Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Vremenska razlika
skoljka
(student)
12. август 2009. у 13.23
Mi relativno uskoro putujemo za Evropu, pa me interesuje dal postoji neka taktika da bebama pomogne sa vremenskom razlikom. I vi koje imate iskustva koliko traje i kako oni to prezivljavaju u odnosu na odrasle?
Mene neka muka hvata kad se sjetim koliko budem umorna tih prvih dana i bez bebe, a kako li će tek sada biti?!!
(Nasa vrem. razlika je 9 sati.)
Pozdrav!
univerzalna
(*****)
12. август 2009. у 13.55
Mi smo isli iz Kanade u Srbiju (6 sati vremenske razlike) kada je malena imala 4,5 meseci i nismo imali nikakvih problema. Tako dug put za bebe je jako naporan i treba ima par dana da se odmore od puta. Nasa malena je kada smo stigli tamo spavala od 21h do 13h (16 sati u komadu). Pa to je bio haos. Trajalo je 3 dana i posle sve po starom. U tom periodu je spavala po 2 puta na dan plus noc a ta 3 dana je imala samo jednu malu dremku posle podne. Ostali smo bili 2 maseca i kada smo se vratili nije isto bilo problema.
skoljka
(student)
12. август 2009. у 15.20
Nadam se da će tako i nama, univerzalna! To je milina...
list
12. август 2009. у 16.30
Upravo sam se vratila iz Evrope u Kanadu. Moja djevojcica ima 10 mjeseci i mogu ti reći da je vremensku razliku podnijela lakse nego ja. Nisam primjenjivala nikakvu taktiku.
Ninocka
12. август 2009. у 18.27
Skoljka, je l' si ti negde kod mene na Zapadnoj Obali?

Sto je beba mladja- to je putovanje lakse.
Na vremensku razliku nemoj ni da mislis. Samo slusaj bebin ritam i ona će vrlo brzo da se navikne na drugu okolinu i vremensku zonu.
Ali, vodi racuna da se ti sto pre od-jetlag-iras, jer moras o bebi da se brines. Tokom leta pij sto vise tecnosti, tako ja ubijam jetlag.

Srećan vam put i uzivajte!
skoljka
(student)
12. август 2009. у 20.39
Beba će biti skoro 7 mjeseci kad budemo putovali...nadam se da neće da bude previse zahtjevna! Ja sam to malo dramaticnije zamišljala nego sto vi pišete.
Ninocka, jesam na zap. obali (u Vankuveru), gdje si ti?
aprilubeogradu
(posmatrac)
12. август 2009. у 22.06
meni je muka kada pomislim na prekookeansko putovanje bas zbog tog umora, pogotovo kada se vratima nazad u usa. uvek sam pokusavala da spavavam u pravo vreme ne bih li se pre navikala. i uvek mi je bilo teško. e zadnji put sam pratila svoju , tada cetrnaestomesecnu cerku. spavala sam kad i ona i tako sam se brzo i lako navikla kao nikada do tada. zakljucak iz mog iskustva: prati ritam svog deteta, spavaj kada i ono i biće ti lakse.
Barilli
(jane_of_all_trades)
13. август 2009. у 02.47
Svi ti nešto pišu lako je, možda je lakse za malu bebu, ali mom sinu je trebalo 7 dana brat bratu da se privikne (sa zap. obale u evropu, dakle 9 sati vrem. razlike). Pravo da ti kažem, jedno je 6 sati razlike, a drugo je devet. To je potpuno drugi ritam, kad oni lezu mi ustajemo i obrnuto.

Meni je jedino valjalo u Srbiji sto ke mogla moja mama da ustaje s njim ako se meni spava, dakle imao je ko da me odmeni.

Srećan put
ninocka
14. август 2009. у 16.27
Skoljka, ja sam u San Dijegu.

Srećan vam put i lepo se provedite!!
 Коментар Запамти ову тему!

.