Дискусије : Емиграција

 Коментар
Dobar intervju..
sirchulle
(CAD Designer)
31. јул 2020. у 09.15
Mister_No
(Bonelli editore)
31. јул 2020. у 09.48
М. Зец је естрадни економиста. До јуче у слугерајском заносу величао ЕУ, сад постао њен критичар. То су они који се окрећу како ветар дува.
sirchulle
(CAD Designer)
31. јул 2020. у 10.09
Nije mi bas najjasniji tvoj komentar.
Mister_No
(Bonelli editore)
31. јул 2020. у 11.05


Шта ту има да се објашњава. Естрадни економиста накнадне памети, који без обзира на то што пролива из шупљег у празно добија огроман простор у медијима који су у власништву или под контролом власти. Слично као политички аналитичари у сфери политике. Само да се попуни јавни простор и народ држи под контролом.
Mister_No
(Bonelli editore)
31. јул 2020. у 11.23
Иначе не каже ништа ново чега свако, иоле писмен, већ није био свестан још пре 10 или 15 година, тако да вређа интелигенцију кад ти неко наднадно соли памет и држи предавање о нечему о чему си ти боље упућен од њега. Све доктори, професори, магистри, а требало им неколико деценија да укапирају неке ствари, и сад се појављују по свим медијима као да су открили топлу воду.

И ово што прича, прича из угла критике која је већ постала анахрона и превазиђена, тако да не задире у срж проблема. Због тога су овакве емисије најобичнији циркус. Овај КТВ Зрењанин је накада имао добре емисије док није потпао пок контролу власти.
sirchulle
(CAD Designer)
31. јул 2020. у 13.12
Zanimljivo mi je cuti šta je to srz problema?
Mister_No
(Bonelli editore)
31. јул 2020. у 15.01
Па наравно да нећу ја да ти пишем овде на форуму о сржи проблема и генератор опште егзистенцијалне кризе, ако то до сад сам ниси укапирао.
sirchulle
(CAD Designer)
31. јул 2020. у 15.14
Ja jesam ukapirao za sebe ali šta te sprečava da nam predocis svoje stavove oko toga? Evo meni ovde neki prigovaraju da sam kao Vegeta i da se u sve mesam pa rekoh malo i da ja poslusam druge. Možda stvarno jesam Vegeta. Umesto da pišem 'ajde da malo slusam ili da čitam ako ima šta. Ja se ovde raspisao (a i Sale koliko vidim) od Kulina bana pa na ovamo o nekakvim svojim stavovima oko ovoga i onoga pa hajde da čujemo i vase. Ko zna možda se nešto novo može nauciti.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
31. јул 2020. у 15.33
mr no nije u pravu. ovo sto je rekao za zeca naprosto nije tačno. lično ga se sećam, kad su bitange predvođene, i okupljene oko iste takve bitange zorana đinđića, počele da krčme i rasprodaju, što sami sebi, što strancima, budzašto, ono što nije njihovo, takozvano privatizuju - ovaj čovek ih je napušavao jasno i glasno, kad god je dobio medijskog prostora.
dakle, nije tačno da je jedan od onih sa naknadnom pameću. možda nije bio baš vidovit, ali ćim je sabrao dva i dva - momentalno je to i rekao. a za vreme slobe, nešto ne mogu da se setim da je mogao da dobije 5 sekundi prostora u elektronskim medijima.
Mister_No
(Bonelli editore)
31. јул 2020. у 15.49
Критиковао је тако што се церекао заједно Марићем на Хепи ТВ, и озбиљним темама давао забављачки карактер. Уосталом, знамо ко гостује на тим телевизијама чије емисије имају опсенашки карактер. Квази стручњаци и лажни опозиционари. Знаш како се он бави друштвеном критиком? Критикује систем али тако да не задире у темеље тог система, чиме само купује време пљачки и ствара нове облике манипулације над људима.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
31. јул 2020. у 15.52
ja ga se sećam na emisiji peščanik kad je vlade divac, poznati sportista, se nešto trsio da kupi deo ili celu bukovičku banju-aranđelovac (ona mineralna voda knjaz miloš), -bogami ih je opleo, i njih, i one tadašnje bitange iz de esa oko bitange đinđića. pardon. teške bitange.
sirchulle
(CAD Designer)
31. јул 2020. у 15.56
Opet ja. Definisi temelje sistema. Ja možda gresim i možda sam zaveden ali evo da čujem koji su temelji sistema. Prosto hoću da znam. Ne želim vise kritike ničega nego hoću da znam fundamente na kojima se sve bazira a onda ću da sam smislim šta je i kako je. Njihovi sistemi nisu odgovor jer se ne zna ni ko ni kako generise novac kao sredstvo razmene a realno ne zna se ni kako je novac izmišljen kao sredstvo razmene. Prosto receno ne želim da znam ni za kakvu kritiku nego za alternativu.
Stari__Gost
31. јул 2020. у 18.01
ima puno tih nekih pametnih ali nadrndanih matoraca u Srbiji, koji su toliko pametni da na svaku temu mogu diskutovati satima, ako treba i danima, samo sto su nesposobni da bilo šta promene...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. август 2020. у 07.15
naravno, za promenu, dakle, i samo za fazu/korak „e, od danas radimo drugacije” - potreban je stari dobri misic.
ni suletova artifisl, ni moja-prirodna inteligencija to ne mogu da odrade. potrebni su u principu fizicki jaki, da nekog nalome. jako je prosto. brutalna lomljava kicmi, i onda je čak vrlo lako za „new deal” - posto ovi „old deal” drugari imaju problema sa prsljenovima, butnim i rucnim koskama, i frakturicama lobanja...
dakle - neko mlad mora da odradi pos'o. mislim, ne mora da bude mlad, treba da bude jak, a starost i fizicka snaga, uglavnom, ne idu jedno sa drugim.
schulle, odgledaj malo kyoisakija ako nisi, biće ti možda zabavan, a na teme „kako / otkud bre ta lova sad tu?”
sirchulle
(CAD Designer)
01. август 2020. у 15.11
@Stari_Gost:

