Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Lajmska bolest- nalazi
Vejikamama
(na odmoru)
05. новембар 2014. у 14.03
Potrebna mi je pomoć u vezi nalaza.

Pocetkom avgusta sam nasla na vratu mog sina nešto sto je licilo na krpelja. Bilo je uvece i bila je crna mala tačka. Prvo sam mislila da je prljavština i na prvo 'hvatanje' nije se skinulo ali na drugo jeste. Na ujedu nije bilo ni crvenila ni svraba. Posle 4 nedelje na ruci mu se pojavljuje crvenilo koje je jako licilo na eritemu migrans. Doktor mu daje antibiotike, amoksicilin, na tri nedelje.

Posle 2 meseca od ujeda radili smo mu nalaz krvi i rezultate dobili tek danas. Seroloski nalaz kaže da nema IgM and IgG anti tela u krvi ali je peptid C6 prisutan u vrlo malim kolicinama.

Dr nezna šta bi to moglo da znaci i iduce nedelje će pricati sa bolnicom.

Da li neka od vas zna da li je prisustvo ovog peptida dokaz da je krpelj bio zarazen i da mi imamo Lajmsku bolest?

Osim onog eritema na kozi, jednom ga je zabolelo koleno koje može biti a ne mora povezano sa ovom bolescu.

BEHEPA
05. новембар 2014. у 15.25
Nazalost, u pitanju je zaraza Lajmskom bolescu.
Koji su rezultati IgM i IgG? Nemoguće je da ih nema na testu a detekovan je peptid C6. Sama pojava erythema migrans je neporgresiv znak bolesti i to naročito u tom periodu (4 nedelje od ujeda). Ipak, amoxicillin bi trebalo da je uspesno otklonio infekciju.

http://www.specialtylabs.com/education/download_PDF/TN_1172.pdf

Pronadji starije teme o Lajmskoj, imali smo ih nekoliko, možda će ti tu nešto biti dobra informacija.
Vejikamama
(na odmoru)
05. новембар 2014. у 17.26
Venera- hvala ti.
Na nalazu, koji sam ja videla na kompjuteru kod doktora, znaci nemam kopiju, je pisalo otprilike ovako : IgM negative, IgG negative, peptide c6 minimal.

Ja sam totalno zbunjena a i naša doktorka. I ja sam mislila da moraš imati antitela ako je došlo do infekcije.

Ako imamo tu bolest, šta se dalje radi? Pili smo antibiotike već. Da li se ovoj deci redovno krv pregleda, da li bolest može da se povrati?

Nešto sam se sva sludela.
svirena
(teaser)
05. новембар 2014. у 21.19
Cao Vejikamama, nemam iskustvo sa djeetom ali imam iskustvo na sebi-dva puta me je u prosloj i ovoj godini ujeo krpelj. prvi put nisam primijetila ništa osim natecene ruke kao malo jača reakcija na ujed komarca. nisam obracala paznju, krpelj se nije zakacio tj ja ga nisam vidjela i nisam ni znala šta je. otok je spao i tek nakon par nedelja sam dobial nesnosne glavobolje, da niti jedan lijek protiv bolova nije pomagao. možeš da iscitas i moje ranije teme koje sam ovdje postavljala, potrazi dole na lupici. sasvim slučajno na godisnjem pregledu mi je nalaz na lyme bio equivocal (ni pozitivan ni negativan, prisustvo proteina uoceno). to je meni objasnilo moje glavobolje zbog kojih nisam mogla da funkcinisem uopste. na moje insistiranje mi je tek ljekar prepisao doxycyclin da pijem mjesec dana (jak antibiotik, jači od amoksiciklina). posle toga je nalaz bio negativan a glavobolje su prestale. nakon par mjeseci sam opet zakacila krpelja, ovaj put sam ga slučajno skinula sa koze i odmah stavila u casu, odnijela kod doktora i na analizu, dali mi doxy opet preventivnu 7 dana dozu-ispostavilo se da je sve ok.

ja bih ti savjetovala da možda ponovite testiranje ili radite western blot test ako već niste. on bi trebao da da preciznije i pouzdanije rezultate.

srećno i sve najbolje.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.