Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Yaz pilule za kontracepciju
Blondinka
(avanturista)
15. мај 2009. у 10.31
Mene bas muci ova kontracepcija :)))...taman sam se bila odlucila za Mirenu kad moj ginekolog ima novi predlog - pilule za kontracepciju Yaz.
Kažu, sjajne su, nemaju nus pojave i sve tako bla-bla-truc...Ja sam koristila Yasmin ali sam prestala sto zbog medijske hajke sto zbog oscilacija u raspoloženju, cas sam plakala, cas bila ravnodusna, ma totalno bez veze.

S obzirom da se ova pilula pojavila ovde na trzistu pre manje od godinu dana, još ne znam nikoga ko je koristi pa me interesuje ima li neko od vas iskustva sa njom?
niagara_usa
(mama)
15. мај 2009. у 14.40
draga Blondinka,
nećeš vjerovati ali na googlu ima „search suggestion” -„yasmin vs. yaz”. ubaci, pa procitaj ima toooona info. moj samo mali prijedlog: ne uzimaj ništa sto nije na trzistu min 3 godine(od kontraceptivnih pilula). savjet mog starog doktora-ginekologa.
Blondinka
(avanturista)
16. мај 2009. у 05.41
Znam, znam, iscitavala sam sve to ali sam mislila da neko ima lično iskustvo. Primera radi, meni je lekar (ne ovaj) rekao za Yasmin da je prva pilula koja nema veze sa raspoloženjem, a ispalo je da je meni pravila bure u raspoloženju. Fora je kod svih tih pilula sto u upozorenjima uvek piše isto - sve uticu na iste stvari i sve kontraindikacije su iste, zato bih volela da čujem ako neko ima iskustva ali izgleda da niko nema :(
Snezana
16. мај 2009. у 08.12
Moje iskustvo sa pilulama generalno je da su mi upropastile zivot jednom i nikad nikad vise mi neće pasti na pamet da ih uzimam. Kad mi dodje vreme da mi opet neka zastita bude potrebna,ja ne znam šta ću :(
maja3s
(diskutant)
16. мај 2009. у 08.25
Snezana

šta ti se desilo :((

generalno sam protiv kontacepcije na taj način da se uzdrma prirodni balans hormona...

dakle ništa hormonska spirala ili kako je danas zovu IUD ako sam dobro napisla

dakle ako se bas mora...obična spirala i kondom...
niagara_usa
(mama)
16. мај 2009. у 10.37
draga Snezo i ostale,
samo Paragard iliti „obična” nehormonska spirala. one spirale od prije 20 godina se i ne koriste vise tako nemojte da brinete i slusate svakakve price. 99% žena ih odlično podnosi samo kažu da možda 0.05% ima reakciju na bakar, to je strasno rijetko. imaš malo obilnije mece jedno pola godine al si onda mirna 12 godina :))) i ja sam strasno stradala od pilula trebalo mi je godina dana da uspostavim balans hormona i pocnem ovulirati (moj mi doktor dokazao). nikad vise!!!
Snezana
16. мај 2009. у 11.58
Joj Majo ne volim da pricam svasta ni da uterujem neke strahove. Ipak znam da ima žena koje fino podnose pilule i bez nekih većih posledica. Meni eto nije islo dobro.

Mene tu one totalno sredile i odužele mi previse vremena i zdravlja. Meni je trebalo 2 godine i vise da ponovo dodjem na svoje i da budem ona ja koja sam bila pre tih tableta, i ne samo fizicki nego i mentalno. Još da stvar ispadne bolja, na ubedjivanje doktora probala sam ja njih vise, raznih, kao treba vremena da se nadje šta odgovara, i na kraju probam Yasmin, e to me dotuklo, tad sam rekla dosta je bilo. I čim sam prestala da ih uzimam moj zivot se totalno promenio, pocela sam ponovo da živim. Zao mi je samo sto mi je trebalo 3 godine da skužim u cemu je problem.

I ne, nisam za nikakve hormone, kao sto rece neko iznad mene, ima izgleda i drugih opcija. I nadam se da će se za mene naći nešto alternativno kad mi to bude potrebno.
Republica
16. мај 2009. у 12.46
Blondinka, ja ti ne mogu izaci u suret sa Yaz pilulom ali ti mogu ako zhelish ispricati moje pozitivno iskustvo sa Microgynon 30.
Koristila sam tu pilulu od svoje 25 godine do 38,5.Naravno sa godishnjim pauzama od 3-4 meseca.
Ako zhelish ja ti mogu napisati u narednom postu moju pricu.
Josh da napomenem da sam ja stala sa pilulom zbog godina i pripremala sam se za ne hormonsku spiralu ili dijafragmu kad... ja zatrudnela i od tada mi sad imamo druge ciljeve.
Ali isto tako zavisi i koliko godina imash?Nakon 35te godine izbegava se pilula kao vid kontracepcije.Ja sam malo premashila i upravo je i sam moj kucni lekar rekao kad sam htela da narucim josh jedni turu ...nonono rece on od sad morash naći drugi oblik kontracepcije.
Blondinka
(avanturista)
16. мај 2009. у 17.28
Republica, ja imam 36 godina, mada ginekolog u Bg i ovaj ovde (u I.Sa) tvrde da pilule novije generacije nemaju nikakve kontraindikacije sa godinama, a neke se mogu piti i u menopauzi (sa kojom svrhom?! ali hajde)...
I moja je kuma pila te pilule koje si ti pila, njoj su ih preporucili u Nemackoj i bila je prezadovoljna pa me bas interesuje i tvoje iskustvo.
Ja sam inače zdrava, nepusac, mislim da sam izradjala dece koliko sam htela (mada mm tvrdi da bas i nije tako :))...ali Yasmin me bas pokolebao, bila sam zadovoljna fizicki, mece su gotovo nestale , ali me psihicki totalno izludeo, imala sam napade raznih raspoloženja i trebalo mi je čitavih godinu dana da shvatim da je to zbog te pilule.

