Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Najbolje drugarice
peri-peri
26. октобар 2014. у 08.32
pomoć! ovih dana se kod nas vodi diskusija oko ovog koncepta „najbolje drugarice”. naime moje dete je djak prvak, krenula je u istu skolu s drugaricom iz vrtica, ali nisu u istom odeljenju. deca su se do sad lepo igrala zajedno, idu i na popodnevne aktivnosti zajedno, dete je često (bilo) gost u nasoj kuci, s roditeljima smo ok, poznanstvo iz vrtica. polazak u skolu je doneo novu dinamiku, drugarica je sve manje zainteresovana, radije se igra s novim drustvom, i sve je grublja prema mojoj cerki, koja je opet prilično emotivno dete i to joj teško pada. ja generalno nemam bas preterano ambicija da „aranziram” njena prijateljstva, sto je starija mislim da bi trebalo da je i samostalnija što se toga tiče. dve drugarice su se već odselile i „napustile je” pa joj je ovo 3. blize prijateljstvo. dete mi se poverilo i ja sam je savetovala da se ipak osvrne i pokusa da pronadje nove drugarice, da nije smak sveta, i da ne jurca ni za kim, jer nije jedini/a na svetu. svako ima pravo da se odluci ovako i onako, Boze moj. ali vidim da joj savet nije „legao” i da je tuzna. do sada joj nikad nije bio problem da se snadje u novoj sredini, gde god da smo bili, nasla je nekog s kim se slaze. kako biste vi reagovale?
inače meni taj koncept „najbolja drugarica” nikad u zivotu nije nešto bio realan, prijatelji su dobri, u razlicitim zivotnim fazama blizi ili dalji, ali ne mogu reći da je ikad bilo neke teske konstante s jednom osobom. bas me interesuje šta vi mislite...
maja3s
(diskutant)
26. октобар 2014. у 08.44
И ја да не саботирам...

Ни ја нисам никад имала најбољу меЂ другарицама... Тако као ти од петиода ко ми кад одговара...
Имам у околини двије... Уствари једну која то виче и потенцира а ова друга никад то није рекла... Још ми звучи безвезе јер су то жене од преко 4 банке...
skoljka
(student)
26. октобар 2014. у 13.15
Djevojcice su tu dosta dramaticne. Moja cerka od 5.5 god često spominje to BF, ona još nema, al spominje kako druge djevojcice imaju ( ona vise voli s djecacima da se igra:). Čujem iz okoline da djeca bas kao i tvoja malecka znaju dosta da pate. Mislim da je to proces koji dijete mora da prođe, i sve se slazem s tobom kako joj pricas. Ono što se meni ne svidja ovdje gdje sam je to konstantno miksanje djece, ne vidim u tom nikakav smisao. Ok kad predju iz vrtica u skolu, al onda iz razreda u razdred stalno ih mijesaju. I još kad odvoje dijete od drugarica, pa ih ubace s nekim established drustvacetom, strava. Tu bi se već zalila uciteljici ako mi dijete pati.
peri-peri
26. октобар 2014. у 15.42
jeste skoljka i meni se čini da je tu dosta drame, međutim šta je meni cudno je da to dete u poslednje vreme izbegava da dodje kod nas kad je zovemo, mislim roditelji mi se nešto cudno ponasaju iz cista mira, odjednom sve neki neodređeni odgovori, iako smo do skora super funkcionisali, dogovarali se, vodili decu na smenu itd. pa se nešto sad već pitam da nisam ja nešto uprskala!? ili dete jednostavno ne želi, a njima glupo da mi kažu…djavo će ga znati! mogu da lupam glavu do sutra...
skoljka
(student)
26. октобар 2014. у 18.49
Ne vjerujem da si nešto uprskala peri, nego mislim da djeca prolaze kroz te njihove faze. Sigurna sam da ta mala drami da sad ima druge drugarice blabla i sad roditelji šta će, sigurna sam da i njima nije prijatno. Sjecam se da sam i ja tako mojoj mami dramila za cerke njenih koleginica kad me ona gurala da se družimo, a meni to nije odgovaralo u tom momentu ( a sad sam super preko fb i kad se vidimo u starom kraju s par njih:) Tako da no hard feelings, ajmo dalje, a cerka će da nadje nove drugarice, treba joj malo vremena. Tako je moja starija kad je kretala u novi vrtic stalno govorila da se jis nije sprijateljila ni sa kim jer 'it takes time to new make friends', to mi je tako slatko bilo, a ona je jedva bila napunila 4.
hana-banana
(.)
26. октобар 2014. у 21.30
Ja ne bih pravila veliku frku oko toga, bude pa prođe.

