Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Playdates za djecu
skoljka
(student)
18. јануар 2015. у 15.52
Jel ih organizujete? Koliko često? I dal mislite da djecu treba ostaviti ili sjediti tu pored njih ( ako zovu vasu djecu u njihovu kucu?)
Moja djeca su mala ( znate već 3 i 5). U posljednje vrijeme me salecu tu neke mame ( rekla bi iz dosade, al možda sam malo negativna)) da nam se djeca druže posle skole ko da im 6 sati nije dosta, al ajd. Sad mi jedna mama posla e-mail ajde dovedi ih obje, mi tu i tu živimo. Tu ženu znam iz vidjenja, sretnemo se u skoli, sve skupa 3 puta popricale, nisam nešto kliknula s njom po mom mišljenju, a moja cerka jedva da zna njenu malu, al ova bas navalila i hajde sad u petak. E, sad ja svoju djecu tu ne bi ostavila nema sanse, nije sad neka paranoja al otkud znam. Znaci presjedicu tu tih sat, dva pa Makar. Mada, mislim da mojoj djeci ti playdates nisu toliko neophodni jer se već druže stalno i na aktivnostima i s djecom naših prijatelja.
Kako se vi u tome snalazite? Ja izludeh od svega, aktivnosti, rođendana, pa sad i play dates. Divni li su bili nasi dani u djetinjstvu i za nas i za roditelje posebno, moram ovo uvijek reci. Ajde napolje i ko te pita:)
Snezana
18. јануар 2015. у 16.25
Ne organizujem ih bilo sa kim i bilo kad. To su daca sa kojima se on najviše igra u vrticu. Ili ih pokupimo mi iz vrtica i budu kod nas par sati ili oni pa budu kod njih. Mnogo to deci znaci i neverovatno je koliko im je to bitno da idu jedni drugima kuci. Nije često on je možda 2 puta mesecno kod nekog i dva puta mesecno neko kod nas.

To su deca od 4-6 godina. Tako nekako sa 4 je to pocelo. Deca su kod nas bez roditelja i tako i nas sin kod njih.
Teogopa
(HECTBAPHA)
18. јануар 2015. у 21.46
Mog mimija je u prvom razredu pozvao decak na play date. Njegova mama, žena koju nikad nisam srela, samo je poslala email I rekla, kao pokupice ih ona sve iz skole, odvesti na pizu I kao još malo da se igraju. Rekoh ko si ti zeno??? Cuj salje mi email, pokupice moje 6 godina staro dete iz skole I eto kao da ga ja pokupim...koja budala majko mila. Rekoh, ne može to kod mene tako. Uglavnom, imali smo par plau dates, ali sam ja uvek ostajala s decom. Sad su već veliki, pa možda mogu sami, ali tako mali...ma jok
Gala06
(......)
19. јануар 2015. у 00.12
Ja, kao Snezana, pokupim njih nekoliko iz vrtica, odvedem kod mene da budu po nekoliko sati bez roditelja.To rade i drugi roditelji, tako da i ona odlazi kod drugih da se igra, bez mene.

To praktikujemo obično kad je loše vreme i deca ne mogu napolje.

