Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Aktuelne trudnice :)
mynyclife
(Nista)
20. новембар 2014. у 20.08
U 17. Sam nedjelji I željno iscekujem ultrazvuk koji se ovdje radi sa 20. Nedjelja- anatomski skan da saznam šta nosim :) imam već djevojcicu od godinu I po a ovo mi je treca trudnoća Za relativno kratko vrijeme I molim se da sve bude u redu :)
Draga trudnice , podijelite vase „ stanje”, koliko ste nedjelja, kad vam je termin, šta Nosite I slično :) meni je termin početkom maja, proljece moj najmiliji period godine :)
Puno Pozdrava za sve vas !
Nana101
21. новембар 2014. у 01.46
24 nedelje, devojcica, treće dete. Datum početkom marta. Sestra će joj imati 4,5, a brat 2 godine kad se rodi.. Odlucila da ne radim nikakve testove osim uz u ovoj trudnoći. Setim se da sam trudna samo kad prođem pored ogledala.
Labelo
21. новембар 2014. у 09.51
13 sedmica, do sada sam imala 3 UZ, i imacu svaka 2 mjeseca.
5 godina curica, i ovo mi je 4ta trudnoća... trenutno se nalazim kod ginekologa za „High Risk” i tako...dan za danom...
Ovde u kanadi se UZ dijeli na 2 dijela (prvi se mora uraditi do 13 sedmice) i onda (drugi dio oko 16 sedmice) ako se ne varam...
Inače, tako: dan za danom, mislim pozitivno.
Puno Pozdrava, imam 33 god.
Labelo
21. новембар 2014. у 10.42
...kada ste prvi puta osjetili bebicu da se gurka :)?
Snezana
21. новембар 2014. у 11.34
Druga trudnoća,termin 13.3.15. Do sad 2 ultrazvuka. Imam sina koji sad puni pet i on se raduje bebi bratu.

Konacno su popustile mucnine,sad me muce neke druge stvari. Pola radnog vremena sam na bolovanju. Upravo selimo u drugu kucu pa kad se to sve zavrsi polako bi opremala sobu i stvari za bebu.
mynyclife
(Nista)
21. новембар 2014. у 12.34
Nana01 slazem se sa tobom vezano za testove, nekad je najbolje ostati pri onim osnovnim I ne opterecivati sebe dodatno.. Mada ja mislim da sve to zavisi od doktora .. Ja Sam imala sreću da nađempraksu u kojoj doktor ne prati slijepo šta piše u knjizi I šta se ocekuje da radi po protokolu već ti iskreno kaže šta je najbolje za tebe a šta je nepotrebno... Muka mi je od doktora koji samo traže da se uradi test za ovo ili za ono a sve to da bi stavili još koju paru u dzep...
I mi smo u fazi preseljenja, trazenja većeg prostora... Vama su djeca veca I mozete da I'm objasnite ko I'm stize u zivote sto je divno :)
Labelo, ja Sam sa cerkom Mnogo ranije osjetila pokrete, ranije pocela da se gojim, imala crawings, svasta nešto a sad Sam se ugojila 1 kg, pokrete čini mi se da Sam malo osjetila Ali kao nešto blago, cekam još prave :) a za jutarnje povracanje Sam saznala u ovoj trudnoći, tj. Žena u sustini nema šta da povrati iako ti se čini da ćeš izbaciti zeludac sa svim ostalim organima :)
Srećno nam svima! Da li ste Izabrali Imena ? :)
maja3s
(diskutant)
22. новембар 2014. у 06.27
čestitam svim trudnicama !!!!!!!!

vrjeme je da pišete ovdje a mi matore da se povucemo ..pa da ova diskusija opet zivne :)))
svirena
(teaser)
22. новембар 2014. у 12.02
29. nedelja, dvojajcani blizanci, djevojcica i djecak, mucnine prošle i to grozne, sad ulazim u fazu zgaravice:-). Da dobacim do 32 pa da pjevam:-). Nisam se puno udebljala, stomak je zato oooogroman, mjerim sada 38 nedelja po velicini. Spasava me pojas trudnicki. Još uvijek radim mada uglavnom od kuce. Pozdrav svim trudnicama i lak porodjaj želim.
Snezana
22. новембар 2014. у 12.53
O svirena ja sam mislila da si ti skoro pred porod. Ovde trudnice sa blizancima po pravilu posle 20 nedelja ne rade. Ja sam na bolovanju pola iz raznih razloga a želim da radim bar malo inače bih ludnila skroz.

