Дискусије : Емиграција

 Коментар
Србија на 40. месту а у математици на 42. месту..
santa
06. децембар 2023. у 01.03
... напредак у односу на раније године (били 45. и 46.)„

https://tinyurl.com/c3xvkyvn
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. децембар 2023. у 03.45
e, a kako je plasirana indija? ono, ima ih jedno 200 puta vise no nas, i mladja su nacija od nas (posto na te math olimpijade idu klinci i mladjarija, je l').

e, a u prvih 15, a od 91' - koliko je bivših eseseserovaca?(zanimljivo dakle - na jednoj strani je bilo komunjarsko diktatorsko obrazovanje, na drugoj strani sav tzv „slobodni svet”.

kako uopste stoje zemlje istocnog bloka/varsavskog ugovora u odnosu na nato countries?

i tako...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. децембар 2023. у 03.49
pi es - posto je kina zakucana u prva tri u matematici, ja vam tvrdim da je kinez bukvalno naucio sve zadatke napamet, i da ima manji kliker od preostale dvojice (uglavnom amer i rus/ex soviet). (bio - vid'o).
**imajuci na umu opste uslove u kojima nasa deca žive, prakticno oduvek, tj celog svog zivota (posto dete ne moz' da ima 110 godina, je l'), nasa deca su bukvalno i-zuu-zetna. podrska drustva telentovanoj deci najcesce se svodi, konkretno u prirodnim naukama - na licni entuzijazam njihovih mentora - dakle nastavnika u skolama i profana.
drustvo se bavi nekim sasvim minornim i nebitnim stvarima (kao recimo, figurativno, kolika je bulja kim kardasian).
Seeb-VN1700
06. децембар 2023. у 17.16
Njemacka se neugodno iznenadila lošim plasmanom svojih predstavnika.
Krivca nasli u koroni, kao da drugi nisu imali koronu.

Ali Njemci imaju i jedan drugi ne mali problem.
Obična zanimanja, zanatlije kao bravari, instalateri, keramicari.. su u Njemckoj odavno postala na neki način posprdna zanimanja.
Roditelji su forsirali da djeca zavrse neke studije, fakultete.. pa sad u Njemckoj nama ni priblizno dovoljno zanatlija. Da nema Poljaka u Njemckoj teško da bi ijedna baustela bila zavrsena. I Poljaka je manje nego ranije.
U nekim većim gradovima naći nekog zanatliju da ti u kratkom roku obavi neki posao je vrlo teško ma koliko da ga platis.
Koliko znam slična situacija je i na našim prostorima.
Na Balkanu da kcerka nekih doktora ili profesora dovede kuci momka i kaže da je po struci krovopokrivac ili keramicar je vrlo teško zamislivo.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. децембар 2023. у 04.08
sibe, do nedavno nam je keramicar bio sef bia-e. vlasnik pecenjare dugo vremena direktor eps-a (mislim, i to je neki zanat/znanje - da lepo ispeces prase, jagnje i tako to), tako da barem u srbiji, posteni zanatlije majstori mogu bas daleko da doguraju :) :)

-ja sam evo na ivici da naucim šta/kako karburator na mojim autima, poste me nešto zeza jedan, i bio sam kod par majstora, i nešto mi i nije rešen problem.
znaci ovde kod nas iole neki zanatlija/majstor za po kuci, pa ako radi iole dobro - tog ne mo's da navatas, posto su em retki, em rade full time. dundjera ima, i briju kao pravi majstori cenom, a kao pravi dundjeri (ne)kvalitetom.
oni koji rade bas bas dobro - u principu su po germanijen pre svega, a oni koji su ovde, u principu rade ovoj bagri lopovskoj koja je puna love, i ponekom postenom coveku koji je pun love jer vredno radi.
moji neki drugari rade u eps-u, znaci majstori ovi koji sad rade kad udu u penziju - biće problem, jer bukvalno nema mladih koji su zainteresovani da rade/nauce. -kojekakvih neradnika, stranackih parazita i tako dalje, koji ne rade ništa a primaju platu, zaposleno je bezbroj, naravno. i pretpostavljam da je tako u svakom velikom sistemu.
tako da će biti zanimljivo za još desetak godina recimo. posto ako i nasele ovde ovu migrantsku ekipu - od njih nikad ništa. to niko nit' zna nešto da radi iole kompleksnije, nit' su zainteresovani da nauce nešto i da rade. eventualno pojedinacni slučajevi.
santa
07. децембар 2023. у 10.02
Mudrijas: „-ja sam evo na ivici da naucim šta/kako karburator na mojim autima, poste me nešto zeza jedan, i bio sam kod par majstora, i nešto mi i nije rešen problem.”
--------------------

Najjednostavnije rešenje je kupis auto bRez - karburatora, i mirna Backa. (Pun intended)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. децембар 2023. у 05.02
ne, to je drugo po jednostavnosti rešenje. vozio sam i takav auto, paralelno sa ovima, -pa sam taj prodao, a u međuvremenu kupio još jedan ovaj :)
iako me na onom zaista nikada sistem paljenja/gorenja nije zezao, da ne gresim dusu.
santa
08. децембар 2023. у 10.37
Mudrijas: „ vozio sam i takav auto (bRez karburatora), paralelno sa ovima”
-----

Wow, u isto vreme?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. децембар 2023. у 02.07
pa uglavnom jedan iza drugog. eventualno kada preticem ili kada mene preticu onda u jednom momentu budu paralelni auti.
mada, i kada se vozi u koloni jedan iza drugog, auti su zapravo takodjer paralelni - u smislu poprecnih osa u odnosu na pravac kretanja.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.