Nemam problema da je posaljem jer moja obozava te play dates i decija okupljanja uopste, a i poznajem roditelje te dece i lepo se družimo na vrtickim okupljanjima, rođendanima, itd...
scatha
(student)
19. јануар 2015. у 05.07
Mi smo u Srbiji, gde je paranoja nešto manja, rekla bih, ali bez obzira na to, svoju decu nikada ne ostavljam samu u tudjoj kuci. Sad su već porasle, imaju skoro 7 i 8,5 godina, nešto se povecao broj porodica u kojima bih ih ostavila ( sa 1 na 2 ). Potpuno verujem svojoj najboljoj drugarici, kod nje ih i ostavljam kada moram nešto sama da uradim. nasa deca ionako rastu kao braca i sestre. I kod još jednog decaka koji ide sa starijom u skolu, a cije roditelje poznajem od ranije.
Uglavnom, kada zovemo decu sa cijim roditeljima nisam bliska, zovem i roditelje. A ako ne žele da ostanu, meni je to ok. Ali, objasnim da kada su moja deca pozvana idem i ja u paketu. Prosto i jednostavno. Mada je najbolje kada se dogovorimo da se nađemonegde napolju. svi se lepo provedemo.
A kada su bile mladje, nisam prihvatala ni da neko dodje kod nas bez mame. Ne mogu da imam obavezu da cuvam još jednog trogodisnjaka. kako kome odgovara. Ja sam potpuno svesna da sam paranoik i panicar, ali svi mi ,kao roditelji, radimo najbolje sto možemo. Meni moj sistem pruza mir. Deca se ne bune, ili ni ne znaju da može i drugacije.
pozdrav
-Layla-
19. јануар 2015. у 05.38
Ovde to pocinje da se praktikuje kada deca krenu u skolu, tj kada napune 4 godine. Mislim da je to prilično rano i za skolu i za te dogovore, jer naravno najviše volim kada mi je cerkica tu pored mene. Dete saljem samo kod ljudi koji stanuju blizu i koje poznajem i mislim da su ok. A i to vrlo teško i retko. I ja sam isla kod drugarica da se igram kada sam imala 4 godine, ali eto svoje dete se plasim da pustim. Možda zašto sto su se nasi roditelji dobro znali i druzili, pa nije bilo straha. Ovde u dvoristu mi prilaze roditelji sa kojima nisam progovorila dve reci i pitaju da li mogu da vode moje dete posle skole kod njih na igranje. To za mene ne dolazi u obzir. Ja sam njima verovatno cudna zbog toga, jer drugi to rade olako, ali bas me briga.
tamara
19. јануар 2015. у 06.04
Mi kao snezana, to je kod nas normalno.dodju njemu drugovi ( najmladjem) on ode kod njih.oni su još mali da nešto treniraju tek u avgustu krenu u skolu.deci treba socijalni zivot isto kao i nama.roditelje nisam neke pre poznavala ali preko dece ih upoznam, tako ...ilo i sa starijim.meni je važno da moje dete voli biti s decom skojim provodi vremw.ja mogupredloziti i odvesti ga tamo gde meni odgovara ali ako deca ne odgovaraju jedno drugom ja to prekinem.ne mogu nija s nekim ko mi ne odgovara sediti bezveze.
Ponekad ide njegov drug s nama u kino ili pozoriste ili na izlet ako njegovim roditeljima odhovara, tako i on s njima, ovde je to normalno da se deca tako druže.s tim drugovima će ići i u skolu i uvek razmišljam sto vise drugova ima bogatiji je.kod nas u naselju deca paze veliki male i svi se poznaju preko većih brace sestre a roditelji saradjuju.ne moram ja znati celu biografiju od tamo neke mame, svak svakog zna bar iz vidjenja a deca znaju sve.pozdravljam se sa svima pola nemam pojma ko je ali znam da je mama tata od kog deteta.ovi stariji dobiju posetu za prenocenje vikendom i oni ponekad idu, njihovo drustvo znamo još i vrtica tako da mirno spavam.nije deci fosta samo 6 sati oki su neumorni i uvek je bolje da se se igraju(obi mali) nego da xgledaju tv ili igraju igrice.
anjale
19. јануар 2015. у 06.34
Da, moja devojcica 5.5 ide na druzenje kod drugara, i oni dolaze kod nas. Koliko često zavisi od vremena, obaveza. Recimo jednom nedeljno, nekad cesce nekad redje, radni dan popodne. Nekad pokupe nju kolima posle skole, nekad ja. Recimo slika uprte booster i pravo ka kolima.
Moje dete obozava igru sa decom, I pored dana u skoli, možda zato što je jedinica. Inače ovo je kod nas nešto najuobicajnije. Bez iole paranoje. Čak I kad me pozovu nepoznati roditelji telefonom. Nije nepoznat, time sto nam deca idu zajedno u razred, sto uciteljice znaju sve roditelje, imaju profile porodica. Važno je i da moje dete želi da se igra bas sa tom drugaricom, da je to njen izbor takođe.

I ja sam tokom odrastanja u Bg isla na 30 rođendana drugara iz razreda. Moji roditelji nisu znali ponaosob svakog roditelja, ili uopste, možda usput sa roditeljskog.