Mi ime imamo spremno jer smo se sa prvim sinom dvoumili između dva imena i sad imamo priliku iskoristiti i to drugo.
Labelo
23. новембар 2014. у 07.32
Meni, od kako sam usla u 13 sedmicu sve „stalo”
Grudie više ne bole, nije mi muka...
Malo smse uspanicila, kontam ići kod dr sutra! Je li slično kod vas?? Panicim li bez razloga? A, vidi mi se stomacic
Snezana
23. новембар 2014. у 08.14
Ja ne znam,mislim da valja proveriti. Ja sam od početka imala jake simptome i ako se menjaju uvek su bar neki tu prisutni. Manje panike bude kad se beba oseti svaki dan.

Znam vise njih sto osim pozitivnog testa nemaju nikakve znake trudnoće a ti ako si imala pa ti bas odjednom i to svi nestali onda proveri cisto da se ti smiris i ne razmišljas.
svirena
(teaser)
23. новембар 2014. у 08.36
ako nemas krvarenje, curenje 'tekucine', kontrakcije, i druge stvarne probleme, velika je vjerovatnoca da samo panicis. mucnina bi svakako trebalo da prestane a mene grudi nisu ni bolile, to nije jedan od obaveznih simptoma.
Labelo
23. новембар 2014. у 09.25
Neman ništa od toga, plus sam dobila malo vise energije :)
Super se osjecam, za ovih 13 sedmicA nikednom nisam prokrvarila ili slično..
Samo sam bila jakooooo umorna, grudi pred spavanje bolile jer is ispustim iz grudnjaka...
Nego osjecam se dobro! Samo panicim bezveze.. Još sam imala sa 11 sedmica i 4 dana UZ i sve super...
Labelo
23. новембар 2014. у 15.05
Bila sam kod dr. Sa bebicom je sve u redu!!!
Samo sebe trebam da sredim :)
mynyclife
(Nista)
23. новембар 2014. у 17.10
Odlično Labelo!

svi mi imamo te strahove da li je sve u redu pa osluskujemo svoje tijelo,cekamo udarac,znak da je sve u redu.. to nas čini majkama :-)
Ja često uhvatim sebe kako strepim kako ću,mala će mi biti nepune dve godine kad se beba rodi,da li ću moći sve da uskladim,kako ću sa hranjenjem,hoću li ovu bebu uspjeti da dojim jer prvu nisam i to me je na neki način bacilo u pravi baby blues nakon prvog porodjaja... onda oko spavanja razmišljam kako ćemo,hoću li moći da se budim nocu i da budem aktivna potpuno danju jer i jedan i drugi uzrast zasluzuju punu paznju... joj i onda samo udahnem duboko i kažem sebi polako,mislices o tome kad dodje vrijeme,do tada polako,uzivaj u trudnoći...

da li i vi imate iste strahove i kako se borite sa njima?da li imate pomoć od strane porodice? pozdrav svima i uzivajte u predstojecim zimskim carolijama :-)
Snezana
24. новембар 2014. у 03.30
Ja lično nemam te strahove. Meni drugo dete nije padalo na pamet dok ovo prvo ne bude malo samostalnije. Sad je 5 godina kad beba dodje on skoro pocinje u skolu. Velika je razlika između deteta od 5-6 godina i od 2. I ako mu i dalje treba nasa paznja to je sada sasvim nešto drugo. Moja navece pomoć i podrska je mm. Pomoć možemo imati i od mojih i od njegovih jer se uvek nude ali mi najviše volimo sami da se snalazimo. Babe i dede kad su sa njim to je da bi on imao dobar odnos sa njima i oni uzivali u njemu. Oni bi za njega uradili sve i on njih obozava, ali ga ne odgajaju i „ne cuvaju”.

Vise me pocinje strah od poroda. Ne zbog bolova već ono da bude sve u redu. I tako neke sitnice. Osecam da mi ova trenutna selidba nije trebala,prevelik je stres i ako gore pomenute babe i dede rade bukvalno sve i meni ne daju ništa da radim. Dojenje je moj drugi strah ali malo sam se opustila jer sam srela babicu koja je bila tako divna i rekla da će ona uradit sve da mi dojenje niko ni ne spomene ako ja to ne želim. Dogovor je da ću probati ali ako ne ide odmah lako i kako treba prestajem da ne bi bilo kao prošli put.
hana-banana
(.)
24. новембар 2014. у 07.51
Nyc, nisam se mislila javljati posto nisam trudna, ali hajde kao svjeze porođena majka djece sa vrlo malom razlikom da ti kažem da se stvarno sve sredi.
Moja cerka je imala 2 1/2 godine kada joj je stigao prvi bata i jeste bilo povuci-potegni u početku, iako su i mm i baka bili na raspolaganju, ona je u prvo vrijeme htjela samo mamu. Potrudili smo se da svaki dan ona i ja imamo neko svoje vrijeme, kada se 100 % posvetim samo njoj. Već treci dan posle porodjaja sam je vodila u vrtic i kupila - ne preporucujem, ali htjela sam da joj je ta tranzicija sto blaza.

