Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Grcevi i probiotici
Maja128
(majka)
16. новембар 2011. у 16.00
Cao drage,

Nema me jer sam zauzeta sa decicom i bas mi je zao sto me nema ali takav ti je zivot. Inače, nadam se da ste mi dobro.

Moja najbolja drugarica se skoro porodila i mala joj ima grceve. Secam se prošle godine je bila tema gde ste pricale o probioticima i kako su dobri za bebe koje imaju grceve. Da li može beba od mesec dana da pije probiotike? I koja doza? Mama njena ima neke u prahu i da li su te ok, ako da koliko (koja doza, koliko puta dnevno)???

Mi živimo u U.S.A. pa ako zna neko neke dobre u Whole Foods-u bilo bi extra. Inače ona ima od Dr. Mercola-e koji je bas poznat u U.S.A. Bilo kakav savet bi bio dobar. Hvala unapred.
nea111
16. новембар 2011. у 16.43
Ja samo da se umjesam jer sam i ja svjeze istraumirana kolikom, koji je trajao 3 mjeseca na jako maloj rođenoj bebi.
Neki dan je ljekar u mom okruzenju dobio curicu koja ima nepodnosljiv kolik i tretman koji koriste je „heath therapy”, tj da se beba ni u jednom jedinom momentu ne izlaze temperaturi manjoj od 26 stepeni.
Izgleda da stvarno pomaze. Neka pokusa, sa srećom, podrzi je, znam da joj je veoma teško sada.
oceania
16. новембар 2011. у 16.56
Majka123, ja sam razne stvari probala za kolike ništa nije upalilo a kad sam dala probiotic od sledećeg dana vise nije bilo grceva i nikad se nisu vratili. Ja sam otisla u apoteku da kupim probiotic za bebe ali nisu imali ali su mi ponudili probiotic u kesicama koji se obično daje odraslim osobama posle stomacnog virusa,antibiotika i pokazali su mi koliko da skratim dozu (jer za bebu stvarno treba jako malo)

Ako niko ne zna neku proverenu marku probiotika za bebe,onda najbolje je otici u nekoj dobro opremljenoj apoteci i upitati, porazgovarati , možda imaju nešto da ponude. Naravno, kolike su specificno nešto , ne znači da će bebi proćiod probiotika, jer kod nekih pomazu neke stvari kod drugih druge. za ameriku znam da preprocuju Nurse Harvey's Gripe water , u nemackoj Sab simplex kapi (ovo izbacuje nepotrebni vazduh iz creva) u australiji Brauer Baby Care Colic Relief , u francuskoj ništa (trpi i muci se), kod nas razblazeni caj od kamilice ..
Barilli
(jane_of_all_trades)
16. новембар 2011. у 16.59
Što se probiotika tiče, za male bebe se koriste oni koji imaju samo jednu bakterijsku kulturu i zovu se prEbiotici (mislim da treba da ima manje od 3 mil. bakterija)

Ja sam kupovala u WF u teglici, prah, bila je samo jedna vrsta za infants, nalazi se u frizideru

Evo i jednog linka:

http://www.healthy-diet-mom.com/best-infant-probiotic.html
Barilli
(jane_of_all_trades)
16. новембар 2011. у 17.02
JoannaL
16. новембар 2011. у 17.26
Barilli, prObiotici za bebe su korisne bakterije ( u slučaju novorođenceta jedna familija bakterija, 3 vrste- Bifidobacterium Breve, Infantis i bifidum),ove bakterije pomazu u varenju hrane i smanjuju gasove pa smiruju kolike.

PrEbiotici su nesvarljive materije koje pomazu razvoju korisnih bakterija i kod nevorođencadi su u eksperimentalnoj fazi.
Prebiotici su radije vlakna, nego bakterije i njihovo dejstvo na kolike još nije razjasnjeno.

http://www.ifm.net/industry/prebiotics.htm

Ja cerci dajem Udo's Choice i to dobija od rođenja, samo tada infant a sada children formula.

http://www.amazon.com/Udos-Choice-Infants-Probiotic-2-64-Ounces/dp/tags-on-product/B0010EG6QC
Barilli
(jane_of_all_trades)
16. новембар 2011. у 17.34
ne znam puno, ovo mi je doktorka (pedijatar)preporucila i napisala prebiotik
ja sam mislila da se to odnosi na probiotik sa jednom kulturom
Hvala na korekciji
mia55
16. новембар 2011. у 22.48
Ja sam bebi po preporuci naturopath doktora i nutricioniste, davala Genestra brand probiotike ( po njima oni su najkvalitetniji).
Tačan naziv:
HMF Natogen for infants under one year old:

http://www.rockwellnutrition.com/hmf-natogen-no-fos-infant-probiotic-by-genestra.html

Davala sam mu za gasove i mislim da je pomoglo jer je kratko trajalo, a naturopath mi je preporucio i zato što je rođen na carski, znaci nije prosao korz porodjajni kanal i samim tim mu je imuni sistem od početka slabiji nego djeci koja su rođena prirodno.

I ovi su ok, ali Genestra su po mnogima najbolji ( ako pogledas reviews okolo):
http://www.colichelp.com/shop/biogaia-probiotic-drops.html

Cerkici dajemo Udos' Choice, njih ne mogu da nađemza bebe, prestali su da ih proizvode.
lip
17. новембар 2011. у 14.44
nama je pomagalo mlako maslinovo ulje oko pupka namazs i onda kruzno masiras somacic
-Layla-
18. новембар 2011. у 06.58
Nama apsolutno ništa nije pomagalo, cekali smo 4 meseca da prođe. Bilo je strasno, plac po ceo dan i noć.Moja ima bas glas! Nama je doktor rekao da se ne zamajavamo sa kapima i slično, da jednostavno moramo da se strpimo da digestivni trak sazri. I tako i bi.
S_Girl
18. новембар 2011. у 07.54
Mi smo tokom tog perioda masirali stomacic uljem i stavljali tople obloge. Takođe smo pravili caj od kima. Ne znam iskreno koliko je pomagalo.

Što se tiče probiotica, to smo pre par meseci tek poceli da koristimo nakon što je bila bolesna od virusa, i bas se zahvaljuljem curama ovde na preporuci da uzmemo probiotic, jer evo u zadnje vreme su svi oko nje prehladjeni i bolesni a ona (kuc, kuc) ništa, još nas imitira kad kasljemo:)

Prvi put sam kupila Udos, kao sto i vecina mamica koristi, i opet sam tražila iste da kupim ali međutim na tom mestu gde sam ih kupila nisu ih vise imali, a nigde drugo nisam mogla da nađemtako da sam kupila ovaj.

http://www.renewlife.com/florababy.html

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.