Čini mi se da je nama to gore da gledamo nego njima da se neviknu na nove drugare.Meni je bilo toliko krivo sto u skolici nije u razredu ni sa jednim djetetom koje zna iz vrtica, komsiluka, preko playdates, a ona se snasla ko riba u vodi. Svako jutro je docekuje hor pozdrava, ona kulira ko prava.
S druge strane ima jednu drugaricu za koju kaže da joj je sestra, a ova zna biti tako gruba prema njoj, dribla je samo tako, a opet vole se. U početku sam se nervirala, sad ih uglavnom pustam da se same snadju, ako bas prekardase u neslaganju prorijedim vidjanja da se požele i tako. Sa drugom djecom je nekad problem ako se rjedje vidjaju nego sto su prije, isto kao da zaborave kako da se druže, treba im malo da se opet uklope.
tweety_m
(?)
26. октобар 2014. у 21.55
Ja sam uvijek imala najbolje drugare,nekako mi je to „najbolja drugarica” uvijek bilo dosadno. Ovdje imam 2 za koje mogu da kažem da su mi eto kao najbolje,i jednu bas najbolju u BG,nju sad nekako poslije 22 godine svrstavam u familiju.A što se tiče najboljih drugara njih imam vise :)
maja3s
(diskutant)
27. октобар 2014. у 03.25
tweety, mora da imaš brata...nisi jedina ja imam druga za zivota od pelena :)) razmišljala sam sto je to tako...pa sam dosla do zakljucka da je zato što imam brata i da ima još žena kojepoznajem kao ja i imale su samo brata...

u tome i jeste fora da sam ja imala i sestru to bi se drugacije odrazilo ...evo i moja cera dva brata i uvjek je imala drugove a drugaricama nije funkcionisala...ima i drugarica ali dodje tu do nesuglasica...
zato mi je ustvari zao sto nemam još jedno zensko djete :((

a sa druge strane moja djeca nemaju tetku...a neće ni njiohova imati samo ako se udaju/ozene za nekoga ko ima sestru pa onda neće imati ujku...opet nekako nešto fali...

