Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Trudnice 2015
Snezana
04. фебруар 2015. у 17.31
Hajde da je otvorimo pa se možda i izdvoji :)

Pre svega čestitam s _ girl i laku trudnoću želim.

I ako se meni pomalo blizi termin još uvek sam trudnica i imam još „jedan” važan zadatak od koga me pravo hvata panika :)
Ovde se dobije poziv za kratak razgovor i registraciju podataka koju nedelju pred porod u bolnicu. Kako mi je to doslo tako me misli o porodu ne popustaju. Valjda zato što ovaj put znam šta me ceka.

Vrlo dobar osecaj je koliko se svi radujemo ovoj bebici,čak i nas petogodisnji sin koji je toliko ponosan sto će biti brat da je to nešto posebno.

Pa trudnice dobro dosle na druzenje,pitanja i savete.
mynyclife
(Nista)
04. фебруар 2015. у 19.04
Meni još 12 nedjelja i par dana ostalo da odbrojim... kad razmišljam,ne hvata me toliko panika od porodjaja,koliko oko onog prvog-drugog mjeseca,uspostavljanja neke rutine,cerka će imati 22 mjeseca,kako ćemo se uklopiti... vrijeme mi brzo prolazi,okupirana sam cerkom tako da i što se priprema tiče,mislim da ću lagano... sve imam od nje,ne moram ništa kupovati... ime imamo jedno u vidu ali ni oko njega nismo 100 % sigurni,djecak je :) radujem se proljecu i radujem se dolasku bebe,mislim da nas ceka jedan lijep period,samo treba da disem duboko i da se opustim,''go with the flow''... ovamo te registruju još od prve kontrole u koju ćeš bolnicu i dalje nemas posla s njima sve do trenutka do kad podjes na porodjaj... bolnica mi je nekih 15 minuta voznje... do tada ću ići svake 2 nedjelje na preglede u doktorovu ordinaciju,do sada je bilo na 4... do sada sam se ugojila nekih 8-9 kg,kad bi dodala još toliko bila bih zadovoljna... sa cerkom sam sigurno nabacila 25+...
Snezana,da li ste vi odabrali ime? ako neko ima lepih predloga,molim da napise... srećno svima :)
S_Girl
04. фебруар 2015. у 19.31
Eh superiska!

Hvala! Cestitam i vama svima i lak ostatak trudnoće želim.

Pišem vise sutra sa posla :)
Snezana
05. фебруар 2015. у 03.12
Mi imamo spremno ime još od prvog deteta. Kad se nas sin rodio tek nakon nekoliko dana smo se uspeli odlucit. Pa nam je ovo drugo ime sad dobro doslo. Važno mi je da je kratko, jasno,bez cudnih slova i lako za iz govor a i poznato u vecini sveta.

Ovde su uveli nešto novo sa tim razgovorom u bolnici da ne bi kad dodje do poroda morali unosit i pitat za ingormacije pa je to sve registrovano u napred. Tu piše sve o trudnici plus eventualne zelje za porod. Npr koju pomoć želiš u vezi bolova itd.

Negde sam već pisala da je kod nas sve za bebu spremno i to me opusta jer vidim da mi je sad sve potesko jer se loše osecam. Ja idem sad svake nedelje na kontrole jer imam dobru doktoricu koja me bas dobro prati celu trudnoću. Ovde se inače tek zadnje 2-3 nedelje ide jednom nedeljno ako je sve u redu.

Ja sam htela da radim sto duže mogu ali sam u 34 nedelji otisla skroz na bolovanje jer je dr rekla da je bilo dosta. Inače se 3 nedelje pre poroda svakako mora prestat radit. Kuci ću biti tačno dok sin ne napuni godinu dana. Onda se vracam na posao 50 % dok on ne krene u vrtic u avgustu 2016. Mm će u tom periodu isto radit 50 % pa ćemo se menjati kad je ko kuci. To je plan za sad:)
tamara
05. фебруар 2015. у 03.33
Snezana-nezaboravi traziti godidnji od ove godine prenrti za sledeću.jedna sa mnom radi posle duxoh radprave uspela.prvo joj rekli da ne može ali ipak može.nije 5 nedelja za baciti:-)
maja3s
(diskutant)
05. фебруар 2015. у 04.32
Ивдје нема више ни модератора изгледа

С_гирл, како сам скапирала објавила си негдје трудноћу :))))

ЧЕСТИТАМ !!!

Живу и здраву бебицу/а жњлим или близанце :))))
Snezana
05. фебруар 2015. у 10.27
Hvala Tamara na savetu. Ja sam prenela nešto i iz 2014 i onda ću to i ovih 5 nedelja iz 2015 uzeti ovo leto pa porodiljsko nastavit posle toga.
S_Girl
06. фебруар 2015. у 08.13
Uhh nikako da stignem da se javim. Hvala svima na čestitkama i zeljama!

Meni se sad pomalo pocinje primjecivati stomak kad nosim usko. Ove sedmice sam rekla na poslu da sam trudna. S obizorm da mi je treca trudnoća na istom poslu nevjerujem da im je bas svejedno al nije kao da ista mogu po pitanju toga. Svi su znali da želim 3 djece tako da je samo bilo pitanje vremena. Inače se super osjecam i još uvjek nisam ni svjesna da sam trudna dok nekad ne osjetim bebu u stomaku :). U prvoj trudnoći sam tek posle 20te nedelje pocela osjecati a u drugoj i ovoj sada sam odprilike u isto vreme oko 13-14 nedelje. Najviše osjetim navece kad legnem na stranu. Bato i seka se bas raduju novoj bebi. Stalno me gadjaju pitanjima tipa „kako će beba izaci iz stomaka?”. Sin misli da će sjeci stomak i izvaditi bebu a cerka je ubjedjena da ima neka rupa kroz koju će beba izaci samo što ne zna tačno gde je ta rupa haha :) Inače sin će imati pune 3 godine a cerka punih 5 godina kad se beba rodi.
Za 2 mjeseca se selimo u novu kucu. Kad sam bila trudna sa cerkom selili smo se u nasu prošlu kucu, sad sam opet trudna i sad se selimo u ovu mnogo veću.Već me panika stize oko ciscenja. Ima da bude veselo pogotovo kad stomak dodje do zuba :).