Vikendom smo zajedno sa porodicnim prijateljima sa decom.
elastigirl
(mrs. incredible)
19. јануар 2015. у 12.11
skoljka, čekaj još malo, onda će da krenu da traže da idu na sleepover-e, onda si nadrljala ;-) Nije deci dovoljno to što se druže u školi, i moji su baš voleli da se nađu nakon škole sa drugarima da se igraju i to se mnogo češće dešavalo baš kad su bili manji, dok još nisu imali vanškolske aktivnosti i puno domaćeg. Pošto je kod nas (skoro) uvek lepo vreme mi bismo puno tih playdate-ova organizovali u parku ili na bazenu i tu se i ja lepo ispričam sa roditeljima te dece pošto su i oni prisutni, a po kućama je druženje obično bez prisustva roditelja ali sam te roditelje već do tada dobro upoznala. E sad spavanje kod drugarica je druga priča, javi se kad tvoje ćere porastu malo pa ćemo da pričamo ;-)
skoljka
(student)
19. јануар 2015. у 21.55
E da znaš Elasta da sam već o tome razmišljala:) samo mi još ti sleepovers fale, ma nema sanse. već sam smislila pricu:) recicu da se to u nasoj kulturi ne praktikuje i kraj. Pa nek budem cudak i nek me djeca malo i mrze zbog toga, its ok.
A ovi playdates ok, za nekog ko ne radi il kupi djecu iz skolu u 3, a za mene koja ih uzimam u 5, dosta druzenja brate mili, pa nekad valjda i ja s djecom da se družim. I nije mi bas uvijek ni do caskanja s mamama.
Ja sam kraljica pravljenja pregustog rasporeda, svaki minut treba iskorist:), po dva rođendana za vikend , pa skijanje koje nam'oduzima' 6 sati svake subote, i onda balet nedeljom. A i radnim danima sam ugurala neke aktivnosti, dakle nikad nam nije dosadno:)
Eh našeg americkog/ kanadskog zivota, too muchness u svemu:)
alskdjfhg
(supermama)
19. јануар 2015. у 21.58
meni to ne smeta, neka se deca druže, ako su sličnih godina - sto da ne, mame me ne zanimaju ako se nisam 'kliknula ' sa njima (mada je to retko ) mogu razmenuti par reci sa svima nisam toliki debil :), popiti kafu dok se malo ne upoznamo bolje i dok ona i ja nesteknemo poverenje da možemo dete ostaviti ona u mojoj i ja u njenoj kuci, samo.

tamara
20. јануар 2015. у 02.16
Skoljka-nemoj biti cudak:-) ništa ti neće biti da pokupis još jedno dete kad dodjes på svoje, sigurno nećeš sesti i crtati sa decom kad dodjes kuci.dok rucate prođe sat još malo se decaigraju i dodje neko på njih.
I ti roditelji daju tebi sansu i poverenje.
Ja se secam kad sam ja isla u skolu pa smo se tako druzili, moja drugarica koja je iz pakistana nikad nije dobila dozvolu zbog njihove kulture i ona i dan danas spomene.tek posle tri god moj cale otisao kod njenog i tad je dolazila kod mene i ja kod nje i pocela ići na rođendane.nemoj da bude kuku lele posle kad nebude imala BFF a sve devojcice imaju i drže se zajedno.
skoljka
(student)
20. јануар 2015. у 02.24
:) cudak nego šta!
Ja da kupim drugu djecu teško, ja moram da placam da mi drugi kupe djecu dok dodjem s posla. A čak i da mogu, ja ne volim da imam tudju djecu, strah me odgovornosti, mali su još. A sleepovers nedajboze:)
tamara
20. јануар 2015. у 03.18
E stvarno si cudak:-)šta mislis u vrticu ih setaju za ruku?samostalni su oni, nisu smotani kao mi kad smo mali bili pa uvek neko disao iza vrata da se ne udarimo a kad padnemo polomimo ruku.moj malisa stalno dolazi kuci modar on voli eksperimentisati,sa 5 skija, klize, pliva, roni, bicikla a ovi stariji do 10te sve to ucili jer smo se uvek nešto bojali.samo deci medvedje usluge cinili.opusti se.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
20. јануар 2015. у 09.52
Ja to ne praktikujem. Sa starijom nikako do sada a ona ni ne trazi da joj dodje neka drugarica niti da ona ide nekome. Ustvari lažem; kad je lijepo vrijeme ona izadje ispred kuce i igra se sa dvoje komsijske djece (brat i sestra). Budu ili ispred kuce ili iza kuce, a nekoliko puta je odlazila i kod njih kuci na sat-dva(oni je pozovu). Međutim to je sve onako spontano vise i ništa nije unapred zakazano. Ostaje posle skole u YMCA odakle je ja kupim pa se tamo druzi i igra. Kod kuce se igra sa mladjom sestrom, a nekad voli i sama da cumura i da je o sebi-pri sebi. Odlazi na rođendane i dolaze njoj na rođendane, ali mimo toga nema nekog organizovanog druzenja. Kad bude starija nek se organizuje sama.

