Дискусије : Неплодност

 Коментар
Antitela
alskdjfhg
(//)
27. фебруар 2012. у 18.26
da li neko ima iskustva sa lecenjem antinuklearnih antitela?

pronasla sam sto sam mogla na google, navodno se leci ali slabo ima o tome malo vise na netu, pa dok ne budem porazgovarala sa DR rekoh da priupitam ovde...

meni su otriveni u vecem broju (160) sto je ujedno i razlog spontanih...:(
eto nakon 3 godine iui-a, ivf-a, injekcija, operacionih stolova, bola, emotivnog i fizickog, da ne pricam bacanje para, jedan tako jednostavan test krvi (ANA_antinuclear antibodies) dade nam dugo trazeni odgovor.

kao sto je i moj suprug sve ove godine govorio- unexplained infertility ne postoji, razlog MORA postojati, samo nije još otkriven.
sada ga znamo.

:(

ciba
(brrrrr)
27. фебруар 2012. у 23.42
alsk, čestitam, to je veliki korak. nemam pojma kako se leci, pretpostavljam kao i vecina drugih autoimunih diordera, snizavanjem imuniteta. verujem nacices na netu odgovore (obavezno gledaj net, vidis i sama da doktori ne znaju sve, nama je frka pa vise kopamo da saznamo nego oni).
ajde javi lepe vesti sto pre.
LeeLu
28. фебруар 2012. у 00.06
alskdjfhg,

ja sam imala ANA 1:80 i to lekari nisu smatrali kao nikakav značajan faktor. Mislim da ni 1:160 nije velika cifra, ali nikad se ne zna, možda je i dovoljna da napravi probleme. Elem, u vreme dok smo mi istrazivali šta da radimo, nas fenomenalni doktor je rekao da u slučaju da ovaj drugi IVF ne uspe da će on da mi radi „Intralipid therapy” u slučaju da su ipak imunoloski problemi u pitanju. To je alternativa IVIG terapiji koja je jako skupa i ima i nezeljene efekte, plus IVIG se dobija iz ljudske krvi sto sa sobom vuce razne rizike (iako je „irradiated” i dalje postoje rizici). Intralipid je, kao sto i samo ime kaže, intravenozna terapija masnocama i ona ima isti efekat kao IVIG, ali je bezbednija i pristupacnija što se cene tiče. Proguglaj malo pa ćeš naći dosta informacija.
LeeLu
28. фебруар 2012. у 00.09
I ova Intralipidna terapija ne snizava tvoj imunitet nego vise na neki način modifikuje imunolosku reakciju, umiruje je.
alskdjfhg
(//)
28. фебруар 2012. у 16.33
Hvala za odgovore,
za Intralipid therapy nisam čula,..prvo moram da uradim neke testove da vidimo gde su antitela napravile ostecenja. Pošto imam problem sa spontanim, naslucujem već i gde.

Jako sam se uplasila kad sam čula rezultate ali mi je ujedno i bilo drago sto smo konacno krenuli sa 'mrtve tacke'.

alskdjfhg
(//)
29. фебруар 2012. у 16.12
sad bas googlah malo...Leelu u pravu si 160 je ustvari mali broj(40positiv-80pos-160pos-320/negativno)...ali ipak je 'detected' sto je ipak zabrinjavajuce...

zasto_bas_mi
08. март 2012. у 08.53
Kako mogu da se otkriju antitela??
Mislim da je putem krvi, ali koju vrstu ispitivanja rade i koji doktori daju uputu za to???
BabyDoll_SW
08. март 2012. у 20.31
Evo da se javim ja sa svojim ANA od 1:2560. moguće da sam se prevarila u redosledu druge i treće cifre, ali nisam u broju cifara :-)

Meni su ANA otkrivena kad sam bila već u 14toj nedelji trudnoće i ANA su mi vadili zbog bolova u zglobovima. Sada imam devojcicu od skoro godinu dana, razne simptome autoimunosti i ANA mi je opet maximalna merljiva.

Btw, ANA kao takva ne znaci ništa ako nemas i neke simptome...

Što se tiče trudnoće, rekli su mi da sa takvom ANA stavili bi me na Lovenox (Fragmin) inekcije, ali posto sam ih ja već primala zboh mutacije u koagulacionim faktorima., nisu ništa radili. Dakle, ako ista, tražila bih da me sdtave na Lovenox...

Pozdrav i SrećNO!!! :-)
BD
alskdjfhg
(//)
12. март 2012. у 19.31
test ANA (antinuclear antibodies)
promenila sam Ivf dr. po treci put pa mi je ovaj kao rutinski proverio odmah pri prvom vidjenju.
(zato ja uvek kažem- ako nisi zadovoljan-menjaj dr.koliko god puta mislis da treba:)

e sad treba još testova da uradim da se vidi gde su celije (bela krv zrnca) napale - koji organ..

simptome nikakve nemam -(koliko mi se čini:))

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.