Već sam na temi nize pisala da planiram na bolovanje. To sam definitivno odlucila jer mi je vise bas dosta posla, pogotovo sto daleko putujem i vise se sva ukocim u autu. Jedva cekam dan kad ću prestati da radim. Taman da ovo ljeto uzivam sa djecom pre nego sto beba stigne. Pre sam se gegala na poslu do 2 sedmice pre porodjaja al ovaj put nema sanse da mogu izdrzati do tada. Jeste da se dobro osjecam i trudnoće mi uvjek skolski prodju al želim da sam neko vreme kuci sa djecom, pa kad već imam tu opciju da uzmem bolovanje ima da iskoristim.

Snezana tebi je bas još malo ostalo. Sjecam se kako su se meni te zadnje sedmice oduzile kao godina, nikad iscekati :)
Snezana
08. фебруар 2015. у 04.36
Iskreno s girl ovaj put mi se ne zuri. Prva trudnoća je bila ono joj kad će vise da izadje a sad mi je vise u glavi da bi volela da dodjem bas do termina. Naporno jeste ali sad mi se konacno sve smirilo od posla,renoviranja,selidbe itd pa mogu malo da se opustim koju nedelju pre nego sto dodje bebili. Ne bi volela da predjem termin jer ovde cekaju onda i do 14 dana preko,meni to nije normalno.

Što se bolovanja tiče meni je najveci problem moja savest koja mi ne dozvoljava da sam na bolovanju stalno iako je trudnoća bila takva da što se doktorice tiče ona bolovanje podržava. Inače ja i volim moj posao i imam fenomenalne kolege i kontakt sa njima mi je jako važan.
Komunikativna
(($))
09. фебруар 2015. у 11.28


Da se upisem i ja u ovaj mali spomenarcic trudnica za 2015 godinu :o)

Termin kraj septembra, ja navijam za oktobar.
Deca još ništa neznaju a razlika je ihaa. Cerka će imati 11 a sin 5.
Radicu dok god budem mogla a ovde se ide na trudnicko 8 nedelja pre termina porodjaja.
Moracu sve da kupim novo jer sam decije stvari već donirala, tako da me i to smaranje ceka.
Jedino me ne ceka selidba, ali zato 1001 projekat u kuci.

Uglavnom, obuhvatili su me uzasni strahovi kako ću još jednom sve od početka, dali će sve proćiok sa trudnoćom i porodjajem itd. Valjda ću iskulirati do kraja.

Pijem folnu ali ne pitah doktora koliko se dugo pije- cele trudnoće, par nedelja?

Uzdravlje da iznesemo svi zdravu i pravu decicu a za ostale sitnice ćemo lako :o))
svirena
(teaser)
09. фебруар 2015. у 13.15
opa, bravo komunikativna, čestitke!! Folnu pijes cijele trudnoće i posle malo.

Cestitke i za serbinku, sjajno, troje djece je izvodljivo i nije strasno:-)
S_Girl
09. фебруар 2015. у 13.45
Divno Komunikativna! Cestitam i laku trudnoću ti želim.

JA pijem vitamine koji sadrže folnu kiselinu zovu se Materna a ima i drugih koje možeš kupiti zavisno od mjesta gde se nalazis. Ja sam uvjek pila cjelu trudnoći i godinu dana kasnije dok god sam dojila. Ovde se tako preporucuje.

Hvala svima :)
tweety_m
(?)
09. фебруар 2015. у 14.11
Bravo komunikativna :) lijepo si vidim provela Novogodisnje i Bozicne praznike ;)
S_Girl
09. фебруар 2015. у 15.32
hahaha tweety :)
Snezana
09. фебруар 2015. у 15.41
Cestitam komunikativna,bas lepo da nam dolazi još bebica ove godine. I kod nas je razlika 5 godina. Mnogo stvari smo podelili pa je dosta tog kupljenog novog.

Ja sam svaki dan u fazi spremanja torbe za bolnicu ali još nisam ni pocela.
Gala06
(......)
09. фебруар 2015. у 15.43
Jao Komunikativna, bas si me obradovala :))) Cestitam, laku i skolsku trudnoću ti želim :))

Gala06
(......)
09. фебруар 2015. у 15.46
I da, zaboravih, Snezo, mynyclife, Srbinka i ostali, i vama sve najbolje!!!!

p.s Tweety, zamalo i tebi da poželim laku i uspesnu trudnoću, pa se setih da nisi trudna.
Da nije to neki predosecaj? :))
danidani
09. фебруар 2015. у 16.02
I ja se upisujem po drugi put. Imam cerkicu od 2.5 godine i sada sam 16. nedelja (termin 1. avgust). Pzdrav svim trudnicama i da nam trudnoće budu skolske a porodjaji brzi i bezbolni.
tamara
09. фебруар 2015. у 16.24
Cestitam, bas će biti bebica.
Komunikativna ne brini baba će uzivati za 10-ku kad se pocnete otimati oko nje/njega.mojim je na početku bio brat dosadan jer je samo spavao i još i ker samo lezao u njegovoj blizini i „cuvao ga”a čim je prohodao poceli su ga razvlaciti kao igracku.sad se obozavaju ami smo se bojali da 8 i 9 god će biti puno velika razlika.
tweety_m
(?)
09. фебруар 2015. у 17.35
Kuku Gala i ako je predosjecas aj fino povuci :) nemoj mene majke ti,nisam ja vise od tog posla.
hana-banana
(.)
10. фебруар 2015. у 14.51
Cestitam Komunikativna, sve najbolje!
Bas ste me obradovali sa ovim, divno!
maja3s
(diskutant)
10. фебруар 2015. у 19.03
Ух Комуникативна честитам и вама !!!!

