedna veoma optimistična osoba i htela sam da ti kažem da sam čula da u Novom Sadu plaćaju za besplatnu VTO do 44 godine, ja nisam iz N.S., a sad da se prijavljujem negde ko zna koje bi još uslove tražili, opet treba neka veza, ali možda ti uspeš ako si iz N.S.

Veliki pozdrav, svako dobro.
BellaLina
27. мај 2012. у 18.17
hvala,devojke

Ma, videćemo u sledećem ciklusu kako stoji amh. Moja doktorka kaže da fsh samo govori o ulasku u menopauzu, a ne i o rezervi jajnih ćelija. Vasilisa, meni je jako žao zbog tebe i ako te neko razume, to sam ja, prilično je gorak osećaj kada te sopstveno telo izda, ma što god da ćinila. Elem, u klinici su ubeđeni da ja hoću da teram dalje, pa da pokušamo ICSI iz prirodnog ciklusa (ono, kad naleti koji folikul), samo ja lepo nisam više niti emotivno niti materijalno raspoloživa. I ja sam čula da može do 44 u NS-u (Betanija), mislim samo da to još uvek nije stupilo na snagu, a i meni još malo treba dana da se pokrpim, nikako mi ova godina nije išla na ruku... Lepo je od tebe što si prepoznala moj optimizam. MM i ja sve jače razmišljamo o usvajanju, već za par dana idemo u Centar za socijani rad. Osećam se glupo što priču o usvajanju nisam pokrenula još ranije, al' valjda će biti dobro... Obavili smo razgovore sa familijom i prijateljima i svi su presrećni zbog naše odluke, da ne poveruješ. Na kraju shvatiš da je ljudima koji te vole u stvari najbitnije da si zdrav, srećan i ispunjen. I ako ti, onako usput, još nešto i trčka po kući, ma kakvim putevima sudbine došlo, radosti nikad kraja.
Tako sam i ja danas - bolja nego ikad. Pronaći ću već svoj put.

Ljubim vas sve puno. Budite mi lepe i dobre! Vaša ja.
evaevic
17. новембар 2012. у 11.16
i ja sam jedna od onih koja ima nizak AMH. drugi nalazi su mi u granicama normale, ali nizak AMH i 1 insemenacija, 3 neuspešne vantelesne oplodnje, pokazale su da problem nije naivan. ipak, ni kod ovakih žena sa niskim AMH, nije nemoguć uspeh!!! svoju 4. vto sam radila u pragu, kratak protokol, maksimalna doza hormona i od 10 jajnih ćelija koliko je bilo prikazano na UZ, samo 3 je bilo moguće oploditi - ostale su bile prazne! ni te 3 nisu bile idealne, ćelijska dioba u njima nakon oplodnje odvijala sporo, a pri tom 2 su bile i dosta fragmentisane (prilikom diobe dešavala se njihova fragmentacija, pa nisu bile čiste)...doktorica je rekla da su mi šanse za uspeh 10% (u idealnim uslovima šansa za uspeh vto je, kako reče 30%)i da treba da razmišljam o usvajanju ili donaciji...ipak, hvala dragom bogu, mojih 10% poraslo je na 100% i ja sam zatrudnela tom prilikom!!! molim vas pokušavajte, ne slušajte obeshrabrujuće priče, dokle god imamo jc imamo i šanse!
TUZNA
16. април 2013. у 03.42
Ja sam vrlo tuzna moj AMH je svega 0,18 sa jednom jajnom celijom koju su mi vratili transferom VTO. Jutros mi je test pokazao negativno UZASSSS.Kako je teško prihvatiti cinjenice jer jedino donacijom JC i to je pitanje tada ? Imali neko slično iskustvo da me utesi...
branchoni
12. мај 2013. у 17.08
Pozdrav svima, evo i mog slučaja...ja sam prošle godine sa 43 godine i sa rezultatima AMH manjim od 0,16 uspela da prirodnim putem ostanem u drugom stanju, ali nažalost u 10-toj nedelji sam radila horionske čupice, čiji je rezultat pokazao trizomiju na 21 hromozomu i morala sam da sklonim tu trudnoću.Posle toga nikako nisam uspevala da ostanem u drugom stanju i evo sad sam na kratkom protokolu VTO, pa ćemo videti rezultate. Posle četiri dana bockanja gonalom pojavile su se samo dve jajne ćelije od 6 i 7 mm. Doktorka je sad napravila mix sa još nekim inekcijama i u utorak idem na novu kontrolu...možda se stanje popravi...ovo mi je poslednja nada
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.