Elem, da ne dužim, bas me interesuje tvoje iskustvo pa mi, molim te, opisi kakve su pilule i da li smanjuju obim krvarenja, kako uticu na raspoloženje, libido (samo mi seks.zelju ne oduzimajte !:))...

Hvala unapred!
anja_77
16. мај 2009. у 20.37
joj ja ti ne preporucujem nikakve pilule.ja sam ih pila isto po preporuci doktora i imala sam uzasne glavobolje,napade plakanja, ne raspoloženja.ma uzas.
sad imam morinu prvih par meseci sam se borila sa periodima koji su bili ne ustaljeni i jako kratki tj 2-3 imam pa 10 dana ništa pa opet dobijem al sad posle 6 meseci se sve stabilizovalo jedino sto jakooo malo krvarim.a najviše volim sto nemoram da razmišljam o tabletama da ih svaki dan pijem ma da su i najbolje.
Ilkka
16. мај 2009. у 21.40
ja sam u srbiji koristila one svajcarske (ili nemacke) pilule..to je bilo 2001.
koristila sam ih nekih 5- 6 meseci pa prestala..ne znam, nisam imala nekih reakcija ali mi se nikad nije dopala ideja da koristim nešto na bazi hormona.
da vam ne pricam iskustvo sa jednim ginekolom u jagodini koja čak nije izvrsila ni sve potrebne preglede nego mi samo onako polu podsmesljivo prepisala neke pilule ali sam ja odlucila nema sanse dok ne izvrsim sve pregleda, pa sam otisla privatno u beogradu kod ginekologa.

elem, lepo ja kažem tada mom novopecenom muzu nema vise pilule (uzela sam ih bila bas pred vencanje ajde kao da ne koristimo kondom), nego kondom.

posle par godina smo odlucili nećemo ništa, pazicemo pa ako se desi desi..i eto prošle godine on nije bas pazio (na zadnji dan mece) i imamo ilmija.:)

ali imam i ja osecaj da su mi pilule nešto poremetile..ne znam..zao mi je sto sam ih uzimala.
blondinka
(avanturista)
17. мај 2009. у 05.56
Ja sam ne mogu da shvatim koja je razlika između Mirene i pilule u smislu ako je Yasmin uticao na moje raspoloženje, onda će tako da utice i Mirena, zar ne?
Republica
17. мај 2009. у 08.19
Blondinka, kao shto sam ti već rekla moje iskustvo je pozitivno.
Da smanjuje obim krvarenja,obično sam dobijala 2/3 dan nakon 21 pilule tog meseca i prestajalo je 8 dan kad bih krenula sa novom tablom.U prvih 3 meseca racunaj da cesh imati onu staru krv prvih dve nedelje nakon uzimanja pilule 1dc.Zapravo prvi mesec je najveca verovatnoca kao shto je bilo kod mene ali kod drugarica je trebalo +/- 2-3 meseca.Mogu ti reći da sam se iznenadila kad sam prestala sa pilulom koliko mozhemo da krvarimo ovako prirodno...;0)))
Ono shto ti mogu reci je da su i 3 moje prijateljice se isto „skinule” sa Yasmine& Diane i pocele sa Microgynon 30.Prvi komentar im je bio nema ups en downs.Ni ja ih nisam imala a za libido ne brini ...čini mi se da i povecava...hehhehehe.
Molim te samo gledaj da su Microgynon 30 made in Nemacka jer sam jednom u apoteci dobila made in Belgija i tad sam se iznenadila da sam imala promene kod mene.Kad sam pogledala pakovanje isto ali upustvo je bilo drugacije.I tu ja provalim da je drugi proizvodjac.
Nevorovatno ali izgleda da je razlika u kvalitetu supstanci.
Moja prijateljica i ja smo nashe gore list , jedna je holandjanka jedna nemica.I sve smo reagovale pozitivno na Microgynon 30.Ovo ti navodim zbog etnicke razlike.Kako hormoni deluju na zhene koje su iz razlicitih podneblja koje zhive na drugim podnebljima.

Zhelim ti uspeha u pronalazhenju prave...:0)))) pilule.
Blondinka
(avanturista)
17. мај 2009. у 09.00
Hvala na postu, Republico!
Mislim da je tvoj iskaz o „tvojoj” piluli za mene zaista vredan razmišljanja u njenom pravcu. A i ovo sa libidom mi se bas dopada :))0
saadet
17. мај 2009. у 16.22
Ja sam dugo koristila Microgynon 30 i takođe imam pozitivno iskustvo. Sa spiralom sam se bas namucila i nisam mogla da je istrpim pa sam je izvadila.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.