Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Plaza Jaz kod Budve
saskatea
10. фебруар 2015. у 05.49
Ciao mame,
ponekad virnem na ovu diskusiju ali nisam još pisala.. ali sto nije može da bude. Zanima me da li je neko od vas bio na plazi Jaz kod Budve, ima hotel Poseidon (s lijeve strane - sitni sljunak)
Da li mozete preporuciti? Planiramo krajem avgusta, početak sept.

Poz svima
Tajci
(...)
10. фебруар 2015. у 16.09
Mi smo bili pre tri godine sa bebom od dva ipo meseca bas u poseidonu. Sve je super, smestaj, plaza,klopa, na samoj si plazi, restoran pod lozom.. osim jedne stvari koju sam saznala na ulasku u apartman a to je : u objektu nema slatke vode. Znaci tusiras se slanom vodom koju izvlace crevom iz mora :) o kuvanju ili pranju casa ili flasica sto je kod mene bio slučaj nema ni govora. Za tu cenu koja nije ni malo skromna nemas bar tehnicku vodu...horor. strasno je to što je bas sve ostalo u vezi poseidona za svaku preporuku
saskatea
10. фебруар 2015. у 17.52
cao Tajci, hvala na odg.
Već sam u nekim drugim ocjenama vidjela negativne komentare zbog slanoce u vodi i pitala sam gazdu Poseidona
putem mail-a zašto je slano, on je odgovorio da je tehnicka voda i da je bunar blizu mora, zbog Toga salinitet, i da
se može s njom kupati itd..ali nije preporucljiva za pice i za kuvanje. To treba kupiti..
Cudi me to da si dozvoljavaju takav minus. Ali mi nemamo bebu pa mi nije tako strasno ali bitno je opet za kupanje..

Kakva je inače plaza Jaz, jel bilo uvijek cisto? Kakvu vrstu smjestaja ste imali, mi bismo apartman sa 2 spavace sobe
I kakva je hrana, šta nude za dorucak/veceru. Ima dosta pozitivnih ocjena na netu ali i negativnih, kao losa hrana, parking
bezveze blizu kampa koji im lici na „ciganski kamp” ://

Pozdrav :)
skoljka
(student)
10. фебруар 2015. у 20.04
Cao, mi smo bili prošle godine, al ne u posejdonu nego odmah pored. Sve zavisi odakle idete i šta ocekujete. Mi smo bili na najljepsim plazama kube i meksika, al to se naravno ne ocekuje od CG. Mi smo bili bas zadovoljni zbog
- cisto je svuda bilo, plaze i apartman
- sve je nadohvat ruke, sa malom djecom je fenomenalno
- mi smo jeli u posejdonu svaki dan bar jedan obrok i hrana je odlicna
- ne zna se koliko kafa sam ispila:)
Mi smo bili u predsezoni i nije bilo guzve niti prljavstine.
Malo je dosadno ako nemas kola posto je uvece prazno, mi smo isli u Kotor i Budvu.
Za vodu u nasem smjestaju nije bio problem, al to je možda i zbog toga sto smo bili u ranom junu. Imali smo i mali reso u kuhinjici gdje sam mogla djeci mlijeko da podgrijem ili supicu napravim.
saskatea
11. фебруар 2015. у 04.00
Cao Skoljka,
hvala na info..jesi li možda bila u apartmanima Palma Jaz ili Galija? Kakav je smjestaj/cijene?
Posejdon nije bas jeftin pa razmišljam o smjestaju u apartmanu a tamo na klopu ponekad.. jeste imali u vasem smjestaju sopstvene lezaljke, u kojem periodu ste bili mi bismo smo oko 25.8 pa do 4.9, nadam se da nije guzva tada.
Da li je kod vas dio plaze bio sljunak ili pijesak? Mene samo strah nekog virusa ili da voda ne bude cista..

Znaci ti bi preporucila taj dio? Auto ćemo imati naravno pa nije problem, tamo nema bas ništa niti se može prosetati ili?