Kada je bata imao 14 1/2 mjeseci, a ona nepune 4 godine dobili smo još jednu bebu. Ona je odusevljena, dosta je zrelija nego sto je bila sa 2 1/2. Srednji bata ni ne reaguje nešto naročito, premlad je da u potpunosti shvati situaciju.
Što se organizacije tiče, bilo bi dobro da imaš malo pomoći bar u početku, dok se ne uhodate, ali i ako nemate, bebe u prvo vrijeme dosta spavaju, a još kad se poklopi po danu da oboje spavaju u isto vrijeme - milina!
Ja sam sa prvim prošla kroz prilično mucno iskustvo što se dojenja tiče i tada sam rijesila sama sa sobom da ako ide - ide, ako ne ide, nismo ni prvo ni poslednji da koristimo adaptirano i tako je i bilo. To me s druge strane oslobodilo da mogu vise stvari da radim sa cerkom i sada i sinom, a da i neko drugi može da nahrani bebu tako da ni to nije kompletno negativno iskustvo.

Taj period intenzivnog nocnog budjenja, hranjenja, pa dnevnih obaveza je vrlo kratak. Moj bebi ima 2 mjeseca i već progledavam polako. U svakom danu ima trenutaka kad svakom u istom momentu treba nešto, jedno hranim, drugo treba da se presvuce, treće kasni u skolicu, ali zato kad se grle, ljube i smiju, sav umor nestane za sekund.

Sretno, uzivajte u trudnoći, a ostalo se sredi kad dodje taj momenat.
mynyclife
(Nista)
24. новембар 2014. у 13.52
Snezana,apsolutno se slazem s tobom da je mnogo lakse kad je starije dijete vece pa shvata da njemu bata/seka dolazi u zivot,pa i kasnije promjene možeš da mu objasnis. Meni je oduvijek bila zelja da ukoliko mi Bog da,rodim djecu među kojima nije velika razlika.. ne kažem ni da će među tvojima biti ali ja sam ovako zeljela,da sam mogla,ja bih već rodila još jedno :) ali nisam,nije se dalo,zato se zarko molim da sada sve bude u redu :) mi smo u Americi i ovamo nemam sa moje strane nikog bliskog... svi prijatelji i porodica su mi sa druge strane okeana... možda je zato u meni još vise proradio taj instinkt da želim da moje dijete ima ''svoje'',svoju bracu i sestre sto prije,svoje najblize... što se dojenja tiče,ja sam sa cerkom dozivjela taj sok sto nisam mogla da dojim jer sam ja sebe prije porodjaja ubijedila da ću ja to moći da radim,da je to najdivniji cin zblizavanja sa bebom i najzdravija opcija za moje dijete... tezak porodjaj,episiotomy,baby blues sve je to uticalo jako na mene i meni je sigurno trebalo 5-6 mjeseci da se ponovo osjetim svojom... sada znam,imam iskustva i mislim da će mi biti mnogo lakse :) što se pomoći tiče,imamo pomoć muzevljevih kad je u pitanju da se ''pricuva'' dijete jer moramo ili želimo negdje otici ali na kratko... oni su divni ljudi ali zbog zdravstvene situacije nisu u mogućnosti tako da će uglavnom sve obaveze oko djece biti na meni jer muž dosta radi...
srećno ti sa preseljenjem,nas tek ceka taj proces i nadam se da ćemo dobro proći..
hana-banana,puno ti hvala na javljanju! izmamila si mi osmijeh dok sam citala tvoj mail jer si upravo opisala zivot kakav jeste,uvijek nešto fali,uvijek bi mogli još ali je bitno da cijenimo to što imamo i da na kraju dana imamo osmijeh na lice! uhvati mene ovako razmišljanje ali kao i sve vi,i ja ću se snaci kad za to dodje vrijeme...
nadam se da će se još trudnica javiti sa lijepim vijestima i da će se roditi mnogo zdravih beba ! :)
Labelo
24. новембар 2014. у 14.09
Pijes li kaficu?
Snezana
24. новембар 2014. у 15.11
Kafu nikad nisam pila. Mislim ne vezano za trudnoću,kafu ne pijem.

