Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Kako poboljsati krvnu sliku
mikimarko
24. фебруар 2015. у 04.53

Mamice, dajte mi savet kako da poboljsam krvnu sliku kod cerke. Kreće u skolu, pa smo imali laboratorijske analize, hemoglobin joj je na nekoj donjoj granici od 114, mada je pre nekoliko meseci bilo bolje - 124.
U svakom slučaju, ona jede meso, jede jaja, mahunarke, pije cedjene sokove od sargarepe, cvekle,...

Šta vi još preporucujete, kako da poboljsamo?
Lilu
24. фебруар 2015. у 18.25
Kopriva, proso, amarant.
tamara
25. фебруар 2015. у 06.31
Moj malisa je imao te probleme i kod nas nije bilo naivno nimalo.jako brzo je palo na donju granicu.pored sirupa koji je lekar prepisao rekao je da izbacimo mleko, pojacamo njegov jelovnik sa jajima, dzigericom i pastetom jer to sve sadrzi puno gvozdja.jednom sam ovo ovde napisala pa je bio vatromet zbog pastete i dzigerice, no ja sam verovala lekaru i krvna slika se vratila na normalu.
Za spinat koji sam ja mislila da je super rešenje dr.je rekao da je dobar za zdrav organizam ali kod dece sa nedostatkom zeleza ne pomaze jer organizam izbaci jako brzo.
mikimarko
25. фебруар 2015. у 16.23

Da, i mi smo pojacali sa jajima, mleko ona, inače, vrlo slabo pije, pa ni jogurt. A što se tiče pasteta, da, to je dobar savet, pocecu da ih pravim. Nadam se da je možda to neka prolazna faza, pre samo par meseci hemoglobin joj je bio 124.
U svakom slučaju, ponovicemo analize za jedno 2 meseca, da vidim da li će nešto da se popravi.
tweety_m
(?)
25. фебруар 2015. у 17.42
mikimarko na kojem kontinentu se nalazis da ne dodajem neke stvari koje ne važe? Pravilo br.1 ako dajes hranu koja ima u sebi gvozdje to nikako ne pravis sa mlijekom (spanac), pravilo br.2 ako dajes hranu bogatu gvozdjem uz to dajes vitamin C (cijedjenu pomorandzu),pravilo 3 i 4 vazi za Usa I Kanadu:
dajes iskljucivo grass-fed meat
sto manje mlijeka,a ako bas mora pokusaj da nadjes raw,ako ne možeš naći raw onda uzimaj i grass-fed kravlje mlijeko.
Ako ništa od ovog ne pomaze onda suplement,ali nadji neki koji nema ruzan ukus.
Pravi salatu od cvekle,pasulj ili leca bar jednom nedeljno i tako.
Snezana
25. фебруар 2015. у 19.05
Nije ovo ništa zabrinjavajuce nisko. Za decu tog uzrasta je normalno 110-160 zar ne?ovde se to meri u g/dl pa ne znam da li dobro tumacim rezultat. To je toliko „malo nisko” da na kontroli za 2 meseca rezultat može da bude znatno bolji a da ne uradite ništa posebno. To varira samo od sebe npr u odnosu na zeljezo ili npr bolest. Ako je dete bilo bolesno gripa isl onda procenat može da opadne. Malo ishrane bogatije zeljezom bi trebalo biti dovoljno da se ovo održava na normalnom nivou. Zabrinjavajuce je ako i dalje ide dole ali onda vidite sa doktorom za neku konkretnu terapiju.
BEHEPA
25. фебруар 2015. у 22.48
Moj sin je iskrvario posle operacije krajnika i hemoglobin mu je spao na 70. Bukvalno granica za primanje transfuzije. Ipak smo resili da hemoglobin dizemo ishranom. Preporuka - konjsko meso (ako ste u Srbiji), kopriva, jaja, brokoli, suplementi. I sto vise fizicke aktivnosti ako je ikako moguće, i to u nekoj prirodi.
tamara
26. фебруар 2015. у 04.22
Ja ne bih cekala dva meseca, kod nas je za tri nedjelje palo sa gornje na doonju granicu.sve je pocelo sa dan dva prolivom koji su bagatelizovali.
Ne znam kako je kod vas ali ovde možeš ići u laboratoriju bez zakazivanja i proveriti koji je procenat.nas pedijat.je savetovao da idemo svaki dve nedjelje.
Moj malisa sem povremene diare koja se prepisivala tad zubima nije nikakve simpt.imao.super jeo igrao se sve dok nije dobio temp.i poslali nas u bolnicu da lezi jer bilo kriticno nisko i hteli ga testirati za leukemiju.mi smo umesto u bolnicu otisli kod našeg pedijatra u privatnu kliniku koji dao taj famozni sirup i bio jer ljut jer du bagateliz.diare.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.