Pozdrav
Tajci
(...)
11. фебруар 2015. у 14.12
Bili smo u dvosobnom apartmanu super je nemam zamerki. Dve sobe i sasvim odvojena kuhinjica i predivna terasa s pogledom..uvece cujes samo talase... hrana je super prava domaća kuvana jela. Mi smo bas dobro jeli ništa van polupansiona nam nije trebalo. Mi smo bili bas u tom periodu kad i vi planirate i nije bilo guzve. Malo je pusto uvece ali zato imate budvu iza coska za prosetati. Da ima vodu ja bih sto posto opet isla tamo. Smestaj na samoj plazi je za mene najveca uzivancija.
saskatea
11. фебруар 2015. у 14.55
Tajci izvini ako sam dosadna, ali nama je Posejdon u uzem krugu pa zato imam puno pitanja
Taj dvosobni apartman.. je li dovoljno prostran za 4 odraslih i 2 manje djece?
A da uzimamo dva odvojena smjestaja je skuplja varijanta.

A par stranaca je za hranu napisalo da je losa, kao sve przeno pohovano za dorucak, masno..Ali možda jednostavno
ne vole takvu domaću kuhinju. Meni zvuci ok to što nude

Samo to za vodu mi nije jasno, on garantuje da je tehnicka voda ali ima saliniteta u sebi, pa ne možeš se kupati morskom vodom
zar bude zategnuta koza kao nakon mora kad se istusiras?!

I zanima me kakav je parking, je li zaista siguran?

a na plazi je sitan sljunak da mogu djeca bez papuca hodati i ulaziti u vodu?

skoljka
(student)
11. фебруар 2015. у 16.35
Saska koliko se sjecam plaza je od krupnog sljunka znaci nije bas da bosa hodas u more, ali imaju stazice do lezaljki. Mi smo bili i Palmi u jednosobnom stanu nas 5, sasvim dovoljno mjesta jer je to apartman, znaci dnevna soba sa kaucem na razvlacenje i kuhinjica, i spavaca sa dva kreveta gdje smo spavali nas 2 s djecom. E sad ne znam koliki ste vi, mi smo mali:) pa nam je to bilo dovoljno.
Hrana u posejdonu je super domaća kuvano , gulas, pasulj i snicle sa krompir pireom, ma prste da polizes koliko je ukusno. E sad sa strancima može biti druga prica.
i ima da se malo proseta uz plazu, ali Je bilo pusto kad smo mi bili.
Lokacija je super convinient, al nije sad neki luksuz bogzna.
Tajci
(...)
11. фебруар 2015. у 23.42
Plaza je sitan sljunak može da se hoda sasvim ok. Oko plaze nemas brige svi dolaze na jaz jer je plaza a i more lepo i cisto. Drugo iza dva coska imaš trsteno prelepu pescanu plazu sa ogromnim plicakom za decu raj a iza odmah ploce sto je tek poseban dozivljaj ciste vode. Apartman za cetvoro odraslih i dvoje dece..hm pa nisam bas sigurna. Nema tu mesta za dodatne krevete. Nas je bio udjes pravo u kuhinju iz nje se ulazi u prvu sobu koja ima dva odvojena kreveta samca i iz te sobe se ulazi u sledeću gde je bracni krevet. Ne znam bas za dve porodice nema neke privatnosti tj nema npr vrata između te dve sobe. Voda je slana. Znaci istusiras se i slan si.ne kao iz mora bas ali slankast si :) To nije tehnicka voda koju mi znamo. Ali ok preziveli smo ali osecaj da ne možeš da se istusiras ko covek posle plaze je malo cudan. Klopa je odlicna ako ste svi nasi klopa je ko kod kuce nemas brige.
Tajci
(...)
11. фебруар 2015. у 23.46
Parking je malo dalje na ulazu u tu ulicicu gde su apartmani odmah pored kampa. Koliko se secam ima cuvar koji ti otkljuca lanac da udjes i izadjes a odmah pored su kamp prikolice zaposlenih radnika u poseidonu tako da uvek neko od njih tu prolazi. Mislim da je ok.
tamara
12. фебруар 2015. у 02.17
Ta plaza je super za malu decu.nije pesak kao u grckoj ali sitni kamencici koji su ok.
Kraj avgusta je tamo najlepse.mi smo davno bili i tad nije bio hotel ali i onaj stari parking je bio ok.nikad ništa nije falilo.pocastis malo onog na rampiili neku babu u kioscima i ima video nadzor :-)
saskatea
12. фебруар 2015. у 03.46
hvala zenske :)
meni se bas ideeee tamo. ali muž zapeo Grcka pa Grcka,, Meteori pa onda na Krf autom možda..prenociti u Nisu..ne znam predaleko mi to autom..13-14h voznje autom eeej..sa dvoje djece od 7 i 4. Jaoooo
Ali jeste da izgleda kao raj na zemlji tamo, preko slika