I sa mladjom je vrlo slično s tim sto ima jednu drugaricu sa kojom je isla u vrtic i koja je nasa djevojcica i sa njom smo se par puta nasle u parku ili odemo u igraonu. Ali ja volim kad je to neobavezno jer me stvarno smara taj osjecaj da moram sad još i druzenja da smišljam pored svih ostalih stvari. Lično mislim da sasvim dovoljno vremena provedu u skoli i posle skole sa djecom da nema potrebe sad i da se za vikend druže (dok su manji).
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
20. јануар 2015. у 10.44
Po tom pitanju se skroz slazem sa Tamarom.Kad je moj mladji isao u vrtic jedna mama je stalno htela da uzima mog sina ,a sto sam ja bila alergicna na nju ne umem da vam opisem. Sad joj kažem hvala, minimum dva puta nedeljno:))Deca su nam postatala mnogo dobri drugari. Desavalo se da su neke godine u istom odeljenju a neke ne, ali to druzenje se nikad nije prekinulo.Ona je stalo zvala i insistirala, a ja sam bila u fazonu sve mi jedno...Sad posle 7 godina uvidela sam da sam gresila. Žena je izuzetno, izuzetno dobra ,sin takođe a najlepse u svemu tome je što se njih dojica mnogo lepo druže, pravi drugari.