Код мог првог и трећег је разлика 11 година није баш сјајно али код мене су мушки у питању па има и тога... Ћерка је 8 година старија од млађег сина и супер се слажу... Мислим кад буде овај мали старији да ће се тек онда слагати добро... Они ће му доћи скоро као родитељи ;-)
Komunikativna
(($))
11. фебруар 2015. у 06.02


Uh, ja sam zaboravila koliki sam panicar u trudnoći.

Juče me ledja odjednom tako snažno zabolela da nisam korak dalje mogla da napravim. Inače sam fit sa jakim stepenom izdrzljivosti bola. Naravno, u panici odmah pozovem ginekologa i muza. 3 sata cekanja do termina sam samo prokukala kako ću imati spontani jer je tako mojoj koleginici krenuo, mada je ona izgubila u 18 nedelji, jako tragicna prica. Vise nikada, ama bas nikada neću da tražim simptome po internetu :0))

Stigoh ja tako do svog ginekologa a covek me gleda zbunjeno i kaže :„ali ja sam ginekolog a ne ortoped” Hahaha! Rekoh, cekajte da vidimo srcanu radnju pa ćemo se dalje saliti. E, a kada ugledah ono prelepo srce koje pomahnitalo udara, pade sva moja briga.

Ako se po jutru dan poznaje, onda će biti ovo bas uzbudljiva trudnoća, sa mamom panicarom :0))
Komunikativna
(($))
11. фебруар 2015. у 06.09
Tweety, ja decu pravim samo od decembra pa na dalje. Cerka rođena u decembru, sin u oktobru a ovo treće iz prve uspelo! Takav mi je bioloski sat. Moja koleginica isto kao i ja. Njena cerka i moj sin 14 dana razlika, termin za treće nam je identican, kao da smo uklapale cikluse :0))

Mislim da bi sada gala i ti trebale da nas bas onako prijatno iznenadite, sa teogopom na celu, razume se :0))

shiljalo
11. фебруар 2015. у 09.39
Cure, žene :) ako nije tajna...koliko imate godina?
ja evo 34ta :)
maja3s
(diskutant)
11. фебруар 2015. у 09.40
Ја сам мислила да ћу и ја да вам се придружим кад ништа... Два мјесеца ми каснила...
Рекла сам мужу званично сам у климаксу :))
maja3s
(diskutant)
11. фебруар 2015. у 09.42
Мени прошло 40 давно има пар година... Рано ми за климакс а шта ћу била код доце каже само природно...
S_Girl
11. фебруар 2015. у 15.42
Cestitam danidani! :)

U ovoj trudnoći su mi grudi osjetljive i bole na dodir vise nego u predhodnim. Uhh bas nekad zna biti neprijatno.

28 :)
S_Girl
11. фебруар 2015. у 15.59
Blizu su nam termini. Meni 5og Avgusta a tebi 1og :)
tweety_m
(?)
11. фебруар 2015. у 16.28
Meni ove godine jubilarni rođendan,tako da što se mene tiče nema sanse. Sto sam se poradjala,poradjala sam se.
shiljalo
11. фебруар 2015. у 16.53
3ca trudnoća, 28 god- wow!!! svaka cast za „ova nova vremena”
danidani
11. фебруар 2015. у 17.25
S_Girl hvala. Stvarno svaka cast za godine I treću trudnoću. I prošli put su nam termini bili bas blizu. Secam se tebe I Rinzo iz tog perioda. Meni je prošla trudnoća bila laka, bila sam kao leptirica, pokretna I aktivna, ma ni osetila nisam. Ova me bas sastavila. Prvo sinusi I glavobolje, jake mucnine srećom bez povracanja, totalni nedostatak energije I snage. Ma uzas jedan, valjda će se popraviti situacija uskoro. Inače imam 34 godine, napunila prošlog meseca.
Nadam se da će nam se pridruziti još koja trudnica uskoro :).
skoljka
(student)
11. фебруар 2015. у 19.04
Komunikativna čestitke!!!
Serb, znala sam da si mladja, al 28 pa svaka cast:) skoro mogu mama da ti budem a djeca nam slično godiste:)
S_Girl
12. фебруар 2015. у 08.01
Ja izgleda pratim moju mamu po godinama i broju djece :) Njoj je sada 50 i ima nas troje od 28, 27 i 21 godinu. Ja sam se mlada i udala pa sam mlada i zapocela, bas kao ona. Cerku sam rodila u 23oj, sina u 25oj i sad ovo treće ako Bog da u 28oj.