zato treba imati bar 2 zenske i dvoje muske djece ;-)
tweety_m
(?)
27. октобар 2014. у 09.32
Nemam majo imam sestru koja je 6 god mladja, ali su oko mene u rodbini sve muski, imamo vrlo malo zenskih.
tamara
27. октобар 2014. у 10.02
Devojcice su takve, BFF je jako važno i uvek se u paru igraju, teško da su 3 BFF.upisi je na neku aktivnost da malo preusmeri misli.moja princeza je dugo patila za drugaricam dok nije sama skontala da je bolje imati puno dobrih drugarica pa uvek imati nekoga da se igra.
peri-peri
28. октобар 2014. у 06.12
ma da proćiće valjda, valjda će se opametiti:-) nego mi je bas cudno što se toliko zalepila za taj model „najbolje drugarice”, prosto sama sebi komplikuje zivot! htedoh kod majke bas te devojcice da je upisem na casove muzickog (ona žena to regularno drzi), pa se sad predomišljam, da ne ispadne da ih nešto jurimo. e stvarno, cime ja lupam glavu…
ne znam, možda gresim, ali imam utisak da su decaci nešto iskreniji u svojim prijateljstvima, ako uopste može da se genaralizuje. meni su igrom slučaja prijateljstva s muskim nekako konstantnija i pouzdanija. možda je samo slučajnost. recimo imam jednog druga, onako bas pravog, iz skolskih dana. ne čujemo se mesecima, ma prođe i koja godina, svako živi svoj zivot, ali znam da je tu. i kad nešto treba, ono što se kaže, u pola noći tu je. i to stvarno, provereno. isto obrnuto. meni je to dragoceno, recimo. ne znam da li i decaci imaju kao mali taj trip „najbolji drug”?
tamara
28. октобар 2014. у 07.30
Samo ćeš iskomplikovati ako krene kod mamme od drugarice.netrrba ti taj luksuz.odvoji je, sto pre shvati da ima jod potencijalnih BF svima će biti lakse.ja imam dva decaka, kod njih nikad nije bilo tih problema, generalno su drugaciji.njima je važno da imaju skim biti da li jedecak, devojcica,manji, veci ništa im to ne znaci.jednom da se sretnu oni su drugovi a devojcice, ako se ne igraju zajeno a znaju se neće ni da se pozdrave.Ali npr.u srbiji kadsmo nije tako i princeza se opusti i ide sa decom bez da ceka da je zovu.letos u spaniji za 4nedelje je vise drugarica nasla nego ovde za celu godinu.ovde uvek pazi da ide na sigurno.jane kontam šta je problem.i ja sam ovde odrasla i nije bilo tako.
Republica
(®)
28. октобар 2014. у 08.52
Ako dete iz sveukupnog osnovnog shkolovanja izvuce 2 prijatelja kroz zhivot, to je uspeh. Jača prijateljstva se sticu u srednjem obrazovanju( gimnazija i to) .

Verujem da su devojcice kompleksnije u fazama 'najbolje drugarice'. Dovoljno je da neka neshto „pogreshno”obuce ii eto neću vishe ocima da je vidim. :) :) :)
Jacaj samopouzdanje kod svoje kceri i sve će ići potaman.
Kad je mene sin jednom pitao : MamaN ima oko 500 djaka u shkoli( osnovna) a ja imam samo 2 najbolja drugara.„ Ja sam mu odgovorila: ”Sine ti si bogat!„ Usledio je zbunjeni pogled.Videcesh rekoh ja tamo kad budesh imao 18-20 godina pricacemo opet.Ako ostane da u međuvremenu gde cesh steci nove prijatelje ostanu ta dva drugara pa steknesh josh dva ejjjj do 18 godine 4 najbolja drugara1 Pa to je extra bogastvo. Tako je i bilo.Broj se popeo na 5 drugara. Pa kad njih 6toro napune kucu :) .Treba to nahraniti.Navadili se na nashu kuhinju. :) :) :)
Biće sve potaman. To su sve zhivotne faze. Sama će birati prijatelje.To nije posao roditelja. :) ”
shargarepa
28. октобар 2014. у 09.34
Da, djecaci su mnogo laksi po tom pitanju. Vidim ovog mog starijeg fura on taj koncept najbolji drug ali ako se na rođendanu nadje neko drugi s kim bolje klikne u tom momentu ostavi on najboljeg druga i ode... isto tako ako se njegov najbolji drug igra s nekim drugim nikom ništa on nadje nekog drugog da se igra. Nema drame.

gledam sestrinu djecu, već tinejdzeri, djecak i djevojcica. On ima mnogo vise prijatelja i onako solidnih prijatelja jer se sve to prihvata onako lezerno, družimo se, bez komplikacija.
A kod nje uvijek neka drama, neke zackoljice, ili su supeeer drugarice, ili se ne podnose, nema te lezernosti.

