Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Ranac/torba za 1. razred
jelr
(student)
07. мај 2015. у 18.15
Kako odabrati ranac za 1. razred (radi se o našim prostorima)?
Da li imate neke preporuke i savete (sa tockicima, bez tockica, ranac, torba , ona pravougaona)?
tamara
08. мај 2015. у 04.25
U srbiji je izgleda najvaznije kako ranac izgleda.trba da odgovara detetu kad stavi na ledja valda?šta će im tockovi.kad vidim dete sa rancem duplo siri nego decija ledja, spada sa ramena loše mi bude.ovde deca nose„ sportske” rance u prvom razredu dobiju svi iste u skoli i ruzni su do bola ali prakticni.
fizikela
(prevodilac)
08. мај 2015. у 06.09
Evo nas pri kraju prvog razreda, i još uvek ja nosim ranac jer je pretezak! Gledaj samo da bude cvrst, da se ne krive knjige i sveske unutra, da ima odvojenu pregradu za uzinu ili za kesu za fizicko, i obavezno dzepove sa strane sa flasicu vode i maramice. A dezen nek izabere skolarac :-)
svirena
(teaser)
08. мај 2015. у 09.04
šta će im tockovi?!! Pa možda da prevezu knjige do skole jer su preteske?! Da izbjegne skoliozu kicme barem do 4. osnovne?

Dezen postavljacica teme nije ni pomenula. Ovde se vise ni najobičnije pitanje ne može postaviti.
Možda da upitas nekog ko ima prvaka ili stanes ispred skole ujutru pa 'osmekaj' kakve torbe nose. Srećan polazak u skolu!
tamara
08. мај 2015. у 10.28
Svirena, ti tako često ides u bg da ćeš zaboraviti gde je i na karti pa razumem tvoje nerazumevanje.
Prodaje se kvantitet i kic koji je skuplji nego kvalitetan rabqc u oslu.ko još pusta prvi razred da ide u skolu sam i ko još nosi ranac od 1-4 isti ja isto ne znam.ono sto odgovara u prvom je malo za 4.ako se kupi veliki onda 1,2 ne odgovara.samo bacene pare a dete kicmu osteti.
Glupost je najveca stati ispred skole i gledati šta drugi imaju.konstrukcija tela nije ista kod dece i to se mora probati.
scatha
(student)
08. мај 2015. у 12.09
u kuci gajim jednog prvaka i jednog drugarca. starijoj smo uzeli ranac MODAN , mladjoj TARGET. oba imaju cvrsto dno, ojacana ledja, mekane rucke, 3 pregrade i još 2 dzepa za vodu. knjige su im jako teske, tockici imaju poentu, ali samo ako je put do skole bez rupa i puno prelaza ulice, sto kod nas nije slučaj. dobili smo ranac sa tockicima od drugarice, koristim ga samo kada je suvo vreme i to onim danima kada obe imaju puno knjiga/da ne nosim 2 ranca. deca taj ranac ne vole jer im je jako tezak za nosenje uz stepenice, do sale i sl.
na tvom mestu ne bih uzimala neki dezen sa likovima, već nešto neutralno. kod nas su neki leptiri i kockice. da ne bude posle da naprasno zamrze vilice, barbike ili šta već.
cene su bas bas slatke. kada smo kupovali starijoj ranac, zeznuli smo se i kupili ga pred skolu, krajem avgusta. mladjoj sam kupila ranac u aprilu, na snizenju 50%. imaš još vremena, ali predlazem da kupite pre leta.
moj plan je da ove ranceve nose do 5. razreda. za sada se jako lepo ponasaju,kao novi su, a već sam ih prala u masini, iako kao ne sme. videcemo, mislim da će izdrzati.
vidim da dosta dece nodi i neke druge marke ranaca, ali su uglavnom sa tim tvrdim dnom, nosom, kako ja zovem.
srećan polazak u skolu.
svirena
(teaser)
08. мај 2015. у 13.06
Ja uopste ne idem u beograd, ali je majka uciteljica od 1-4 razreda osnovne. Knjige su teske i ima ih dosta. Torbe na tockove imaju i kaise za ledja pa ko želi može da vuce kada ima puno knjiga ili da nosi na ledjima, po zelji. Ne vidim razliku između pitanja na forumu i gledanja šta druga djeca nose. Bolje nego se voditi devizom 'trial and error'.
-afrodita-
(♫)
08. мај 2015. у 17.34
ne mogu da verujem kakve probleme ljudi sebi prave haha:))
odes u prodavnicu i kupis ranac koji se detetu dopada, tockovi ili ne,boja..totalno je nebitno.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
08. мај 2015. у 21.21
Bitno je da ima jake naramenice I da se mogu podesiti. Da se djetetu ne dere kicma s knjigama.
Jer ne znam da li još uvijek kod nas nose sve knjige kuci I nazad u skolu.
Nasi ovdje srećom imaju ormaric u skoli gdje ostavljaju knjige koje im taj dan ne trebaju.
Kod nas se kupe zajedno s uniformom, skupe al vrede svaki cent. Jedna je odradila 6 god srednje s jednim djetetom I gura 5-u s drugim haha. Neunistivo nešto.
tamara
09. мај 2015. у 02.51
Pisao je neko ovde da u nekim skolama u srbiji deca dobiju jedan par knjiga u skoli da ne nose knjige.

tamara
09. мај 2015. у 02.52
Pisao je neko ovde da u nekim skolama u srbiji deca dobiju jedan par knjiga u skoli da ne nose knjige.

tamara
10. мај 2015. у 13.07
JeS mod postO zafrkaT
tweety_m
(?)
11. мај 2015. у 21.48
Moji su prošle godine dobili ono što im se dopada, znj kvalitet ali oni zapeli hoće samo te i to je. Eh, ove godine bi se ja umijesala i uzela ranac na točkiće, samo da ih smuvam da im se dopadaju. Moji moraju da nose samo folder, ali se nakupi x stvari. Lunch box je ekstremno tezak,plus voda, vjetrovka i duks i nakupi se.
Tashka
12. мај 2015. у 19.09
I ja sam mojima uzela na tockice. Za sad ne nose puno knjiga (mladja je još u obdanistu ali mora da ima kao starija seka) ali dok ubacis rucak, vodu, neku knjigu i bojicu nakupi se. Te iste rance nose i kada putujemo negdje, natrpaju igracke, bojice, slikovnice i svaka ima svoju zabavu u avionu. U nekim skolama su ranci sa tockicima zabranjeni, ne kontam zašto.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.