Duže vereme hoću da napisem kako deca osim sto mogu da budu surava u zadirkivanju druge dece, tako mogu da bidu i jako brizna.
Moj sin je oformio drustvo od nekih 5-6 decaka,a među njima je i jedan mali koji ima problema sa koncentracijom...i ne znam tacnu dijagnozu samo jednom mi se uciteljica bogzna kako zahvaljivalaa ja u cudu ...
Taj mali je između ostalog spor, jedan mu pomogne da izvadi knjige i ostali pribor za cas, drugi ga mazi ili ceska po ledja kad ga uhvati nervoza ili neznm šta već ga tera da ustaje ,treci ne znam šta...Oni su se tako lepo organizovali da vode brigu o njemu i to rade godinama.I sto je najlepse u celoj prici oni ja sam to saznala od uciteljice ne od sina i druge dece.Malo mi je bilo cudno sto sam primecivala neku posebnu ljubaznost od roditelja tog decaka,a ja nisam imala pojma o ničemu.
mia55
20. јануар 2015. у 11.01
Kod nas kuca uvijek puna djece; uglavnom su to djeca i naših prijatelja...Iz skole su im dolazili par puta na playdates, ove godine cerkica isla kod jedne drugarice iz skole...ali lakse mi je da nam dolaze nasa djeca iz komsiluka, jer mi je sa njima opustenije i spontanije, sa ovima iz skole mora da se zna unaprijed po nekoliko dana mjesto i sati vidjanja...A tek sleepovers sto obozavaju! Mada nisu moji nikad isli (inače su 4 i 6 god), samo nama par puta bili (isto djeca naših prijatelja)...
Meni je čak najlakse da mi dodju djeca sama bez roditelja, jer se onda oni igraju dok ja nešto mogu da radim po kuci, ne moram da brinem da mi kuca bude ulickana, posluženja i šta već ide sa tim...
Ja nekad uzmem djecu prijatelja i vodim ih zajedno sa mojima u zoo, muzeje i sl...Obozavam zabave za djecom.
Samo da je vise vremena, jer sto kaže Skoljka tu su i aktivnosti poslije skole...
svirena
(teaser)
20. јануар 2015. у 11.38
kod nas se ne zna ko je dosao a ko posao:-)), puna kuca:-), ja volim sa se družim pa tako i moje dijete sada:-). Dodju nam i sa i bez roditelja, za prespavati još neće kaže sama za sebe da je mala:-), pa za sada ne brinem oko toga.
Teogopa
(HECTBAPHA)
20. јануар 2015. у 15.48
Deca prijatelja su nešto drugo. Ja to ne racunam u playdates. Mi imamo dosta familije i prijatelja s decom, i sa njima se non stop družimo. U playdates racunam kad ne znam ni dete ni roditelje, nego se deca poznaju iz skole, ili a neke druge sekcije.
Ja sam se na karateu sprijateljila sa jednom marokankom, deca su isla u isti razred i mi smo zaista često posecivali jedni druge. Deca se super izigraju, ona i ja se ispricamo, ali to meni nije neki playdate sada, pogotovo sto i ona i ja uzivamo u tome.
Ipak da mi neko tek tako posalje email i kaže, evo vodim tvoje dete svojoj kuci na igranje, neko koga nikad nisam srela to mi je bezveze.
Moja deca zaista imaju veliko drustvo, sto familija, sto prijatelji, a i u komsiluku, nikada nismo imali velike porebe za nekim extra playdates.
Imam nekog malog irca ciji baka i deda žive preko put nas. Dete mi ne izbija iz kuce. Još jedna devojcica, Megan, vasketova drugarica, vise je puta kod nas rucala, nego u svojoj kuci, al to nekako ne gledam kao playdate. Oni mi dodju ko regularni :)
peri-peri
20. јануар 2015. у 16.45
Ja volim da nam drugi klinci dodju, i malo-malo pa puna kuca, pogotovo sad od kad je drugi pa i treci krug beba skoro zavrsen:-) pozoves jednog, dodju troje:-) decu gledam da saljem samo u proverene kuce, tj. kod ljudi koje poznajem. Ti prvi susreti su uvek u mom prisustvu, dal kod nas il kod njih. mada npr. kad je rođendanska zurka, desi se da ne znam ljude, ali cerku ipak odvedem, ipak ih je mali milon tamo. mislim da mi ne bi oprostila da je ne pustim!
skoljka
(student)
20. јануар 2015. у 17.10
Pa vi ste bas drustvene zenske! Ja ludim od pune kuce djece, sori, pogotovo posle posla kad ne znam šta bi prvo. Mada nama ni ne dolaze tako da upadaju, nekad komsijska djeca, al su roditelji jako obzirni da ne bi dosli kad je vecera i sl.
Ja sam vise kao pusta, samo mi još to fali da pravim rasporede za druzenja. Al naravno drugo su druzenja sa našim prijateljima koji imaju djecu, to volimo i često praktikujemo jer onda svi uzivamo.
Al dobro, dosta se toga i mijenja kako djeca rastu! Uskoro će one same sebi a možda i meni praviti raspored!
tamara
21. јануар 2015. у 05.48
Deca treba da imaju svoje prijatelje ko njima odgovara ne porodicne samo koji im se namecu i stim se dovode pred svrsen cin.to nije njihovo druzenje nego vas izbor.tosu njihovi poznanici a ne prijatelji.
Oli1
21. јануар 2015. у 06.39
Kod mene je kao kod puste i Skoljke. Svaka cast ko ima vremena za sve to. Kad se vratim sa posla a deca iz skole pored vanskolskih aktivnosti i posla u kuci ja zaista ne vidim kad da uklopim i druzenje.
Dosta se druže u skoli. Imam i ja prijateljicu sa kojom se družim samo na poslu. Ne vidim problem. Što se tiče prijatelja i njihove dece mojoj deci ako se ne svidja oni se i ne druže.
sharlota
(bez zanimanja)
21. јануар 2015. у 07.21
par puta sam organizovali sleepover kod nas, bilo je o.k, pravila sam klopu koju vole, tu i tamo uskocila da se igram sa njima da ih preusmjerim i sve je prošlo lijepo.

uglavnom praktikujemo play dates koji prodju dobro fino se izigraju a ja mogu da pozvrsavam masu stvari ili recimo da odmaram ili čitam nešto,jer se obično radi od po vise od 2 sata.

radi se o djecici sa kojima je buklvalno odrastao ili sa kim ide u skolu, uglavnom su to djecaci koji mu odgovaraju i koje je on izabrao.

posto je on jedinac ja nastojim da mi dodju djeca u kucu, da on navikne da dijeli igracke, da nauci da se igra i sa drugom djecom u svom okruzenju da nauci fleksibilnost i kompromis-drugo je igrati se van kuce gdje postoje pravila od strane odraslih.

ima jeda seka sa kojom se super igra i čak joj je pokonio sve njegove igrackice- mede, mace sa ogromnim ocima.

