Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Zatvorena kozica na penisu - kod 5 god decaka
Viki81
(assistant general manager)
14. јул 2010. у 23.33
Moj sin ima 5 godina, i od kada je bio mali, ja sam mu povlacila (ili barem pokusavala da povucem) kozicu na pisi svaki put dok ga kupam. Kada je imao 3.5 godine vodila sam ga kod specijaliste, jer mu je kozica i dalje bila skroz zatvorena. Čak je par puta imao i upale mokracnih kanala. Onda nam je lekar prepisao kremu na bazi steroida, koju smo koristili 6 nedelja. Od te kreme je kozica oko penisa pocela da mu se tanji, ali ne i da se otvara. Kremu smo prestali da koristimo posle 6 nedelje (kao sto nam je lekar i rekao) i posle toga su mi rekli da ne brinem, da cemu se kozica sama otvoriti, ali se to nije desilo. Naucila sam ga da sam povuce kozicu dok se kupa, ali on i dalje ima samo malu rupicu, kroz koju glavic ne može da prođe. Ne znam da li opet da ga vodim kod specijaliste - zadnji put su mi rekli da brinem bez razloga i da jedino sto oni mogu je da mu urade circumsion surgery. Ja nisam za tu operaciju, jer smatram da to rade samo Jevreji i Muslimani, i da je bolje da to ne diramo. Moj sin se ne zali da ga nešto boli, i već dve godine nije imao nikakve upale, ali se brinem šta će biti kasnije kada bude tinejdzer. Da li je neko sa detetom imao sličnih problema i šta ste radili? Da li je bolje imati operaciju Dorsal Slit? Imam i drugog sina, koji je skoro napunio 2 godine, i čini mi se da ćemo i sa njim imati isti problem. Ni njemu se još uvek kozica nije odvojila. Šta da radim?
kokokokokokoda
(kuvarica)
15. јул 2010. у 04.06
i moji sinovi imaju slično( 7 i 5 god)..znaci kozica može da se povuce samo kolika je velicina jagodice na prstu..mi nismo isli kod lekara..ali jedna moja prijateljica je bas skoro isla kod urologa ( u bg)i morali su detetu da secnu kozicu - mislim da je to uradjeno pod anestezijom..s tim sto to nije odstranjivanje koze kao kod jevreja i muslimana nego samo omogućavanje da se odvoji i da može da se skroz spusti

e sad.. tih dva tri dana dete prolazi kroz bolove i pri tom mora ,ali mora da se povlaci kozica inače će se opet zalepiti...posle toga je sve super,redovno povlacenje i sve je ok

ja se ne usudjujem da idem...uzas:(:)
blondinka
(avanturista)
15. јул 2010. у 05.43
I moja deca imaju sličan problem, samo u mnogo manjoj meri. Kod starijeg sina ostalo je još malo zalepljene kozice /koristi isto kremu/, kod mladjeg se može navuci otprilike do pola. Upravo sada kada odem za Bg planiram da resim ova dva problema do kraja.

U Beogradu se to resava u Tirsovoj, hirurg, u slučaju da je to moguće izvesti na ovaj način, će dati lokalnu anesteziju i prevuci detetu kozicu ili je malo zaseci da bi se moglo prevuci. To je jedini način bez operacije. Koliko ja imam informacije, nije bas da dete toliko boli, zavisi koliko je kozica odlepljena, ali svakako problem je rešen za 2-3 dana i vise se na vraca u predjasnje stanje.

Što se hirurske intervencije tiče, malo mi je cudno da imate verske predrasude prema tome ali hajde dobro, svako ima svoje mišljenje. Operacija je rutinska i ne ostavlja posledice ni po seksualno ni po koje drugo zdravlje, verujte da znam o cemu govorim, iz iskustva meni vrlo bliske osobe. Operacija se radi u totalnoj anesteziji. Oporavak je brz i bezbolan.

Htela sam samo da napomenem da ovoaj problem uopste nije bezazlen. U slučaju da je stvar bila drasticnija, ja bih odavno pristala na operaciju ali kod mog starijeg sina je stvar skoro rešena, sad nam je zadnji pregled. Ovo sto ste opisivale i sto ja opisujem, u slučaju da se zanemari, može stvoriti prilične probleme u zivotu deteta. Osim stalnih infekcija i bakterija koje se skupljaju ispod te kozice koja ne može da se prevuce, problemi koji slede u seksualnom dobu mogu biti visestruko veci i protezati se i to psihickih. Ja sam se uvek vodila time da je vaznije zdravlje mog deteta od mojih predrasuda.