Mada i ovaj Jaz i Poseidon mi se svidja, i priroda tamo u CG! O drugim stvarima ne mogu da komentarisem..

A pogotovo što ne znamo kad on može dobiti odmor, pa teško planirati fiksno i neka daljnja destinacija

tamara
12. фебруар 2015. у 07.18
Iskreno jaz i budva se ne moze uporediti sa grckom:-).mi kad iz bg idemo za grcku 9,10 sati nam treba.krenemo navece oko 10 i ujutro smo tamo, nema guzve na putu, ponekad malo na granici ali ništa strasno.samo dizel sipamamo ako treba, deca spavaju.mi mo navikli i volimo putovati autom pa nam nije teško.lepsi je put za grcku nego za cg i sigurniji, na putu za cg sretnes mnogo maminih sinova sa besnim autima koji divljaju po putu pa moras bezati od budala kad preticu a ne znaju proceniti odstojanje auta iz suprotnog smera.sa jaza alko ćeš u budvu moras autom i uvek je parking problem a tamo nema kulture u saobracaju, smaranje je, možeš taxi uxeti, to ti je 5-10evra svaki pravac.
U grckoj je sbve opustenije, lepse i jeftinije.
SarenaLazaOriginal
12. фебруар 2015. у 11.54
Nama se ništa ne može porediti sa Grckom. Voznja nije nikakav bauk, čak šta vise, ljepse i lakse doći do Grcke nego do Crne Gore (tuzno ali istinito).
Plaze i toplina vode se ne može mjeriti nikako. Moja djeca su bila u vodi po 3 sata u Grckoj (bez izlaska) jer je voda toliko topla, plaze su pitome, pijesak, plicaka dosta, itd. Mi smo zadnji put bili na Krfu, u malom mjestu, nije bilo nocnog zivota sto je nama odgovaralo ali je se ostalo bilo kao raj na zemlji za nas. Djeca su tad imala 9, 7 i 2 godine i bilo im je fantazija.

10 glasova za Grcku na spram jednog za Crnu Goru.
skoljka
(student)
12. фебруар 2015. у 12.32
Mi idemo u CG samo zbog muzeve familije inače ne bi mi palo na pamet, ali kad smo već tamo ok.
SLO i ostali, hajde pišite koja su vam omiljena mjesta u Grckoj. Mi volimo i malo nocnog zivota, da se ima gdje prosetati, cuti muzike i to. Izvini saska sto ti upadam u temu, al možda će i tebe interesovati.
maja3s
(diskutant)
12. фебруар 2015. у 14.03
Шкољка, ја још нисам била на лошем мјесту у Грчкој... Само нисам била тсмо у Парслији гдје има доста наших... Нсших има свагдје алк тсмо ваљда највише
saskatea
12. фебруар 2015. у 15.41
Cao žene,
ee Grcka Hellas, ma i meni je to naj, bili smo 2x na otocima..(i Spanija mi se svidja)
Sigurno da u CG ne mogu ocekivati takve plaze, ambijent i sve ostalo.
Mada i kod Grka je bilo par hmmm iskustava..dosta su aljkavi npr javna bolnica na Kosu izgleda
uzasno, ne bi povjerovale u kakvom je stanju. I na Rodosu je pjescana plaza bila Puna pikavaca..a ovako je bila kao raj na zemlji
Generalno je priroda, plaze, mjesta i sve ostalo predivno

