Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Djak prvak - Toronto
pikovit
09. фебруар 2015. у 03.25
Pozdrav svima,

posavetovali su me na diskusiji Toronto da ovde postavim svoje pitanje, nadam se da ću dobiti neke informacije.

Kako izgleda prvi razred osnovne skole u Kanadi? Šta se uci, kako se ocenjuje, koliko casova, predmeta i sl. Od koliko do koliko sati su deca u skoli?

Koliko sam shvatila deca koja u 2015 pune 7 godina zavrsavaju predskolski u Srbiji a njihovi vrsnjaci u Kanadi zavrsavaju 1 razred.

Da li to znaci de će poći u sept 2015 u prvi razred sa decom koja imaju 6 godina a ona 7 i koji mesec preko ? meni se to čini bas velika razlika ili u kanadi ima dece koja sa 7 godina polaze u 1 razred?

I još jedno pitanje za mame koje imaju decu u osnovnoj skoli - da li ima neka osnovna skola u kojoj ima dosta naše dece (onako kao da „se zna” da ima dosta naše dece)?

Izvinjavam se na dugackom postu i puno pitanja, svaka informacija i savet su dobrodosli.

Veliko hvala na pomoći & pozdrav :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
09. фебруар 2015. у 12.44
http://www.tdsb.on.ca/ElementarySchool.aspx

Evo pa se sita iscitaj na temu osnovnih skola u Torontu.

To koliko u kojoj skoli ima naših je apsolutno nebitno jer će tvoje dijete ići u onu skolu kojoj pripada a to se određuje prema postanskom broju ili ti postal code-u.

Sa manjim varijacijama, skola pocinje u 8:30am i traje do 3:05pm (konkretno pricam o skoli u koju idu moja djeca). To koliko predmeta imaju i nije od nekog značaja jer u prvom razredu to se svodi na otprilike: engleski, matematiku, fizicko, prirodu i drustvo, i muzicko/drama. Zavisi od ucitelja, ali moja cerka u prvom razredu nije imala zadacu uopste. Jedina zadaca joj je bila da svakodnevno čitaju knjige.
pikovit
10. фебруар 2015. у 03.51
hvala na odgovoru.

Ukoliko se još neko bude javljao idalje mi je potrebna informacija o skoli u kojoj ima naše dece - ako postoji osnovna skola za koju se zna da ima dosta naše dece?

srdacan pozdrav & svako dobro
PustaZelja
(i posle mene - ja)
10. фебруар 2015. у 10.06
Prvo, šta za tebe znaci „dosta”? U svakoj skoli u Torontu, sigurna sam da ima naše djece. Ima ih i u skoli u koju idu moja djeca. Sa starijom su ove godine u razredu 3-4 naše djece. I sa mladjom ih ima bar 2 ja mislim.

Ne znam zašto je uopste važno da u skoli ima vise/manje naše djece. Ovdje se razredi formiraju svake godine. Znaci tvoje dijete će svake godine dobiti novog ucitelja i nove drugare (potrefe se i neki stari, ali ih svake godine mijesaju).
pikovit
10. фебруар 2015. у 11.42
hvala ...
mia55
10. фебруар 2015. у 23.36
Evo mi danas dobili prvi put ocjene, prvi razred, bas smo uzbudjeni :) Što se tiče domaćeg mi obično dobijemo nešto u petak, da se uradi preko vikenda, a radnim danima ponedeljkom dobijemo 9 rijeci koje djeca vjezbaju da pišu do iduceg ponedeljka kad imaju diktat. Uz to svaki dan po jednu knjizicu( tu sam malo iznenadjena na kom nivou se ocekuje od djece od 6 godina da samostalno čitaju). Moja djeca vole skolu, ucitelji su divni, jako smo zadovoljni za sada.
Što se tiče naših, ima ih u puno skola u Torontu, lično znam za Keele
skolu koja je blizu High parka i Swansea.

Sve najbolje!
skoljka
(student)
11. фебруар 2015. у 03.00
Nedavno ste dosli iz Srbije? Potpuno mi je jasno da bi voljela da imate vise naših ljudi oko sebe.
Ja nisam u Ontariu, al je svuda slično što se programa tiče. Nasa je skola od 9 do 3. Djeca krecu u kindergarden sa 5 god ( znaci sva djeca u razredu su rođena iste godine). Moja cerka ide u french immersion i u kindergardenu nemaju nikakvu zadacu, nit ja bas znam šta rade. Samo vidim da joj vokabular postaje sve siri. I mnogo voli skolu, pa je onda i ja volim:) nadam se da će kasnije postati ozbiljnije, sad je još zezanje a i mali su za neku izbiljnost. I moja cerka ima ESL casove dva puta nedeljno, to su nam ponudili jer u kuci ne pricamo engleski, a u skoli uci francuski.
Eto, sretno vam bilo!
Oli1
11. фебруар 2015. у 06.57
Swansea skola ima puno naše dece. Ima i srpske skola Sredom odmah posle casova. U dva odeljenja jedno za mladje (do 3 razreda) i starije (do 8) ima oko 20 djaka, s tim da racunate a to da dosta naše dece ne pohadja srpsku skolu. Evo ja znam njih 10.
Po slobodnoj proceni rekla bi da ova skola ima najviše naše dece, pre je to bila Chester skola blizu Pape/Cosburn.
pikovit
11. фебруар 2015. у 08.19
puno vam hvala na odgivorima :)

koliko vidim to su ove dve skole obe u oblasti high park, koja je lepa i skuplja za iznajmljivanje stanova. Ova swansea skola prednjaci po broju naše dece u odnosu na keel ? to znači da u tom delu high parka ima najviše naših ljudi? Hvala na razumevanju, zelja mi je da budem u lepom okruzenju (priroda i sve ostalo sto čini high park) a sa druge strane smatram da će druzenje lakse da se dogodi ukoliko su potencijali veci (da nismo sami i izolovani negde de nikog ne znamo i gde nema naših ljudi) ...

Keele Street Public School (GR. JK-07)
Swansea Public School

srdacan pozdrav :)

Leola
(Teacher)
13. фебруар 2015. у 18.14
Vase djete će da ide u drugi razred a ne prvi, gledaće da je/ga stave po godinama. Naše djece ima u svim skolama, ali istina je, ima „nas” puno u High Park Ariji. Ja sam inače uciteljica, I predavala sam sve razrede od JK-6tog. ove godine JK/SK. Djeca krecu ovdje u skolu od 3.5 ili 4. god-JK, pitaj ako te bilo šta drugo zanima.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.