Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Krajnici kod male dece
Jelena71
06. фебруар 2013. у 09.29
Drage mame ..nadam se da ćete imati neki savet za mene - devojcica od 3 godine već 4 meseca uzastopno ima upalu krajnika (streptokoka) i uzima antibiotike po 10 dana, ali se problem stalno vraca i ponavlja...
Šta vi mislite da li je operacija rešenje ili postoji neki''prirodni lek'' za tako malu decu.Dete ide u vrtic i naravno da još lakse ''uhvati'' sve viruse koje prolaze...Mene plasi malo sto tako često uzima antibiotike...a njen pedijatar kaže (koga vidi 2 puta godisnje) da je operacija rešenje ako je streptokoka svaki put prisutna, a ako nije da može proćii bez operacije...kod pedijatra ima zakazano tek u junu...
Hvala unapred na odgovorima
BEHEPA
06. фебруар 2013. у 13.32
Moj sin je imao sest gnojnih angina za sest meseci. Nama nije preostalo ništa drugo nego da vadimo krajnike. Dr. koji je radio operaciju, rekao je da mu je iz izvadjenih krajnika bukvalno cureo gnoj. Imati takvo zariste u telu, bez obzira na to što krajnici jesu prepreka za napedovanje infekcija, je uzasno i bilo je neophodno izvaditi ih. Morala sam da ga držim zdravim dva meseca pred operaciju pa sam ga bila ispisala iz vrtica (imao je tada 6,5 godina). Posle operacije, nije bilo bolovanja, tek tu i tamo.

Nisam imala snage da eksperimentisem sa prirodnim varijantama jer sam tačno u dan znala kad će svakog meseca moj sin da dobije temperaturu i ima uvecane, zagnojene krajnike. To bi bilo dodatno mucenje za nejga. Svako davanje antibiotika urusava imuni sistem pa se sledeća infekcija lakse kaci i tako se vrtis u krug. Zato sam ja resila da presecemo sve to i izvadimo krajnike. Streptokoku je teško iskoreniti ako se tako dugo zadržava. moguće je čak da se „ucauri” i da ne može da se prepozna na laboratorijskim testovima.

Ako se odlucite za operaciju, dete mora da bude potpuno zdravo. Obavezno uradite testove kao sto su brzina koagulacije i bris iz grla.

Srećno!
Gala06
(......)
06. фебруар 2013. у 15.15
Slazem se sa Venerom. Moje dete je, pre mesec i po dana, operisalo sva tri krajnika(dva nepcana i Adenoid). Progledala je, sada normalno dise,spava, jede, prica.
Jelena71
06. фебруар 2013. у 18.53
Hvala na odgovorima...možda glupo pitanje ali da li je 3 godine rano za takvu vrstu operacije
BEHEPA
07. фебруар 2013. у 19.08
Jelena71,
Ja mislim da nije rano ako ima problema sa krajnicima često (bakterijska infekcija). Deca je uglavnom dobro podnose (mada može da dodje do krvarenja nakon operacije, kao što se desilo mom sinu). Najbolje je da se posavetujete sa par ORL specijalista.
Srećno!
neobavestena
08. фебруар 2013. у 03.22
Moja ćerka je sa tri godine operisala sva tri krajnika i sve je prošlo u najboljem mogućem redu,nije bilo krvarenja niti bilo kojih drugih posledica,a nakon toga opšte zdravstveno stanje se izuzetno popravilo.
Jelena71
08. фебруар 2013. у 12.42
Hvala puno na odgovorima - ohrabrile ste me :)
Znam da verovatno preterujem sa brigom ...ali šta mogu - jače od mene :)
Pregled kod ORL zakazan za mesec mart
Mila_
(prevodilac)
17. фебруар 2013. у 17.46
i ja ne znam šta sa mojim decakom da radim, 4,5god već a od 2,5 neki problemi..najveci po meni je disanje, tj hrkanje i kad je budan!
streptokoka nema..da li operisati il cekati da fizicki poraste i ima dovoljno mesta u grlu za prirodno velike krajnike??
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.