Iskreno po meni je idealna razlika u godinama 2 godine. Ali nakon prve naporne trudnoće a o prvih 6 meseci da ni ne pricam ja sam odlucila da o drugom detetu ni ne razmišljam. I ja i mm smo bili uvek u fazonu da nam je i jedno dovoljno. Pre godinu dana pocnemo da razmišljamo o tome da je lepo imati nekog u zivotu i ako mislimo da nas sin ima brata ili sestru da je krajnje vreme. Opet nam je trebalo godinu dana da se bas bas odlucila. Od momenta pozitivnog testa ja i mm ne možemo prestati da se radujemo i vise nego mi je drago sto smo se odlucili za još jedno dete.

Uvek sam bila ljubomorna na one sto imaju puno barce i sestara pogotovo kao odrasli ljudi. To mi je predivno i volela bi sad da je nas 5. Divim se ljudima koji imaju vise dece. Dok su mali sigurno je teško ali kad odrastu je stvarno predivno biti roditelj pa ti se okupe svi sa porodicama na nedeljnom rucku.
mynyclife
(Nista)
24. новембар 2014. у 20.24
To zaista jeste idealna razlika u godinama,naročito kada su djeca veca a pogotovo u tinejdzerskim godinama čini mi se,još ako je manje mjesto gdje covjek živi,ista srednja skola,sve zvuci idealno :) moji braca i sestre su stariji dosta od mene i zbog toga sam se uvijek osjecala izdvojeno i usamljeno tako da i tu može biti korijen ovih mojih zelja :) Snezana,moje mišljenje je da je majcinstvo sve u svemu jedan vrlo tezak posao i da jednostavno ne može biti lako,koliko god se neke žene trudile da nas ubijede u to kako njima sve ide kao od sale,kako im djeca jedu savrsene porcije zdrave hrane i spavaju po cijelu noc bez ijednog budjenja,ja u te bajke ne vjerujem i tacka! :) ili lažu sebe ili mene :) sve u svemu,koliko je lijepo,toliko je i teško,ja otkad sam postala roditelj,najbolja riječ koja me opisuje je ''anxcious'' ne znam da nađemnajodgovarajucu na srpskom.. o svemu mislim šta će biti,kako će biti,stalno neki osjecaj iznutra... uglavnom,tebi želim svu sreću,kad god beba da dodje,pravi je trenutak,pa će tako biti u martu ako se ne varam pravi trenutak za tebe i tvog muza i malisana,a u maju (ili krajem aprila ako pozuri) za mene,mog muza i curu :)

Labelo,ja sam veliki ljubitelj kafe,obično pijem po 2-3 solje dnevno,mogla bih i vise ali se kontrolisem,pijem belu kafu ali otkad sam ostala trudna ni miris mi vise ništa ne znaci a kamoli ukus... mislila sam da nije moguće da ću ja ikada moći bez kafe ali sada kao da je nikad u zivotu nisam ni probala...sa cerkom sam mogla po 5 solja dnevno ali sam se naravno kontrolisala i svodila na jednu jutarnju solju... sve je moguće :)
Labelo
25. новембар 2014. у 14.54
da li dizete ista „teško”
djecicu, cekere, kese, i tako to..?
ima li ikakve veze to dok si trudan..obično kažu „NE DIZI TI!”
Snezana
25. новембар 2014. у 15.03
Ovde gde sam ja se kaže da trudnoća nije bolest i da sve sto osetis da možeš nije problem. Tj trudnice mogu da dizu i teze stvari od kasike.

Ja to ne radim jer ne smem zbog jadnih mojih kosti koje su u totalnom raspadu. Sad sam u fazi kad bi trebala hodati sa stakama a ako se ne pazim ko zna kako ću zavrsit do kraja trudnoće. Inače u prosloj trudnoći nisam imala ovaj problem i ponasala sam se najnormalnije ali ni tad mi mm, kolege itd nisu dozvolili da dizem teško usisavam i radim tako neke poslice.
mynyclife
(Nista)
25. новембар 2014. у 17.05
Ja se po cijeli dan nosam sa cerkom I radim sve kucne poslove, od usisavanja svakodnevnog do ribanja poda I slično... Kada podjem u prodavnicu, nosim kese od auta do kuce, nekih 5-6.. Kolica iz kola I u kola, imam stokke koji sigurno ima 12 kg... Kad imaš pomoć I nekog stalno uz tebe lakse je Ali kad imaš malo dete, moras se podizati I nosati, nema druge... Kupam dijete, iznesem je preko kade, osjecam iznad trticne kosti opterecenje Ali šta ću, kažu da je to I normalno u drugoj a naročito trecoj, četvrtoj trudnoći jer sve kosti ponovo pocnu da se sire I razmicu... Koliko je tvoje dijete labelo?
Labelo
26. новембар 2014. у 09.24
Caos,