U najboljoj vam nameri savetujem da, kao i ja, redovno posecujete lekara i raspitujete se o ovom problemu i preduzimate dalje lecenje. Ovo se ne sme zapustiti.
Milica83
(mama 24/7)
15. јул 2010. у 06.17
moj sestric 3.5god isti problem, s' tim sto je moja sestra to shvatila pre nekih dve godine da kozica neće dalje da se povlaci. Urolog joj je rekao da se ništa ne dira do treće godine. Odvela ga je proletos opet kod Dr ali Dr tada nije bio tu, pa su odlozili. Sestra je za to vreme svako vece ukapavala povidon jod i povlacila dokle god je moglo. nakon tri meseca svakodnevnog koriscenja, kozica se odlepila i glavic izasao ceo, tako da je svog sina spasla reckanja, ali da nije uspelo, svakako bi isla da mu Dr sredi to.
bubasandra
(student)
15. јул 2010. у 08.12
Mi prolazimo kroz istu situaciju.
Evo link sa odgovorima na moje pitanje. Nadam se da će pomoći:
http://www3.serbiancafe.com/cir/diskusije/new//read.php?num=140&id=14857140&thread=14857140
Samo da dodam:
Idemo kod urologa 26/7 da vidimo šta će nam reci, a kozica sad za sad izgleda ok. Nadam se da će tako i ostati.
I ja sam kao i ti protiv rezanja kozice, ali sacekacu da vidim šta će urolog da nam kaže.
Sve najbolje.
Ilkka
15. јул 2010. у 08.29
Ja nisam za tu operaciju, jer smatram da to rade samo Jevreji i Muslimani, i da je bolje da to ne diramo.
----

izvini, ali pricas gluposti. naravno da se ova operacija radi ako za to postoji medicinska potreba a ocigledno da postoji. ne želiš valjda da ga unakazis za ceo zivot zbog svojih POGRESNIH pretpostavki i smatranja.
moj otac je uradio bezbroj tih operacija kod SRPSKIH PRAVOSLAVNIH decaka jer je moralo da se uradi da dete kasnije ne bi imalo problema. naravno da to nije radjeno kod svih decaka, ali kod onih kod kojih mora, nema izgovora tipa „samo jevreji i muslimani to rade”, nego mora da se misli na dobrobit deteta.
zato otidite lepo, posavetujete se sa hirurgom i uradite to, pa da se dete više ne muci.
bubasandra
(student)
15. јул 2010. у 08.51
Ilka, polako. Kozica ima svoju svrhu. Nije bas da nema.

Naravno da će postavljacica teme kao svaka normalna majka da uradi ono sto je najbolje za njezino dijete, a iskreno i meni je obrezivanje zadnje rijesenje.
tweety_m
(?)
15. јул 2010. у 10.44
Moj sin ima 2,5 godine i kod njega kozica predje nekih 90 %, onih 10 posto je zalijepljeno, ali se sa vremena na vrijeme odlijepi.E onda kad se odlijepi on se zali kako ga boli pisa i ja zeznem ne prevlacim par dana i vrati se na isto.Tako da se vrtimo u krug.Evo bas se prekjuce ponovo odlijepilo i jeste bilo „taloga”koji treba da se ocisti.Mozete li mi reci koja je to krema sto mazete?Inače nas dr. je rekao da u vecini slučajeva dodje na svoje kako on objasni kad imaju 3-4 godine i dodje do jutarnje erekcije.Ja bih u svakom slučaju otisla kod dr.i razmotrila opcije jer je on veci i sumnjam da će preci samo od sebe, kad već nije do sad.
blondinka
(avanturista)
15. јул 2010. у 14.31
Naravno da kozica ima svoju svrhu,inače ne bi bila tu. Isto tako i dlake ispod pazuha i na polnom organu imaju svrhu, verovatno i one na nogama,a i brcici kod žena, pa ih svejedno uklanjamo:))
Izvinjavam se na sali, slučajno mi palo na pamet, ne zamerite.

Htedoh da kažem da ima svrhu ali nije presudna za dalji zivot,. Obrezan muskarac bez nje normalno funkcionise a sa problemom sa kozicom ne može normalno da funkcionise, pogotovo ne kao seksualno biće a ostalo da i ne pominjem.

ps. mislim da Illka nigde nije ni pomenula da kozica nema svrhu, možda se varama.