danidani, imam i ja to sa sinusima al najviše ujutru. Ne pada mi toliko teško jer prođe brzo u roku od sat-dva al zna da bude naporno jer ujutru nekad nisam ni za šta. Ja nisam bas imala neke posebne mucnice ali prva 3 mjeseca mi se po neka hrana gadila. Aj da kažem da sve ono zdravo mi je bilo odbojno a sve ono nezdravo me privlacilo :). Čak mi se nekad i kafa znala gaditi a ja sam bas ljubitelj kafe. Posle 3 mjeseca je to sve prošlo. Sada jedine simptome koje imam su osjetljive grudi, to sa sinusima ujutru, umor (uzasan umor pogotovo predvece), i imam problem sa vidom. Od svega ovo sa vidom me najviše smara. U drugoj trudnoći mi se vid malo promjenio pred kraj trudnoće ali se sve popravilo kad se beba rodila, sada me evo od početka trudnoće zeza i nekad se jedva mogu skoncentrisati nešto da procitam koliko mi zna biti mutno pred ocima. Nazalost to je zbog hormona i tu ne mogu ništa puno osim da uzmem naocare al posto varira ne znam koliko bi i one pomogle. Jedina razlika između ove trudnoće i predhodnih je sto mi je lice cisto kao nikad. U prve dve trudnoće su mi se bubuljice znale pojavljivati i jedva sam drzala sve pod kontrolom a sada mi je lice cistije nego pre trudnoće. Bas zanimljivo.. :)
mynyclife
(Nista)
12. фебруар 2015. у 13.06
Cestitke svim trudnicama! :)
Ja Sam sad dosta pocela da se umaram, pogotovo predvece, osjecam kao da mi neko stavi tegove na listove od nogu a niti Sam otekla I ne čini mi se da zadržavam vodu.. Takođe uvece, kad Sam umorna I Boli me kicma obavezno osjecam I stezanje stomaka, sigurno poceli brackston hicks kontrakcije... Imam 24 godine, prvo rodila sa 22... Wow s-girl. , svaka cast to je zaista lijep „plan” radjanja :) I ja bih voljela da zavrsim do 30-e... Takođe bih voljela troje , moooozda cetvoro djece ... Evo mene kao djeca u spomenaru kad pišu zelje... Da je lako, nije naročito sa malom razlikom Ali nema ljepseg osjecaja od Zagrljaja svog djeteta :)
maja3s
(diskutant)
12. фебруар 2015. у 13.07
Серб, ти ћеш имати 5 дјеце дао Бог :)
shiljalo
12. фебруар 2015. у 13.56
svaka cast cure!
Ja sa 22 nisam znala gdje mi je dupe!
od 19-26 sam ucila, radila putovala, posjecivala koncerte... udaja/djeca mi nisu bila na uma pala... ikao sam svih tih godima imala istog decka I iste stvari radili..I onda se uzeli, pa djete, drugo... evo 34ta.. isto sve radimo I sa djecom...
Uglavnom, ništa loše ne kažem- nemislim da niste slično radile..možda jeste, a možda I niste. Samo kažem svaka cast, meni to „za ova vremena” malo rano :)
pozzz za sve
skoljka
(student)
12. фебруар 2015. у 14.22
Ja ne mislim da je rano uopste ako ti je priroda takva. Shiljalo, ja sam i gora od tebe, tek s 36 pocela a do 30 nisam ni imala stalnu vezu. Mada kad pogledam oko sebe ima žena koje su pocele u 20-tim pa i ranije i bas su zadovoljne, to im je bila ideja( a drugo su problematične veze, neplanirane trudnoće i sl), govorim o ovim sto su po redu isle, kao Serb recimo. Ja i kad gledam svoje djevojcice recimo voljela bi samo da idu po onome kakva je njihova priroda. Jednostavno neke žene sanjaju o mirnom zivotu, porodici, muzu, djeci od rane mladosti, dok neke druge hoće da vide i rade druge stvari. Ja sad više ne bih znala reci koliko je to do okoline, vaspitanja, koliko do gena. Ima svega pomalo. Mada, dok god pratis sebe nema frke.
Ja ću se truditi da svojoj djeci pokazem svijet, da vide da imaju opcije u zivotu, a one da odluce šta će im biti prioritet uz malo roditeljskog ysmjeravanja naravno. To he ideja anyways, a vidjecemo šta zivot nosi.
mynyclife
(Nista)
12. фебруар 2015. у 16.48
Slazem se da za ranu udaju žena mora imati određeni karakter i odredjenu prirodu da bi to moglo da opstane i uspije... ja sam se udala rano jer jednostavno sam znala da takvog muskarca nikad vise u svom zivotu upoznati neću,sve i da putujem na kraj svijeta,nešto mi je odmah reklo da je ''to to'' i nisam pogresila. Sad iz ove perspektive,moram da kažem da je u mom slučaju mnogo vise dana i momenata kad mi je drago sto sam odlucila da promijenim celi svoj zivot i da udajom zapocnem novu etapu. Malo je trenutaka kada mislim da sam trebala još da živim i prozivim. E sad,za svoju cerku bih voljela da se skoluje,da radi,da putuje,da vidi ''vise'' i da se tek onda odluci za udaju.Ali naravno,sve zavisi ko je kakav tip,neko je spreman sa 20,neko tu zrelost dostigne sa 40 ili se jednostavno zvezde tako slože i tek tada naidje pravi... zašto bih savjetovala nekom da ceka vise nego sam ja?jer te sve to jednostavno uvijek ceka u zivotu,i kuca i djeca i obaveze pa ako neko može još malo da uziva u bezbriznosti i odgovornosti iskljucivo samo za sebe,zašto da ne... ali opet,ja mislim da o svemu tome ne odlucujemo samo mi nego je u tome kakav ti je zivotni put i sudbina. Opet,sve je ovo samo moje mišljenje i zapazanje,no hard feelings :))
Snezana
12. фебруар 2015. у 17.17
Ja sam s girl i zapamtila po tome sto smo isto godiste.

Lično sam uvek htela decu sto je ranije moguće. Važno mi je da imam zavrsenu skolu,posao,stan/kucu i naravno stabilnu vezu sa nekim koga volim i ko mene voli. E sad ja sam imala sreće pa sam sve to vrlo mlada ostvarila.

Ne vidim trenutno da je udaja i dete neka kocnica u zivotu. Posle toga svega sam se i skolovala dalje i putovala i izlazila i sve to radim i dalje. Sad se sve to vise mora planirati i organizovati,spontanost nije uvek moguća ali to mi ništa ne znaci.

Inače sam onako bas porodican tip i porodicna sreća i zadovoljstvo mi je najvaznije. I kad je reč o raznim dozivljajima tipa koncerti,putovanja itd najviše mi i prijaju ona sa porodicom.

