Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
San francisco hotel
skoljka
(student)
26. новембар 2014. у 02.38
Dolazimo posle bozica na 3 dana u san fran, gdje bi bilo dobro da odsjednemo, koji dio grada je ok za djecu, da ima relativno blizu nešto interesantno za djecu.
Hvala mnogo!
BEHEPA
26. новембар 2014. у 04.27
Ne znam kolika su deca (dete?), ali mi obozavamo:

http://www.exploratorium.edu/
i naročito

http://www.calacademy.org/

Za nešto manju decu može:

http://creativity.org/

... a ima i http://www.waltdisney.org/

Što se hotela tiče, stvarno ne znam. Nadam se da će biti mamica koje će moći vise da ti kažu a ako ne, potrazi i proveri na
http://tinyurl.com/mpn2hve

Srećan put i uzivajte! ;)

skoljka
(student)
26. новембар 2014. у 10.13
Hvala venera, pogledacu ovo sto si mi predlozila. Mislim da ćemo ionako uzeti stan a ne hotel. Djeca su mala, 4 i 6 god.
Barilli
(bez_izuvanja)
26. новембар 2014. у 10.22
Hoteli su uglavnom oko Union square-a što je uslovno rečeno centar grada. Međutim blizu Union Sq ima raznih sumnjivih krajeva, uličica. Treba biti oprezan gde se hotel nalazi. Što se stana tiče, ne znam kakva je situacija zaratkoročno izdavanje, ali opet, budite oprezni jer ima dosta starih stanova u lošem stanju. Jedino ako je u pitanju neka novogradnja, condos, onda ok.
Ajde razmisliću malo o hotelu, pa ću napisati. Pogledaj malo trip advisor, tu ima dobrih saveta
Barilli
(bez_izuvanja)
26. новембар 2014. у 12.02
Vidim da ti je Venera ostavila i link za hotele. Neki moji rodjaci su bili u Argonaut hotelu, koji je blizu jedne velike turističke atrakcije ( Fishermen's Wharf). Mislim da su bili zadovoljni. Cable car odatle vodi do Union Sq.

Ako iznajmljujete auto, gledajte da imate besplatan parking u hotelu/ apartmanima. Parking je big issue u SF
BigSur
26. новембар 2014. у 12.43
Dobro dosli! Moje komsinice su ti lijepo već napisale, ja ću dodati još samo par stvarcica.

Ja bih pogledala na airbnb.com ili na vrbo.com. Samo nam reci šta vam je draže - da ste blize centru (Union Square), tamo su prodavnice, kafici uglavnom, mozete odatle taksijem lako da idete do Embarcadero-a (setnica uz obalu, ako ne duva, bude jako lijepo) I u Exploratorium koji ti je BEHEPA spomenula a I u djecji muzej, koji je u Yerba Buena. Do Yerba Buena sa Union Sq mozete pjesice.

Ja bih izabrala da sam u nekom dijelu grada koji nije centar - uslovno receno - nego npr Cole Valley, pa čak I Inner Sunset (mi živimo u Inner Sunset). Cole Valley je malo blize gradu, mozete odatle pjesice I do Haight ulice, cisto da vidite I taj dio (naravno uz to I dosata klosarA). Odatle vam je blizu I Golden Gate Park, u njemu ima svasta.

Možda otprilike reci šta bi vam bilo najzgodnije tj kako zamišljate gdje biste voljeli biti ovdje I kako bi vam dan izgledao pa ćemo naći smjestaj/stan.

Ja bih gledala da ne iznajmljujem auto- parking je I tezak za naći I skup.
skoljka
(student)
26. новембар 2014. у 17.06
Hej zenske san franciscanke hvala vam, svaki info mi znaci. Bas sam gledala na airbnb i nasla jako slatke stancice i čak izdaju po danu, valjda nije sezona. Samo je pitanje lokacije. Bigsur ja ne mogu ni zamisliti bez auta, mala su nam djeca. Mi smo već dva put bili u SF, ali muž i ja, i jednom s bebom, i ostajali bas kod union sq, mada to mi za djecu nije nikako. Mi smo mislili u nekom mirnijem komsiluku, gdje ima dobrih igralista i da je eventualno blize obale ili nekog lijepog parka i onda da vozimo do neki od tih djecijih atrakcija. Fisherman's warf je super, al ako he ladno i duva, ne valja pogotvo ne s djecom. Znaci zamišljam neki onako ok komsiluk gdje je blizu neki whole foods i coffee shop i neko igraliste. Ovo nije posjeta da razgledMo grad previse, ne možemo to s djecom nego vise change of scenery.
Tako sa ću bigsur pogledati taj dio grada sto si predlozila.
idemo vozom od nas, amtrakom, uzeli smo sobice s krevetima (22 sata voznje), to bi trebala biti atrakcija i avantura za sebe, javljam kako je bilo.
Barilli
(bez_izuvanja)
26. новембар 2014. у 22.04
Ne znam da li ima tamo airbnb staniova, ali onda predlažem marina district. Tu je blizu voda, šetnja do GG mosta pored mora (Crissy field), brodići, parkovi, zelenilo. Takođe velika šansa da bude sunčano u tom kraju. Nekad je tu bio Exploratorium muzej, ali se sada preselio. Uličice sa kafićima i buticima, Chestnut i Fillmore, sve je to na walking distance. Jedino vam treba stan sa garažom. Parkiranje je ograničeno na dva sata na ulici, onda borba da se nadje mesto, onda kad je čišćenje ulica moraš da pomeraš auto, baš je nezgodno. Odatle možete kolima oko grada sve pored vode, do Fishermens wharfa i do Embarcadera. Ima lep parkić u Marini, pored je biblioteka, tu sam ja često išla kad mi je sin bio mali, jer je bilo najsunčanije.

