Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Pomoć cvoric ispod pazuha
buckica
(prof.fizicke kulture)
06. октобар 2009. у 12.55
drage moje,
vrlo sam uplasena,već duže vreme imam neki cvoric ispod pazuha(sigurno 2 meseca),pre nisam obracala paznju ali sada osecam neku nelagodnost u grudima i ispod pazuha me boli pogotovo posle brijanja,uplasena sam ne znam šta da mislim,kod koga da odem da pproverim grudi,nikad nisam bila a 35 mi je godina,jer direktno kod gionekologa ili je problem sa limfnim zlezdama,molim vas vase mišljenje,sto pre,još kad pomislim da neću moći da dobijem randevu za par dana svasta mi pada napamet,molim vas odgovorite mi iako nije za ovde tema,hvala
pepelatvor
(med. sestra)
06. октобар 2009. у 12.57
pravo kod ginekologa mila..
Buckica
(prof.fizicke kulture)
06. октобар 2009. у 13.16
najgore mi je sto sam u inostranstvu i ovde dok zakazem sastanak precrknucu,jer ginekolog samo opipa grudi ili kako tece pregled,molim vas objasnite mi
Bojaantje
(A-HA!)
06. октобар 2009. у 13.29
Za cvorice u grudima se ide kod radiologa, ali prvi korak je da te pogleda kucni lekar, i uputi dalje.

Kucni lekar radi manuelni pregled dojke i pazuha, prepipa sve sistematicno i ako mu je nešto sumnjivo u konzistenciji tkiva, salje te dalje. Inače, bilo bi dobro da te nauci da sama sebi radis ovaj pregled jednom mesecno.

Nema razloga za paniku unapred, zlezde mogu da reaguju i na prehlade i upale u organizmu, ali treba sve proveriti.
mariee
(svasta nesto)
06. октобар 2009. у 13.29
Grudi mogu i ultrazvukom da se pregledaju, a i palpacijom (opipavanjem). Najpouzdanija je mamografija.
buckica
(prof.fizicke kulture)
06. октобар 2009. у 13.33
hvala vam puno,opipavala sam dojke nema ništa samo taj cvoric ispod pazuha i sto mi je neugodan osecaj u desnoj dojci,trne mi i ruka možda od stresa
clementina
06. октобар 2009. у 13.44
buckice ne panici,već zakazi odmah kod svog ljekara opste prakse.Kaži da je akutno da ne bi cekala puno na vrijeme,tvoj ljekar će da te pregleda i da te uputi na dalje preglede,ujedno će ti objasnit o kakvom cvoricu se radi.
Mislim da nije ništa ozbiljno (jer te boli,vjerovatno upala neka)al te savjetujem da ne cekas i odlazes pregled već sto prije da posjetis ljekara.Pozdrav i svako dobro !
Republica
06. октобар 2009. у 13.46
Buckice evo ovde imash slike i opis kako sama da pregledash dojke:

http://www.ana.rs/forum/viewtopic.php?t=33229
Da prvo naravno otici kod kucnog lekara i trazhi prvo uput za UZ dojke.
Citala sam na vishe mesta da eto o Mamografiji da sad je pak i shtetna...obrni okreni ni jedan nivo zracenja nije bezopasan ali treba se odluciti koji je rizik veci.
Meni se dva puta do sada upalila znojna zhlezda u levoj axili.
Brijanje naravno.Malo iskulirala od brijanja i sad koristim prvo kremu pa nakon toga Deo i to ovaj :

http://www.do2.dk/uk.html

Daj odushka znojnoj zhlezdi.Brijanje stopiraj jedno vreme.

;0)))
neobavestena
06. октобар 2009. у 16.39
Za početak nemoj da paničiš bez razloga,ali svakako moraš otići kod lekara.Ja sam imala slične simptome i naravno pretrnula od straha.Dobila sam uput za UZ potpazušnih jama i kompletnu krvnu sliku i sve je bilo u savršenom redu,a čvorić je nestao sam od sebe.Moguće je da se malo upalio neki limfni čvorić usled čega i osećaš bol tj. trnjenje ruke.Ja sam pila neke antibiotike koje mi je prepisao lekar i sve je bilo ok.Ali naravno,ništa ne preduzimaj na svaju ruku.Sve u svemu,zaključak je da navedene simptiome izaziva iritacija potpazušnog dela što brijanjem a što korišćenjem neadekvatnog dezodoransa.Obavezno se preorjentiši na one bez alkohola i aluminijuma,za sada znam da ih proizvodi Seba Med a za druge proizvođače nisam čula ali verujem da ih ima.
BEHEPA
06. октобар 2009. у 17.53
Imala sam slične strahove jer sam često posle brijanja osecala cvorice i bol. Lekar mi je rekao da je u pitanju samo upala. Može da bude i masno tkivo, kako je bilo mojoj drugarici. Ali svakako treba dr da te pogleda.
Svako dobro ;)
hocukuci
(MAMA)
06. октобар 2009. у 18.45
Ja zbog iste stvari bila kod lekara i imam zakazan ozbiljniji pregled krajem novembra. Meni rece da je u pitanju masno tkivo. Krvna slika mi je OK. Nisam ni primetila nikakve cvorice dok me nije zabolelo prvi put, septembar prošle godine. Ponovilo se još par puta kasnije. Poslednji put posle porodjaja, tako da sam resila da vidim šta je umesto da glumim Majku Hrabrost. E sad, cinjenica je da sam u tom periodu dosta podizala teško, a i imala neke stresove manje. Meni je u tom delu uvek i bilo ispupcenije nego kod normalnog sveta.
jaca27
(adrenalin junky)
06. октобар 2009. у 20.01
Bez straha i panike, u velikoj vecini slučajeva te kvrgice budu totalno bezazlene i prolazne ali naravno da treba da odes kod doktora i to što prije. Znam par osoba koje su dizale paniku i na kraju je ispalo ili upala ili cistica. Javi nam kada imaš zakazano i šta ti je doktor rekao.
-afrodita-
06. октобар 2009. у 20.21
mogu samo da te utesim da je dobro sto boli.
možda je nešto totalno jednostavno kao upaljeni folikul dlake ispod koze ili tako neka cista.
nemoj odmah da padas u očaj.

koliko znam uvecane limfne zlezde ne bole.
sve najbolje:)
Vanderbilt
(whatever)
07. октобар 2009. у 02.05
Upravo sam htela da kažem, dok boli - dobro je.

Meni se ovo desilo dva puta, oba puta od upale nakon brijanja... Naravno treba da odes kod lekara da te pregleda za svaki slučaj, ali neka te smiri to što ono najgore ne boli dok ne dodje do samog kraja, i to što urasle dlake ili upaljene limfne zlezde uglavnom daju simptome koje ti imaš.
bt
07. октобар 2009. у 02.52
I meni se ovo desilo zbog brijanja.Ipak moras otici na kontrolu sto prije to bolje!Biće ti lakse kada doktor potvrdi da nije ništa.Pozdrav
Yelena84
07. октобар 2009. у 18.18
I meni je se isto desilo i bilo mi je od dezodoransa...probaj dezodorans bez mirisa i koji je providan (gel) oni beli nevaljaju tako mi je reko doktor i posle jednog vremena mi je nestalo...ali opet otidji kod doktora pa vidi šta ti on kaže...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.