bt
29. октобар 2014. у 22.17
Iskreno ne bih ja tu puno polemisala.Kratko,jasno i iskreno..Ako se pocnes davati u svako prekinuto prijateljstvo,napravices nju slabijom..Ja sam mojoj starijoj obajsnila da postoje ljudi koji nas ne vole,neke nećemo mi voljeti,to je zivot.Idemo dalje.Neko će se htjeti igrati s'tobom,neko neće...I super je to prihvatila,nema najbolju drugaricu,kaže sve su super,ne mogu da se odlucim.Nema drama,plakanja,razocarenja(još uvijek,tek je prvi razred,sto je ovde druga godina skole).
peri-peri
30. октобар 2014. у 16.41
tako nekako i ja mislim, bt. iako na prvi pogled nije izgledalo, malo je ipak turbulentnije prosao taj polazak u skolu, biće tu još ove godine talasa i talasica.
ps. republica, jel si nasla „malo-belo”?
Republica
(®)
05. новембар 2014. у 08.06
Peri ciao , „ malo belo” ? Pomagaj gubim nit o cemu pricamo. Ako si mislila na macku imamo malo zhuto prelepo mace. Pozdrav. :)
peri-peri
06. новембар 2014. у 06.02
znaci pudlica nije vise aktuelna:-) pitam posto ja sad tražim kuce da kupim, pa sam se setila tebe. moja macka se dosadjuje, moram malo da dodam akcije u kucu, he, he
Republica
(®)
06. новембар 2014. у 06.26
Onog momenta kad sam pustila predhodni post sam ukacila da si verovatno na pudlu pomislila. :) Aktuelna je pudla samo trazhimo pravu mezimicu. Tako nam je i za macku bilo. Docekali smo takvu lepoticu i karakter da sam oborena s nogu od nje. Mishljenja sam da je za odabir potrebno strpljenje. Da jednostavno klikne. Do sada smo videli 3 pudlice i nije bio onaj pravi kliK. Pozdrav Peri. Sada ne mogu ovde okaciti sliku maceta. Prvom sledećom prilikom ću se potruditi. :)
peri-peri
06. новембар 2014. у 15.26
jao bas sjajno za cica macu, draga Repi. nasa je iz azila i jako smo zadovoljni, prava pametnica, deca je obozavaju. ako ti zapadne neka pudla za oko preko grane (nrw), tu sam za prevode. mi trazimo labradora, ali može da bude i mix neki, avlijaner. za kuce mi je frka da uzmem iz azila, mnogo su mi deca mala. pozdravcic:-)
Republica
(®)
12. новембар 2014. у 05.12
Vazhi Peri, vidi mi nećemo kastrirati nashu macu nekoliko godina( ja ne bih zapravo nikad). Tako da za jedno 2 godine ćemo imati male macice. Planiramo da zadrzhimo jedno zhensko da mamaN ima drushtvo kceri. :) u međuperiodu bi verujem pudla imala shanse da se dobro uklopi. :) Macu smo preko oglasa pronashli. U NL je otimacina za mackama. U azilima su samo starije macke od starijih vlasnika. :)
peri-peri
12. новембар 2014. у 15.47
jao ja sam imala davno macora nekastriranog pa to je smrdelo, nevidjeno, kako je porastao morali smo da ga odnesemo na selo, zapisavao je šta stigne i bio je nesnosan. mislim meni je bio smesan takav al mojima se na glavu popeo, nije bio za stan, priznajem. ne znam kako je s mackama zenskim, dal siznu i one. ja sam moju (teskog srca) sterilisala, ovde se to vlasnicima bas sugerise, ne znaju šta će s tolikim mackama, u azilu u proleće, macica kolko poželiš! nasa doduse nije bila mace ali mlada maca, oko godine stara, neko je izgleda sutnuo na ulicu nije valjda imao kinte da se brine vise… al eto sad joj upala kasika u med, eh da mi je njen zivot:-)
hana-banana
(.)
13. новембар 2014. у 21.32
Shiznu, nego šta! Pocnu da arlaucu, dozivaju i danju i nocu, uzas jedan. Srećno sa tim planom Repy!
Republica
(®)
14. новембар 2014. у 03.36
Hahaha Peri & Hana :) Hana i zhenke arlaucu? Kako god moramo izdrzhati do prvog parenja. Ne mogu joj jajovode zavrnuti a da nema barem jedno leglo. Hahaha ima da se iselimo u tom periodu. Koliko se secam traje oko 30 dana? :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.