moje je 5 god.
A jojj ti bas sve teglis... Ja bas toliko ne vucem, jer ne moram. Ali kako ti kažeš kad se mora nešto, šta ćeš a plusimas i malo detence.
Što se tiče kafe ima dana kada mi dodje da je popijem.. za ova 4 mjeseca sam mozd apopila 3 soljice.. ali decaf sa malo flavour kafe sto ima kofein.
svirena
(teaser)
28. новембар 2014. у 22.25
a što ne pijete kafu? Preporuka ljekara ili vam se ne pije u trudnoći? Ja pijem čim progledam solju kafe, jedna dnevno obavezno, popodnevna veoma rijetko ali i to se zna desiti. Preporucuje se ne vise od jedne, ali kafa dnevno je sasvim ok. Ja sam puno opustenija u ovoj drugoj trudnoći, manje prebiram po spiskovima šta može šta ne može,jedem kuvano svaki dan ali i šta mi padne na pamet.
mynyclife
(Nista)
29. новембар 2014. у 13.38
Ja ne pijem jer otkad Sam trudna jednostavno nemam nikakav osjecaj za kafu, u prvoj trudnoći Sam je pila, 1-2 solje dnevno a Mogla Sam ravno I 3-4 Ali Sam se kontrolisala :) inače pijem 2-3 solje dnevno jer obozavam Sam ritual ispijanja kafe... Sad ni da je pomirisem, uopste mi se ne pije sto mi je bas cudno ... Ja Sam isto opustenija u ovoj trudnoći Ali u smislu što se ne prejedam kao I prvoj, u prvoj Sam toliko bila opsjednuta da beba dobije sve sto Joj treba da Sam jela I kad nisam Gladna a sad jedem Cesto a pomalo , zdravo (uglavnom) I nemam one crawings onaj osjecaj da bih crkla da nešto pojedem :) a vi, zgrijesite li sa cokoladom i sličnim? Koliko ste dobile kilograma do sada ?
svirena
(teaser)
29. новембар 2014. у 15.53
A sto 'zgrijesite li'? Pa pojedem cokoladu, sladoled, kolac, ne vidim problem stvarno, mislim ne jedem za dorucak, rucak, veceru, ali zasladim kad mi se jede:-). Udebljala sam se do sada oko 20 lb (10 kg), i kontam još 5 kg sigurno do kraja. Kod mene su dvojke pa je sve otislo u stomak i to bas komicno izgleda:-), mrsave noge i stomak kao dva globusa:-). Mislim da je genetika prema meni bila darezljiva pa sam i sa prvom trudnoćom odmah uskocila u staru odjecu, čini mi se da je i sada slična situacija.
mynyclife
(Nista)
29. новембар 2014. у 21.44
Svirena, ma nisam mislila na taj „grijeh” nego na onaj - kanta sladoleda posle vecere, tabla cokolade uz kafu I Tako to :))) ma ti se onda uopste nisi Mnogo udebljala, stvarno je to sreća kad nakon trudnoće ne kuburis sa kilazom... Ja Sam inače visoka bas, skoro 180 I vitka Sam, idealna kilaza kad se najbolje osjecam u svojoj kozi mi je 62-3 kg Ali Sam se u prvoj trudnoći sigurno udebljala dobrih 25 kg... Trebalo mi je nekih 6-7 mjeseci da udjem u svoje farmerke broj 27... Tako da mislim da ću se I ovaj put dosta udebljati Ali oko toga zaista ne mislim jer znam da ću to skinuti polako pravilnom ishranom I vjezbama a I ne mislim odmah na pistu posle porodjaja :) samo da su nam bebani zdravo pa su nebitne I strije i kilaza I svi ostali detalji, sve se to uz malo volje sredi :)
Da li si opremila sobu za bebirone I pripremila šta ti treba ? :) mi koji imamo malu djecu bar nam je na neki način lakse, uvijek u kuci tih bebecih stvari :))
svirena
(teaser)
29. новембар 2014. у 23.31
:-)) gdje me nadje sa tom kantom sladoleda:-), nije bas kanta, ali recimo zna mi se desiti da pojedem cijelu cokoladu odjednom:-), a ima tu i drugih ispada:-)) I ja se ne opterecujem kilama, nisam nikad pa ni sad, stvarno samo da dobro sve prođe i preguram do 32.nedelje.

vidis ja nisam planirala drugo dijete (a kamoli treće) i osim par uspomena nisam sacuvala ama bas ništa-sve podijelila. srećom evo sad od naroda dobijam kojesta, moracu uzeti kolica, a i to kontam polovna, i duseke za dva kreveca, a ostalo lagano.