mene je to odusevilo, kamione neda nikome doduse
S_Girl
21. јануар 2015. у 10.03
I ja sam onda cudak po tom pitanju :) Nema sanse da bih poslala djete kod nekih roditelja is skole a da ih ja ni ne poznajem. Nema te sile koja bi me mogla nagovoriti. Da ode kod blizih prijatelja i igra se sa njihovom djecom to je ok, al da ide kod nekog koga ne poznajem dobro to nikako. Čak i da vodim nečije tudje djete iz skole kod nas kuci isto ne dolazi u obzir jer nikad se ne zna šta se može desiti. Ovde je zakon toliko zeznut da ne do Bog da se djetetu šta desi dok je kod nas na sudu bi zavrsili, pogotovo kad su Kanadjani u pitanju. E sad da su roditelji prisutni i da dodju kod nas sa djecom il da se negde nađemona druzenju to je ok. Sleepover nevjerujem da će mo ikada praktikovati. Ta ideja mi se uopste nesvidja. Ja mislim da se djeca dovoljno igraju i druže u skoli, mislim da posle skole treba i njima malo „down-time”, a i mi naravno ocemo da provedemo vremena sa njima, svakako ga u danasnje vreme malo ima. Vikendom a često i radnim danima posle posla se družimo sa prijateljima koji imaju djecu, tako da mislim da se dovoljno igraju sa drugom djecom.
Teogopa
(HECTBAPHA)
21. јануар 2015. у 10.19
Jao sharlota, bas tako i moj Vasilje. Ne bi nikome ništa dao, bas ume da bude namcor, al Megan je njegova princeza. Ma sve joj da. Inače je grub i nepazljiv, ali oko nje skakuce, bas sve nezno i polako da je ne povredi slučajno. Kaže devojcice su princeze i treba da ih tretiras lepo.
Kad se desi da ruca kod nas, uvek vodi racuna da ima sve. Neverovatno koliko je nezan prema njoj.
Što se ovih ruckova tiče, moji sinovi jedu odmah posle skole. Kad je lepo vreme, uvek ih je teško naterati da sednu. Onda im ja postavim na terasi, dodju im drugari da se igraju, pa ne mogu ja sad pustiti decu da ih gledaju kako jedu, već ponudim i njima. Posaljem ih prvo kuci, da pitaju mamu mogu li jesti krompir corbu (LOL), i onda naspem svima. Ponekad je tako i za veceru. Jednom sam pravila ustipke, pola komsiluka je stajalo u redu na terasi, cekajuci ustipke :)
-afrodita-
(♫)
23. јануар 2015. у 20.53
Mi smo ovde opusteni,nemamo tu paranoju ko vi Ameri:)
Deca se posecuju,jedu i spavaju kod drugara. Ja se ne družim sa majkama iz skole,ali ih poznajem povrsno posto se deca druže.
maja3s
(diskutant)
24. јануар 2015. у 04.50
Ја немогу постић сва та дружења... Ни често ни рјетко ал дружимо се сви ту и тамо :)
Gala06
(......)
24. јануар 2015. у 04.57
Daj Majo, nismo ni mislili da možeš postici. Zna se da si jako zauzeta.
tamara
24. јануар 2015. у 07.24
Manje tracaj i ne bavi se tudjim zivotima pa ćeš imativremena Majo.ne radi, jedno malo dete i nema vremena.
skoljka
(student)
31. јануар 2015. у 00.49
Samo da prijavim da je playday prosao po protokolu:)
Uvijek me iznenade mame koje se igraju s djecom. Moje se igraju same dok ja zavrsavam nešto. Ova mama svaka joj cast, s djecom pravi sve likove iz crtanih u plastelinu, pa onda crta, na nema šta ne radi od tih arts and crafts. Prosto sam se postidjela koliko ja nemam smisla za sve to, moja djeca bolje crtaju od mene:).
Žena je neki umjetnicki tip, onako hipi, smirena. Kuca joj u rusvaju zescem, al ona kulira s djecom ma svaka joj cast. i još na kraju kaže moja djeca vole gostima da masu stopalima i one ni pet ni sest zalegnu na stepenice i masu stopalima, hehe. Pa ne možeš sa ne obozavas ovaj opusteni west coast living:)
skoljka
(student)
31. јануар 2015. у 00.49
Pardon playdate:)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.