Mislim da svako treba da uradi onako kako misli da je najbolje.
S_Girl
12. фебруар 2015. у 18.18
E nek napokon ima neko mladji od mene ovde :)

mynyclife, tako sam ja rekla do 30te :)

Majo cisto sumnjam jer smo uvjek želeli troje i mislim da će na tome i ostati osim ako se omakne :)

Shiljalo tako nam se zalomilo :). Kad bi opet sve iz početak sve bi isto ovako uradila jer sve sam postigla u zivotu sto sam htela. Jedino sto bi uradila drugacije je izabrala drugu karijera koja meni vise pase al čini mi se da još uvjek nisam ni otkrila šta bih volela da radim. Pošto sam mlada nikad nije kasno ni za takvu promjenu kad djeca malo porastu.
S_Girl
12. фебруар 2015. у 18.36
Snezana nisam imala pojma da smo isto godiste :)
S_Girl
12. фебруар 2015. у 18.40
Bas kao sto kaže Snezana, ni udaja ni djete nisu nikakva kocnica u zovotu. Naravno da ima vise obaveza i planiranja ali sve se to da.
tamara
13. фебруар 2015. у 07.15
Nema to veze kad se rodi, moje drugarice su sa 20-25 zavrsile sa decom.neke imaju i troje, neke su već i mlade bake.one nisu puno propustile, studirale su, putovale, druzile se sad uzivaju max.ja sam prvo rodila u 30,iako smo dugo bili u vezi iželeli decu ali se nije dalo.super mi je ovako iako mi je 44 i malisa ima 5 ništa ja ne bih menjala.dok je ljubavi i postovanja u kuci nema pravila.
Nana101
15. фебруар 2015. у 06.56
38 godina, treca (eh da je treca) uspaesna trudnoća, cr bukiran za 3 mart.
Devojcica 4 god, sin 2. Ocekujemo devojcicu.
Prestala da radim početkom meseca, izgledam kao morz, hodam kao patka, a osecam se kao punjena curka.
Pozdrav!
maja3s
(diskutant)
15. фебруар 2015. у 07.54
Ја би промјенила понешто... Родила би још једно у 28-мој и још једно у з5ој па и у 40тој :)))

Да нас има ко рокића... Брзо пирасту... Ја би и сад но муж кочи :)
Komunikativna
(($))
16. фебруар 2015. у 04.06

Iz sopstvenog ugla, najlakse je decu izradjati a ostatak se zanemaruje. Mišljenja sam da moja deca zasluzuju najbolje i kao majka se i borim da im nadomestim sve ono sto im socijalna država iz nekakvog birokratskog razloga neće ponuditi. Za sada smo zadovoljni skolstvom, ali dali će to tako ostati kroz narednih 30 godina, ja ne znam. U svakom slučaju, oni treba da iskoriste sve sanse koje im se pruzaju i koje žele, pa sada dali to bilo studiranje na Jejlu ili spustanje iz stratosfere, na njima je odluka.
Labelo
24. фебруар 2015. у 15.12
da li ste izgubili apetit.. kao da je „morning sickness” takav osecaj...
oko26/27 sedmice?
Snezana
24. фебруар 2015. у 17.21
Nisam ali manje vise celu trudnoću se borim sa mucninom i povracanjem i jutarnjim i celodnevnim.

Negde između sam bila bolje pa onda opet mnogo gore ne secam se tačno kad. Ali sam negde citala da bas u to vreme 26-28 nedelja opet naglo krene proizvodnja hormona kao na početku i zato su mogući pojacani simptomi trudnoće. Navodno to se desava još jednom pred kraj trudnoće. Ne znam koliko je to tačno. Ako ti je za utehu ja imam mucnine trenutno ceo dan i redovno svakodnevno povratim bar jednom. 2 nedelje do termina,ako i na porodu budem povracala pored svega ostalog tačno ću da siznem.
Labelo
24. фебруар 2015. у 19.13
Pa šta jedes... Danas mi se sveee gadi... Uzas.
mynyclife
(Nista)
24. фебруар 2015. у 22.13
Ni ja nemam nešto jak apetit, sve mi izaziva gorusicu, nekad čak I voda .. Trudim se da jedem zdravo I da unosim dosta voca.. Najviše mi se Jedu svakakve vrste zitarica/ muesli I to mi je najcesce vecera jer mi organizam trazi nešto lagano... Cesto popijem koka kolu kad ne mogu vise od kisjeline u zelucu.. Kafu popijem kako koji dan po jednu.. Grickalice izbjegavati, slatkise dozvolim cesce sebi :) u sustini da imam jak apetit, jela bih I bas bi me bilo briga Ali ovako kad mi sve izaziva kisjelinu, isto pazim da se ne prenatrpavam.. Ugojila Sam se nekih 8 kg pa mi je dr savjetovala da imam cesce uzine da ne bih imala nesvjestice jer nisam previse dobila na kilazi...

Snezana ti još malo! Bas Sam ovih Dana provjeravala da vidim ima li vijesti od tebe :) bas mi je zao sto povracas...

Ja još 9 nedjelja... Samo jedva cekam da pocne proljece I da prođe ova zima, bilo je previse hladnoce za jednu sezonu :) sad idem na 2 nedjelje na kontrole a od 36 svake nedjelje... Šta vama rade od pregleda? Ovamo samo pritisak, kilazu I to te mjere obuvenu/ obucenu, urin I poslusaju Bebu stetoskopom I to je to... Imala Sam do sad 2 ulrrazvuka I jedan pregled na početku trudnoće... Kako je to kod vas ? Pozdrav svima :)
Snezana
25. фебруар 2015. у 06.43
Moja Ishrana je mnogo jednolicna jer mi je od vecine mnogo muka. Voce obozavam ali Jedina vocka koja mi ne dize kiselinu i ne izaziva povracanje je naktarina ili celava breskva i tipa dinje i lubenice. Inače hrana puna proteina mi najbolje odgovara. Pijem uglavnom ledenu običnu vodu i ponekad gutljaj dva Pepsi. Ostalo ništa. U prosloj trudnoći sam mogla samo mineralnu/gaziranu vodu da popijem drugo ništa.

