Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Hrana za bebe 7-8 mjeseci
Sara111
09. јун 2015. у 08.53
Zanima me sa čim vi hranite svoje bebe ili sa čim ste ih hranili u doba 7-8 mjeseci (sem mlijeka-mislim ko doji ili formula)...Ja dajem kasice vocne I povrce, oatmeal, rice cereal, cokolino, medolino,frutolino,plazmu..I sve hvala bogu voli...kad ste pocele sa hranom koju I mi jedemo..?
Bettina
09. јун 2015. у 10.35
Zdravo!
Ja sam pocela u tom periodu(9-10 mjeseci) da dajem skoro pa svu hranu koju smo i mi jeli, samo sto sam sa stapnim mikserom„kaširala” i pazila da da nije premasno,prezacinjeno, itd.
tamara
09. јун 2015. у 10.51
Moji su sve sa 8 meseci jeli sem jagoda to ne pre godinu.drugacije ih nismo ni mogli nahraniti, oni su bili velike bebe.
Njima jako malo zacina i ispasirano ali jeli su i hleb namazan kao pticice po mrvice.
svirena
(teaser)
09. јун 2015. у 13.12
sa 7-8 mjeseci mogu da pocnu sa gnjecenom a ne pasiranom hranom, zavisno kada ste poceli da dajete. nisam nikada bebinu hranu zacinjavala i solila. sve sam pravila na pari ili kuvano ili peceno u foliji u rerni (tikva, slatki krompir i slično), dodavala masnocu (maslinovo i.ili drugo ulje) po potrebi. kravlje mlijeko uvela sa navrsenih godinu, postepeno. davala sam prije toga jogurt i slično. sa godinu sam uvela jagode i citruse. sve sam namirnice uvodila po savjetu pedijatra, mada se nisam striktno drzala da tri dana dajem jednu namirnicu i cekam reakciju, ako vidim da ide ok, uvedem i drugu polako ili kombinujem sa prethodnom. kupovne kasice nisam nikad davala, osim kad putujemo. uzme tako malo vremena da se skuva i napravi kod kuce, a kvalitet se ne može porediti. cokolino i medolino tako malim nisam nikad davala, ne znam šta će im 45 grama secera i colokada u tom uzrastu. isto vazi i za plazmu. imaš dobar sajt sa prijedlozima šta da kuhas za koji uzrast na wwww.wholesomebabyfood.com. sigurno ima i dosta lokalnih sajtova sa prijedlozima.
svirena
(teaser)
09. јун 2015. у 16.59
pasiranje je proces potpunog usitnjavanja hrane do maltene tecnog stanja (potrebno za bebe koje tek pocinju da jedu cvrstu hranu). Gnjecenje zna se šta je, pritiskanje viljuskom, ostaju i krupniji komadici, tako da dijete može početi da i zvakanjem guta hranu iako nema zubice ili ih nema dovoljno. Pasiranje ili blendanje-prva faza, gnjecenje-druga faza kada su stariji.
Snezana
09. јун 2015. у 17.06
Pošto je ovo nacija hleba ovde je hleb sa raznim namazima „obavezan”. I sa 8 meseci se već uveliko jede. Ja sam kuvala povrce i meso/ribu i mikserom napravim kasu za 2-3 dana. To bude rucak. (U to uvek malo ulja) Dorucak je ili hleb ili kasica od npr zob,jecam, griz, riza, kukuruz. I tako i za veceru. Tad su bile 3 flasice dnevno ujutro u podne i pred spavanje. Između tih obroka voce. Ja sam davala sve jer nema alerija u familiji i receno mi je da su saveti za cekanje za neke stvari zastarili. (Osim mleka,meda i ono bademi itd) Voda za pice.
Sara111
10. јун 2015. у 08.25
Hvala svima na komentarima...bas volim da čujem razna mišljenja I savjete. :-) ljubimo vas
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.