Uglavnom i ja bih u GR ali.. nismo sigurni da će muž dobiti ovo ljeto godisnji (tek bi trebao početi mart/April da radi) jer za Grcku nam treba min. 14 dana
ako idemo autom. I meni sada treba alternativa kako iz Rep. Srpske otici i sama s djecom na more (i moja Mama i još neko umjesto njega)
Jedina opcija autom je Hrv ili CG.. Meni je lijepa Brela/Baska voda u HR ali u HR ne bih bas rado iz nekih drugih razloga, znate već...
a to bi nam bila neka najbliza varijanta

Ako muž dobije godisnji onda ćemo u Grcku bez obzira sto nam treba 13h voznje.
Plan bi bio sljedeci .. do Ohrida ca. 8-9h, tamo imamo prijatelje, prespavamo
onda dalje do Meteora (to želIM da vidim) tamo bi ostali 2 noći
Od Meteora na KRf (3h autom) ..na Krfu nekih 8-9 dana..
I onda bi nazad morali autom za Austriju sto je skoro 15h voznje , i to mi je najgore
ali pravili bi pauze i jednom nocili negdje

maja3s
(diskutant)
12. фебруар 2015. у 16.40
Сашкатеа, ево за утјеху... Мени до Србије из Данске треба 18 сати одморимо пар дана обиђемо родбину у Бг и около и онда 9 сати до Грчке... Тако и назад :))
tamara
12. фебруар 2015. у 16.57
Ako ti plaza važna imaš u rafaelovicima pescanu sitni pesak plazu.bude lepo kraj avgusta kad se razredi malo.tu je deci super i mislim da je bolje od jaza, možeš prosetati do budve.
anjale
13. фебруар 2015. у 09.48
Imam potrebu da se nakratko javim.
Preko 20 godina nisam bila na CG primorju, a imamo kucu na planini udaljenoj 2 sata voznje do obale.
Elem, letujemo godinama na divnim destinacijama, predivna mora i pravi komfor. Prošlog leta smo odlucili da produzeni vikend sa planine odemo do prijatelja u Boku. Voznja neverovatno laka, novi put Zabljak-Risan. Inače od Bg do Zabljaka, našeg mesta na planini, vozim svakog leta bez preskakanja. Sama, uz puna kola dece, jer tako rasporedimo odmor. Bez ikakvog problema. A do mora, odusevljena sam, prizor dolaska na ulaz Bokokotorskog zaliva je vise nego savrsen.

Nas produzen vikend je bio presjajan. Ja, skepticna u svakom pogledu u vezi istog (pre puta), uzivala sam ne pamtim. Moje dete, tada 5 godina, je uzivalo do daske. Nije izlazila iz vode u koju je uskakala ispred same vile. A opet da kažem navikla je na druge brojne destinacije, i prosecnu temp vode od 28C. Pogled, mirisi, more ispod terase, sveza riba,vegetacija, mir. Ma raj.

Prosto želim da kažem da je prica o CG primorju u negativnom smislu preterana. Apsolutno se ne slazem. Bila sam u Grckoj nebrojano puta, dolazimo iz Izraela i na produzeni vikend da jedrimo. Radije plovimo Turskim zalivima ako pricamo o komsiluku.
tamara
13. фебруар 2015. у 10.33
Anjela -sad ti pretjera.ok produzeni viked ti je bio ok ali to nije LETOVANJE.
Ovde se prica o jaz plazi koja je odsecena od civilizacije.
Jedno je letovati drugo skoknuti za vikend.i ja volim otici na kotorske noći ili u tivat u onaj luksuz koji je napravljen na nekad vojnom prostoru pa produžimo na ostrog pa u povratku dva dana na zlatibor i predivno bude, ali je nerealno za ovu temu.