Pregleda ovde ima 9-10 i svi su uglavnom isti. Pola kod dr pola kod babice i jedan ultrazvuk. Vaganje je većinom preporuceno radit kuci da se ne bi vagalo na 3 razlucite vage. Inače se poslusa srce,izmeri stomak, proveri hemoglobin,mokraca i pritisak. Ja vadim krv nekoliko puta ekstra jer sam Rh negativna i to je to. Prate me malo vise sad pred kraj jer mucnine glavobolja itd ovako kasno mogu biti simptomi koje ne treba zanemarit ali sve je ok verovatno sam ja samo iscrpljena.
S_Girl
25. фебруар 2015. у 13.28
Uhhh žene. Ja totalno kontra od vas. Meni apetit veci nego sto moj stomak može da primi :). Cesto na kraju dana imam osjecaj da ću da prsnem. Pocela sam na poslu da skupljam grickalice jer mi se stalno nešto jede. Svako pola sata-sat nešto pojedem pogotovo ako sam za kompjuterom. Nadam se da će se ovaj apetit malo smanjiti inače ću da budem kao balonce haha. Ugojila sam se 1.5kg do sada al s obzirom koliko jedem ne mogu se zaliti. Trenutno sam 17 nedelja. Pokusavam da nosim dosta voca i povrca na poso tako da bar jedem zdravije stvari. Pijem 1 kafu ujutru inače bi imala glavobolju celi dan. Ne pijem gazirane sokove. Popijem ponekad kiselu jer mi gazirano bas nekad prija. Obavezno svaki dan pojedem nešto slatko, nekad malo vise nekad manje al pazim da ne pretjeram jer mi se stalno jede slatko. Trudnicke pantalone još uvjek ne nosim al čini mi se da ću ih morati potraziti uskoro :)

Pregledi su standardni. Mokraca, pritisak, kilaza, mjerenje stomaka i slusanje srcane radnje. Kilaza mi je uvjek veca kod doktorice nego kad se vagam kuci. Bas sam juče imala pregled i slusali smo malo srculence. Za 2 sedmice imam zakazan UZ i tada će nam nadam se reci pol bebe. Inače do sada sam imala samo jedan UZ oko 11 nedelje. Sledeći je između 18-20 nedelje. I čini mi se da posle nema vise ni jedan osim ako bude bilo potrebno. Možda eventualno još jedan pred kraj.
mynyclife
(Nista)
09. март 2015. у 14.18
Kako napredujete trudnice? ja sam sad 32 nedjelje i par dana,znaci još 7 i po... jedva cekam ali opet kad se sjetim ustajanja nocu,kažem neka se rodi na termin pa i da kasni par dana,nije strasno :) zgaravicu imam svaki dan i nekako od nje ne mogu ni da jedem,nekad mi tako dodje da se najedem ali jednostavno nemam zelju kad se sjetim zgaravice... noge su mi malo otekle,ne kao da su pune vode nego mi se jednostavno stopalo raširilo,onako patkasto nekako... dodala sam nekih 10 kg do sada... pocela sam da se umaram dosta i nekako sam kao ''otezala''... beba udara bas jako,nekad mi se čini da je poprecno jer imam osjecaj da će nekad sa strana da mi probusi stomak... jednu noc me udarala tako nisko da sam mislila da će početi porodjaj,cerka me nikada tako nisko nije udarala... kako vama prolaze dani? da li ste spremili sve? ja još uvijek ništa,tamo ću kad udjem u deveti mjesec... kakve su vam emocije? ja sam dosta osjetljiva,razdrazljiva... hajde još malo da odbrojimo do dolaska naših bebica :) Srećno svima!
Snezana
09. март 2015. у 17.03
Ni meni se nije zurilo i govorila sam da pre termina ne mora a sad kad je par dana do termina ludim. Jedva cekam nije me vise strah ni poroda samo nek vise krene :)

Spremno je sve već dugo i nenormalno se svi radujemo.
mynyclife
(Nista)
09. март 2015. у 18.46
Kako reaguju vasi muzevi na dolazak prinove? Ja mislim da Sam u nasem slučaju ja najuzbudjenija I oko pokreta bebe I udaraca I svega iako je ovo beba broj dva... Fali mi ono da se neko brine o tebi, da ti spremi omiljeno jelo, ipak je to posebno doba u zivotu žene kad to Tako brzo prođe :) moj muž se uzdržava od iskazivanja emocija, kaže da samo želi da sve prođe kako treba I da zato ne želi tome da ovom periodu pridaje preveliki značaj... Ima li kod vas takvih slučajeva ? :)
Snezana
11. март 2015. у 05.16
Fali mi ono da se neko brine o tebi, da ti spremi omiljeno jelo, ipak je to posebno doba u zivotu žene kad to Tako brzo prođe :)
_______________________________________________________________

Muskarci su mnogo jednostavnija bica od žena i drugacije razmišljaju. Mislim da ti ipak možeš da razgovaras sa svojim dragim i da mu kažeš šta ti fali, šta ti treba.

Mm meni uglavnom skida zvedzde s neba i kad nisam trudna a pogotovo sad. Mnogo se raduje i ucestvuje u svim pripremama. Nije mu teško ni da sređuje stvari za bebu niti da ide sa mnom na kontrole. Samo ja nisam takva da mi je to bas toliko potrebno. Neke stvari volim da radimo zajedno, neke mi nije problem da uradim sama. On se uglavnom ponudi sve da uradi on. Udovalja mi kad god stigne, uvek on ustaje ujutro sa sinom i kad idu u vrtic i vikendom da ja mogu da spavam koliko hoću itd. Ali kod nas to uglavnom ide obostrano koliko god da se on trudi oko mene toliko i ja oko njega. Plus on misli da sam ja najbolja trudnica na svetu. Meni valjda ovi hormoni bas odgovaraju jer sam super, niti zahtevna niti nervozna uvek nasmejana iako je trudnoća bila teska. Imamo prijatelja koji su na periode morali izselit iz kuce tokom trudnoće zbog zenine promene raspoloženja itd.