JoannaL
15. јул 2010. у 15.44
Moj muž je radio tu operaciju zbog trista muka , sa 28 godina! Namucio se upalama, priraslicama i šta ti ja znam.Stalno neke infekcije, praskovi, sprejevi, zbog fimoze.
Otkako je uradio cirkumciziju, veru nije promenio:))) Međutim PREPORODIO SE!
Popravilo nam se sve, neću da ulazim u detalje.
Kozica nije potrebna, možda ima svrhu, niko ne zna da kaže zašto, nas urolog je rekao da je imala svrhu kod pecinskog coveka jer nije im'o gace da prostite, pa se to onako nezasticeno vuklo po prasini(kad bi se zezali o duzini naravno:)
Nemojte takve niske verske komentare, naročito kad se radi o toliko malenom delu tela , a koji s druge strane može da uzrokuje trista problema.
Obrati paznju-sve porno zvezde su „kabriolet” :))) Ima tu nešto...

Sala na stranu, imate vremena čak do puberteta, sve dotle ima sanse da se kozica ipak prevuce i da bude sve ok, tako da ako deca nemaju neugodnosti ili infekcije, nema razloga za nagle promene.
bubasandra
(student)
15. јул 2010. у 16.24
Joanna, slazem se da ako nema drugog izbora da treba uraditi sve sto može da rijesi problem.

To sam i rekla u originalnom javljanju: da mi je to zadnje na listi.
Zašto: iz prostog razloga jer nije dio mog tijela da mogu tek tako lezerno da saljem svog sina od 9 godina na obrezivanje.

P.s. U zadnje vrijeme zakljucujem da sam predugo na ovim diskusijama i da sam uzasno umorna posmatrajuci kako je nekim ženama lakse izdvojiti maleni dio komenatara i skakutati po njemu umjesto da daju validan savjet.

Dala sam link gdje mi je dosta mamica, ukljucujuci i Joannu puno pomoglo kad je meni trebalo. Presla sam preko komentara o jevrejima i muslimanima jer to nije poenta ove diskusije.
Budite pozdravljene, a ja nakon toliko godina ipak dizem sidro.
Sto je dosta, dosta je.

blondinka
(avanturista)
15. јул 2010. у 19.34
Bubasandra, evo, slazem se sa tobom, potpuno si u pravu. Vreme je da se pali odavde.

I ja sam dala opsiran savet ali izgleda da svako vidi samo tu jednu recenicu koja njemu odgovara i ništa drugo. I tako na svakoj diskusiji.

I ja dizem sidro. Više ne postoji diskusija na kojoj ista mogu reci a da neko ne udari minus samo zato što sam to rekla ja ili da to ne preraste u licni obracun.

Ipak, ima i drugih diskusija, mnogo opustenijih.

Pozdravljam vas!
Viki81
(assistant general manager)
16. јул 2010. у 11.56
Hvala vam svima na odgovorima. Ja retko i dolazim na ove diskusije, jer pored dvoje dece i posla nemam bas puno vremena - uglavnom se prikljucim kada mi nešto treba i imam neko pitanje. I drago mi je da ima žena koje hoće da odgovore, jer ponekad vasi odgovori mnogo znace. Glupo je svadjati se, jer diskusije nisu namenjene za te svrhe (pogotovo ne ove diskusije). Zato mi je zao mama koje su mi dale svoj odgovor i zbog nekih drugih hoće da se iskljuce sa ove diskusije. I da se razumemo nemam ja ništa protiv nijedne religije, ali posto nisam musko ne znam da li kozica ima neku funkicju kasnije. Pretpostavljam da ipak ima, jer inače ne bi bila tu gde jeste. Moram da razmišljam o njegovoj buducnosti pre nego što se odlucim na bilo kakvu operaciju. I naravno da ne želim da mi se dete ni u kom smislu muci kasnije - niti da ima upale. Uradila bih šta je najbolje za njega (nebitno na religiju). Neke me ovde nisu razumele.
Ilkka
16. јул 2010. у 13.46
viki, kozica nema nikakvu značajnu funkciju. stavise što se tiče nekih polnih bolesti (ne dao bog nikome) ljudi bez kozice imaju nešto manju sansu od zaraze jer se virusi zadržavaju duže ispod kozice, to sam bila citala, možeš da pogledas na netu.
a ništa ti ne znaci jer dete ima problema pa dzaba mu da mu ostavljas kozicu zbog ideje da možda ima funkciju ako će to dovesti do poremecaja.
juče sam pricala s tatom i spomenuh tvoj slučaj, kaže (on je hirurg) ako mora i ako je sve ostalo probano, onda treba da se skine i da se konsultujes sa pedijatrom i hirurgom.
-afrodita-Порука негативно оцењена. Покажи

-afrodita-
16. јул 2010. у 18.37
ilkka ne lupetaj.
nemam sad vremena da pišem,ali imam tri decaka,pa ću da se javim kasnije sa mojim iskustvom.
na zapadu se dete odmah obrezuje,ja isto nisam pristala i resila sam problem bez obrezivanja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.