Дискусије : Емиграција

 Коментар
Kada je Bog stvarao svet..
zlatiborac
13. новембар 2020. у 20.44
...odlucio je svakom narodu podariti dve vrline,pa su tako:
Svajcarci postali precizni i poslusni.
Japanci radisni istrpljivi.
Italijani veseli i romanticni.
Spanci temperamentni i ritmicni.

Kada jer dosao kod Srba,Bog rece andjelu: Srbi će biti dobri ljudi,pametni i politicari.
Nakon zavrsenog posla,pita andjeo: Boze,svima si dao dve vrline samo Srbima tri. Zar neće tako biti nadmocniji od svih drugih naroda?
Bog rece: -hmm,imaš pravo; ali se Bogom dane vrline ne mogu naknadno ukidati,Srbi će imati sve tri,ali svaki Srbin može imati kao i drugi samo po dve osobine:
Ko je dobar i politicar,ne može biti pametan.
Ko je pametan i politicar,ne može biti dobra osoba.
Ko je dobar i pametan,ne može biti politicar.

I bi reč Bozja!
sirchulle
(CAD Designer)
14. новембар 2020. у 08.03
Kada je Bog stvarao ovaj svet stvori on coveka, konja, magarca, psa i macku i svima da po trideset godina zivota. Kada im se ovozemaljski zivot istrosio pozove ih Bog i pita kako im je bilo.

Kaže covek:„Odlično”...
Kaže konj :„Daj Boze, skrati ovih trideset na dvadeset jedva sam izdrzao.”. „Ne može to tako, kaže Bog, neko mora da preuzme ovih deset od konja”. Na to skoci covek i Bog mu da tih deset godina.
Kaže magarac: „Daj Boze, skrati ovih trideset na dvadeset jedva sam izdrzao.”. Opet ih covek uzme...
Tako bilo i sa psom i sa mackom.

Kada je doslo vreme za coveka posto je potrosio godine i svoje i od ostalih zivotinja Bog ga pozva i upita kako je bilo.

Kaže covek:„Bas kao sto je trebalo da bude. Do tridesete sam živeo kao covek. Od tridesete kao konj, teglio sam i mucio se. Od cetrdesete kao magarac, tovario sam vise nego sto sam mogao da povucem. Od pedesete kao pas, rezao sam na svakoga ko je pokusao da mi uzme sto sam stekao a od sezdesete kao macka. Sedim kraj sporeta, neko me nešto pita ja samo odmahnem glavom i nastavim da uzivam kraj sporeta”...

Kao sto Rambo Amadeus (ovde omrazeni lik koliko vidim) jednom rece, svi se trude da nam produže starost i to prilično uspesno ali retko (skoro niko) ko pokusava da produzi mladost. Ja bih dodao da je tragedija zivota što se produzujuje zivotni vek ali neproporcionalno. Mladost se skracuje a starost produzava. I da opet citiram Ramba, mladost je kada si neposlusan. Međutim mi samo skracujemo to vreme neposlusnosti i mladalackog duha na ustrb zivota u poslusnosti.
Profesor-Kanada
(Profesor)
14. новембар 2020. у 10.00

Posmatrajuci,
verujem da su Bake i Dede uvek deca, koja su samo ostarela.
zlatiborac
14. новембар 2020. у 10.57
„Kada je Bog stvarao ovaj svet stvori on coveka, konja, magarca, psa i macku i svima da po trideset godina zivota.”

Druga verzija:

Kada je Bog stvarao svet,svima je dao po 25 godina zivota. Ali to
to prokletom coveku nije bilo dovoljno.I pre nego napuni 25 ode
kod Svevisnjeg da moli i preklinje; 'Gospode Boze, sad kad sam u najboljim godinama zivota,zašto moram da napustim ovaj svet? daj
mi bar još neku godinu.I gospod mu sa obrazlozenjem ne uslisi molbu:'boz`ja se ne porice - svima sam dao jednako i tako treba-mora biti.
I covek šta će kud će snuzdeno podje kuci pa usput naidje na konja. Videci ga zabrinutog,konj ga upita; 'šta se desilo?' Kad mu ovaj rece, konj mu sa olaksanjem rece:; 'evo ti ove moje - svi me jasu, tovare i još moram taljige vuci. I tako covek pozivi duplo godina. Ali u njemu djavo ne da mira - još uvek u kakvoj-takvoj snazi pa bi još. I tako iduci stazom naidje na psa koji lezase u hladovini, rece mu šta ga tisti, a pas jedva doceka i rece: 'evo ti moje, nemam ni kuce ni kucista,a svako me ganja tamo-ovamo. I tako covek pozivi tri četvrtine veka. Ali avaj,neko prokletstvo
u njemu ga tera da napuni ceo jedan vek. I tako iduci dzunglom
naidje na majmuna irece mu svoju nevolju. Majmun ga radosno doceka i ohrabri svojim rečima; evo ti moje - sa mnom se osim mene svi
zabavljaju, izmotavaju pa čak izigravaju.

Definicija covekovog zivota: do 25 živi se bezbrizno i uglavnom
steknu uslovi za samostalnost. Od 25-oj i u najvecoj snazi za zivotni opstanak;karijera,krediti,porodica... u 50-oj posustaje,zdravlje poljujano ili naruseno...od 75-e pa nadalje
najviše priseca detinjastva pa dobije etiketu 'podetinjio',pa
čak šta vise i nekima postane 'teret'.
santa
14. новембар 2020. у 11.25
👍
zlatiborac
14. новембар 2020. у 13.39
Dokle god bracela pokazuje prstom nagore - može da se nastavi - ili?

Zagonetka:

Šta je to? ujutro ide na četiri noge u podne na dve a uvece na tri?

p.s. vracam se po odgovor i toku dana - ili pak kasnije...
santa
14. новембар 2020. у 14.44
„pokazuje prstom nagore ...”

Ma otkud 'prstom' već - paLcom!
zlatiborac
14. новембар 2020. у 17.19
Ta i palac se podrazumeva za prst - po nasem. Ne samo na ruci,
već i svi na nogama. Ovdeka za sve prste na nogama veledu 'toes'.

p.s. ta nemo` da se pravis Tosa - ili komsija Panta...
;-)
Seeb-VN1700
15. новембар 2020. у 14.13
Rambo Amadeus izuzetan tip.. rado ga slusam sto govorno sto muzicki..

-

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. новембар 2020. у 14.14
schulle, pa nismo svi :) -ima nas koji smo imali u zivotu sasvim dovoljno (stvarno dovoljno), i koji se nismo nešto izlomili dodatno - da bismo pribavili predmete koji su nam bespotrebni, ili da bismo bili delovi nekih koncepata koji nam takodjer nisu potrebni). -evo recimo - koliko je santa za svog radnog i zivotnog veka ubacio u dzepove raznih osiguranja? - za te pare, morao je da se pomuci - ono - da izgori deo svog jedinstvenog, nepovratnog kada jednom prođe, zivota.
da li je vredelo - pa to je individualno doduse. nekome možda ne, nekome možda da.
poneko pred kraj zivota uvidi tu i tamo da su ga napravili na volinu - ceo zivot - kao onaj konj u zivotinjskoj farmi sto je rmbao, i kad je doslo vreme za penziju - prodase ga svinje onom batici sto pravi tutkalo i kozu... -i za te pare kupise sanduk viskija...
*zgodno: a nemam prakticno ništa. -znaci sad da me istreses naglavacke, - ispalo bi 3550 din. ustvari ne bi, 1850, kupio sam neki pleteni kabl za 1700 kinti, sad se setih..
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.