„...ima puno tih nekih pametnih ali nadrndanih matoraca u Srbiji, koji su toliko pametni da na svaku temu mogu diskutovati satima, ako treba i danima, samo sto su nesposobni da bilo šta promene...”

Sasvim si u pravu. Matori su glupi i nesposobni, mladi nezreli i isto tako nesposobni, nevaspitani takođe, srednovecni od oba po malo i nezreli i nesposobni. Na kraju krajeva niko nam ne ostaje osim stranaca da vladaju sa nama jer oni imaju sve, i mlade-sposobne, i srednovecne-iskusne i matore-mudre. Pa nismo mi bas samo tako rasejali i ono malo pameti po svetu tek 'nako.I ti si napolju i dalje mislis kao da si u Srbiji. Otislo tele u Bec a iz Beca se vratio bik. Kvalitaltivne promene nije bilo samo je poraslo i sad može da se pari. Nazalost.
sirchulle
(CAD Designer)
01. август 2020. у 15.19
@Sale: Naprosto to što pišes su obične gluposti. Sila je instrument pameti a ne obrnuto. Sila bez pameti ne može da okopa ni bastu jer ne može da prepozna šta je korov a šta povrce.
sirchulle
(CAD Designer)
01. август 2020. у 15.28
Nije ova situacija oko pandemije nastala tako što je neko izveo vojsku i tenkove na ulice u bilo kojoj od ovih država sirom ove plave planete . Oni su na ulice izveli naše tenkove koji stoje spremni duboko u nama. Samo su cekali da se pojave. I pojavili su se. Nije ovo neka nepoznanica posebna. Kako reagujemo takvi smo. Da se ne lažemo i kako Bata Zivojinovic rece u „Lepa sela lepo gore”: „Da se ne ljubimo...”. Nema potrebe da se pretvaramo. Ovo je mera nas samih. Niko ništa ne zna, svi sve znaju a na kraju se ponasamo kao u religiji koju sprovodimo svakoga dana. Ne verujem ja u coronu ali za svaki slučaj da se sklonim od komsije, ne može da steti ali može da pomogne.
sirchulle
(CAD Designer)
01. август 2020. у 16.15
zoxthegreat
01. август 2020. у 20.11
sirchulle, nikad mi nije bilo jasno zašto narod uvek vezuje problem za samo jednog coveka.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. август 2020. у 07.06
ne bi da ti mnogo topim sneska, (eto da ne bude da sam siledzija, pa ga rusim), ali u srbiji jeste neko izveo vojsku na ulice kako bi zakljucao skoro celu naciju. ono uredno vojnici, naoruzani, patrolirali su, zajedno sa naoruzanom policijom ulicama u srbiji, i cuvali ulice, verovatno za virus, a od razularenih gradjana, kojima i te ulice, a i te sluzbe, deklarativno pripadaju.
Stari__Gost
02. август 2020. у 23.50
A jbg Sale, realno, Srbija je oduvek bila policijska država, odnosno diktatura...isto ko i Amerika...nijedna ni druga nisu videle ni D od demokratije
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. август 2020. у 02.29
pa ne znam dal' je oduvek, al' od-oduvek mene, mojih roditelja, njihovih roditelja, i mislim i njihovih roditelja - mislim da da. (ne znam, nisam razgovarao sa pradedom jednim koji je još bio ziv kad sam se ja rodio).
s ovim ostalima jesam, i namece se taj zakljucak manje-vise za ovde, a za ameriku ne znam. mogu posredno da zakljucujem, i da se, u principu složim. (do te mere, da mi se javlja da nema potrebe da dolazim tu da bih izvrsio bas ta antropoloska istrazivanja. a lepih brda i vodotokova ima i blize, za manje novce, :) )
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.