Labelo
01. децембар 2014. у 08.24
U kojoj sedmici je poceo stomak da vam se basss vidi?
mynyclife
(Nista)
01. децембар 2014. у 11.44
Svirena,zašto se toliko plasis da ne doguras do 32. nedjelje? možda ćeš bas doći do punog termina i roditi bebice prirodnim putem,budi pozitivna! :)) i najbolje je tako kad se djeca dese,neplanirano,nema vece radosti! a i mnogo stvari ti zaista ne treba za početak,najbolje je sve u hodu kupovati nego odmah sve nagomilati,em teze za novcanik em je bolje kad vidis kolike su bebe a i odmah izrastu iz te male odjece tako da ti ni ne treba mnogo! :)
moj guilty pleasure u ovoj trudnoći je jedna limenka koka-kole svaki dan,ne znam šta me je snaslo,inače ne pijem gazirano jer izbjegavam zbog zdravlja i linije ali sad otkad sam trudna,imam osjecaj da me tako osvjezi ta jedna casa i mora da bude ledeno hladna,valjda jer ne pijem kafu pa mi je potreban taj neki kick kofeina i secera... te bih navike voljela da se rijesim bas...
labelo,meni je negdje od početka 4. mjeseca poceo malo da se naglasava stomak,sad sve zavisi šta obucem...nekad mi se bas vidi a nekad i ne toliko,zavisi valjda i šta jedemo jer te neka hrana nadusi pa ponekad stvarno stomak može djelovati veliki...
svirena
(teaser)
01. децембар 2014. у 12.51
pravo da ti kažem stomak mi je toliki da kontam nema sanse da raste još 10 nedelja, odleticu u vazduh kao dzinovski balon:-)

da i meni se pije soda, ne pijem svaki dan, kod mene je kisela sa limetom u pitanju:-)i ginger ale, to me onako razgali bas.

stomak se mogao vidjeti već u 10 nedjelji i to veoma primjetno:-))
Chian
(Mrzim kisu)
02. децембар 2014. у 15.07
Svirena - bas sam razmišljala o tebi i kako ide. Pa me nasmejalo ovo:

„ Nisam se puno udebljala, stomak je zato oooogroman, mjerim sada 38 nedelja po velicini. ”

Meni je u 26oj nedelji stomak merio 39 nedelja, a glave im bile ogromne, majko moja kad se samo setim! Izgledala sam kao karikatura!

Super, samo guraj napred, secam se kako su mene bodrile sestre iz bolnice svakog četvrtka kad sam isla na pregled i govorile: „30 weeks honey, and we'll be laughing!”
Dogurah ja do 37. a mogla sam i još da nije carski bio zakazan! Srećno!

mynyclife
(Nista)
02. децембар 2014. у 16.00
E pa zamislite tek kako li je bilo onoj Kate iz emisije John,Kate + 8 koja je nosila sestorke,to je stvarno cudo kako zensko tijelo može da iznese 6 beba odjednom i svi živi i zdravi :) neka ti Svirena ona bude na pameti sad kad pocnes da brojis sitno :)) meni je preslatko kad gledam one video-e kad se blizanci tek rode,pa ili jedno drugog drže za rukicu,ili dok spavaju kako se namjestaju jedno uz drugo,nema ništa sladjeg! :) skoro sam gledala video beba u porodilistu i jedan bebac je bio toliko gladan da se okrenuo do svog ''cimera'' i poceo da mu sisa obraz jer nije znao šta će vise! :)
Chian,+ za pozitivu i podrsku! :)
svirena
(teaser)
02. децембар 2014. у 16.23
:-))) znaci sve je tako kako ste opisale, jutros sam se sama sebi smijala 10 minuta ispred ogledala (koje smo tek postavili juče zbog preselenja), pa ne da sam karikatura nego to je shou:-)).