Komunikativna
(($))
19. март 2015. у 04.44

Juče sam bila na merenju vratnog nabora. Bebica je takoooo slatkaaa :o))) Stavila je bila rucicu ispred nosica kao da se ruga. Hahaha. Veliki smo, čitavih 13, 5 cm!

Mene opicio seratonin pa me vise ništa ne izbacuje iz takta. Kuliram, prosao me onaj prvi sok da sam trudna, već sam opustenija jer sam presla prvi trimestar. Organscreening imam tek u maju pa će se valjda tada i videti šta je ali ja već znam :o))) Curetak se zametnuo, garant. Iskacu mi neke smesne bubuljice a to sam isto i sa cerkom imala. Ljubi mama princezeee.

Sgirl, zna li se već kod tebe?

mynyclife, moj muž mi je juče priznao da se ja vise radujem oko bebe nego on. On uglavnom brine oko svega ostalog, kako će sve proći kako će meni biti itd. Donese mi ono sto zna da će me obradovati, izadjemo jednom nedeljno samo nas dvoje na rucak, uglavnom intenzivnije smo zajedno i opusteniji nego pre trudnoće. Ova beba nam je bukvalno zakocila onu svakodnevnu frku i trku. Ja, kao sto rekoh gore, uzivam. Znam da je ovo poslednja trudnoća i naspram toga želim svaki momenat da smestim u srce. Deca se raduju u granicama. Cerka je već izjavila da hoće brata, kako nebi delila svoju sobu sa sestrom. Sin je bas pazljiv, mazi mi stomak, ljubi i prica sa bebom. Sada pokusavam, koliko mi zdravstvena situacija dozvoljava, da se intenzivnije družim i igram sa njima. Bukvalno me je zao sto neću imati puno vremena za njih.

Snezana, držiš li već tvoju bebicu u rukama? Grlim te!
mynyclife
(Nista)
19. март 2015. у 12.48
Mi smo prije ove bebe prošli Kroz jedan pobacaj I onda nas je to ostavilo u nekom shoku I mislim da je to razlog zašto se on ustrucava od prevelikog radovanja. Pred Nama je I useljenje u novu kucu koje još nije gotovo I mislim da sve to stvara pritisak kod muskarca, da li će biti u stanju da „iznese” sve te obaveze ... Ja Sam juče bila na pregled, bebac se okrenuo glavom na dolje, ponekad toliko lupa da se mislim da li ću se iznenada poroditi...
Ja Sam sa cerkom što se izgleda tiče u trudnoći sebi djelovala potpuno neprivlacno I Nekako nezgrapno, frizura mi je uvijek bila losa , sminka mi nije stajala nikako, nabacila 25 kg ... Sada kad nosim djecaka , uzivam da se sredim, Cesto obucem kratku haljinu kosa mi je ljepsa,pocinjem da vjerujem u one starinske „ cura uzme svu ljepotu” salim se naravno , to mi Pade na pamet kad procitah ovo o bubuljicama ;)
Snezana
21. март 2015. у 04.29
Evo mogu konacno da vam javim najlepse naše novosti. 6 dana nakon termina 19.03 u 17.11 sati je na svet stigao nas sin 4030 g i 51 cm. Mnogo smo srećni I ponosni.

Porod na zalost nije bio ništa sa čim bih mogla da se pohvalim ali živi smo i već mnogo bolje. A ovaj maleni je vreden svega tako da na porod pokusavam da ne mislim.
Komunikativna
(($))
21. март 2015. у 14.26


Cestitke od srca, Snezana! Momku dug i zdrav zivot! Kako nam se zove junacina? Kako je brat reagovao?

Odmori pa ako budes zelela, podeli svoje iskustvo sa nama.
maja3s
(diskutant)
23. март 2015. у 04.23
CESTITAM !!! nek je ziv zdrav i veseo :))
tamara
24. март 2015. у 07.29
Cestitam Snezana,sve najbolje i Vama i bebari.
mynyclife
(Nista)
25. март 2015. у 13.09
Snezana,sve najlepse! neka je ziv i zdrav mali djecak! kad budes u prilici,napisi kako se privikavate na prinovu i kako ga je prihvatio stariji brat :) on je sigurno odusevljen,već je veliki...
kako ste vi ostale trudnice? ja još nedjelju dana ulazim u deveti mjesec,beba se okrenula,ponekad osjecam bolove u stomaku i udaranje bas nisko,mislim se da li da krenem u bolnicu ili ne ali onda prođe... u osmom mjesecu sam se osjecala dosta umorno iako što se kilaze tiče,nisam pretjerala ali cisto onaj osjecaj tromosti... ipak sam dosta aktivna,naročito oko cerke,ne radim ali u kuci svakodnevno cistim,spremam,kuvam...da li imate jak apetit? ja nekako bas nemam onaj tipican apetit ludacki za trudnice,niti imam neke posebne zelje što se tiče hrane,bas ništa... kisjelinu imam svaki dan,sada često koristim Tums koji pomaze pri gorusici... noge su mi blago otekle,pijem dosta tecnosti... danas sam iz cista mira povratila i osjecam se malo kao malaksalo,nadam se da nije ništa ozbiljno... pišite i vi opsirno kako se osjecate,ja bas volim da čitam,ne znam za vas... skoro sam tražila neke stare teme i naisla na nik Chihuahua,zaista predivno kako je žena objasnila svoj porodjaj i koliko znanja i divne literature je podijelila sa svim trudnicama... sve najbolje pa da izguramo još ovo malo :)
mynyclife
(Nista)
25. март 2015. у 13.12
Još me interesuje da li imate plan porodjaja ili kako ovdje kažu ''birth plan''?ja sam prvim porodjajem o tome uopste nisam razmišljala,nego sam mislila,kako sve žene,tako i ja,o epiduralu nisam ni mislila,bila sam izricito za ne,pa sam onda zavrsila na indukciji,uzasno dugom porodjaju,epiduralu koji nije pomogao ama nimalo i onom odvratnom osjecaju nekih pola godine poslije,kad sam u lezecem polozaju pa ustanem,osjecaj utrnutosti u tom predjelu kicme... ovaj put se zaista nadam da porodjaj neće toliko trajati... šta je vama u planu?
S_Girl
25. март 2015. у 14.33
Cestitamo Snezana! Bas divne vjesti. Brzo se oporavite i uzivajte
Snezana
26. март 2015. у 11.13
Hvala na čestitkama. Danas je nasa beba nedelju dana. Vreme mi ide nekako i brzo i sporo istovremeno. Dosli smo kuci u subotu navece a beba se rodio u četvrtak popodne. Ja sam se osecala ok i htela sam da idem svojoj kuci sto su mi rekli da je ok jer sve izgleda uredu i sa mnom i sa bebom. Kod kuce se snalazimo ok. Zaboravila sam koji je to sok za svakodnevnicu imati malu bebu,ovaj put još uz jednog petogodisnjaka koji naravno ima svoje potrebe. Psihicki mi je ovaj prvi period tezak,suze nekontrolisano teku konstantno,manjak sna,losa savest itd. Sve sam to prošla i sa prvim detetom i cudno je pravo kako se to zaboravi. Sve će to već nekako doći na svoje uskoro.