Ako ti treba bilo kakav savet, javi se na [email protected] a možemo i da se vidimo na nekoj kafici ako vam bude zgodno i ako mi ne otputujemo negde
skoljka
(student)
27. новембар 2014. у 01.21
https://m.airbnb.ca/listings/1229577, ovaj stancic mi se svidio, mada nije bas povoljno, takse i njihov fee doda $100, Možda uzmemo ovaj ako ne nađemošta povoljnije.
Barilli
(bez_izuvanja)
27. новембар 2014. у 09.27
Jako sladak kraj, Cole Valley, što je predložila BigSur čini mi se, ja sam tu blizu živela kad sam prvi put došla u Ameriku. Imaš puno restorančića, radnjica, na Cole st. Tu je i Haight -ashbury iza ćoška. Ako je kao što kažu, jedan blok od Judah N tramvaja, onda vam auto ne treba. Ovaj tramvaj vodi direktno do centra. U drugom pravcu vodi do plaže (ocean beach). Blizu vam je GG park, najstarije igralište na zapadnoj obali sa ringišpilom ( renovirano) .

Parking je ovde zeznut, kao što piše, ne bi volela da vam se kratki boravak pretvori u traženje parkinga. Videla sam u nekim hotelima besplatan valet, sa in and out privilegijama, pogledaj i to
Vanderbilt
(whatever)
27. новембар 2014. у 22.13
Neću da ti kvarim dozviljaj, ali pre nego što se odlucis na airbnb, procitaj moj post na tu temu od letos, imaš u search... Nadam se da ćeš naći neki lep hotel koji nije preskup, pa da te ne boli glava :)
skoljka
(student)
28. новембар 2014. у 01.39
Vander, kad se spomene airbnb odma pomislim na tvoje iskustvo.
Al ne mogu naći ništa bolje. Treba nam kuhinja, a to ni u jednom hotelu za te pare ne mogu da dobijem. Gledala sam i upoređivala i odlucili se za rizik. Ovaj stan sto postavih ima 100 dobrih reviews, e, sad ako sam bas toliki baksuz pa da imam problem, šta da se radi, nosicemo se s tim već Nekako. Prošli put kad smo bili bas u SF muž uzeo Westin ( ovdje kad idemo na skijanje ponekad odsjednemo, al ovdje ima malu kuhinjicu), nasao fenomenalan dil, al ne pitaj, mi sa bebom, a ima samo bar frizider, kako nešto pomjeris on ti automatski naplacuje, a mi pravili mjesto za mlijeko. Pa nema mikrotalasna nego u sred noći flasice stavljali pod mlaz vruce vode da se mlijeko bar malo ugrije, ma sve u svemu nikakvo iskustvo za porodicu a hotel 5 zvjezdica.
Barili, poslusacu tvoj savjet što se kola tiče. Nećemo ih uzimati dok smo u gradu jer kao sto si rekla ova lokacija je bas centralnai sve ima na walking distance.
I usput divan vam je grad, prosto nevjerovatno da tako nešto ima na ovom kontinentu.
BigSur
28. новембар 2014. у 10.50
Ovaj stan vam je super i mislim da je cijena dobra. Oko $450 i sa airbnb će vam dodati još $100, mislim da je ok. Tu blizu imate i malu prodavnicu bio hrane, ne mogu se sad sjetiti kako se zove, ali je na ulici Cole, kuda prolazi tramvaj, N Judah. 10 min pjesice i prilično ravno, vam je whole foods market ali bih ja isla u haight market, isto blizu ali nize cijene. Svuda mozete tramvajem. Javi se ako želiš na akapor at hotmail tacka com pa se možemo još cuti tako. Vidis da je i Barilli tu blizu nekad zivjela, :) divan je kraj. Ali ja sam totalno neobjektivna jer oozavam SF.

Je li imaš Lyft ili Uber na telefonu? Najlakse vam je zovnuti Uber ili lyft s aerodroma, tj uberx, i tako doći ovamo. Kola bi vam samo smetala. Tramvajem mozete u grad ili do plaze, ako ne pada kisa, samo se fino obucite i uzivajte. Na ocean beach imate beach chalet ili park chalet, mala setnjica od zadnje stanice N judah, topla cokolada i pica i pub food. Cliff house je malo dalje, isto na obali, i moje oniljeno mjeso za koktel u gradu - na njihovoj terasi - djeca će da uzivaju i tu uvijek ima djece, na toj zatvorenoj terasi, ne dole u restoranu.

U golden gate parku imate svasta i mozete pjesice od stana. La boulange de cole vam je sladak i fino mjesto za dorucak i rucak, isto 5 min pjesice od stana.
U centar mozete tim istim tramvajem.

Ja bih gledala da odete u sausalito ili tiburon, najlakse tramvajem do embarcadero stanice i onda prosetate po ferry building i polako na trajekt. Uz embarcadero je inače lijepo setati. Bit će vam super. Ne brini za kola. Ovaj trosak oko stana ublazite tako što gricnete ujutru i navece u stanu. Super provod!!!
skoljka
(student)
02. децембар 2014. у 16.58
Barili, big sur hvala vam, imam vase email adrese ako budem imala još kojih pitanjaca, javljam se.
Uzeli smo taj stancic na kraju, ništa drugo mi nije izgledalo tako dobro za te pare. Sad smo svi uzbudjeni oko puta i treba ga docekati:) nocas sam sanjala da putujemo vozom kroz neke magicne zimske predjele, kao iz bozicnih filmova za djecu, polar express:)
BigSur
03. децембар 2014. у 12.29
Super. Bit će to lijepo putovanje a stancic će vam odgovarati.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.