Da, sestra i doktorka me bodre svaki put, evo sad dodjoh do 30 pa još samo barem 2-3-4 nedelje, pa da pjevam:-). Ja sam imala i serklaz u 20 nedelji, pa sad još i radim i ne pazim se nešto previse, ali već ne mogu ni carape da obujem sama, kad mi nešto ispadne na pod to tu tako stoji dok neko drugi ne podigne, cerka od 5 godina mi skida i obuva cizme:-), stvarno je ovo posve drugacije iskustvo.

djecica su uglavnom jedno na drugome zagrljena (iako ima svako svoju posteljicu), to je tako divno za vidjeti...oboje su zadnja dva puta bili spremni naglavacke, pa ako ovako potraje ili beba A bude na glavacke idemo na prirodni porodjaj.

nego ima li neko kakav lijek za preporuciti za heartburn (zgaravicu)? to će me dotuci totalno.

pozdrav
Labelo
02. децембар 2014. у 16.23
hehehe slatko me nasmija nyc.. a jeste takoo...
ja danas na UZ i da vidim svoga bebana kad bebica mam okrenula guzu hehe i fino se vidi ledja, guza, glavica i nogice savijene kao kada spavas na lijevu stranu (npr.) hehehe.. stvarno je ovo sve MIRACLE :)
Labelo
02. децембар 2014. у 16.25
joj scirena. heheh tako slatko to sveeee!!! :) ajde još malo :) divno imati 2jke :)
mynyclife
(Nista)
02. децембар 2014. у 17.05
Curica sigurno misli ''jedva cekam da se mama porodi,ovo je već previse posla'' hahaha :)) preslatko,zaista nije lako ali svaki taj momenat jer momenat radosti koji ćeš pamtiti do kraja zivota kao i sve mi :) slikajte se žene u trudnoći,ja sad obozavam da gledam slike kad sam bila trudna s cerkom i zao mi što se nisam još vise slikala :) svirena,da li ćeš uzeti epidural? ja imam bas bezveze iskustvo,uopste mi nije djelovao a uhvatio me bio neki kao grc,doslo mi je bilo da poludim... ako ikako budem mogla,želim da ga izbjegnem...
maja3s
(diskutant)
02. децембар 2014. у 17.45
svirena, mlijeko obično...ali samo pomaze trenutno...ja sam pila prije spavanja da mogu da zaspem a poslje ako se opet probudim u vc pa osjetim opet ...odem do frizidera pa opet pijem
mynyclife
(Nista)
02. децембар 2014. у 17.48
Mene kad bas stegne zgaravica moram gazirano jedino mi to pomaze .. I ja Sam za mlijeko čula da pomaze...
Snezana
03. децембар 2014. у 02.27
Kod nas ima u apoteci da se kupi nekih sirupa koji pomazu i ok su za trudnice, možda da vidis kod vas u apoteci šta preporucuju. Inače pomaze mleko, bademi, loveharts bomboni, soda bikarbona razmucena u vodi.
hana-banana
(.)
03. децембар 2014. у 03.39
Meni su samo sirovi bademi pomagali, a čula sam i za sodu bikarbonu ali nisam probala. I ja sam imala strasnu zgaravicu, ona kiselina bukvalno znala da me zagrcne, ali čim dodje porodjaj to je sve kao rukom odneseno.