Ne znam šta su tvoji kriteriji ali cg je poslednja na listi kod mene.ništa ne nude da može konkurisati sa odtalim destinacijama.
peri-peri
16. фебруар 2015. у 17.06
Anjale zvuci bajkovito tvoj dozivljaj, Boka je posebna uvek bila. gde ste bili smesteni, ako nije tajna? Ja nisam bila vise od 10 godina, a zelela bih da odem sa porodicom, ali bas nemam pojma gde bih tražila adekvatan smestaj, pa zato pitam.
anjale
17. фебруар 2015. у 01.22
Peri-peri, mi smo bili kod mog najboljeg prijatelja u kuci. Jeste bajkovito, meni skeptiku nakon 20 godina otrljalo se od nos na najbolji način:-). Međutim, čula sam da se u ogromnom broju izdaju bas takva mesta, vile na samoj obali sa razlicitom strukturom apartmana. Pisi mi na [email protected]
peri-peri
17. фебруар 2015. у 05.49
poslato:-)
neobavestena
19. фебруар 2015. у 04.05
Evo ja npr. već godinama letujem u CG i sigurno nisam mazohista da bih ponovo išla negde gde mi je loše. A sem toga, ne mislim da imam niske standarde kada su smeštaji u pitanju da bih letovalovala u nekim šupama da tek mogu da kažem da sam bila na moru. Normalno je da u CG ne mogu da očekujem tropske plaže - niti mi je to imperativ, ali svi ostali propratni sadržaji zadovoljavaju sve moje zahteve.
Klince ne držim pod staklenim zvonom pa za sve ove godine nismo nikada zakačili bilo kakav virus ili infekciju.
Svako neka letuje gde mu se letuje, ali me zaista izluđuje kada politika umeša prste pa zarad toga CG primorje pljuju i gde treba i gde ne treba.
Za otprilike isti novac u GR mi se nudi smeštaj u kome ne bih letovala ni za DŽ i u mestima koja mi liče na „Kaluđericu na moru”. A sem toga, nama lično je CG mnooogo bliža, za 3 sata sam na planini, za još 2 na moru i pesma :-D
Znači, ovo je moje lično mišljenje i potpuno je normalno da neko ima drugačije, tako da, opušteno ;-)
tweety_m
(?)
19. фебруар 2015. у 23.05
Mi smo predprošle godine bili u Rafailovicima i meni se dopalo.Za djecu uzrasta tada 3 i 5 godina milina.Jedini mi je problem bio hladna voda krajem juna, ali to mojim momcima nije smetalo.Oni ne izlaze iz vode dok ne pomodre.Budva je blizu ako mi treba guzva, i da, uspjela sam da gledam Gibonija. Nego kad spomenu Gibonija , sjetih se i Olivera Dragojevica, dolazi mi u komsiluk u maju ima koncert, je li bio neko i kakvi su utisci?
maja3s
(diskutant)
21. фебруар 2015. у 05.58
znaci svi mi koji volimo Grcku je politicki :D

stvarno i stalno izvodite pogresne zakljucke...ako neko voli CG onda sam to ja (imam i CG porjekla u sebi) ali more ne može da se poredi i tacka :))

sama voda ne mzoe da se poredi i tu je srz...imala sam druga koji je cjelo ljeto ljetovao (kampovao) u Grckoj prij 30 i kusur godina...dakle sva familija je uzimala slobodno i isli su u Grcku sa kamp kucicom i ostajali 3 mjeseca tako 15 godina dok nije porastao...sad znam i zašto ...njegovi su i grcki naucili :))

čistoća vode i toplina u grka i u cg je ne uporediva...
scatha
(student)
25. фебруар 2015. у 05.07
Rekoh već, ali da ponovim. nas cg vise neće videti kao turiste, nikada. ili ćemo ići na more kao ljudi, ili nećemo. tacka. imamo vikendicu na planini, kad ne bude love, ne znači da nema odmora. deca su mi se 2 puta tamo otrovala, stomacni virus, pazi da nije. pritom su sve mere preduzete da se to ne desi, probiotici 15 dana pre puta, putujemo svaki dan na Miriste, da nam se deca kupaju na cistoj plazi, flasiranom vodom i zube peremo...pa opet. hvala na svim ribama, dovidjenja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.