Kratko o porodu. Trudovi su poceli u sredu navece ali ništa bolno samo redovno svakih 5 min. Oko 03 sata je već bilo bolno i otisli smo do bolnice na pregled. Tad 2 cm otvor i Dogovor da sacekam efektivnije trudove kuci. U 8 smo ponovo bili u bolnici sa 4 cm otvorom i kako oni kažu aktivnim porodom. Naredna 3 sata sam proveli uz gas koji mi je pomogao da bolje disem kroz vrlo bolne trudove i poneka doza u venu protiv bolova. U 11 9 cm otvor i svi spremni za zadnju fazu. Dozvolila sam i nekoj studentici da bude tu i uglavnom samo se radovala da je uskoro sve gotovo. Nazalost nakon tih 9 cm se ništa nije desava lo. Nije dolazilo ni do većeg otvora niti se beba spustala nize. Naredni 5 sati su prava nocna mora. Pokusavanje da se beba spustala. Milion doktora babica i pregleda. U 16 sati su mi savetovali da uzmem epidural i probam dripom izazvati jače/duže trudove koji možda pomognu. Pristala sam jer nisam nakon seg tog bola i truda htela još i carski. Probali smo pola sata kad je doktor reko da je mucenja dosta i da je za hitan carski sve spremno. Carski je proso uz epidural. Nisam to ništa o setila. Izgubila sam mnogo krvi pa sam posle morala da primim litru da bi dosla malo sebi.

Moram da napomenem da odkako smo usli u bolnicu pa dok nismo izasli uz nas su bili fantasticni ljudi. Hvala im svima do neba. Drzali su me kao malo vode na dlanu. Takvu dobrotu i paznju samo kod rođenih roditelja može covek da ocekuje a ja sam valjda imala bas sreće :)

Ranu posle carskog i ne osetim. Izvadila sam savove nakon 5 dana. Sve je lepo zaraslo i izgleda dobro. Sad moram da se pazim da tako i ostane. Kažu da do totalnog zarastanja kao pre trudnoće treba da prođe godinu dana. Ali da se nakon 6 nedelja može ponasati normalno.

Eh ovo bas i nije bilo kratko :)
mynyclife
(Nista)
26. март 2015. у 18.53
Eto odličan primjer kako nijedna od nas ne može biti sigurna kako će krenuti porodjaj a naročito ne kako će se zavrsiti... bas mi je zao sto si morala da prođes tako i da se namucis. Ali opet,porodjaj je prosao i ti se oporavljas. Ono sto i mene plasi jeste taj baby blues koji ti sada osjecas... kroz isto sam prošla sa prvim porodom i znam koliko nije nimalo jednostavno.iz ove perspektive,a nikad nikome to nisam rekla,ja sam osjecala kao da sam izasla iz svoje koze i kao da posmatram samu sebe kako se ne snalazim,kako mislim da ništa ne radim dobro,kako strepim nad svim i kako se gubim... srećom,nije trajalo dugo ali nije bilo nimalo prijatno.mislila sam da se nikad vise neću osjecati dobro,svi oko mene su bili srećni a ja sam bila sva utucena.šta urade hormoni,to je stvarno brutalno i kroz šta sve jedna žena treba da prođe.osjetiti se toliko snažno u jednom,a potpuno ranjivo u sljedecem trenutku. pricaj sa svojim muzem,rekla si da je pun razumijevanja za tebe,gledaj da provodis vremena sa starijim sinom i da se smijes sto vise,smijeh lijeci sve! pozdrav za tebe!
tamara
28. март 2015. у 15.13
Snezana mani se loše samvittighet, uzivaj.mazi se sa velikim batom dok beba spava, kad je bebac budan mazite se svi sa njim.već možeš ići ivani sa bebom, ja sam sa sve trojeposle sedam dana .za ranu je tačno da posle 6 nedelje funkas kao pre ali veruj mi da ti je bolje malo duže.ja sam prvi pazila a drugi i treci isla trenirati posle 6nedelja, bojala se da se opet neudebljam kao posle prvog i imam posledice.želim vam sreću i brz povratak u svakodnevnicu..
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.