Izdrzi još malo Svirena, samo pozitivne misli! Svaki dan unutra je dan za bebe da još malo ojacaju i budu zdravije.
svirena
(teaser)
03. децембар 2014. у 08.20
svaka cast za mlijeko (koje inače ne pijem i ne volim), ali mi je bas pomoglo, tacnije prestala je zgaravica u roku od par minuta. super. hvala!
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
03. децембар 2014. у 16.00
Hehe ja ću biti PITA i reći da su mlijeko I soda samo privremena mjera. Mlijeko može I da pogorsa kiselinu jer pospjesuje lucenje iste, sadrzi secere, proteine I masnocu. Soda isto, može nakratko pomoći, ali zeza čitav soda balans u organizmu.
Odi do apoteke, vjerujem da ima nešto za trudnice. Mylanta je ja mislim sigurna I Tums. Ja sam grickala ove druge dok sam bila trudna.
I ajd nek je sa srećom, dobro si ti to izgurala. :) 30-ka je super!!
maja3s
(diskutant)
03. децембар 2014. у 16.16
Реко ја да само тренутно помаже... Ја сам га пила дрито пред спавање и ако се пробудим ноћу а будила сам се баш често у вецу :))... Знате ви то и саме
Labelo
07. децембар 2014. у 10.52
Šta mislite, da li može hladnoca da utice na bebu?
Smrzala sam se da sam cvokotala, tijelo treslo dok se nisam ugrijala.
Napolju sam samo pretrcala od zgrade do auta jedno stotinjak koraka i dok se auto ugrijalo.. Ne kogu da vam opisem, u zivotu se tako nisam srzla..
To sto sam se „tresla” mislila sam samo da se smiim da ne naskodim bebi.. A?
svirena
(teaser)
07. децембар 2014. у 16.57
labelo je li to tebi prva trudnoća?
mynyclife
(Nista)
07. децембар 2014. у 21.36
Labelo I ja mislim da treba da se opustis I ma koliko loših iskustava imala, probaj da uzivas u trudnoći I da se ne opterecujes banalnostima...
mynyclife
(Nista)
07. децембар 2014. у 21.39
Nasla Sam super ideju za kasnu „uzinu” ono vrijeme pred odlazak u krevet kad morate bas još nešto da gricnete.. Nature valley granola cereal, ima ih svih ukusa ja uzimam dark chocolate, toliko su Ukusne I zasite a navodno su I dobar Izvor proteina :) navalite :-))
Labelo
08. децембар 2014. у 09.56
Sramota me da opet procitam svoj post... :)
heh, ko' dijete...
mynyclife
(Nista)
17. децембар 2014. у 20.27
Zdravo opet ! :)
Nadam se da svakoj od nas dani brzo prolaze I da trudnoće lepo napreduju :)
Zanima me da li ijedna od vas ima problem sa vrtoglavicom? Aktivna Sam tokom Dana Tako da znam da nije od sjedenja/ lezanja Ali desava mi se da cijeli dan kad god ustanem ili Sam na nogama osjecam vrtoglavicu I ne vidim pred ocima bar minut .., da li se I vama to desava I šta radite da rijesite to? Hvala :)
maja3s
(diskutant)
18. децембар 2014. у 13.19
Ова тема треба да се издвоји...
Snezana
20. децембар 2014. у 14.17
Desava se meni tako nešto ali mi je i hb pao sa 13 na 10.5 i pritisak malo nizi pa nije ni cudno. Pocela sam sad uzimati zeljezo i preporuceno mi je da odmaram koliko mogu i da se držim dalje od stresa jer su me mucnine opet uhvatile.
Labelo
27. јануар 2015. у 14.13
STa ima trudnice..kako ste? :)
Snezana
28. јануар 2015. у 06.43
Polako se blizi kraj. Još 6 nedelja. Ja opet prilično loše,povracanje svaki dan,glavobolja itd. Sad sam na bolovanju do kraja. Idem često kod doktorice i babice,jednom nedeljno zbog tog naglog pogorsanja. Inače za bebu je sve spremno jedino nisam ništa spakovala za sebe za bolnicu ali i to je u planu ovih dana cisto da mi ne bude stres u koliko budem morala nešto na brzinu.

Uglavnom prolaze dani nekako. Mi se svi mnogo radujemo bebici :)
Labelo
29. јануар 2015. у 09.39
E super Sneska :) samo naprijed.
Ja evooo.. 23/24 sedmica.. polako ali sigurno koracamo... do sada sve ok.. samo još da prođem i „shecer” test.
ova tema treba stvarno da se izdvoji... :)
Pozdrav cure!
Labelo
29. јануар 2015. у 12.12
E! da imate izbor: Carski rez vs. vaginalno, šta bi uradile?
Snezana
29. јануар 2015. у 15.02
Uvek vaginalno u koliko je sve u redu. Carski bi birala ako moram ili ako beba nije okrenuta kako treba.

Što se secernog testa tiče to nije ništa strasno :)
alskdjfhg
(supermama)
20. фебруар 2015. у 08.41
Cestitke svim trudnicama i želim vam da sto.manje provodite vreme tipkajuci ovde a sto.vise napolje na svezem.zraku i uz svoju bebu( decicu)
skoljka
(student)
20. фебруар 2015. у 20.31
Alsk, ko kaže da ako smo ovdje da smo unutra, ja recimo sad djecu gledam na igralistu kako se igraju i dosadjujem se, pa volim da i ovdje zavirim.
Ajd pozdrav trudnice od jedne mamice.
alskdjfhg
(supermama)
21. фебруар 2015. у 08.21
Lol, kako gledaš decu kad buljis u telefon i ovo tipkas, haha, legenda si Skoljka
skoljka
(student)
22. фебруар 2015. у 11.37
E, pa alsk stvarno, pa nisam mislila bulvalno i koliko treba da se istipka poruka, min, dva, bar meni.
Htjela sam da kažem da je meni ovaj forum kao trudnici mnogo pomogao. Voljela sam to razmjenjivanhe, pogotovo u prvoj trudnoći. Sjecam se svih zenskica odavde koje su bile trudne kad i ja ( a prošlo he vise od 6 god). Bas lijepe virtuelne uspomene.
Ajd pozdrav!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.